שאלה לי אליכם....

Zipadidoda

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

א) חס וחלילה! אלוהים פוחד????? מגוחך!!!!!! אסור לשאול שאלות מעמיקות! רק לעשות את הכתוב! וגם זה לא! ב) תקרא את ההודעה של לסטאט "מי אמר..."

אני חושב שלא הבנתם משהו

1. אלוהים לא פוחד. הכישוף הוא לקיחת הסמכות מידי האל. בסופו של דבר, האל הוא המחליט, אבל בכישוף אתם בעצם לוקחים סמכויות שלא שייכות לכם, ועל כן תיענשו (לפי התנ"ך) 2. אין כזה דבר "אם האל נתן לי כוח מאגי אני צריכ\ה להשתמש בו". אם יש לכם כוח מאגי, זה לא אומר שאלוהים רוצה שתשתמשו בו. בחיים, אלוהים ישים בפנינו מכשולים רבים על מנת לבחון את הנאמנות שלנו. הוא נותן לכם את הבחירה: יש לכם כוח מאגי, עכשיו, האם תבחרו להשתמש בו ולעבור על החוק, או להתעלות על יצריכם ולשמור על החוק, ולא להשתמש בכוח המאגי שיש לכם? כלומר, יש עניין של בחירה: החוקים הם חד-משמעיים, אך ניתנת לכם זכות הבחירה- לעבור עליהם ולהענש, או לציית להם ולצאת נשכרים. לדעתי, הדת היהודית היא הדבר היפה ביותר שקיים. אלוהים אוהב אותנו, אך אנו עצלנים מדיי כדי לקיים את מצוותיו, שרק יגרמו לשיפור עצום בחיינו ובאישיותינו (לטובה כמובן). מכלול החוקים הקיים ביהדות נועד ליצור חברה טובה יותר ולא נועד להגביל ולהרוס כמו שרבים מכם חושבים. החילונים היום הפכו את הדת לאיזה משהו שנושך, שטורף, למצורעת. וזה פשוט לא יאומן, הרי הדת היהודית מלאה כל טוב. רק כמה רבנים שחושבים שהם בעצמם האלוהים, גרמו לחשיבה הזאת אצל החילונים.

dopey_wizard

New member
אם זה כך, אז אלוהים הוא טיפש לדעתי

למה אלוהים, יצר לנו מכשולים, כדי לבחון את האדם?, האדם לא יוצא טוב או רע, זה תלוי בגידול שלו, תחשוב, ילד שנולד אצל משפחה דתית, לא נחשף לאינטרנט ולא נחשף לעולם (לא מגלה דתות חדשות וכו) ומגדלים אותו כמו שצריך בלב בני ברק והאל טוב הכול טוב... לאומת ילד יהודי שנולד בארצות הברים שהוריו היהודים גם נולדו שם, והוריו לא שומרים על היהדות.. והם בכלל אתאיסטים, מצליחים בחיים עובדים בהיי טק, הילד נחשף לאינטרנט, אנשים שהם לא יהודים, האוכל בבית לא כשר, הוא מקבל הכול בקלות, לא מקבל את האפשרות ללמוד על היהדות... אכשיו, לפי דברי האלוהים היהודי, הדוס הקטן יוצא בסדר, והוא מארצות הברית יוצא גוי, איש לא מתאים וכו וכו וכו... זה נראה לך בסדר???? האלוהים היהודי פשוט טיפש אם הוא לא יכול להבדיל אפילו כזה דבר קטן... וזו רק דוגמא 1... ותחשוב שהיהודי השני היה מחונך אצל הורים מכשפים... הילד היה מכשף, והוא יוצא אשם? אם היהדות זה דבר נכון ובלה בלה בלה אז תן לי להגיד לך מהיא לאמות מה שכתבת...: הדת היהדות היא דת מכלילה ביותר, אלוהים הוא סנוב שלא אכפת לו מאנשים שאין להם בחירה, ואנחנו צרכים לותר על כול הטוב שיש בעולם הזה.. למה החיים אכשיו צרכים להיות כמו שאנשים חיו בתקופת התנך, אני אומר, שצריך לזרום אם העולם, התנך אומר, בואו נשאר סנובם ונחיה בתקופת האבן, עוד משהו... אהבה... אני אומר שחלק גדול מאוד מאהבה זה סקס (לא חייב חדירה.. גם אם הלשון יש דברים) אכשיו לפי היהדות, אסור סתם... למה???, זה לא טיפשי?, איך אפשר לאהוב בלי 50% מאפשרות האהבה... כן, האהבה טובה יותר כשהסקס טוב!, גם לאונן, זה תהליך שהבן אדם צריך לעבור בגיל ההתבגרות, אבל לפי היהדות אסור לשפוך כי זה רצח, אז תחשוב כמה שזה שטותי כבר... איך חיו האנשים לפני שהייתה יהדות?, לאן הנשמות שלהם נעלמו, לאן הם הלכו, לגהנום, כי הם אשמים שלא הייתה יהדות אז?

