שאלה לכולם...

Tzemerr

New member
אני עונה לך באמת , אבל לא

האמת מעניינת אותך שאם כך כבר היית הולכת וחוקרת בעצמך כפי שאני עשיתי , אמונה היא דבר מופשט לא חומרי לכן כל תשובה שאניע אתן לך לא תוכל ממש להסביר לך את מה שאני מרגיש כלפי ה' ומשיחו . נסי להסביר לי מה זו אהבה? קשה נכון ...ובכן אותו הדבר אם האמונה ... הסברתי לך כפי שאני יודע אין לי הסבר , אינני יודע למה , אני רק אדם פשוט לעומתי ה' הוא אל כל יכול , את מבקשת ממני כרגע שאסביר לך כיצד הוא חושב או מה התוכניות שלו - אגב זה מזכיר לי את הפתגם הידוע - נסתרות דרכי האל ... יום טוב :)

Tzemerr

New member
לYali 17 הנה משהו שאולי יפקס

אתמה שאני מנסה לומר יותר טוב ישראל והבשורה 'אם כן מה נאמר? גוים שלא רדפו צדקה השיגו צדקה, אבל צדקה שעל-יסוד אמונה. וישראל לעמת זאת,חתרו לתורה של צדקה, אך לתורה זו לא הגיעו. מדוע ? מפני שלא בקשוה מתוך אמונה, אלא מתוך מעשים. הם נכשלוט באבן הנגף, ככתוב:'הנני יסד בציון אבן נגף וצור מכשול, והמאמין בו לא יבוש".

Yali 17

New member
לאדון tzemerr החביב

לא ביקשתי ממך שתסביר לי כיצד האל חושב, שאלתי שאלות פשוטות. את התנ"ך אתה יודע לנצל ככלי בידך, אתה לוקח משפטים ממנו כדי להוכיח את קיומו של "ישו ", ואני שואלת באיזו זכות ? תענה על השאלות ששאלתי אותן, הן די ברור !

Tzemerr

New member
אוקיי אני אענה לך ...רק במחילה

אם תוכלי לשאול שוב ובתמצות ואני אענה לך עליהם ...מקובל עלייך ? תודה מראש

טרף טרף

New member
ושוב אתם מתעלמים מן הסתירה העיקרית

באמונתכם שזועקת עד השמים, ואני לא מבין איך ב 2,000 שנים עוד לא מצאתם לה פיתרון נורמלי. "התנ"ך מלמד אותנו הרבה על אופיו של ה' , ועל נאמונותו והחסד שלו" "שרק שלוח האל יכול להתנהג בצורי מוסרית כה נעלה , ושאין אף אדם שיכול לא לחטוא לאהוב את האחר בצורה כ"כ ללא תנאים" "אלא כל המאמין יוושע וינחל חיי עולם " הייתי רוצה שתענה לי גם בפשטות, אם האל-ישו כ"כ טוב והוא רוצה שכווולם יוושעו אז איך זה שישנם והיו עד התק' המודרנית כ"כ הרבה אנשים ברחבי העולם שלא ידעו ולא שמעו על קיומו של ישו או בכלל על קיומו של אל אחד. וגם אלו ששמעו ויודעים היום שקיימת אמונה בישו, הם לא יודעים את זה כמוך וכמוני, ז"א למשל מוסלמי פרמיטיבי שגדל באפגניסטן ולא ידע כמעט כלום על ישו חוץ מהסיפור הבסיסי, או יהודי חרדי שלמד רק דברים רעים על ישו ובצדק(אינקווזיציה, מסעי צלב וכו') היכן הצדק של אותו אל? למה לא לתת הזדמנות שווה לכל האנושות כולה? מילא אם היית טוען שאלו שלא שמעו על ישו או שלא חזרו בתשובה פשוט מתים כמו בהמות זה משהו אחד, אבל אתה(אמונתך) טוען שהם נענשים לנצח! נו באמת, איזה אל אכזרי נותן רק למתי מעט הזדמנות להינצל ולהכיר את האמת ולשאר הוא לא נותן הזדמנות שווה כלל וכלל ושולח אותם לסבול לתמיד. בוא ניקח לדוגמא את היהודים שמתו בשואה בתור יהודים מאמינים או אתאיסטים, אתה באמת רוצה להגיד לי שאתה מאמין שהם ממשיכים לסבול בגהינום כי לא האמינו בישו, מה אתה ילד בן 5? תחשוב קצת בהיגיון ותבחן את אמונתך שוב, אני לא מבין איך אתה לא רואה את הסתירה בנושא. מצפה לתשובה

