שאלה חזירית

לאיתי שלום

עם כלב אתה יכול לעשות הרבה דברים שלא ניתן לעשות עם פרה או ברווז. לכלב אתה יכול לקרוא בשמו כשאתה תלך הוא יתחיל לבכות. ואתה יכול לישון אתו ביחד. אני מאוד אוהב את הכלב שלי ונותן לו יחס טוב אני משתדל לתת לו יחס בין שעתיים לשלוש ביום שירגיש שאני אוהב אותו. עם פרה או ברווז לא ניתן לעשות זאת

לגרשון שלום

אם חזיר לא ניתן להכניס לחדר ובטח לא לתת לא לישון במיטה שלך. יש לך חזיר אני לא אוכל אותו חזיר שיש לו בעלים לא אוכלים. אולם כלב זאת חיה שיותר קשורה לבן אדם

dirty boots

New member
למה זה משנה?

עצם זה שלא "נקשרים" עם חזיר זה אומר שאפשר להרוג אותו? אם אני לא סובל כלבים וככה גם כולם מסביבי וחושבים שכלבים היא חיה נוראית, זה בסדר לאכול אותה?

לדירטי בוטש שלום

יש הבדל בין המקרים. כלב זאת חיה שניתן להקשר אלייה אולי אתה לא, אבל זה לא אומר שאחרים כן אני לא מתייחס לדוגמא שכולם לא. יש לי כלב מאוד חמוד בבית ואני מאוד אוהב אותו. כך גם שאר הבעלים של הכלבים אחרת לא היו קונים אותם. זה הדדי הכלב שלי מאוד אוהב אותי בוכה כשאני הולך קופץ עליי כשאני חוזר. כלב זאת חיה שניתן להסתדר איתה והיא שווה לבן אדם

dirty boots

New member
למה?

מי אמר שאי אפשר להסתדר עם חזירים? וגם אם לא, זה נותן לגיטימציה להרוג אותם? מה, חזיר לא יכול לשמוח או להרגיש רגשות שכלב מרגיש? וגם אם כן, למה זה רלוונטי?

לדירטי בוטש שלום

אולי אפשר להסתדר עם חזיר. אבל לא כמו עם כלב, ניתן להכניס חזיר לחדר שלך או לישון אתו אני לא חושב. אני לא חושב שצריך להוציא להורג כל חיה שלא מסתדרת עם בני האדם. רק אם אוכלים אותה

dirty boots

New member
למה אי אפשר להכניס חזיר לחדר שלך?

למה אתה חושב שאוכלים אותה? בגלל שיוצרים נקודת הנחה שחזיר אפשר, וכלב אסור, כי כלבים הם כנראה חמודים יותר, וכך גם חתולים. אני לא מוצא הבדל ביניהם.

לדירטי בוטש שלום

אולי יש סיבה שכלבים וחתולים חמודים יותר מחזירים. כלבים וחתולים נאמנים לבעלים שלהם ניתן גם לישון אתם. נגיד שאפשר להכניס חזיר לחדר אתה חושב שאתה יכול לישון אתו באותה מיטה. זאת הסיבה מבחינתי חיים של כלב וחתול זהים לחיים של בן אדם

dirty boots

New member
זה נותן לגיטימציה להרוג חזירים?

אם בן אדם לא מעוניין ולא אוהב כלבים וחתולים, זה בסדר שהוא יהרוג אותם? אם בן אדם מגדל חזיר ואוהב אותו, זה לגיטימי להרוג אותו? אני לא מבין את ההיגיון פה.

לדירטי בוטש שלום

כלבים וחתולים הן חיות שניתן לחיות אתן ויש הרבה בני אדם שחיים עם כלב או חתול בבית אלו שלא מעוניינים שלא יחיו אתן. אתה חיי עם חזיר באותו בית תהנה אני לא אוכל את החזיר שלך. אני סבור שעם חזיר אתה לא יכול לעשות מה שניתן לעשות עם כלב או חתול

dirty boots

New member
מה?

חסרים אנשים שנקשרו לכבשים, פרות, חזירים ותרנגולות? למה הסקת שלא ניתן לחיות איתם? וגם אם לא - למה זה נותן את הזכות להרוג אותם?

לדירטי בוטש שלום

אז לאותם אנשים אני לאוכל את התרנגולות, פרות, חזירים וכבשים של הבעלים שחיים אתם. אולם כלבים וחתולים זה עניין אחר לדוגמא היו לי דגים ואני אוכל דגים. אולי ניתן לחיות אתם אם יש משהו כזה אז את שלו לא נאכל

gershon17

New member
למה לא ניתן?

מי אתה שתגיד לי את מי להכניס לחדר שלי ולמיטה שלי? חוצפן. חזיר יכול לשמש חית מחמד נהדרת. גם תרנגולת יכולה להיות חית מחמד משובחת, ולא חסרים ילדים שנקשרו לכבשה כזו או אחרת כי היא גדלה אצל הוריהם בחצר. אז מה?