תכבד, ואחרי זה תדבר

קודם כל, אין לך זכות להגיד על שומדבר שהוא מטומטם. אתה יכול לבקר, אתה יכול להציג דיעה שונה, אבל מי אתה לעזאזל שתקבע שהיהדות זה בולשיט אחד גדול? מה לעשות, היהדות היא לא תוכנית כבקשתך, ומה לעשות, יש לה כללים. מי שנוהג לפיהם- מרוויח מי שחושב שהוא יותר גדול מה´ ושהוא יכול לעשות מה שבא לו ועוד לקבל על זה פרס- נענש ככה זה עובד, והנשמה שלך היא בידיו של ה´, אם תרצה או לא. אתה יכול להאמין, אתה יכול לא להאמין, אבל זה לא נתון לבחירתך בכלל. ה´ הוא לא חבר שלך. התפקיד שלו זה לא להתחשב בך, אלא התפקיד שלך זה להאמין בו ולקיים את מצוותיו. דרך אגב, התנך לא אומר "בואו נחייה בתקופת האבן", כי תגיד לי, "לא תגנוב" זה יותר מדיי לבקש? לדעתי, ההבנה שלך ל"מהו ה´" היא מעוותת לגמריי! אתה קודם צריך להבין מה זה ורק אחרי זה לתקוף. ההבנה שלך ל"מהי יהדות" גם היא מעוותת. חוצמזה, כמה אתה בקיא בעובדות שאתה ככה תוקף? מי אמר שאסור סקס סתם ככה? כתוב את זה איפשהו בתנך? מותר, ואפילו רצוי לעשות סקס בשביל ההנאה והאהבה בין בני הזוג. אפילו בלי קונדום. למה בלי? 1. אפשר לקחת גלולות נגד הריון. 2. תשאל, מה עם האיידס? לגבר נשוי לא אמור להיות איידס אם הוא לא שכב עם אף 1 אחרת. זאת אומרת שזהו מין הצהרת אמון של בני הזוג אחד בשני. אתה מנסה להציג את היהדות כטיפשות. אין לך מושג כמה אתה טועה, כמה עובדות אתה מעוות! היהדות זה שיא החוכמה מבחינתי. ואני לא מדבר כרגע על התנך, אלא על ה´ ועל היהדות עצמה.

dopey_wizard

New member
אין לי כוח להגיב על הבולשיט שכתבת

כי אתה בכלל לא ענית לי אל השאלה המרכזית בהודעה שלי... אבל דבר אחד אני אכתוב... אתה מדבר על היהדות ואלוהים, אבל אתה לא מדבר על התנך?... מממ.. משהו פה לא בסדר.. מאיפה בדיוק למדת על היהדות אם לא מהתנך, איפה האלוהים היהודי אם לא בתנך? ובקשר לזה שאין לי זכות?, בטח שיש לי זכות... דבר ראשון, אלוהים לא מוכח בתור דבר שקיים, אז אותו דבר שאני אכתוב ש"השד הירוק אם הזנב האדום אם העיניים הוורודות שגר מתחת למיטה שלי מטומטם" , זה בדיוק אותו הדבר למה שכתבתי על האלוהים שלך.. דבר שני, אני לא סתם באתי ואמרתי :"אלוהים הוא סתם מטומטם חסר שכל, ככה!" אני כתבתי שאלוהים סנוב בגלל שאולהים לא מתייחס לאנשים כמו לאיש מארצות הברית מההודעה שלי ואם תסתכל בהודעה שלי עוד פעם תראה שאני לא סתם מכליל... ודרך הגב... לפי היהדות מותר יותר מאישה 1 לא...