Tzemerr

New member
איש יקר , אני אשתדל

לענות לך בקצרה , אתה פשוט לא כ"כ מכיר את התנ"ך ואת סיפור הבריאה , אני ממש אשתדל לקצר אני מאמין שה' ברא את העולם וביום השישי ברא את האדם ואחריו את האישה , ושם אותו בגן העדן , ה' נתן בחירה לאדם בין טוב לרע והשאיר אותו לבחור , כאשר הוא רצה שאדם יאהב אותו ויהיה איתו ביחסים קרובים בלי שהוא יצתטרך לברוא אותו כל , אלוהים רצה שנעשה זאת מרצוננו , האדם בחר בחטא ונענש , למעשה כל מי שהיה בסיפור נענש : הנחש האדם האישה , האדם האדמה ...ואז אלוהים היה מוכרח בצער ועצב רב לגרש את אדם ואישתו מגן-העדן , הוא גם קילל את הנחש וגירש אותו מחוץ לגן העדן עם אדם וחווה וכך נוצר שבגקלל בחירתנו בחטא שיננו את חוקי הבריאה ...

טרף טרף

New member
בכלל לא ענית לי על השאלה

בתכלס' איך אלהים כ"כ טוב שיא הטוב שבעולם, וגם כל יכול וגם מעניש אנשים בגהינום שלא בצדק בכלל רק כי לא שמעו על הבשורה באותה צורה שאתה שמעת עליה, מה זה אנחנו התרחקנו? אני מדבר איתך על כל אדם ואדם לגופו, מי שנולד בהודו לפני 2,000 שנה התרחק מאלוהים שלך מרצונו? דוד של אבי שנרצח בשואה באכזריות והיה יהודי שלא האמין בישו התרחק מאלוהים?? מה אתה סך, איך אתה מאמין בדבר כזה? בבקשה תקרא שוב את מה שכתבתי לך ותענה לי איפה הצדק כאן. "ואז אלוהים היה מוכרח בצער ועצב רב לגרש את אדם ואישתו מגן-העדן" אם הוא כל יכול הוא היה יכול להעניש את האדם הראשון כמה שנים טובות ואח"כ להחזירו לגן עדן, לא צריך להעניש את צאצאיו, אל תשכח מדובר באל כל יכול ולא באדם נקמני שמוצא צשום מה לנכון לנקום בצאצאי אותם אלו שפגעו בו, אם זה אל כל יכול, הוא צריך לכל הפחות לתת לכל אדם ואדם בחירה שווה ב 100% ולא לעשות איפה ואיפה, בגלל שמישהו פעם שינה את חוקי הבריאה אנו היום ניענש לנצח-זה לא צדק זה סיפור זוועה של סדיסטים חולניים כמו מל גיבסון(הפסיון)... תודה

Tzemerr

New member
זה לא על יהודים או גויים בכלל

זה בדיוק העניין לאדם יש בחירה והוא ממשיך לבחור בחטא ובאשר לאנשים שנמצאים הרחק מכל סיביליציה , כנראה שההכרות שלך אם המשיחיים שבעולם היא מזערית , כי אם היית חוקר היית רואה שהם מגיעים להרבה מקומות כמו אפריקה למשל או כל מקום אחר שיש בו לצערנו זוועת ומגיישם עזרה ומטפילם בחולים ופצועים בשם ישוע המשיח ...

טרף טרף

New member
נהפוך הוא, בכלל לא טענתי

שזה קשור ליהודים וגויים. 2) יצא לי להכיר יהודים משיחיים, ואני יודע שה י ו ם מגיעים כמעט לכל מקום, שים לב אני מדגים ה י ו ם, וזה עדיין לא לכל העולם, אבל בבקשה תפסיק להתחמק, התיחסתי גם לתקופה עד להיום, במשך רובן המוחלט של האלפיים שנה האחרונות היהודים המשיחיים לא הגיעו לכל מקום, ואנשים אז שנולדו רחוק מהמונותאיזם לא ב ח ר ו בחטא, הם פשוט נולדו למציאות של עבודת אלילים אז איך אפשר לשרפם בגהינום לנצח? איך? איזה מן צדק מעוות זה? ומה עם המוסלמים, ויהודים שלמדו רק דברים רעים על ישו לעומת מי שנולד נוצרי/משיחי והכיר את ישו מילדות? היכן השיוויון בבחירה בחטא? אין שיוויון, לכן הם לא יכלו לבחור בחטא ואין שום הצדקה להענישם בגהינום ניצחי, אני פשוט רוצה להבין איך אתה מסוגל להאמין בכזה דבר ולמה אתה לא עונה לי על השאלה איך אל שהוא גם כל יכול וגם אוהב את כווולם בצורה אינסופית ושווה יכול לעשות דבר מרושע כזה ולא לתת לכולם הזדמנות שווה לבחור ב"אמת"? איך?

