שאלה לדיון

שאלה לדיון

בעקבות השאלון על נושא הביישנות המשיק לחרדה החברתית תהיתי לגבי הקשר בין השתיים, ההיגיון אומר שלא כל ביישן הוא ח"ח אבל כל ח"ח הוא ביישן...מה דעתכם? ובכלל אשמח לקרוא דעתכם על יחסי הגומלין-הדימיון והשוני-בין ביישנות לח"ח...

קודם כל עדיין לא הבנתי

מי חיבר את שאלון הביישנות (הצ'יק-משהו הזה שכתוב מתחת לשאלון לא אומר לי כלום) אבל על פניו לא נראה שזה שאלון מקצועי ונראה כמו שאלון שכל אחד היה יכול לחבר. למשל יש שם כמה שאלות תמוהות כמו השאלה הראשונה: האם יש מישהו שלא מרגיש במתח ליד אנשים שאינו אוהב? וגם הניסוח של חלק מהשאלות נראה בעייתי: כמו בשאלה 6: "...קשה לי להתגבר על ביישנותי" או השאלה האחרונה: "אני ביישן עוד יותר בקרבת המין השני".. רגע, השאלון הזה לא נועד לבחון האם העונה עליו הוא ביישן? אם כן, אז איך אפשר לענות על שאלה כזאת? אם אדם יודע שהוא ביישן למה הוא צריך לענות על שאלון כזה? מעבר לזה, לגבי השאלה שלך, אני עדיין לא רואה הבדל בין ביישנות לח"ח. גם ביישנות נובעת מפחד/חרדה ומתבטאת בהמנעות מסיטואציות מסוימות כמו יצירת תקשורת בינאישית. לגבי השאלון זה נראה כאילו מישהו ניסה בכוח לתת איזושהי הגדרה למי שלא מוגדר כח"חניק עפ"י הפסיכולוגיה, אבל מה משנה ההגדרה? מה שמשנה זה ההתגברות על הבעיה ומציאת פתרון.

להגיד לך את האמת?

נראה לי שאף שאלון שראיתי(וראיתי כמה..)כולל שאלון לייבוביץ לא נראה לי מקצועי במיוחד... עכשיו יתכן ובאמת אי ההבנה היא אצלי אני לא מתיימר להבין יותר מדי בפסיכולוגיה, בכל אופן יש בכל שאלון בעיות... יחד עם זאת לדעתי התפקיד של השאלונים האלה יכול להיות מיקוד על הקושי, איפה נקודות התורפה ועל מה אפשר לעבוד. וזה נכון ששאלות 6 ו13 בעייתיות, אבל אני מניח שאדם לא ביישן היה פשוט מסמן בזה-אינני מסכים-0. לגבי ההבדל בין ח"ח לביישנות אני לא חושב שמדובר באותו הדבר, ח"ח מאופיינת לא רק בחשש מעשיית דברים אלא גם ממחשבות שליליות של האדם על עצמו ומה שהוא חושב שחושבים עליו. כמו כן, ממש לא בטוח שביישנות תמיד גוררת המנעות מפעולה, לעיתים אדם חושש מעשיית דבר מה ולא נמנע ממנו. נראה לי שח"ח זה ביישנות+המנעות+בטחון עצמי נמוך+מחשבות שליליות, אבל זה ע"ס ההתרשמות הצנועה והלא מקצועית שלי

snoopytush

New member
מסכימה חלקית

אני חושבת שגם בביישנות יכולים להיות מעורבים מחשבות שליליות. כשאדם נמנע מסיטואציה או מפחד ממנה בדרך כלל זה מעורר פעמים רבות מחשבות שליליות אפילו אם זה ברמה קלה . מחשבות של למשל מה הם יחשבו עלי או אני אראה ככה וככה בעיניהם. כשיש מחשבות כאילו זה מוריד את הביטחון העצמי לכן גם לדעתי ביטחון עצמי זה לא פרמטר מספק. חוץ מזה שלדעתי ביטחון עצמי זה משהו דינמי שמשתנה מנמוך לגבוה ואם הוא יחסית יציב אז הוא שומר על טווח ביניים
מסכימה עם החלק שביישנות לא תמיד גורמת להימנעות בעיקר אם היא ברמה נמוכה. ושוב אני חוזרת למסקנה שזה עיניין של מינון שמפריד בין הקו הדק של ביישנות לח"ח

אני גם חושב שבביישנות יכולים להיות מחשבות

שליליות. אני רק אומר שיכול להיות שכן ויכול להיות שלא, בח"ח זה יותר נפוץ. בסך הכל אני חושב שביישנות זו הגדרה רחבה יותר שבתוכה יש חרדה חברתית יש יותר ביישנים מח"ח וזה אומר שחלק די גדול באוכלוסיה הם ביישנים...

לא חשבתי

על הפירוש של זה כשכתבתי את זה, זה סתם היה משחק עם המילים אבל טוווווווווווווווווווווווווווווווב!!! חחחחחחחחחחחח אהבתי

יש עוד אופציות...

מתדרדרים שלא הספיקו להתבייש, מתדרדרים שלא התביישו להספיק, מספיקים שלא התדרדו להספיק וכן הלאה...

snoopytush

New member

פילוסוף נשאר פילוסוף
המשפט האחרון שלך לא מדוייק זה מספיקים שלא התדרדרו להספיק להתדרדר

למעלה