שאלה לדיון

snoopytush

New member
אמת ויציב

snoopytush

New member
אבל תזכור שלפי הקטע ששמת לא כל ביישן

הוא מופנם . תזכורת למי שלא קרא. בכתבה מגדירים מופנמות כרצון בשקט ובסביבה דלת גירויים לעמות ביישנות שמוגדרת כחשש מביקורת שלפי ההגדרה הנ"ל אכן כל ח"חניק הוא ביישן כי כל ח"חניק מפחד מביקורת

snoopytush

New member
לגבי השאלון

מה שהכי הפריע לי היה ההגדרה של המספרים. בדרך כלל המספרים בשאלונים מציינים רמות למשל 1 קצת 2 בינוני 3 מאוד בשאלון הנ"ל 1 הוגדר מאוד לא מאפיין ( עם ההגדרה הזו הסכמתי ), 2 הוגדר כלא מאפיין ו3 הוגדר כניטרלי. זה מאוד הפריע לי לענות על השאלון וגרם לי לסמן בשאלות שברגיל הייתי מסמנת אולי 3 או אפילו 2 4 ו-5 רק בגדלל שרק במספרים אילו הופיע המילה מאפיין. חוץ מזה כמעט באף שאלה לא יכולתי לכתוב ניטרלי. יש לי מיד של ביישנות ברב התחומים אבל לא תמיד ברמה של 5 או 4 . קיצר לא אהבתי

דעתי...

ממה ששמעתי, קצת ממה שלמדתי וממה שקראתי כאן אני יכול להצביע על 2 הבדלים: 1. ביישנות הופכת בעקבות הימנעויות לח"ח. 2. אחת ההגדרות של הפרעה נפשית היא פגיעה בתפקוד היום יומי (אם אני לא טועה זה הגדרה שחייבת להיות כדי לקרוא לזה הפרעה נפשית). על כן ביישנות לא בדרך כלל לא פוגעת בתפקוד היום יומי וח"ח כן.

x factor1

New member
מדובר בשתי תופעות שונות

ביישנות היא תכונה אופי , ולפי מחקרים אפשר להבחין בביישנות ממש מגיל הינקות. לביישנות יש גם מרכיב גנטי . ח''ח היא לא תכונת אופי אלא הפרעה שמתפתחת עם השנים , אני לא חושב שמישהו נולד ח''ח. מה שכן , נראה שאנשים ביישנים נמצאים בקבוצת סיכון לפתח ח''ח במהלך חייהם, ולכן נראה שרוב החחניקים הם ביישנים/מופנמים מטבעם. כמובן שאין זה אומר שכל הביישנים יהיו ח''ח בעתיד. יכול מאוד להיות שאנשים שסובלים מח''ח יסגלו הרגלים שמאפיינים אנשים ביישנים , אבל לא בהכרח שכל ח''ח הוא גם ביישן מטבעו , כבר שמעתי לא מעט סיפורים על חחניקים שסיפרו על עצמם שהיו מקובלים ביסודי וכ''ו וכנראה שבבסיסם אם אינם אנשים ביישנים. זאת בכל אופן דעתי (הלא מקצועית).

Brombit

New member
אם ביישנות זה אופי

אז אני לא ביישנית בכלל. למרות שהייתי הרבה שנים. אני לפחות לא רואה ביישנות כמופנמות (או משו כזה), אלא כמשהו שבעצם די קרוב לחרדה חברתית- קושי, ולא רצון. אם מישהו ישאל מה הבעיה שלי לדבר, ואני אגיד שאני לא ביישנית ואין לי חרדה חברתית, זה יכול לשגע אותו

x factor1

New member
אמרתי לך מקודם

הביישנות שלך שונה , את מיוחדת =) וברצינות , עפ''י שאלון של 13 אי אפשר לדעת באמת אם את ביישנית או לא , כך שאל תסיקי מזה יותר מידי . אגב , גם מבחן לייבוביץ הוא ממש לא כלי מדויק לדעתי. וביישנו היא אכן תכונת אופי , ואני לא חושב שביישן יכול להפוך ללא ביישן. אפשר תמיד לעבוד על נקודות חלשות , כמו למשל חיזוק הבטחון העצמי , אבל הביישנות תמיד תשאר שם. היא אולי תהיה פחות דומיננטית ופחות מגבילה , אבל אי אפשר להרוג אותה.

Brombit

New member
גם אני אחזור על עצמי
:

אם ביישנות זה אופי, אני לא ביישנית. הרבה שנים היה לי טוב לבד, לא הרגשתי צורך לשתף אף אחד בדברים שלי חוץ מאמא, וגם אותה לא תמיד. אז הייתי ביישנית באופי. מתישהו התהפכתי והתחלתי לרצות חברים, ולרצות שאנשים ידעו מה אני אוהבת / חושבת / קורה לי. עכשיו נשאר רק הקושי
בכל מקרה אני אמשיך לקרוא לזה "ביישנות" בהיעדר מושג שיסביר טוב יותר...

snoopytush

New member
טוב אז מאחר שאף אחד לא קורא את ההודעה שלי אני

אחזור בפעם השלישית ( ואת בטח לא תביאי לי גלידה*. ביישנות איננה שוות ערך למופנמות לפי המאמר שדיבבלעס שם. ביישנות מוגדרת שם כפחד מביקורת ומופנמות מוגדרת כרצון בסביבה שקטה ועם מעט גירויים כפיש?

Brombit

New member
ראיתי קודם שכתבת את זה

התייחסתי כרגע לדעה של X פקטור

zio92

New member

הגדרת את זה בצורה טובה.. תמיד הייתי ביישן כזה מאז שאני זוכר את עצמי, ובאמת לפעמים אני חושב עם עצמי אם ח"ח זה הגדרה נכונה..

snoopytush

New member
שים לב להודעה שכתבתי למעלה

מופנמות איננה שוות ערך למופנמות

snoopytush

New member
נכון הדבר עם זאת

אני עדיין סבורה שגם ביישנות ניתנת לפיתוח במהלך השנים גם ללא הנקודה הגנטית ההתחלתית כי זה לפעמים קשור במה שאתה חושב

למעלה