Pixy led

New member
האדם הוא מוגבל.

לפי התנ"ך וגם לפי הברית-החדשה, האדם הוא מוגבל. אין האדם יכול לתפוש את אלהים או את מהותו, אין לאדם תפישה מוסרית נכונה, והאדם אינו יכול להבחין בין טוב ורע ללא עזרתו הגואלת של אלהים. מכך, שגם כאשר אלהים פועל בדרכים שאינן מובנות לנו (כפי שהעלית את סוגיית האנשים אשר מעולם לא שמעו על ישוע), עלינו לקבל אותו כאל שהוא תמיד טוב ותמיד צודק. אני לא יודעת מה קורה לאנשים הנולדים באזורים ובתרבויות אשר מעולם לא נחשפו לישוע, אבל אני בוטחת באלהים ובטוב-לבו ובצדקתו, כי ינהג בהם כראוי – יהא הראוי אשר יהא (אל לנו לנסות ולשפוט בכחות עצמנו). בכל-זאת, ישנם דברים הידועים לנו: "השמים מכריזים כבוד אל", לדוגמה. כבר מן ההבטה בסביבה ומן הסקרנות לגביה, יכול האדם להגיע לאמונה כלשהי באלהים. זה אינו מספיק כדי לענות על כל השאלה, אך זוהי התחלה של קו-מחשבה. כמו-כן, אין בידי להפנות אותך אל הפסוקים המדויקים, אך בברית-החדשה אומר ישוע גם על הפרושים כי לו לא ראו אותו, היו נקיים מאשם – אך מאחר וראו אותו ואת הנסים שבצע, הם אינם.

Tzemerr

New member
סליחה אתה שמעת אותי אומר שהם

ישרפו בגיהנום בגלל זה ? אני הצהרתי על עצמי כשופט או משו ?!@ חס ושלום!!! זה חלק גדול מהאמונה שלי (המשיחית) כשם שתשפוט באותה המידה ישפט לך , אני איני בא לשפוט אף לא אחד ... ושוב אני חוזר מהסיבה הזו הרבה מאמינים משתדלים לספר לכל מי שהם רק יכולים על אמונתם ועל ידי זה שהם עושים כך אנשים אחרים שאולי לא שמעו שומעים וכך נתנת להם למעשה הזכות להחליט בעצמם ולבחור באיזו דרך ילכו... אני גם אגב לא ממש מבין מאיפה שאבת את הקטע שהם עובדי אלילים ולכן ישרפו בגיהנום וכל זה , אני לא מכיר שום דבר כזה בהחלט לא מאמין או יודע שכך הדברים ...

טרף טרף

New member
שמעתי את זה מהאתרים שלכם

ומיהודי משיחי שאני מכיר אישית, את העובדה שכל מי שלא מקבל את ישו בצורה הנכונה ישרף בגהינום לנצח, וזה מה שנראה לי הכי דפוק באמונה הזו. " אני לא מכיר שום דבר כזה בהחלט לא מאמין או יודע שכך הדברים "-זה שינוי מרענן, סופסוף משיחי נורמלי, אפשר לדעת במה כן אתה מאמין שיקרה לאותם אלו שלא מאמינים בישו ובכל זאת הם אנשים טובים? תודה

Tzemerr

New member
מי שלא שמע את הבשורה

לא חטא ,אבל מי ששמע ולא קיבל יש בו חטא...

s a r t r e

New member
ישוע

הוא אינו בדרגה של אל, כפי שכתבת, אלא הוא האל עצמו, שעל פי אמונתנו נתגלם בבשר. אין שני אלים, ולא ניתן לקחת מישהו ולרוממו לדרגת אלוהות, ולכן כל פעם שאנו מדברים על אלוהים אנו מדברים על אותו אלוהים עצמו. ישוע אינו אחר מאשר יהוה.

