שאלה לי אליכם....

StOrMy BoY

New member
שאלה לי אליכם....

איפה אלוקים בכל הסיפור הזה? או שהוא לא קיים? כי אני יודע שהיהדות אוסרת על כשפים וכו´. אלוקים נמצא פה בכל הסיפור?

bigbadjoe

New member
אוקיי אחי

ברצינות, איך אמורים לענות לך על כזו שאלה ? הרי לכל אחד אמונה משלו ! אחד יגיד לך שיש אלוהים, אחד יגיד שיש אלמנטים, אחד יגיד שיש כמה וכמה אלים, אחד יגיד לך שהיישות העליונה זה הטבע ואחד יגיד שבכלל אין כח עליון. אף אחד לא יכול להגיד לך מה יש ומה לא, זו האמונה שלך ואתה צריך לדעת את התשובה לבד ולא צריך להגיד לך מה נכון ומה לא כי הוכחה אי אפשר ממש למצוא. ומי שלא מאמין באלוהים של היהודים אז מה אכפת לו אם ביהדות מותר או אסור? ולהשכלה כללית: היהדות לא אוסרת כישוף כ"כ (ע"ע "הקבלה") למרות שיש פלגים המתנגדים לה.

witch13

New member
יש הבדל בין מה שאסור ע"י היהדות,

לבין מה שנאסר ע"י אלוהי היהדות. כמאמינה, אני מאמינה שאלוהים נותן ואלוהים לוקח. אם אלוהים בחר לתת לי כח מאגי, משמע אני צריכה להשתמש בו. לפי האמונה הזו אני עובדת, ואני שלמה עם עצמי ואם הדת שלי(היהדות), ואם מאמינים בזה ככה, זה לא סותר כלום. דנה

bigbadjoe

New member
זו דוגמא

לסיבה שבגללה אני לא אוהב דתות הן מכתיבות דרך חיים וגורמות גם לפילוג בין אנשים. הן נותנות יותר מידי כוח למס´ אנשים מצומצם וזה מביא לתוצאות הרסניות (הרבנים היהודים שמשתמשים בכוחם למשוך מאמינים ולאסור שיוויון עם החילוניים כמו העיניין של משמרות הצניעות לדוגמא; או הכמרים הקתוליים שרבים מאוד מהם נתפסו לאחרונה לאחר שביצעו מעשים מגונים בילדים מהקהילה שלהם), אני לא רוצה להכליל כאן ובהחלט ישנם אנשי דת שמבינים מה המטרה שלהם והם יודעים להסתכל על המכלול ולקבל דעות שונות. אני מאמין במשפט "איש איש באמונתו ייחיה". אמונה יכולה להיות דבר יפה מאוד וגם דת יכולה אבל ישנם אנשים שעושים מזה דברים מכוערים.

עוד משהו בקשר ליהדות - כישוף

דבר ראשון... אני מאמין שה´ עצמו נתן את כל התפקידים האילו אחד כומר אחד רבי שצריך לשכנע אנשים לחזור בתשובה אחד יהיה פאגני אחד יהיה זה וכו´ וכו´....... בלי זה היה משעמם בעולם שלנו!! וכמו שדנה אמרה אם ה´ החליט שלי נגיד יהיו כוחות מאגיים אז זאת אומרת...אני יכול להגיד שבעצם מותר לי להשתמש בהם... מבינים? לקראת סוף הלימודים בשיעור תנ"ך היה לנו ויכוח קטן בכיתה עם המורה גם וכמובן איתי! חחחח הם אמרו שיש ה´ וכו´ וכו´... כאילו ביהדות... והם נתנו לי כל מיני דברים שקרו וזה היה בעצם ניסים.. נגיד..... אני לא זוכר אבל באיזושהי מלחמה נפל סקאד על איזה בית דירות ואף אחד לא נפגע משהו כזה... אז הם אמרו שזה מראה שיש ה´... שזה נס מה´... אז אמרתי להם שככה הם חושבים.. שה´ עשה את הנס הזה אבל אמרתי שזאת הנקודה שכל אחד מאמין שכוח אחר עשה את זה...! מבינים? זה היה סתם דיון שהיה לנו בכיתה ש..הייתי חייב לספר לכם אותו למה? לא יודע.. (חח)