bigbadjoe

New member
ומה לגבי

איידס מעירוי דם ??? על זה לא חשבת ! ומה עם המחבלים שהיום מתפוצצים לאחר שנחשפו לנגיף וככה גורמים לעוד חולים? איידס לא בא רק מסקס לידיעתך ! ועוד דבר, למה החילוניים גרמו לדת להיראות כמו דבר נורא? הם עשו את הבחירה שלהם! מילת המפתח זו "בחירה" !!!!! אני חילוני (אתאיסט אפילו) ואני מאמין שדת יכולה להיות דבר יפה אבל אסור לעשות לגביה הכללות מבפנים, הדת אמורה לסמל לכל אדם דבר שונה. שמת לב שרוב הדיברות בתנ"ך עוסקות בחוקים שבין אדם לחברו? ("לא תרצח, לא תנאף, לא תחמוד"). לפי דעתי, אנשי הדת גרמו לדת להיות דבר מכוער, תראה את ההודעות הקודמות שלי בשרשור הזה ותבין למה כוונתי. האמונה במשהו היא הדבר האולטימטיבי אבל כשאנשים מנסים להגיד לך במה להאמין ואיך להאמין ושוללים כל דבר אחר זה ממש לא מקובל. שים לב שכל הדתות בלי יוצא מן הכלל מטיפות לאהבה ושלום, אז למה המוסלמים הפכו את זה לכך שיש להשמיד את כל היהודים? ולמה האורתודוכסיים לא יכולים לקבל את הרפורמים? אתה באמת מאמין שאישה צריכה לשבת בבית? ומה עם כל האפליות שנוצרו בגלל הפירושים של התנ"ך? למה אלוהים רוצה להפריד בין הגבר לאישה?

bigbadjoe

New member
ועוד דבר

שניזכרתי בו הרגע מה לגבי "מישמרות הצניעות" ? למה הם צריכים לשרוף בתים ולהכות נשים שהלכו עם בגדים שלא נעימים להם? מה לגבי החרדים שהתפרעו במטוס אל-על? לא רוצים לראות, אל תסתכלו !!!!!! אתה מבין? למה אף אחד לא יכול לקבל את העובדה שמישהו חושב אחרת? דתי אחד שאל אותי בשבוע שעבר בבי"ס למה אני לא מאמין באלוהים? אמרתי בגלל סיבה X וסיבה Y וכו´, אז הוא קרא לי משוגע ושעה ניסה לשכנע אותי לחזור בתשובה עד שחטף כאפה בסוף... למה באמת הדת שלך יותר טובה משלי? אני לא ניסיתי לשכנע אותו לא להאמין באלוהים! "איש איש באמונתו יחיה". אתה יודע למה אח שלי התחיל לשמור כשרות? כי הוא פוחד שאלוהים יעניש אותו. ככה רוצים שאנשים יחיו? בפחד? הרי דרך פחד שולטים באנשים. הוא אפילו לא מבין למה הוא אמור לשמור (מסיבות בריאותיות בכלל שמשום מה כולם שכחו מזה). בצורה כזו, על כל צעד קדימה שאנו משיגים, אנו חוזרים חמישה אחורה

