שאלה לי אליכם...

Demri123

New member
שאלה לי אליכם...

כידוע לכולם..[או שלא כידוע] ישנם סניפים של בני עקיבא שבהם הפעילים בסניף [חבריא א',ב'] מגיעים לסניף בערב שבת עם מכוניות, ולפעמים אפילו עם סיגריות[-ואני לא מדבר על סתם יום!! ערב שבת!!]
אז מה עדיף?! -כי מצד אחד, מי שעובר ליד סניף שכזה ורואה שככה הם מתנהגים יכול לחשוב "ככה הדתיים האלה.." וכל זה.. -אבל מצד שני, הסניף זה מה שעוד מקשר אותם לדת.. ואם הם לא היו שם.. אולי הם היו במקומות שונים שהם בכלל לא לרוח השבת והדת!
וכן גם בקשר למדריך-שהוא לא הכי דתי.. ורוצים לחזק אותו.. מה עדיף?! להכניס אותו להדרכה.. למרות שהוא לא הכי מתאים.. וכשמסתכלים עליו יכולים לחשוב כל מיני דברים על שאר המדריכים לעל התנועה בכלל.. אבל שוב מצד שני.זה מה שמחזיק אותו בבנ"ע.. ומחזק אותו.. ועכשיו דעתכם..

gurfi

New member
אמממ....

קראתי, לפני לא הרבה זמן את ההתחלה (לא הספקתי לסיים עדיין) של מאמר בנושא דומה - האם להתיר מצב שאנשים מגיעים לתפילה בשבת ברכב. המאמר דן רק במקרה שמדובר בתושבי חו"ל - מכיוון ששם בית הכנסת הוא באמת הדבר היחיד שמחזיק את האדם מחובר איכשהו לקהילה וליהדות. לעומת זאת, פה בישראל, בן אדם שלא מגיע לבית כנסת עדיין מחובר ב"ה איכשהו ליהדות. בני עקיבא, עם כל הכבוד והערכה זה לא מה שיחזיק אותו קשור ליהדות או למצוות. מי שמגיע לסניף בשבת ברכב מראה שלא אכפת לו מהשבת אלא רק מהחבר'ה ומהבנות שיש בסניף..
ברור שלא להכניס אותו להדרכה. בהדרכה זה לא המקום לחזק אנשים. מדריך צריך לחזק את החניכים שלו, ולא את עצמו. מדריך לא חזק עלול לקלקל את החניכים שלו בסוף..

Demri123

New member
תתפלאי, אבל..

יש אנשים שבנ"ע זה אולי לא מה שמחזיק אותם..אבל בהחלט מקרב!

gurfi

New member
תתפלא*

אבל, גם אם זה מקרב אותם - זו לא סיבה להתיר להם לחלל את השבת..

Demri123

New member
זהו..

שאני לא אמרתי אם זו סיבה להתיר להם לחלל שבת. בשביל זה פתחתי ת'שירשור.. כדי לשמוע את דעתכם!

../images/Emo66.gif

קודם כל-מה הם חושבים שהם עושים?!?!?!?! אחרי הכל, הם חברים בתנועה דתית, והם צריכים לכבד את זה! אם זה מה שמקרב אותם לדת, שיעשו עוד מאמצים לקירוב! נראה לי שצריך לדבר עם הפעילים האלה, ולהסביר להם את ההשלכות.

RESTO

New member
אז ככה...

היה לנו על זה הרבה ויכוחים בסניף! והענו למסקנה שמי שרוצה להיות בסניף חייב לכבד את הכללים! שהם בין השאר לשמור שבת (לא לעשן!) וכשנכנסים לאולם שהוא גם בית כנסת אז חייבים להיכנס עם כיפה ואם אין אז מוצאים להם! שבת שעברה היו איזה כמה שעישנו באחד החדרים ואז מישהו ביקש מהם להפסיק אז הם הפסיקו ואחרי זה מישהי ביקשה מהם לצאת או לנקות את הגרעינים שהם פיצחו אז הם העדיפו לצאת ... בקיצור מי שרוצה לבוא לסניף אז שיכבד את הכללים! בקשר למדריך! חובה שיהיה לו מה להעביר לחניכים ואם הוא בעצמו לא שלם עם עצמו אז לא יעזרו כל הפעולות שלו החניכים בדר"כ רואים את זה שהוא לא דתי!

tamarhp

New member
בדיוק, ודבר נוסף -

בקשר לטענה שזה שהם באים יקרב אותם לדת - אולי דווקא בזה שתראו להם שאין פשרות, ומי שלא מכבד את הכללים של הסניף והדת לא יוכל להשתתף - יגרום להם דווקא להתחזק בשביל שהם יוכלו לבוא לסניף.. אולי הם לא יעשנו בשבת רק בזכותכם? ומי שיעזוב את הסניף - כנראה זה ממילא לא היה מספיק חשוב לו וממילא לא היה הרבה סיכוי שדווקא הסניף יקרב אותו.

או קיי!

אולי אחי הקצין.. טוב! בטוח הוא הקצין.. אבל אנשים שבאים לבנ"ע עם מכנסייים ןכן'!! במיוחד בערים!! היא אפשר להוריד מזה אחריות (בעיה שלהם,שיכבדו) אןם הסניף גורם לאנשים להיתקרב לדת ולהרגיש יותר טוב.. ואם הם מחללים שבת בבית אז שעתיים של שמירת שבת לדעתי זה שווה את זה! אז מה?? יהיו קצת דברים שלא אמורים להיות בסניף (ואני לא מדברת על חילול שבת,).. יגעו בבנים ןכו'..אבל לפחות בזכות בנ"ע מישהו יותר יאהב את הדת או משהו בסגנון זה שווה את זה!!.. אי אפשר לסגור את האופציה להכניס לסניף גם אנשים כאלו~! זה מקרב! ד"א תמר? איפה את גרה???.

tamarhp

New member
אבל אז הם

יקבלו את הדת בתור דת של פשרות, שלא לדבר על ההשפעה השלילית שלהם על החניכים הצעירים יותר! חדרה.

אבל הם בכל מיקרה בקטע של פשרנות בדת

הם כאלו.. זה רק יקרב אותם!!! ועוד שאת גרה בחדרה!! אין לכם מקרים כאלו בסניף????.. ולחניכים הקטנים..הם רואים את זה גם בריוב!!! וכמבון עם זאת המדריכים צריכים להבהיר להם שזה לא הדבר הנכון1.! ולנסות להשריש להם ןלהכניס להם מה נכון!!!

chenwest

New member
דעתי...

אפשר פשוט להסביר להם ולבקש מהם אם הם יכולים לא לעשות את זה ליד הסניף (וכמובן-בלי הכיפה(אם זה בשבת)) אני חושבת שאם הם כבר באים לבני עקיבא אז הם יסכימו לשמוע..

chenwest

New member
אה את שמרית?? חחחח

מגניבבב...היא אמרה לי למסור לך ד"ש אגב...
הכינוי שלך באייסי זה אשת הקש או משו נכון?..חח

לאאא,

זאת צופיה אשת קש.. הכנוי שלי שוית!! ותמסרי לה ד"ש חם ומלא נשיקות!! אני מתה עליה!! היא ממש מותק:)

chenwest

New member
אה חחח איך את מכירה את

צופיה?..בואנה הסתבכתי לאללה
גם צופיה כותבת פה נכון?... וסבבה...אני ימסור לה

למעלה