בשמחה,
השלב הראשון - האם את מבשלת הרבה או מעט, האם את מארחת, כמות הכלים שיש לך, האם את מפרידה בין חלבי לבשרי? האם את אוגרת מצרכים יבשים, מזווה - יש או אין. אחרי שענית על השאלות האלה, כדאי שתדעי איך יראה המטבח מבחינת מיקום קירות. (הבנתי שעדיין לא סגרתם על דירה)? האם זו דירה חדשה? על הנייר, בבניה, סוף בניה, מוכנה, יד שניה? כל השאלות האלה חשובות, מפני שאם הבית עדיין "על הנייר" או אפילו בשלב השלד, את יכולה לקבוע את מיקום הכיור, גז, תנור, מקרר לפי רצונך. בבית קיים את תלויה בנתונים הקיימים. אחרי שענית על השאלות האלה, תתחילי לחשוב על הדברים שאת משתמשת בהם הכי הרבה, איך למקם אותם שיהיו נגישים ויהיה לך כיף להשתמש בהם. כלים שתקועים עמוק בתוך הארון, אנחנו לא נוגעים בהם!!!! דבר נוסף שיש לחשוב, הוא המסלול שעליך לעבור משלב הוצאת פרטי המזון מהמקרר, למשטח העבודה, לכיריים/תנור ולשולחן. עריכת השולחן - הוצאת כלים מהארון לשולחן הורדה מהשולחן לכיור, להעביר למדיח ומשם חזרה לארון. זה אולי נשמע כמו טירחה אבל זה חשוב!! אחרי שסיימתי את תוכנית המטבח, לקחתי נייר שקוף ושרטטתי את המסלול שאני אעשה. בזכות השרטוט הזה אני חסכתי לי לא מעט ק"מ מצטברים. במקרה שלי המטבח גדול, כך שזה מתבטא. אני חייבת לסיים, אם תרצי עוד פרטים, בשמחה!!