שאלה לגאונים ש...

שרירי86

New member
תשובה ../images/Emo36.gif

אתה לא מבין שאנחנו מחלקים את השטחים בשביל להגיע להסדר ? אנחנו מחלקים שטחים בכדי להפסיק את הפיגועים, בכדי להפסיק קאסמים, בכדי להפסיק רקטות, אתה לא יכול להתעלם מחמאס ושאר הארגונים, כי הם אלה שעושים את הפיגועים. מבין? בלתי אפשרי להתעלם, אחרת לא עשינו כלום. שם המשחק זה לחלק שטחים ולהגיע לשלום. אם חילקנו לחינם - מה זה שווה ?? תהיה הגיוני.

Fleddermaus

New member
אף פעם לא החזרנו שטחים למטרה הזאת.

הדוגמא היחידה לדבר כזה היא פינוי ההתנחלויות בסיני לצורך הסכם השלום, שרק הרווחנו ממנו. אפשר להתעלם מהחמאס, לעבוד מול אבו מאזן ולחזק אותו, וכשהחמאס ייפול להגיע להסכם. בינתיים אפשר להגיע להפסקת אש, גם עם החמאס. לא "מחלקים לחינם", יוצאים מהשטחים רק בהסכם אמיתי.

שרירי86

New member
"אף-פעם" ? ../images/Emo36.gif

בוא תסביר לי מה יצא לנו מפינוי גוש-קטיף לעזאזל ?! מה יצא לנו שיצאנו מעזה גם אז היה "הסכם אמיתי" ?!

Fleddermaus

New member
איזה הסכם היה?

ההתנתקות היתה צעד חד צדדי! כשיצאנו מעזה צה"ל הפסיק לסכן חיילים יקרים רק כדי ש-8000 איש יוכלו לחיות בצורה לא הגיונית בין מיליוני פלסטינים.

Fleddermaus

New member
אני לא בעד נסיגה חד צדדית.

גם ביילין לא. ואם לא שמת לב, אני לא ביילין.

Fleddermaus

New member
קריאה מאוד סלקטיבית, שרירי

"במידה ויתברר כי לא ניתן לסיים את הכיבוש באמצעות מו"מ, מרצ תתמוך גם ביציאה מהשטחים בצעדים חד-צדדיים שיתואמו במישרין או באמצעות צד שלישי." שחכת חלק, לא?

iRoNBaLLz

New member
ראינו כמה עזרה הפסקת האש עם

החיזבאללה ושמירת השקט בגבול הצפון. אירגוני הטרור שברצועה לא שונים מהם בהרבה. להגיע להסכם זה רעיון יפה, אבל מפה ולהגיע להסכם שירצה גם אותנו וגם את הפלסתינאים, הדרך ארוכה מאוד. ואני עדיין חושב שרוב העם לא רוצה חזרה לגבולות 67, מתוך ניסיון עבר שלנו.

Fleddermaus

New member
הפסקת אש שמרה על שקט במשך זמן

יותר מ-5 שנים היה שקט. במזרח התיכון של היום זה המון זמן. אם נוכל להגיע להפסקת אש עם הפלסטינים לתקופה שכזאת נוכל להתחיל לגבש הסכם קבע. במשך הזמן הזה איכות החיים בשטחים תשתפר, הפלסטינים יתמתנו והקרקע תהיה בשלה לשלום. מה הבעייה בגבולות 67? יש לך רעיון אחר, הגיוני יותר?

GreatGTM

New member
אתה הרי ראית

מה עשה חיזבאללה ב-5 שנים, כמה נשק הוא הכניס למחסניו. אתה רואה איך ברצועה ארגוני הטרור מנסים לחקות את חיזבאללה. נכון שיכול להיות שלום בסופו של דבר אבל אני לא מוכן לקחת את הסיכון.

Fleddermaus

New member
לא רוצה.

זה שישראל התעלמה מהמודיעין להגבי התחמשות החיזבאללה ולא הקימה צעקות לכל העולם זו טעות. 5 שנים של שקט זה עדיין המון במזרח התיכון.

Fleddermaus

New member
יש הבדל.

ישראל הפרה את הסכמי אוסלו, אולי לא בחומרה כמו הפלסטינים אבל בהחלט היו הפרות (לא זז ולו רבעון המאחז), ובמקרה של חיזבאללה ישראל לא עשתה כלום. היה ניתן להפעיל לחץ על לבנון, ועד כמה שזה כואב להגיד את זה, הממשל האמריקני היה יכול לעזור אחרי קלינטון.

GreatGTM

New member
אתה שמעת את סניורה מדבר

נסראללה מחזיק אותו בביצים. שום לחץ ושום בטיח. לתמוך בנוצרים ולתת להם את השלטון, זה יפתור את בעיית סניורה, אח"כ דברים מסויימים יעשו קלים יותר.

למעלה