RainBird

New member
זה עוד כלום יום אחד צעדתי אחרי קניות בטבריה וראיתי סטיקר "אישה, האם אלוקים מרוצה מבגדייך???" זה מראה את המקבריות של הדבר. אלוהים כביכול חודר לנו לתחתונים ולמכנסיים ואיכפת לו בדיוק אם נכנסנו למיטה מצד שמאל או ימין. באמת. אם יש אנשים שבוחרים להאמין בזה, בעיה שלהם. בנתיים כמכשף טיפלתי בהמון אנשים דתיים תוך כדי ציון האמונה שלי. ויום אחד שאלתי אישה חרדית שטיפלתי בה "מה לא מפריע לך שאני עובד אלילים לפי האמונה שלך?" והיא ענתה "תשמע, אתה מכבד אותי, ואני מכבדת אותך." ובזה נגמר העיניין. אני חושב שיהדות יכולה להיות אמונה נעלה יפה וחזקה, אבל כפיה שלה מורידה את הערך שלה עד לעפר, ובנוסף, ההחלטה המזעזעת שם נולדת לאימא יהודיה אתה יהודי ובכלל הכפיה של הכניסה ליהדות על ידי ברית מילה! מזעזע! אני אישית חושב שבערך בגיל המיצוות או אפילו יותר מאוחר בגיל 17 צריך לשאול בטיקסיות אם הנער מקבל את היהדות ואם לא. ואחר כך לתת לו לשאת את השם יהודי בגאווה ולא כעלבון בדתו האחרת. בקיצור: בחירה נהדר כפיה איכס ארדן.

L e s t a t

New member
הכפייה היא לא של היהדות

הכפייה היא של אנשים שלפי דעתי פיספסו את כל הפואנטה ביהדות.

The Spirit

New member
שלום לך מאג שוחר שלום והרמוניה../images/Emo70.gif

אז כך, בתור אדם העוסק במאגיה (לפחות ככל הידוע לי לא שחורה), חשבתי שאולי תפנה במעט כבוד לדתות אחרות. אני אישית מעריך כל דת, וכשיש לי בעיות ושאלות לדת מסוימת אני מעלה אותן בצורה מכובדת, ולא תוקף או מזלזל. אני אנסה לענות לכמה שאלות שהעלת. קודם כל, אבהיר שאני מסכים עם Rainbird חלקית, על כך שישנם חרדים שהורסים את היופי שביהדות בכך שהם כופים אותה על אחרים. אך כיצד אתה יכול להתייחס בהאשמותיך לדת שלמה בזמן שיש בה כמה זרמים. אני אכן חושב שהחרדים עושים טעות בניסיונם לקרב חילונים לדת, ואינני יודע מתי יגיע היום בו הם יבינו שאמונה צריכה לבוא מאהבה ולא מתוך פחד, אך בצורת הדיבור שלך, אינך תורם לעניין. אם היית מכיר קצת את היהדות היית מבין שהיא לא מורכבת רק מהחרדים. היא מורכבת מאנשים, לא יהודים, דתיים לאומיים, מסורתיים, חרדים, נטורי קרטא, ועוד פלגים קטנים יותר. כנראה שהיתה לך תקרית עם אדם דתי, או שאדם דתי כפה עליך את הדת, אך אין זה אומר שכולם כך, תלמד לא לעשות הכללות בחיים, ואל תשלול אידיאולוגיה או דת מסוימת על פי דעה חלקית ולא מגובשת. דת זה משהו אחד והמאמינים בה הם משהו אחר. בקשר לאח שלך, הדרך הזו באמת מעוותת, ואני יכול להעיד על עצמי, שאני גם חשתי כך וגדלתי כך, אך כשגדלתי למדתי דתות אחרות, חקרתי תחומים רחבים יותר, וקיבלתי אובייקטיביות שלא הייתה לי קודם לכן, וכעת אני בתוך היהדות מאהבה. בקשר לשאלות אחרות שנשאלו ע"י אנשים אחרים, אני אענה בתור תגובה להודעתם, אנא קרא.

