שאלה לדיון

../images/Emo45.gif

אל תתייחסי לכל שטות, אני מסכים איתך כל הקטגוריזציה והסטיגמטציה הזאת שמכניסים לתוכה אנשים כאילו הם בובות וכאילו איך שמסתכלים על בן אדם יודעים אם יש לו חרדה חברתית או לא זה טמטום. לצורך העניין-קראתי ש13% מהאוכלוסיה סובלים מחרדה חברתית, מה שאומר אחד מכל 7-8 אנשים עכשיו כולנו נחשוב האם אחד מכל 7-8 אנשים שאנחנו רואים ברחוב נראה לנו כסובל מחרדה חברתית? הבנתם את הרעיון אני מניח...

ar29041

New member
יש להעביר ביקורת בונה ויש לדבר בחוסר נימוס

ברגע שאת אמרת לי שאני מדבר שטויות את העברת את הדיון הזה לכיוון אחר. יכלת להגיד במקום זה שאת לא מסכימה עם מה שאני אומר, לדוגמא.

Oyvind

New member
../images/Emo31.gif הסגנון שלך לא מוצא-חן בעיני בכלל

כבר מההודעה הראשונה שלך.

yardeni21

New member
אתה יכול לשנא את הסגנון שלי

אני בטוחה שאני יכולה להמשיך לחיות עם זה אף אחד גם לא ביקש שתאהב. אבל ברגע שתדע ליישם כמה מן העצות שאני נותנת כאן- אולי תצא קצת ממעגל הבדידות שלך . הרי לא פגעתי ולא עשיתי רע לאף אחד. וזה די כואב שאתה לא מבין את זה, מצד שני אפשר גם להבין מאיפה זה מגיע.. חבל שעצם זה שאמרתי למישהו שהוא מדבר שטויות, כי בעיני הוא כן מדבר שטויות, הרי זה לא שקיללתי אותו, ולא ניבלתי את הפה, מעורר כל כך הרבה מהומה אצלכם . אתם קולטים את האבסורד אצלכם? אני לא צריכה להגיד אמן לכל מה שאני שומעת.. שוב מצטערת ...

Oyvind

New member
../images/Emo4.gif

אפילו כשאת מצטערת את מדברים בצורה צורמת, כנראה שזה משהו מאוד אלמנטרי בהתנהגות שלך. למשל "ליישם את העצות שאת נותנת כאן" שמדיף ריח חריף של התנשאות. הבעיה היא שאת לא מבינה בכלל באופן בסיסי למה צורת הדיבור שלך מצטיירת כתוקפנית ומקוממת ומי שנראה לי שצריך לעשות עבודה על עצמו זאת את. אולי במציאות את לא כזאת וכאן בפורום בגלל שהוא מעניק בטיחות מסויימת את מתנפחת. כך או כך - לא לעניין. עוד דבר, "אתם לא קולטים את האבסורד אצלכם" - את מבדילה את עצמך מאיתנו? את יותר טובה מהאנשים כאן? האמת היא שאת לא מצטיירת לי כמישהי שסובלת מחרדה, גם מסיפורים מהחיים שלך וגם מההתבטאות המפוצצת בטחון עצמי וחוסר רגישות שלך כאן. יכול להיות שזה מה שגורם לך נישאת מעם. את לא צריכה להגיד אמן לכל מה שאת שומעת, אבל יש דרך להגיד דברים. בזה אני סיימתי להגיד את דבריי. לא רוצה לזהם את הדיון הזה. אם יש לך תשובה בבקשה למסרים הפרטיים.

yardeni21

New member
ואו ..

למה אתה חושב שכולם באים לתקוף אותך?! נתתי לך עצות וכך גם לכל הפורום. עצות שאני משלמת מאות שקלים לפגישה בשבי לקבל אותם, ואתה מקבל את זה בתור התנשאות ? הרי לא לקחתי קרדיט על העצות האלה. אלו עצות שאני שומעת ואומרת מתוך נסיון, והן בוודאות עוזרות. חביבי- אתה חייב לעשות פרויקט על עצמך .. ואיך בדיוק הגעת מהמשפט של "אתם לא קולטים את האבסורד אצלכם" לזה שאני מרגישה יותר טובה מאחרים ? שוב עיוותי חשיבה? אני פשוט לא מבינה למה להוציא את התסכול שלך על אחרים. אני באמת באתי מכוונה טובה, וחבל שאתה לא רואה את זה. אבל מילא.. יום אחד עוד תודה לי.

snoopytush

New member
היי:)

את צודקת שזכותך להגיד את דעתך פשוט יש עניין של סגנון או ניסוח שהוא פחות מעליב. גם לי הפריע בעיקרון השורה האחרונה. אז אולי הוא לקח את זה קשה מידי וגם אני אבל גם את יצאת מפה עם לקח טוב לחיים וגם לך יהיה יותר קל אם תקחי את זה באיזי. כולנו טועים אנחנו בני אדם טעות זה השם השני שלנו

הייתי ממליץ לך

להפסיק להטיף לאנשים כל הזמן ולהתחיל להסתכל יותר על עצמך, כי יש לך המווןןן מה לשפר...