bigbadjoe

New member
נקודה למחשבה

אם אלוהים היה עושה כבר נס, למה הוא לא שלח את הטיל לים? או בכלל למה לא גרם לתקלה במשגר ? לי זה נשמע כמו מישהו שהוא הניצול היחיד מתאונת רכבות או משהו עם מאות הרוגים ואומר שיש אלוהים והיה שם נס כי הוא לא נפגע.

KEiN

New member
דרכי האל-נסתרות הן....

אני מאמין שיש כח עליון מסויים, אני מאמין שהוא יותר נחמד ורחום מאשר התיאורים המזעזעים שחלק ממציאים. לדעתי הדת זו טעות אחת גדולה (או לפחות החוקים והחשיבות שאנשים יוצרים לה)- יש הבדל בין להאמין במשהו ובין כפיה דתית ופילוג. הטעות הזאת נוצרה כתוצאה מצורך האובססיבי של האדם לתלות, ולסיפוק סיבות בסיסיות- ולא בגלל קיומו של כח עליון. אנחנו אוהבים להיות שפוטים של מישהו. דרכי האל אכן נסתרות.. ואם היום הוא הופך אותנו למאגים- מחר תברר לנו הסיבה- לא באותה דקה- הסברים באים עם הזמן... ליל"צ

bigbadjoe

New member
גם אני

מאמין בכוח עליון (אני פשוט לא נותן לו צורה או גוף) אפשר אפילו להתייחס לזה כמו ל"FORCE" מסטארוורס
בכל אופן, מה שהתכוונתי מקודם זה שלדוגמא: לתנ"ך יכולים להיות המון פירושים, זהו לדעתי אוסף סיפורים עם מוסר השכל שיכולים לבוא וללמד כל אחד משהו אחר, הבעיה מתחילה כשאנשים מסויימים מנסים לתת לזה פירוש אחד ויחיד לפי מטרותיהם (לדוגמא, ידעתם שהקוראן בכלל אוסר מלחמה?). קשה לי להאמין באלוהים שרק מחכה מעבר לפינה עם מחבט כדי להכות אותך על זה שאכלת שרימפס...

Zipadidoda

New member
"כמאמינה" יש יותר מ

את "כמאמינה"- יש הרבה דברים שאלוהים נתן לך וחל עליהם איסור... את יכולה לרצוח.... הרי אלוהים נתן לעולם ברזל ונתן לך ידיים? אני לא תומך באאחד מהדברים אני פשוט חושב שזה קצת צבוע

L e s t a t

New member
מישהו אמר שאלוהים אסר על כישוף?

כן, מישהו אמר, אבל אף אחד לא אומר שזה היה אלוהים...

Zipadidoda

New member
אם כך אני חייב לשאול את כותבת

ההודעה המקורית מה "מאמינה" כולל? פשוט אמנוה בקיום, או גם בתורה וכו?

Zipadidoda

New member
אז אני חייב לשאול את כותבת

ההודעה המקורית מה "מאמינה" כולל? פשוט אמנוה בקיום האל, או מעבר?

witch13

New member
אני מאמינה ביהדות, ובאלוהי היהדות.

אבל אני לא הכי מאמינה בתנך. אני מאמינה, שבין התנ"ך כמו שה´ נתן אותו לעם במעמד הר סיני לבין התנ"ך שאנו רואים היום יש הבדל עצום, שנובע מהגרסאות השונות שלו. בנוסף, אני חושבת שיש לכל אדם את הזכות לבחור. אני מאמינה שבכל גלגול, ניתנת לאדם מטרה שאותה הוא צריך להשיג, לקחים שהוא צריך ללמוד וכו´. מה שאמרו בקשר לרצח, זה נובע מהבחירה הפנימית של האדם. אלוהי היהדות הוא פציפיסט, למרות שהוא ירשה להלחם כדי להגן על עמו, או כדי להשיג מטרות נעלות יותר. דנה

dopey_wizard

New member
דנה.....