bigbadjoe

New member
../images/Emo46.gif במידה ולא שמת לב

במהלך כל ההודעה וההודעות הנוספות בשירשור התייחסתי לזרמיםשונים כמו למשל לאורתודוכסים שיש להם בעיות עם הרפורמיים ושים נא לב שגם רשמתי "יש יותר מדרך אחת להיות יהודי". בכל ההכללות שעשיתי לא עשיתי זאת כלפי כל הקהילה היהודית ואם לא טרחת לקרוא בעיון את כל ההודעה או ההודעות אלא ריפרפת ורצת לרשום הודעת תגובה, אפנה אותך אם כן לעובדה שרשמתי שלפי דעתי אין כל פסול בדת אלא באנשים שמפרשים אותה בצורה לא נכונה, אני באתי בטענות לאנשים ולא לדת. אין לי בעיה עם היהדות ואני חושב שהיא דת נפלאה (שהיית שם לב שרשמתי אם באמת קראת את כל ההודעה) והבעיה שלי היא בצורה בה היא מתבטאת בוולגריות כמו "משמרות הצניעות" או בפחד שמשרים האנשים העומדים בראשה. כמו כן רשמתי שכמו דתות רבות כולל הנצרות והאיסלאם היא מטיפה לשלום ואהבה בין אנשים ואילו האנשים העומדים בראשה הם הגורמים לפיזור ופירוד בעם ובין עמים. אני מעולם לא זילזלתי בשום דת ואמונה (ואם באמת היית קורא את הודעותי היית רואה שרשמתי יותר מפעם אחת "איש איש באמונתו ייחיה"). אני אפילו איני מתיימר להיקרא מאג מאחר ואני רק מתחיל (מה הקשר בכלל ??). אז אנא ממך, לפני שאתה כותב הודעה ותוקף אותי, קרא את ההודעה מההתחלה ועד סופה בלי קיצורי דרך ושים לב לכל אשר כתוב בה ורק אז אני אשמח לשמוע ביקורת ולא ביקורת שבבירור נובעת מאי-שימת לב למה שכתבתי. שוב אני חוזר, אין לי שום בעיה עם שום דת, אבל לפי דעתי דת צריכה לנבוע מתוך האדם ולפי אמונתו ולא מתוך פחד או שמישהו אומר לך שזו הדרך הנכונה !! תודה רבה ואנא קרא את ההודעות בעיון בפעם הבאה !

The Spirit

New member
אם מה שאמרתי נראה כתקיפה

אז אני מאוד מצטער ומבקש סליחה, אני לעולם לא מנסה לתקוף או להעליב. "דת צריכה לנבוע מתוך האדם ולפי אמונתו ולא מתוך פחד או שמישהו אומר לך שזו הדרך הנכונה"- זה בדיוק מה שאני אמרתי במשפט קצר יותר, כנראה שגם אתה לא קראת בעיון את מה שכתבתי. אני דווקא קראתי את שתי ההודעות שכתבת "לפי דעתי, אנשי הדת גרמו לדת להיות דבר מכוער"- מכאן הבנתי שהתכוונת לאנשי הדת בכלל- לא פירטת באיזה זרם מדובר. כנראה שלשנינו הייתה אי הבנה, אך לפחות הגענו לנקודה שאנו מסכימים אחד עם השני בנקודה מסוימת. כל דת היא יפה, תלוי איך מסתכלים עליה. באהבה לכולם, אלירם. (חרוז...)

חרטטן.

הבורות שלך בקשר לתנ"ך גרמו לך לחשוב שרוב הדיברות בתנ"ך עוסקות בחוקים שבין אדם לחברו. עשרת הדיברות מחולקות ל-2 חלקים: 5 הראשונות עוסקות בבין אדם לאלוהיו "לא תעשה לך פסל ותמונה", "אני אדני אלהיכם"...ועוד. אז קודם תבדוק עובדות. עוד דבר. התנ"ך לא אומר שאישה חייבת לשבת בבית. מאיפה הסקת את זה? ממוחך המעוות, כמובן. אתה לא מצוייד בעובדות, ולכן אתה מתחיל להמציא. האפליות שנוצרו, כפי שאתה בעצמך אמרת, הם מפירושים של התנ"ך! אחי, אל תתווכח איתי בכלל, השנה למדתי על זה. בתנ"ך נאסרת במפורש אפלייה בין עשירים לעניים, ואפילו לפי התנ"ך יש להתייחס בכבוד מעל המידה לגר (נוכרי שהגיע לארץ), אז שוב אני אגיד לך, אל תמציא עובדות. אלוהים לא רוצה להפריד בין גבר לאשה, אחרת תסביר לי את המצווה "פרו ורבו ומלאו את הארץ?" הא? אתה פשוט נהנה להמציא מדמיונך הקודח פירושים שונים לתנ"ך, ובזה אתה כהרגלך מצטיין. ואת האסלאם אל תערב בכלל, מה הקשר?! אמרתי שאני תומך של האסלאם?! אתה רואה, הבורות שלך שוב מביאה אותך לדבר שטויות ולא לעניין. האיסלאם עוות ע"י "חכמי" הדת שלהם, ואין לזה קשר בכלל לנושא.

