שאלה לגבי מטבח

thedrs

New member
שאלה לגבי מטבח

אם אני רוצה להזמין מטבח כאשר יש לי כבר את שלב התיכנון (פשוט רוצה להעתיק מהשכנה) האם זה יכול להוזיל לי את העלות או ליקר??? מה דעתכם?

גיא 29

New member
לדעתי ...

לא יהיה הבדל במחיר ייעוץ תכנוון ומדידות הן חלק מהשרות...

בדיוק עכשיו אנחנו מחפשים מטבח

וזה אכן חלק מהשירות. את הייעוץ והתכנון מקבלים בחינם בפגישה הראשונית ורק אחר כך מחליטים איפה לקנות את המטבח.

מלי ש מ

New member
בוקר טוב אניגודין,

האם את מעתיקה את המראה של המטבח או גם את החלוקה? גם אנחנו בשלב המטבח, ולפני שישבנו להכין את התכניות, בדקתי טוב טוב מה אני צריכה. חשוב מאוד לתכנן את המיקום של הסירים, הכלים, הכוסות, דברי מזון, בקבוקים, וכו´ וכו´. לפני שנכנסים לזה, הדברים נראים מאוד טרוויליים, אבל כשמתחילים לפרוט את המטבח מגלים כמה זה חשוב. לא בטוח שהמטבח שמתאים לשכנה שלך, יתאים לצרכים שלך. דרך אגב, אני לא מעצבת או משהו כזה, פשוט מאחר וזו הפעם השניה שיוצא לי לבנות ולתכנן את המטבח, הפקתי מס´ לקחים מהפעם הקודמת ואני מיישמת אותם הפעם. בהצלחה

טיפ לגבי מטבח

אנחנו עכשיו סגרנו את עניין המטבח. הלכנו לטופז, סאגה ועוד. עיצבו לנו כמה דוגמאות לפי הצרכים שלנו. את העיצובים שירטטנו מיד כשחזרנו הביתה. בסוף בחרנו את העיצוב הכי יפה ופרקטי, והלכנו איתו לנגר. שילמנו חצי מחיר (לא בהגזמה!)!

כבר הרכיבו את המטבח שלכם?

יש לי דעה, כרגיל, על המעשה, אבל כתבתי כבר לפני כמה חודשים. אשתדל למצא את השרשור... אם עוד לא הרכיבו לכם את המטבח, כדאי לחכות עם השמחה...

חשבנו על אופצייה כזאת אבל בכל זאת

אנחנו קצת חוששים מנגר פרטי. אין אחריות ..

מיה של שחר? = יעל של צביקה?

תסלחי לי, הרעיון מאוד מזכיר לי את שיטת יעל של צביקה... ואז, אולי אני לא צריכה לחפש שום שרשור, את יודעת , שהמעשה גנבה! גנבה של קניין רוחני, שלא פחות גנבה, מכל גנבה אחרת. לכן, את המלצתך אסור לקחת ברצינות.

לא, את יעל של צביקה אני מכירה...

הייתי מיה:) וכשנולדה ביתי שחר הפכתי למיה של שחר. אני נכנסת רק בשם הזה. ומה קשור לגנבה? ואולי את מוכנה להסביר לי למה השיטה הזו לא טובה?

אחפש את השרשור, כי על זה הייה

דיון ארוך, ודי מעניין... הסקיצות, שעשו לך, בחברות, בעצמן, הן, קניין רוחני, שללא רשות, אסור לקחת!

גלי29

New member
גם אני מתענינת בנושא מטבח

אומנם יש עוד זמן קדם נראה אם אנחנו סוגרים על איזו דירה לרכוש אבל אם כבר הנושא עלה ומלי -לאור מה שכתבת אשמח לשמוע רעיונות והצעות בהתאם ללקחים שהפקת

גלי29

New member
ושכחתי את השאלה שרציתי להפנות למיה

מיה- מה ההבדל בין נגר וחברה מלבד העלות (למרות שזה שיקול רב משמעות) האם מבחינת זמן בניה יש הבדל? מבחינת מבחר? חומרים? וגם אשמח לשמוע מה לשים לב בתיכנון שלך מנסיונך...