מה ההבדל בין חתול ופרה

מהו רצח?רצח הוא נטילת חיים.וכדי להגדיר מהו רצח,חובה להגדיר תחילה מהם חיים.ואתה ידידי הגדרת חיים בכך שנוטלים בעל חי ובייתים אותו ונשאלת השאלה מה פתאום? הרי זה דבר מקרי לחלוטין לא יתכן שבהמה שחיה בטבע ואני אהפוך אותה למבויתת זה בעצם אומר שהיא הייתה מתה ואני החייתי אותה.

לאלט שלום

יש הבדל בין חתול לפרה. ציינתי זאת בהודעות קודמות עם חתול ניתן לגור ביחד ואפילו לישון באותה מיטה אתה יכול לשחק אתו לתת לו יחס טוב. עם פרה לא ניתן. מבחינתי זה רצח צריך לחוקק חוק שמי שירצח כלב או חתול יכנס למאסר עולם. מבחינתי זה כמו רצח אדם. כן להפוך חיה למבוייתת נותן חסינות מבחינתי

snift

New member
גרשון, התגובה שלך היא נוראית.

אתה בעצם אומר "יש לי כלב ואני מאוד אוהב אותו" וזו הסיבה שלך ללמה לאחרים אסור לאכול כלבים. הסיבה שלך היא "כי אני לא רוצה שהם יאכלו כלבים". במה אתה שונה מכל אחד אחר? אתה טוען שלהרוג כלב או חתול זה רצח. את זה טוענים אנשי אנונימוס על כל בעל חיים, לפי אתה מחליט שהם טועים ואתה צודק? לפי מה אתה מחליט להעביר את הקו דווקא בכלב וחתול? מה עם אוגר? מרמיטה? צב? (לי היה צב מחמד, האם צריך להכריז על כל המזרח הרחוק כ"בושה למין האנושי וצריך להכניס אותו לכלא זה רצח" כי אצלם צב זה מעדן?) "מי שלא מבין זאת הוא אדם שפל ואני אדאג לגרום לו לסבל ככל יכולי". אתה אכן גזען ומפלה. אתה החלטת על מספר מסויים של בעלי החיים כאשר הגורם להחלטה הוא דעתך האישית בלבד. מה ההבדל בין זה לבין ההכרזה שיש לחלק בין בעלי החיים שונים לפי הנחמדות שלהם אליך לבין זו שצריך לחלק בין בני אדם שונים לפי הרצון של איזה רייך?

לשניפט שלום

אני חושב שהכוונה אליי ולא לגרשון. יש לי כלב ואני מאוד אוהב אותו. כלב וחתול אלו חיות נאמנות ואסור לאכול אותן, היה לך צב אני מבטיח לא לאכול את הצב שלך, מה עוד שאני לא אוכל צבים

snift

New member
באותה מידה, אף אחד לא יאכל את הכלב שלך

ולא את החתול ולא אף חיית מחמד של אף אחד אחר. אבל להחליט שככלל חתולים וכלבים אסור לאכול (כי הם נאמנים או מכל סיבה אחרת) ואילו חיות אחרות מותר לאכול זה הגיון שאם הוא קיים, הוא מעוות. אין לי בעיה עם מי שחושב שאכילת חיות היא אסורה. זכותו של כל אדם לדיעה, אבל ברגע שאתה מחלק בין סוגי חיות על סמך משהו שאנו רלוונטי לחיה, הרי שאתה מפלה. מילא אם היית טוען שכאשר הורגים פרה בצורה הומאנית (אם יש בכלל דבר כזה) אז לא כואב לה בכלל (כמו למשל לפירות וירקות) ואילו לכלב כן כואב, אז לפחות היה לך טיעון. טיעון שניתן להפריך ברגע, אבל לפחות טיעון. בנתיים אין לך שום טיעון. מה שאתה בעצם אומר זה שחתולים וכלבים אסור לאכול כי אתה אישית לא רוצה שיאכלו אותם ואילו חיות אחרות שלא אכפת לך מהן, אין לך בעיה שיאכלו אותן. אז מתוך מה אתה בכלל חושב שלדעתך האישית יש יותר תוקף מדעתו של כל אחד אחר, ביחוד כשאתה מתיימר להיות פלוראליסט או דורש (בדצק) שלדעתך יהיה תוקף כמו של כל אחד אחר? אתה יכול לדרוש לעצמך רק את מה שאתה מוכן לתת לאחר. אתה לא יכול לדרוש הגיון מאחרים כאשר אתה עצמך לא מספק הסבר הגיוני לדרישותיך.

לשניפט שלום

היו לי דגים ואכלתי דגים אחרים. כלב וחתול אלו חיות שממש ניתן לחיות אתן. נכון ניתן להרוג את הפרה בצורה יותר הומנית ואני דוגל בזה הטעם ישאר אותו טעם. אני מאוד פלורוליסט ומקבל גם דעות ששונות ממני. לא טענתי שיש לדעה שלי משמעות יותר משל אזרח אחר. אני נאבק למען הכלבים והחתולים שלא יכול לדבר. אני מייצג אותם

למעלה