L e s t a t

New member
לכבד נוכרי?

יש משהו שמתנגש לי עם זה. בספר הדברים יש פסוקים שאומרים שאם אדם אחר בסביבתכם לא עובד את אלוהיכם אז עליו להיסקל. ובכלל אם הנוכרי הזה מכשף סופו יהיה רע ומר ("מכשפה לא תחיה!", שזה פסוק שלפי שמועה מסויימת שהגיעה לאוזניי בכלל מעוות לחלוטין ובמקור זה "רוצח לא יחיה!" או "מרעיל לא יחיה!")..

bigbadjoe

New member
היי היי היי

דבר ראשון תירגע ! אנו מנהלים פה דיון ואני לא תקפתי אף אחד אז הייתי מעוניין שתעשה את אותו הדבר ותשמור על צורת כתיבה נאותה ! עכשיו, כמו שכתבתי ל THE SPIRIR אז גם אתה כנראה לא עיינת מספיק בהודעותי בשירשור אחרת היית רואה שבדיוק על זה אני מדבר! שכל ה"עובדות" כביכול הללו של אישה שצריכה לשבת בבית בכלל לא רשומות בתנ"ך אלא נובעות בפירושים של אנשי דת שהחליטו שהם יודעים בדיוק למה התכוון אלוהים ! מה קורה איתכם אנשים? אתם ממהרים להגיב בלי לקרוא בכלל את ההודעה? ומה זה אמור להיות "אמרתי שאני תומך של האיסלאם?" מה אכפת לי אם אתה תומך או לא? אני תומך? הבאתי בתור דוגמא ! ומה אלו הירידות האלו "מוחי המעוות"? "דימיוני הקודח"? אתם בכלל לא קוראים את תוכן ההודעה? ומה זאת אומרת "כהרגלי אני מצטיין" ? מתי בכלל כתבתי על זה? ממתי הפכתי את זה הרגל? לאחר 3 הודעות זה נחשב הרגל ? ועוד דבר: "האיסלאם עוות ע"י "חכמי" הדת שלהם, ואין לזה קשר בכלל לנושא" - אז יש לזה כל קשר לנושא כי כל שהתכוונתי לומר היה שאותו דבר בדיוק קרה וקורה ליהדות שבבסיסה היא דת שאני חושב שהיא נפלאה !