כמה זמן את עוסקת במאגיה? לפני שעסקת או התעניינת, האמנת ביהדות? גילית דתות חדשות? (את מכירה עוד דתות חוץ מיהדות, לא במובן "מכירה, הדת אם הזה והזה, אלה ממש מכירה כמו שאת מכירה את היהדות...?) את מכירה את היהדות? (את יודעת רק מה שלימדו בבית ספר ובבית (בית חילוני) או יותר מזה, אני ממליץ, לפני שבוחרים דת, לדעת אותה טוב מאוד... לקרוא כמה שיותר על דת זו... היהדות בנויה לפי התנך, תקראי כמה ספרים מפרשים (כמו הזהר הקדוש..) ותראי מה היהדות הזאת שווה, איזה אל, איזה חוקים, ומה חושבת הדת על אנשים שבוחרים ל להאמין...) ואם את לא מאמינה בתנך, הספר הראשי של היהדות, זה כבר לא ממש יהדות.. בלי לפגוע דנה, אני חושב שאת קצת מבולבלת בין החינוך שקיבלת לבין תבונתך להבנת העולם.. (זה מה שאני חושב, אני לא מכליל ול כלום..) ואם אולי זה נשמע קצת חזק, אבל זה לא בא בכוונה לפגוע, הכול ברוח טובה..!

התנ"ך, לפי היהדות הוא היהדות.

איך יתכן שאת יהודיה ולא מאמינה בתנ"ך? הרי התנ"ך הוא סמל היהדות, הוא זה שמתוכו מפרשים את חוקי היהדות ובו כתובה היסטורית העם היהודי. אם את לא מאמינה בתנ"ך... את באמת חושבת שאת יהודיה?

bigbadjoe

New member
אני חושב

שהיא התכוונה למשהו אחר, בדומה למה שאני כתבתי זה לא שהיא לא מאמינה בתנ"ך אלא לא מאמינה בצורה שבו מפרשים אותו. שימו לב להודעה שלי ולמה שאני כתבתי על דעתי לגבי התנ"ך, שאי אפשר בעצם לפרש אותו לפי צורה אחת בלבד, אלא שהתנ"ך הוא קובץ סיפורים שבאים ללמד אותנו דברים ולעזור לנו. עם כל הכבוד (ואני מצטער אם זה פוגע במישהו) אבל נראה לי מוגזם לא לנגב את התחת ביום שבת בחשש לתלישת שיערות!

witch13

New member
סוף סוף מישהו שהבין למה אני מתכוונת

זה לא שאני לא מאמינה בתנך כספר חוקים, היסטוריה ומשלים, אני מאמינה בו בהחלט, כי זה הוא בעצם הבסיס ליהדות.. אני מאמינה ביהדות מכמה סיבות: גם חינכו אותי לזה, וגם לפני כל העיסוק במאגיה,ערכתי מחקר מקיף על דתות העולם.. הבודאיזם מאוד משך אותי וכך גם הוויקה, אבל למען האמת, אני תמיד הרגשתי יותר קרובה ומחוברת לערכים וליסודות היהודיים, וגם לדת עצמה. למדתי קבלה קצת, ואני לא כל כך מתחברת עם זה.. אני יותר מתחברת לתנך המקורי, שבעת קריאתו, יש לי את האפשרות לפרש אותו כראות עיניי. ממש לא בא לי לריב על האמונות הדתיות שלי כנגד האמונות של אנשים אחרים. אני מאמינה ב" איש איש באמונתו יחייה".

למעלה