שאלה לגאונים ש...

niv1990

New member
סליחה אם אני מפריע לך בחלום לגבי

הרס המוני של ישובים ותושביהם ברצועה, אבל ראוי שנלמד ממה שכבר קרה ולא נעשה טעויות בעצמנו. אז בוא נראה מה קרה: צ'צ'ניה: סכסוך בין רוסים לצ'צ'נים איסלאמים (כמעט כמו פה), אחרי מלחמת צ'צ'ניה הראשונה, אחרי התפרקות ברה"מ, בה הכירו הרוסים בשאיפות הלאום הצ'צ'ני. במלחמת צ'צ'ניה השנייה (והדימיותרת) שנמשכת עד היום, הרוסים הרסו כפרים שלמים, החריבו את גרוזני הבירה הצ'צ'נית, וניתן לראות את התוצאות. צפון אירלנד: הפעם סכסוך בין קתולים-גאלים לאנגלים-אנגליקנים: על אף התפרעויות שהיו, האנגלים שלא הטילו פצצות על אירלנד, הגיעו לבסוף להסכם עם ארגון ה-IRA. בסופו של דבר הבריטים גם נשארו עם השטח, אבל לא זו הנקודה. עכשיו אתה מוזמן לחקור לעומק את התוצאות של כל אחד מהסכסוכים, את דרך הפעולה של המעורבים, ואת התוצאות ולהגיד לי מה עדיף...

GreatGTM

New member
אם אני כבר מגיב...

צריך לשכנע את העם הפלשתיני שיותר משתלם לו לחיות בשלום. איך עושים את זה? גורמים לו חשוב, התור התחלה, שאין סתירה בין העולם המערבי לדת האיסלמית. אחרי שהצלחנו בזה, יש לעזור לפשוטי העם. אח"כ יש לחסל את מוקדי ההתנגדות הפאנטיים בכל דרך. כך נוכל לעשות איתם שלום לדורות. מה דעתכם? נ"ב: בשביל כל זה צריך קודם לפתור שתי בעיות פנימיות: א) השחיתות וחוסר האמינות של נבחרינו (שרובם שם בשביל הכסא) והכיס הפרטי. ב) אחרי שקיצצנו לקודמים את המענקים שהעניקו לכיס פרטי נוכל לפתור את בעיית העוני, את הסכינאות ואת בעיית החינוך הלקוי.

niv1990

New member
אני בעד

אבל היות חלקם שבויים בדת ורעיונות לאומיים מהווה בעיה.

GreatGTM

New member
רובם אנשים פשוטים

שאין להם במה להאמין ומצבם הכלכלי לא משהו. שמעת פעם על השעיר לעזאזל היהודי? את אלה שיתקשו לשנות את דעתם אפשר לסלק.

שרירי86

New member
התשובה פשוטה

לכבוש בחזרה את רצועת עזה . וכתוצאה מכך נוכל להיות במעקב צמוד אחר כל התפתחות של ארגון טרור זה או אחר. כמובן שלחלק שטחים זה לא הפיתרון, כי הם במילא לא מכירים בקיום ארץ ישראל על שום גבול שהוא. עם טרור לא מדברים, טרור - מחסלים. שבת שלום, ויום טוב.

niv1990

New member
למי שיודע לעשות עוד דברים חוץ מ

"להאשים את צה"ל ברצח" מותר גם לענות?

S h a y D u

New member
מדוע יש להזכיר זאת?!,

מובן כאן שהאשמה במקרה היא של צה"ל, שכן זה היה כשל, וצה"ל הודה בטעותו והביע את התנצלותו.

niv1990

New member
כי השאלה שלי היתה:

האם "למי שיודע לעשות עוד דברים חוץ מ"להאשים את צה"ל ברצח" מותר גם לענות?", וההודעה שלא לא התיחסה כלל לשאלה. אני סבור כ היתה מבחין בכך אחרי קריאה קצרה אם מטרתך היתה להבין...

iRoNBaLLz

New member
לא ייעצר עד שלא ישיג את המטרה שלו.

ואני משער שהאנשים השפויים במדינת ישראל לא יתנו לטרור הזה להשיג את המטרה. ככה שהבעיה תשאר ככה לנצח לדעתי.

S h a y D u

New member
אז אתה אומר בעצם שאנשים כמו

סלוניק, ליטיום, פלידרמוס וקונטיום (למשל...) אינם שפויים?
לי, לא נותר אלא להסכים עם זאת...

Fleddermaus

New member
זה לא מה שהוא רמז.

זה מה שאתה הסקת. ולכן אני שואל על סמך מה אתה יכול לקבוע מי שפוי ומי לא. אנשים לומדים שנים כדי לבצע אנליזות שכאלו, אז אני שואל אם אתה אחד מהם.

Continuum

New member
שפיות היא דבר חמקמק...

אני מסכים, שמנקודת המבט שלו אני אינני שפוי.

iRoNBaLLz

New member
בדרכך המוזרה אתה כן.

לא שפוי מבחינתי זה אחד מעוות כמו אבנרי. וכמובן שאחד כמו מרזל. אני חושב שבשביל כאלו דעות קיצוניות, צריך רמה מסוימת של שיגעון.

iRoNBaLLz

New member
שאלה לא קשורה...

אתה לא דתי..? אני זוכר שאמרת מתישהו שאתה דתי.. אם אתה מפעיל מחשב בשבת אז אתה רפורמי או משהו כזה..?

למעלה