The Spirit

New member
אנסה לענות לך, כדאי שתקרא../images/Emo26.gif

אז כך, בתור אדם העוסק במאגיה (לפחות ככל הידוע לי לא שחורה), חשבתי שאולי תפנה במעט כבוד לדתות אחרות. אני אישית מעריך כל דת, וכשיש לי בעיות ושאלות לדת מסוימת אני מעלה אותן בצורה מכובדת, ולא תוקף או מזלזל. אני אנסה לענות לכמה שאלות שהעלת. ילד יהודי שנולד למשפחה שומרת דת, גדל כבר מאליו לתוך הדת, ולכן אלוהים מצפה ממנו למשהו אחד, וילד אחר שגדל במשפחה לא דתית, אלוהים מצפה ממנו למשהו אחר. מאיפה הגעת לרעיון שמי שנולד דתי מקבל יחס טוב יורת מה´??? להיפך, ה´ מעריך יותר אנשים שמתנהגים בצורה טובה יותר ובדרך ישרה יותר, ולא אנשים צבועים עם מגבעות שמזלזלים בזולת. ציינת בהודעה אחרת שאתה מכיר את היהדות כ"כ טוב שאתה יכול להגיד שהיא בולשיט, קודם כל חבל שאתה בגישה כזו, ואני מאוד מצטער בשבילך. עיין בספר ישעיהו (אם תבין את הכתוב), וראה אילו דיאלוגים ומונולוגים מתנהלים שם. אני אצטט, ותנסה להבין לבד: "למה לי רב זבחיכם יאמר ה´ שבעתי עולות אילים וחלב מריאים ודם פרים וכבשים ועתודים לא חפצתי... ידיכן דמים מלאו... למדו היטב, דרשו משפט, אשרו חמוץ, שפטו יתום ריבו אלמנה..." [ישעיה א´ י"א-י"ז] מסופר בגמרא על אדם אחד, יהודי, חוטא מלידה, תאב מין שחוזר לפני מותו בתשובה, וה´ מקבל באהבה רבה את תשובותו. זואל תלמיד חכם אחד מדוע ה´ קיבל את תשובתו של אותו כופר, באותה מידה שמקבל תלמידי חכמים? מכאן תוכל ללמוד שתפישתך לגבי מידותיו והעדפותיו של אלוהים מוטעות משורשן. דבר נוסף- אתה אומר שלדעתך אלוהים היהודי הוא טיפש. לידע כללי, אלוהים היהודי נתפש כאלוהים ע"י היהודים, אנשים אחרים יקראו לו אלים, אחרים כח עליון, אחרים הטבע, ולומדי רייקי יאמרו שזהו הכח העומד מאחורי האנרגיה האוניברסלית. ידידי, אני מציע לך קודם לבדוק את ידיעותיך, ולאחר מכן לתקוף, אמרתי זאת גם לחבר שלי שחוזר בתושבה פתאום, והחליט להטיף לכולם. אף אחד לא חי בתקופת האבן, והיהדות לא דוגלת בזה. העניין הוא שהתנ"ך נכתב ע"י נביאים ומנהיגים שונים, בתקופה שאולי נראתה כך. אך האדם הדתי המודרני לא פועל ע"פ האווירה שששרה באותם ימים, ורק אדם שלא חקר מספיק את הנושא יבין זאת כך. להפך, היהדות מחנכת להווה המורכב מהעבר והעתיד יחדיו, מסורת ומודרניזציה. היהדות גם מתירה סקס לשם הנאה, ונשיקות מותרות בהחלט, העניין הזה רק מראה, שידיעותיך מצומצמות בהחלט. כשאני שאלתי וויקינים לגבי פשר אמונתם באלים, שאלתי זאת בצורה מכובדת בכדי להבין ולא לקטול. בקשר לאוננות, אין חוק בתורה שאוסר על כך, אך יש איזכור שאותו מפרשים שה´ לא רואה בעין יפה את המעשה הזה. לומר את האמת- אינני יודע בדיוק מה העניין עם זה, אך אם תהיה לי תושבה אענה לך. בסה"כ אני גם ילד, בן 16, לומד, ואין לי תשובות בעצמי על כל הדברים בעולם, ואני מאמין בבעיות ובשאלות- אך בשבילן -אני מאמין- גם עומד תמיד פתרון. שאלת גם לאן הלכו הנשמות לפני שהייתה יהדות. אז אומר לך, שהעניין פשוט מאוד, ושוב חבל, שאתה תוקף בלי ידע, היהדות היא לא הבסיס הקיומי לעולם, היהדות היא בסה"כ דרך וזרם שאלוהים נתן לנו (אני מתכוון ליהודים). הקבלה ותורת הנסתר היהודית לעומת זאת באה להסביר את הקיום של עולמנו. הגהנום ע"פ היהדות נוצר ע"י אלוהים ולא ע"י היהדות. תנסה להבין בעצמך, העניין פשוט מאוד דרוש רק רצון, רצון לטוב, ולהרמוניה, לא להרס ושלילה. שלך, אלירם.

dopey_wizard

New member
טוב, דבר ראשון, כול הכבוד על התשובה

הטובה... אכשיו תראה, אני מסכים בכלליות אם מה שאתה אומר... (חוץ מכמה דברים שאני אכתוב אחר כך כי אני שיכור אכשיו... ) אני גם מסכים אם זה שהגזמתי בתשובות שלי, אבל זה לא היה סתם, תקרא את ההודעות של זה שהגבתי לו ותחשוב איך היית מקבל את זה אם אתה לא מאמין באלוהים, לא סתם באתי וכתבתי נזיפה, פשוט שכותבים משהו דפוק, חלק מהדפיקות נכנסת לך להודעה, סהכ לא ממש באתי לפגוע ביהדות, יש בה דברים חכמים ויש בה דברים טיפשיים, כמו בכול דת...

למעלה