אנסה לענות לך, כדאי שתקרא../images/Emo26.gif
אז כך, בתור אדם העוסק במאגיה (לפחות ככל הידוע לי לא שחורה), חשבתי שאולי תפנה במעט כבוד לדתות אחרות. אני אישית מעריך כל דת, וכשיש לי בעיות ושאלות לדת מסוימת אני מעלה אותן בצורה מכובדת, ולא תוקף או מזלזל. אני אנסה לענות לכמה שאלות שהעלת. ילד יהודי שנולד למשפחה שומרת דת, גדל כבר מאליו לתוך הדת, ולכן אלוהים מצפה ממנו למשהו אחד, וילד אחר שגדל במשפחה לא דתית, אלוהים מצפה ממנו למשהו אחר. מאיפה הגעת לרעיון שמי שנולד דתי מקבל יחס טוב יורת מה´??? להיפך, ה´ מעריך יותר אנשים שמתנהגים בצורה טובה יותר ובדרך ישרה יותר, ולא אנשים צבועים עם מגבעות שמזלזלים בזולת. ציינת בהודעה אחרת שאתה מכיר את היהדות כ"כ טוב שאתה יכול להגיד שהיא בולשיט, קודם כל חבל שאתה בגישה כזו, ואני מאוד מצטער בשבילך. עיין בספר ישעיהו (אם תבין את הכתוב), וראה אילו דיאלוגים ומונולוגים מתנהלים שם. אני אצטט, ותנסה להבין לבד: "למה לי רב זבחיכם יאמר ה´ שבעתי עולות אילים וחלב מריאים ודם פרים וכבשים ועתודים לא חפצתי... ידיכן דמים מלאו... למדו היטב, דרשו משפט, אשרו חמוץ, שפטו יתום ריבו אלמנה..." [ישעיה א´ י"א-י"ז] מסופר בגמרא על אדם אחד, יהודי, חוטא מלידה, תאב מין שחוזר לפני מותו בתשובה, וה´ מקבל באהבה רבה את תשובותו. זואל תלמיד חכם אחד מדוע ה´ קיבל את תשובתו של אותו כופר, באותה מידה שמקבל תלמידי חכמים? מכאן תוכל ללמוד שתפישתך לגבי מידותיו והעדפותיו של אלוהים מוטעות משורשן. דבר נוסף- אתה אומר שלדעתך אלוהים היהודי הוא טיפש. לידע כללי, אלוהים היהודי נתפש כאלוהים ע"י היהודים, אנשים אחרים יקראו לו אלים, אחרים כח עליון, אחרים הטבע, ולומדי רייקי יאמרו שזהו הכח העומד מאחורי האנרגיה האוניברסלית. ידידי, אני מציע לך קודם לבדוק את ידיעותיך, ולאחר מכן לתקוף, אמרתי זאת גם לחבר שלי שחוזר בתושבה פתאום, והחליט להטיף לכולם. אף אחד לא חי בתקופת האבן, והיהדות לא דוגלת בזה. העניין הוא שהתנ"ך נכתב ע"י נביאים ומנהיגים שונים, בתקופה שאולי נראתה כך. אך האדם הדתי המודרני לא פועל ע"פ האווירה שששרה באותם ימים, ורק אדם שלא חקר מספיק את הנושא יבין זאת כך. להפך, היהדות מחנכת להווה המורכב מהעבר והעתיד יחדיו, מסורת ומודרניזציה. היהדות גם מתירה סקס לשם הנאה, ונשיקות מותרות בהחלט, העניין הזה רק מראה, שידיעותיך מצומצמות בהחלט. כשאני שאלתי וויקינים לגבי פשר אמונתם באלים, שאלתי זאת בצורה מכובדת בכדי להבין ולא לקטול. בקשר לאוננות, אין חוק בתורה שאוסר על כך, אך יש איזכור שאותו מפרשים שה´ לא רואה בעין יפה את המעשה הזה. לומר את האמת- אינני יודע בדיוק מה העניין עם זה, אך אם תהיה לי תושבה אענה לך. בסה"כ אני גם ילד, בן 16, לומד, ואין לי תשובות בעצמי על כל הדברים בעולם, ואני מאמין בבעיות ובשאלות- אך בשבילן -אני מאמין- גם עומד תמיד פתרון. שאלת גם לאן הלכו הנשמות לפני שהייתה יהדות. אז אומר לך, שהעניין פשוט מאוד, ושוב חבל, שאתה תוקף בלי ידע, היהדות היא לא הבסיס הקיומי לעולם, היהדות היא בסה"כ דרך וזרם שאלוהים נתן לנו (אני מתכוון ליהודים). הקבלה ותורת הנסתר היהודית לעומת זאת באה להסביר את הקיום של עולמנו. הגהנום ע"פ היהדות נוצר ע"י אלוהים ולא ע"י היהדות. תנסה להבין בעצמך, העניין פשוט מאוד דרוש רק רצון, רצון לטוב, ולהרמוניה, לא להרס ושלילה. שלך, אלירם.