שאלה לי אליכם...

או קיי1 הבנתי ומסכימה ב100 אחוז!

בגלל זה אני חושבת שזה קשה להיות דתי ציוני! אבל צריך לעשות את זה בצורה הנכונה ביותר והקרובה ביותר להלכה!! זהלא קל הכון!! אבל זה האידאל - לדעתי!

tamarhp

New member
ההבדל בין דתי לחרדי

והדתיים והחרדים צריכים לקיים מצוות באותה צורה בדיוק. אין שום לגיטימציה למצב שאנחנו נמצאים היום, שזו דילמה האם לשמור נגיעה, ושצריך לרדוף אחרי בנות כדי שיבואו בצורה צנועה. זה לא צריך להיות ככה וב"ה אני רואה שיפור בציבור הדתי בשנים האחרונות. ההבדל בין הדתיים לחרדים מתבטא בשני דברים בלבד: 1. השקפה - א"י, גאולה וכו'. זו השקפה, וזה לא דבר שקשור לקיום המצוות. 2. חינוך. החרדים דוגלים בהסתגרות, והדתיים דוגלים בפתיחות. יש יתרונות לכאן ולכאן. את יכולה לומר שלהיות דתי זה יותר קשה, בגלל הפתיחות וההתמודדות, אבל לא תמיד זה מצליח, בדיוק כמו שההסתגרות לא תמיד מצליחה. העמידה בניסיון היא לא תמיד טובה, ועובדה - אנחנו אומרים כל יום בתפילה "אל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון". היה לנו דיון על זה ממש לא מזמן בפורום. כך שכל אחד צריך לבדוק מה מתאים לו...

איילת כ

New member
שיואו

תמר את הזכרת לי. אני רציתי הרבה זמן את השרשור של הניסיון. את יכולה למצוא לי אותו?

tamarhp

New member
ניסיתי לחפש בשביל להביא לה קישור

ולא מצאתי משום מה.... מוזר, זה היה ממש בחודש האחרון אם אני לא טועה...

chenwest

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תסלחו לי דאני צוחקת אבל תמיד הכינוי הזה (שאבבניקים) גורם לי להתפוצץ מצחוקק חחח ואת מזה צודקת!! אני לומדת בצפר חרדי (למרות שאני לא חרדית)וכולן שם כאלה!!פשוט כולן!! התופעה הזאת חייבת להסתיים למה זה פשוט מעצבן!!

RESTO

New member
אני לומד

בישיבה תיכונית!!!! וחצי מהכיתה שלי לא דתיים! (והם כן היו פעם!)

RESTO

New member
הגדרה שלי ללא דתיים!

לא שומרים שבת! אוכלים לא כשר! לא מתפללים! זורקים תנ"כים סידורים וכאלה! (שלא נדבר על שמירת נגיעה וכאלה....)

RESTO

New member
כן אפשר לשאול ...

למרות שאת חוצפנית!!!!!!! אני לומד בישיבת הקודש אור תורה סטון לבנים ע"ש יעקב ספיירשטיין ברמות...

chenwest

New member
אתה יודע מה??יש לי הוכחה מצוינת

בשבילך-לך לבתי ספר חרדים ותשאל שם תלמיד תלמיד מי מבניהם שומר נגיעה ומי לא...אני מבטיחה לך ש90 אחוז מבניהם יגידו שהם לא שומרים...ולך לבתי ספר דתיים לאומיים ותשאל...זה בטח יהיה אחרת...יש לי עוד כמה הוכחות
חח אגב-אתה חרדי?...

tamarhp

New member
מה?!

אין אצל החרדים אפילו שאלה אם לשמור או לא - זה פשוט ברור להם ששומרים, מה גם שהם לא חיים בחברה מעורבת ככה שאין להם כ"כ בנות לגעת בהם.. שוב - אולי בביה"ס שלך זה ככה, וכנראה מי שהולך לשם זה החרדים הפחות חזקים ויותר פתוחים שלא רצו בתי"ס חרדים "סגורים", אבל מכאן ועד לומר על כולם? את פשוט טועה..

chenwest

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עכשיו ממש הצחקת אותי!!!! את יודעת בכלל על מה את מדברת?? חחחח כולםםם ככה!!וזה ממש לא רק בבצפר שליי!!זה בכל הבתי ספר החרדיים!!ישיבות,תיכונים פנימיות..תשאלי את מי שאת רוצה ותראי שזה ככה..גם אחותי לומדת בפנימיה חרדית וחצי מהן מעשנות!! כמעט לכולן יש חבר וכולןן עושות שטויות!!

tamarhp

New member
פנימיה חרדית?

תסלחי לי על מה שאני אומר עכשיו... אבל בציבור הדתי אולפנא עם פנימיה זה דבר רגיל, אבל בציבור החרדי הנורמה הוא בית יעקב, ובי"ס עם פנימיה הוא *בד"כ* לבנות שלא מתאימות לבית יעקב...... אז אם את לוקחת דוגמאות משם, אין פלא שנראה לך שכולם ככה....

chenwest

New member
מה פתאום...יש הרבה פנימיות

חרדיות וזה דיי נורמה להיות בפנימיה בציבור החרדי... ויש גם בנות (שנכון-הם לא מתאימות לבית יעקב) והן הולכות לבתיי ספר רגילים (ואני יכולה להביא לך שמות) והן ממש כאלה!!..זה לא רק בפנימיות..זה אצלי בבצפר זה בעוד המוןןןן בתיי ספר חרדיים!! איזה בית ספר את לומדת? (חרדי?)

למעלה