Pixy led

New member
תשובות על רגל אחת.

(הייתי מעדיפה להיות יכולה לכתוב תגובה יותר מקצועית, אלא שרב החומר שלי מפליג כרגע בדרכו בדואר לישראל – כך שבינתיים, ננסה להסתדר עם מה שיש. אם התשובות אינן מספקות, בבקשה אמרי לי, כך שאוכל לשפר אותן עד שנגיע להבנה.) ובכן, שאלת ובצדק, איך יכול להיות שיחלוק ה' את כס-מלכותו עם המשיח. בתנ"ך חוזר אלהים ואומר כי אל לנו להשתחוות לבן-תמותה בשר ודם, וכי אסור לנו לסגוד לאלהים אחרים על פניו. לפי האמונה המשיחית, ישוע המשיח הוא עצמו ה' שהתגלם בדמות אדם, כך שכיהודיה משיחית, אני לא סוגדת לבן-תמותה אלא לאלהים. נשאלת השאלה, מדוע שיתגלם ה' בדמות אדם? היכן יש לכך גבוי? ובכן, נבואות משיחיות רבות מצויות בספרי הנביאים מיכה וזכריה, שבתנ"ך. נבואות אלה שחות במשיח העתיד לבוא, אלא שיש ביניהן סתירות. מחד, מתואר המשיח כמלך רב-תהילה ואף מכנים אותו "אדון" (כפי שמכנים גם את אלהים!), ומאידך, הוא מתואר כאדם מעונה ועלוב. חכמינו זכרונם לברכה נסו לפרש בדרכים שונות את הנבואות הסותרות: היו שאמרו כי אם יהיה עם ישראל עם נאמן לה', יבוא המשיח בדמות מלך, ואלו אם יהיה עם ישראל קשה-עורף וסרבן, יבוא המשיח בדמות עלובה. היו גם שאמרו כי יהיו שני משיחים. לפי תפישת היהדות המשיחית, מדובר בשתי ביאות לאותו המשיח – הביאה הראשונה התרחשה לפני כאלפיים שנה, כשנולד ישוע מן הבתולה מרים, והביאה השניה עודה עתידה לבוא ביום-הדין. בביאה השניה יתגלה בפנינו ישוע בכל הדרו ובמלכותו, ואז "יגור זאב עם כבש" וכו'. לגבי מותו של ישוע – נכון שישוע מת, אך הוא גם קם לתחייה. בקומו לתחייה, גם אנו קמים לתחייה, שהרי היינו מתים בחטאינו (מוות רוחני). אלהים לא סתם-כך מת, אלא היה קרבן כפרה למעננו. קימתו לתחייה של ישוע, אגב, היא עובדה מקובלת על-ידי הסטוריונים רבים. נכון שקיימים הסברים שונים לה, לכאורה, אך קיימות ראיות הסטוריות המצביעות על האמת שבה (אם תרצי, אוכל להרחיב בנושא זה). אני מקווה שעניתי בכך על חלק משאלותייך, ואת מוזמנת להציג שאלות נוספות!

Pixy led

New member
ובכל זאת...

מה עם תגובה רצינית למה שכתבתי? אני חייבת להודות שלא נעים כל-כך לערוך דיון באוירה כזו.

Tzemerr

New member
ואגב בקשר לתחיה

ראיתי סרט בערוץ 8 שמספר על הנצרות על מה מיתולוגיה ומה אמת בכל אופן כאשר הם דיברו על התחיה הם דיברו עם מדענים חוקרים וכו' והמסקנה היחידה שהם הגיעו אליה היא שאין לדעת מה קרה שם מבחינה מדעית כן ישוע היה כן , וכן צלבו אותו , וכן הקבר שבו קברו אותו זה אותו אחד שידוע שקברו אותו בו , אבל לאף אחד אין תשובה ממשית למה קרה שם יודעים גם שהגופה נעלמה אבל אף אחד לא הצליח להסביר מה קרה לה... מכיוון ששלושה שמצאו את הקבר ריק היו נשים ובאותה תקופה מעמד האישה לא היה כזה שאם נשים היו מעורבות היו מכניסים זאת לתוך כתבי הקודש או בכלל מפרסמים או מדברים על זה , אבל הנה העובדה היא שקרה משהו שאף אחד כולל מדענים וחוקרים יכול להסביר יום טוב

למעלה