מלי ש מ

New member
בשמחה,

השלב הראשון - האם את מבשלת הרבה או מעט, האם את מארחת, כמות הכלים שיש לך, האם את מפרידה בין חלבי לבשרי? האם את אוגרת מצרכים יבשים, מזווה - יש או אין. אחרי שענית על השאלות האלה, כדאי שתדעי איך יראה המטבח מבחינת מיקום קירות. (הבנתי שעדיין לא סגרתם על דירה)? האם זו דירה חדשה? על הנייר, בבניה, סוף בניה, מוכנה, יד שניה? כל השאלות האלה חשובות, מפני שאם הבית עדיין "על הנייר" או אפילו בשלב השלד, את יכולה לקבוע את מיקום הכיור, גז, תנור, מקרר לפי רצונך. בבית קיים את תלויה בנתונים הקיימים. אחרי שענית על השאלות האלה, תתחילי לחשוב על הדברים שאת משתמשת בהם הכי הרבה, איך למקם אותם שיהיו נגישים ויהיה לך כיף להשתמש בהם. כלים שתקועים עמוק בתוך הארון, אנחנו לא נוגעים בהם!!!! דבר נוסף שיש לחשוב, הוא המסלול שעליך לעבור משלב הוצאת פרטי המזון מהמקרר, למשטח העבודה, לכיריים/תנור ולשולחן. עריכת השולחן - הוצאת כלים מהארון לשולחן הורדה מהשולחן לכיור, להעביר למדיח ומשם חזרה לארון. זה אולי נשמע כמו טירחה אבל זה חשוב!! אחרי שסיימתי את תוכנית המטבח, לקחתי נייר שקוף ושרטטתי את המסלול שאני אעשה. בזכות השרטוט הזה אני חסכתי לי לא מעט ק"מ מצטברים. במקרה שלי המטבח גדול, כך שזה מתבטא. אני חייבת לסיים, אם תרצי עוד פרטים, בשמחה!!

נכון מאד! אני גם חושבת שעדיף

לטרוח ולחשוב ולתכנן בקפידה כל פרט ופרט תחילה ולא לסבול שנים אח"כ! לגבי נגר/חנות. במטבח שלנו אין הבדלים בחומר. ההבדל הוא בעלות ובזמן אספקה. ברשתות שבהן ביקרנו זמני האספקה היו כחודש וחצי ואף יותר. אצל נגר זה בד"כ בין שבועיים לשלושה. הנגר שלנו הבטיח שבועיים אספקה אם הוא יעשה מאמצים... המטבח היה מוכן תוך שבוע!!! וגם לגבי השיש - ברשתות יש גם אפשרות להזמין שיש. הפניה מהנגר חסכה לנו ה-מ-ו-ן כסף.

סקיפר1

New member
תכנון נכון של מטבח זו לא תורה מסיני

בפרוש אפשר להשתלט על הנושא אם יש לכם מעט חוש טכני וכושר הגדרה ותכנון. חברה/נגר פרטי - צריך להזכיר שבחברה לא החברה מייצרת, אלא נגרים; אנשים אמיתיים עם ידים, רגלים וראש. אם תקחי נגר מטבחים פרטי וטוב לא יהיה הבדל בינו לבין מטבח חברה מבחינת האיכות כולם משתמשים באותם חומרים ואותם פרזולים ואת יכולה להכתיב בדיוק מה שאת רוצה לקבל. נגר עובד לפי שרטוט חלקם אף מסוגלים לעזור בתכנון. יש בעיה כואבת אחת והיא לוחות זמנים הנגר המדהים של חברינו יצא למילואים, וגרם לאיחור של כמעט חודשיים, דבר שלא משפיע על לוחות זמנים בחברה.

אני מבקשת לא לזלזל...

לא לכולם יש מעט חוש טכני וכושר הגדרה ותכנון כמו שלך! לכן הדרך שבה בחרנו היתה הכי טובה עבורנו. ועובדה שזה עבד יפה מאד. ד"א, גם נגר יכול לתכנן אחלה מטבח, אבל תסכים איתי שבחברות הגדולות יושבים מעצבים קצת יותר מקצועיים?

למעלה