יש וודאות גבוהה מאוד שהתאוריות
נכונות... אם אני ממשיך לבדוק את נכונות התיאוריות שלי ע"י עוד ועוד ניסויים/מחקרים/תצפיות, אני מסיק מכך כי הן נכונות. כל מה שהוכחת בניסוי שהצעת זה, שפניצילין (כנראה) הרג את החיידקים הספציפיים שבצלחת הפטרי (ככה קוראים לזה?) הספציפית ובתנאים הספציפיים שבהם עשית את הניסוי. זה לא מוכיח שפניצילין יהרוג חיידקים (אפילו לא את אלה) בכל מצב, או שיהרוג את כל החיידקים, או שהוא זה בכלל שהרג אותם ולא איזה משהו אחר שאתה לא יודע עליו. בקיצור, לא הוכחה"- הפניצילין אכן הורג חיידקים מסויימים, וזאת ניתן לבדוק ע"י ניסוי בו נגדל חיידקים מסוגים שונים בתנאים רגילים ואח"כ נגדל אותם על הפניצילין ונבדוק אם הם ממשיכים להתפתח כרגיל, או שהם מושמדים. הניסויים והתצפיות יכולים להביא לנו מידע רב לגבי השפעת הפניצילין על החיידקים, ואנו יודעים בוודאות שחיידקים מסויימים לא יכולים להתפתח בנוכחות פניצילין, לאחר שקיים את הניסוי בתנאים סטירליים ונחזור עליו פעמים מספר. "בקיצור, לא הוכחה. אותו דבר ה"הוכחות" של תורת היחסות. זה הכל נסיבתי, חד פעמי או מועט-פעמי, ותלוי בתפיסה של האדם ובחיווי מכשירי המדידה אותם פיתח. כל ניסוי יכול להיות שגוי, או שתוצאותיו מובנות שלא כהלכה. גם אם תעשה מליון ניסויים שתוצאתם תהיה זהה, תמיד יתכן שהניסוי המליון ואחד יתן תוצאה אחרת, וככה טריליון ניסויים אחריו, והתאוריה שלך תיפול. אין וודאות שזה לא יקרה, ולכן תצפיות וניסויים אינם הוכחה."- שום נסיבתי ושום חד פעמי... באותה מידה ניתן לטעון כי זריחת השמש בכל יום כי חד פעמית ונסיבתית. בכדי לבדוק את נכונות תיאוריית היחסות הכללית, בנינו מכשורים וצפינו בתופעות שיכולות לאשש אותה, וחזרנו על התהליכים הללו שוב ושוב, עד למצב בו קבענו כי נכונות התיאוריה וודאית מאוד. בדיוק כפי שניתן לטעון שזריחת השמש מחר היא וודאית מאוד. כל מה שטענת לגבי התוצאות, ניסויים או חושים מוטעים/שגויים... ובכן אני יכול לומר כי הכל מוטעה/שגוי או בסה"כ אשלייה... אינני חושב שאם השמש למשל שזורחת כבר 4.6 מיליארד שנה... פתאום לא תזרח מחר, סתם ככה- (מלבד זאת ניתן להוכיח שהיא תזרח מחר ע"י המתמטיקה), בדיוק כפי שאינני חושב שאם נבצע מיליון ניסויים, הניסוי המיליון ואחד לא יצלח סתם ככה ללא סיבה. אתה צודק שאין וודאות מוחלטת (ולכן זוהי תיאוריה) אך זאת וודאות גבוהה מאוד... שניתן לקרוא לה גם הוכחה.