yardeni21

New member
אני עדין חושבת

שהתגובה של שלושתיכם יצאה מפרופורציות לחלוטין. להגיד לי שהסגנון שלי לא נאה כי אמרתי לו שהוא מדבר שטויות? ולצאת עלי ככה? קיללתי? ניבלתי את הפה? רמסתי אותו לרצפה? הרי המטרה שלי היתה סה"כ להבהיר לו שהוא מדבר שטויות- כי הרי אין דרך לסווג מישהו שהוא ח"ח ומישהו שהוא לא- אלא אם כן הוא מצהיר באופן רשמי, וגם אז זה לא בטוח. אם הייתם קצת קוראים בין השיטין הייתם מבינים שזה היה בשבילכם, בשביל ההתמודדות שלכם. אבל להגיד לי שבכל תגובה שלי אני רק מנסה לצאת מתנשאת ועוקצנית? על סמך מה? זה מצחיק כמה שזה עצוב! כל הודעה שלי פה מושקעת מהלב, ואני מנסה לתת כמה שיותר טיפים מההתמודדות שלי. אני לא מצטערת על שום דבר שאמרתי.בעצם אני מצטערת שאמרתי אותם לאנשים הלא נכונים. נו מילא. אני אדע להבא למי להגיב ולמי לא.

Lichy87

New member
אם זה בסדר שגם אני אגיב

קשה לי לראות כשנוצרים ויכוחים בפורום, אפילו אם הם קטנים. זה פשוט נראה לי כ"כ לא נכון להגיע למקומות כאלה על סמך הודעה כתובה מבלי שמכירים את האדם באופן אישי. זה לא רק לך ירדן, זה לכולם. בינתיים מהודעות שאני קוראת את ו-oyvind מאוד הרשמתם אותי בידע ובניסיון שלכם כשאתם נותנים עצות לאנשים. כשזה מגיע להתנגדות להודעה, כדאי מאוד להיזהר בניסוח, כי אנשים מפרשים פה דברים בצורה כ"כ לא נכונה. לגבי ar29041, אני מכירה אותו אישית. הכוונה שלו לא באה ממקום של תיוג. הוא יודע שלבחורה יש ח"ח כי הוא מכיר אותה אישית ולא כי הוא התרשם ממנה במקרה כשהוא עבר לידה ברחוב. בגלל זה הרבה יותר קל לו להתחיל עם מישהי ששותפה לבעיה, וקיימת הזדהות. מאשר בחורה ללא ח"ח שעלולה לא להבין מה עובר עליו, מה שיוצר את האיום. גם אם עדיין את לא מסכימה. למה מראש בכלל לזרוק את המילה "שטויות"? הבנאדם מדבר מהלב ומההתנסויות שלו. את יכולה לעזור לו לראות את הדברים אחרת, אבל לא לזלזל במה שהוא כתב. תני לו עצה איך להתחיל עם בחורות באופן כללי. נראה שההודעה שלו אפילו מבקשת עצה כזו ממי שיכול לתת.

yardeni21

New member
לא התכוונתי לזלזל

אני רואה זלזול באנשים בצורה מאוד חמורה. קשה לי לראות זלזול באנשים.זה באמת יכול לגרום לי לבכות. גם אני מדברת מהלב ומההתנסויות שלי ובתגובה קיבלתי תגובות נאצה בדואר הפנימי, כאלה שמכנות אותי סנובית ומתנשאת.( OYVIND- הלואי שהייתי כזו.) וחבל. ניסיתי לעזור לו לראות את הדברים בצורה אחרת- בעיקר ע"י כך ששמתי דגש שלא ניתן לזהות ח"ח, ושאין לו מה להרגיש שונה. אני לא מכירה אותו אישית, ולכן אני לא אמורה לדעת למה התכוון בהודעתו. אין לי בעיה גם לתת לו כמה טיפים לכשאמצא כמה. נהפוך הוא אני חושבת שאם כולנו נתמוך אחד בשני נצא מהמצב הזה יותר מהר. ואם מישהו קיבל רושם לא נכון מההודעה שלי, אני מתנצלת אבל זאת באמת לא היתה הכוונה.

Lichy87

New member
זה מצוין שאת חושבת ככה

אבל תקפידי על ניסוח מתאים. אחרי הכל מדובר פה בפורום ח"ח. אנשים רגישים עם מחשבות מעוותות (אל תעלבו לי... כולנו כאלה
) תסבירי לו למה לדעתך לא ניתן לזהות ח"ח, מאשר להציג את זה כעובדה שאין לערער עליה. תנסי להבין את המקום שממנו הוא מגיע, אולי אפילו בלשאול אותו עוד שאלות כדי שהוא יחדד את צורת הראייה שלו. אולי את מפספסת פה משהו מבלי לדעת. נראה לי שכדאי להימנע פה מגישה של "tough love". ניעור לצורך הארה. אנשים פה יכולים לפרש ביקורת בונה כאשמה או העלבה. קיצור, להקפיד על ניסוח.

למעלה