שאלה לדיון

אני דווקא אהבתי ספרות בבי"ס

גם כתלמידה אהבתי את שיעורי ספרות, ללמוד סיפורים וכו´. לא יודעת עד כמה זה השפיע עליי מבחינת האהבה לקריאה. אני חושבת שהייתי אוהבת לקרוא באותה מידה גם בלי שיעורי ספרות וזה לא משפיע עליי כהוא זה. אגב: כשהשתחררתי מהצבא התחלתי להשלים את כל הבגרויות ומאוד אהבתי את הקורס בספרות שהמורה בו לדעתי היתה מעולה. היה לי ממש כיף ללמוד איתה וגם כשלמדנו את "אבא גוריו" שהוכתר אצלי כספר המשעמם ביותר שקראתי, כשדיברנו עליו בשיעור פתאום זה התחיל להיות מעניין למרות שבזמן הקריאה כמעט נרדמתי... אז זה בהחלט תלוי גם במורה, בדרך העברת החומר. הוראה זה גם מקצוע שצריך כשרון בשבילו ואני לא יודעת לכמה מורים בארץ באמת יש את הכשרון להוראה.

דוסטו

New member
תלוי מי המנתח

מורה בבי"ס ? ב -99% מהמקרים ולמיטב זכרוני מימי בי"ס העליזים - בזבוז זמן וחבלה כמעט בלתי הפיכה באהבת ספרות. אבל כבר חזרתי ושניתי ואמרתי והוספתי שמורתי לספרות בשבעית-שמינית הסופרת הגדולה אביגור-רותם היתה גם מורה גדולה שלקחה חבורה של זכרים מלאים בטסטוסטרון ממגמה מדעית שכל מה שהיה להם בראש זה חדו"ה (= חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) או הצגות בוקר בקולנוע מרכז הזכור לטוב והרטוב והפכה את "החטא ועונשו" ואת עגנון לתאווה לחיך. או -בשעתו עמוס עוז נתן חוג לספרות בחולדה וניתח את עגנון. עד היום אני מחייך כשמזכירים לי את קומר והכלב בלק. ומי שלא הצליח מעולם לקרוא את ברנר הטרחני שיחפש הרצאה של חיים באר על ברנר ויתענג.

d u c k y

New member
חוויות שיעורי ספרות - למדתי...

5 יח´ ונהניתי מכל רגע. בשנה השניה ללימוד, המורה בוחר נושא מרכזי - המורה המדליקה שלי בחרה בנושא "מתח ומיסתורין" והיה פשוט כיף. חלק הספרים לפי זיכרוני: "ג´ונתן לווינגסטון - השחף", "הנסיך הקטן", "ברזניץ", "הראש הכפול", "מקומון", "תמונתו של דוריאן גריי", "מוות החוג ספרות"... בנוסף בכל סיום שיעור היתה המורה מעשירה אותנו בתמונות וצילומים שונים שאותם קישרה ליצירה בצורה מרתקת ומדהימה, ואף יכלנו להשתש בהערה זו בבגרות בע"פ - דבר שמוסיף נקודות ורמת הנאה. בימי בית הספר גרתי באילת והמורה החליטה לעשות סיור ספרות - כך שנסעו לצפון הרחוק (מרכז ת"א) וראינו הצגות ב"הבימה" ובתיאטון יפו ועשינו כיף. ואם אני יכולה אז בהזדמנות אמליץ על המאמר של באליק "כיסוי וגילוי בלשון" - מישהו מכיר? אח... איפה ימים ההם?

למעלה