שאלה לי אליכם...

tamarhp

New member
ברור שזו אופציה

אבל זה לא נכון להוריד את הכיפה במקרים כאלו.

chenwest

New member
אני מתכוונת שאם הם ממש לא יכולים

ורוצים לעשן\לסוע במכונית או כל דבר דומה בשבת אז עדיף שיעשו את זה בלי הכיפה לא? זה חילול ה'...

tamarhp

New member
לא! ראיתי שו"ת על זה בכיפה

וענו שלא להוריד את הכיפה.. לחפש לך?

chenwest

New member
../images/Emo12.gifבאמת??זה נשמע קצת מוזר

סבבה..תחפשי

RESTO

New member
שנוסעים בשבת?!

לא להוריד את הכיפה?! מי אמר את השטויות האלה?! וחוצמזה למה לחרדים חוזרים הרבה יותר אנשים?! כי אנשים מחפשים אמת! ולפי איך שבני עקיבא היום היא לא נמצאת שם!

לחרדים חוזרים אנשים...

בדיוק בגלל שהם כימעט האנשים היחידים שמנסים להחזיר!!!.. יש להם כ"כ הרבה קלטות והרצאות וכ"כ הרבה דברים כדי להחזיר בתשובה.. בזרם שלנו רוב השיחות הם כדי לחזק אנשים ולא להחזיר בתשובה.. בגלל זה לא חוזרים!! ולא בגלל שבנ"ע זה לא אממת!!

chenwest

New member
זה נכון...החרדים עושים יותר

כדי להחזיר אנשים בתשובה מאשר לחזק...אבל זה לא אומר שבני עקיבא זה לא אמת או משו כזה...

RESTO

New member
מי

שמחפש את היהדות יכול למצוא אותה! איך הוא יגיע אליך?! רק אחרי שהאור אצלך יהיה מספיק גדול! אז יוכלו לראות אותו!

וכמה אנשים יש שמחפשים ת'יהדות??

מעטים הם!!!!!!!!!!!!!!!!!!...... ותשאל כל מי שחזר בתשובה.. אין כימעט אף אחד שניסה את בנ"ע ואת הציונית הדתית לפני החרדים.. וגם בחרדןות הכללים יותר ברורים.. ולבן אדם שלא קיים לפני זה בכלל מצוות בקצנויות קל ללכת לצד הקצוני (של קייםפ הכל בהגזמה) כדי שיהי לו יותר קל.. ולהתנתק בכלל מהעולם החילוני.. לדעתי זה לא הדבר הלגטימי.. ומשום כך גם מספר החוזרים בשאלה הגדול ביותר הוא מהמגזר החרדי

RESTO

New member
מה?!?!?!

יש לך איזה מחקר או משהו על זה?! א. לא חוכמה לחבוש כיפה! ב. למה נראה לך?!

פעם קראתי מחקר.. כן!

ומה הקשר זה לא הכל לחבוש כיפה????????........... למה ניראה לך שמישהו סתם חובש כיפה!! דוקא בזרם שלנו כל מי שהכיפה פחות מוצאת חן בעניו פשוט מוריד אותה.. ובחרדים , משאירים בגלל הפחד וכו'!!

RESTO

New member
זה

מה שאני אומר! את אומרת שאצל החרדים מלא עוזבים את הדת... ואצלנו יש מלא שבמקרה הטוב מתנהגים כמו שאבאניקים ואנחנו עדין מחשיבים אותם דתיים!

לאאאאאא!!!!

ממש לא!!!!!!!!!! אצלנו גם עזבים ת'דת!! אף אחד לא נישאר עם כיפה או עם חצאית אם לא בא לו(ואני אומרת את זה מנסיון) אין לנו כימעט בכלל (יש אבל מועט).. את תופעת "השאבאבנקים"

tamarhp

New member
אין אצלנו שבבניקים

שבבניקים זה אצל חרדים. אצלנו יש דבר הרבה יותר גרוע והרבה יותר נפוץ - "דתילונים".

הרבה יותר נפוץ????

היית פעם בחופש בטבריה???....... ובצפת??? ראית כמה שבבנקיםפ יש??? בלי סוף!!!!!!!!! הרבה הרבה יותר מהדתילונים!!!!!!!

tamarhp

New member
אני אסביר לך

אצל החרדים יש קו די מוגדר, של כללים. למשל - כולן צריכות ללכת עם שרוולים ארוכים. בנוסף, כל מי שלובש לבוש חרדי נקרא חרדי. לכן, כאשר מישהו חורג בקצת מהדרך המקובלת, הוא מוגדר מיד כשבבניק. אצל הציבור הדתי זה לא ככה. מי ששומר שבת וכשרות ושם כיפה על הראש נקרא דתי, גם אם הוא לא שומר נגיעה, וגם אם היא הולכת עם חצאית קצרה/חולצה צמודה/מכנסיים/בלי כיסוי ראש. יש הרבה דברים שהם "רשות" בציבור שלנו, ומתייחסים לגזרות דרבנן כאל "אפשרות" במקום "חובה". לכן, גם מי שלא שומר נגיעה או מי שלא הולכת בצורה צנועה לפי ההלכה, עדיין הם נחשבים דתיים כל עוד הם מגדירים את עצמם כך. ההגדרה "דתי" לא מוגדרת כמו שצריך, אין לה קווים ברורים ולכן כל מי ששם כיפה סרוגה נחשב דתי, ואי אפשר לקרוא לו "שבבניק" או "דתילוני", ואפילו לא תמיד "חפיפניק" כי אין קריטריונים מסויימים להגדרה "דתי", וכל מי שמגדיר את עצמו דתי נקרא דתי. בגלל זה את לא יכולה להשוות בין הכמות כאן לכמות כאן, כי אין קריטריונים ברורים לומר מי נחשב דתילוני ומי לא, לעומת השבבניקים שזה די ברור.

למעלה