שאלה חזירית

שאלה חזירית ../images/Emo108.gif

יש לי מכר, נקרא לו לצורך העניין , אלף, שחזר מטיול ארוך במזרח הרחוק. במהלך הטיול יצא לו להתאהב במטבח המקומי שכידוע מצטיין בגוון הבשרי שלו. שם מבשלים תרנגולות, קופים, חתולים וכלבים בין השאר . הוא אישית מצא שם תבשיל מעולה מבשר חתולים שהוא מאוד אוהב. הוא כבר החל לפנטז על פתיחת חנות לממכר בשר חתולים דליקט'ס. כאן עלתה לי שאלה. האם מעתה כל מי שתומך בזכות הלגיטימית והליברלית (לכל הדעות) לממכר בשר חזיר, יתמוך בזכותו הלגיטימית של אלף ודומיו חובבי המטבח המזרח-רחוק לפתוח ולשבת בחנויות לממכר בשר חתול? אגב, חבר אחר שעומד לשוב מהמזרח התאהב בבשר אחר גם הוא עם זנב. מה להגיד לו?

אחלה שאלה!

כל מה שנשאר לי ולך לעשות זה לצפות בקרקס. וכשאני אומר קרקס אני מתכוון למופע מדהים של אקרובטיקה מילולית שבו אבירי שינוי הנאורים ינסו בעזרת המקלדת להתפתל ולהסביר למה מדובר במקרים שונים.

שיעתור לבג"ץ

הוא בהחלט צודק לדעתי. אין איזה הבדל מהותי בין חתול לבין חזיר לבין פרה.

שנינו יודעים שבג"ץ איננו באמת בית דין גבוה

בוודאי שלא לצדק. אני חושב שאנחנו מסכימים שמשפטציה היא לא פתרון לכל שאלה ציבורית. השאלה הופנתה שלא במקרה אל "הציבור הליברלי תומך שינוי" ודעתו בעניין. בכלל דעתו המלומדת של של איזה בייניש תורן , לא טובה יותר משל תומך שינוי מהשורה.

n i e m a n d

New member
לגאלית - אני לא רואה בעיה עם זה

דה פקטו - מי ירצה לאכול את חיות המחמד שלו? עסק כזה יקרוס תוך כמה ימים. כך שזו ממש שאלה תיאורטית..

לאלף אין חתול מחמד, ויש הרבה אנשים שלא אוהבים

חתולים, כחיות מחמד. תתפלא לשמוע. חוץ מזה יש ציבור רחב של תאילנדים וסינים ששוכן בישראל שישמח להצטרף לצוות המסעדה וצרכנים של מעדנים אלה. אגב, מה דעתכם על ממכר כלבים ודולפינים למאכל בלב ת"א כפי שמציע החבר השני שעומד לחזור?

n i e m a n d

New member
אולי הם לא אוהבים, אבל האדם הפשוט תופס חתולים

למשל כחיות מחמד חמודות ובלתי מזיקות. עם זאת, זה באמת לא אומר שאנשים ירצו חתולים כחיות מחמד שהם יגדלו בבית. אני מסכים שיתאפשר לחברך לגדל חתולים ולמכור אותם כמזון. אני לא רואה הבדל גדול בין החתולים לפרות, או חזירים. בסופו של דבר, שוק הצרכנים הוא שיקבע אם הרעיון האוונגרדי הזה יצליח, או לא.

באותה הזדמנות אפשר לפתוח חנות למימכר בשר אדם

בסופו של דבר, שוק הצרכנים הוא שיקבע אם הרעיון האוונגרדי הזה יצליח, או לא.

n i e m a n d

New member
אני לא מבין את האנאלוגיה שלך. על מה אתה מתבסס

כשאתה אומר את זה? דין חתולים כדין בני אדם?

אולי לא ידוע לך, אך חתול וכלב הם חיות מוגנות

על חוק צער בעלי חיים כבר הספקת לשמוע? האם ידוע לך שדין אדם שרק מתעלל בחתול או כלב הוא מאסר?

n i e m a n d

New member
גם אדם המתעלל בחזיר יכול לקבל מאסר, ומנגד

אם הוא שוחט את אותו החזיר, החוק יפטור אותו מעונש כלשהו. אז מה הפואנטה שלך בעצם? כלומר, פרט לעובדה שחתולים וכלבים הם מאמי, מה הטיעונים שלך? ולמען הסר ספק - לעולם לא הייתי אוכל חתלתולי קטנטני ונחמדי.. וחאמודי עם שפמנוני כזה. אבל סתם לצורך העניין - מה אתה טוען בעצם?

פלסטיק

New member
בשר אדםצ איננו בלתי כשר

אז אולי אפילו העסק יצליח. מצידי אם אחרי שיסיימו ליטול מגופתי איברים להשתלה ירצו גם לערוך סעודה אין לי בעיה. בשר שסתם ירקיב באדמה מוסרי יותר?

gershon17

New member
על-פי היהדות אסור לאכול בשר אדם

בלי להיות מבין גדול בהלכה אני יכול לחשוב על שלל סיבות (גם אם מתעלמים מדיני כשרות). ובלי קשר, מתי בפעם האחרונה אכלת פרה שמתה בנסיבות טבעיות?

פלסטיק

New member
לפי ההלכה מותר מה שמתחשק

ואסור מה שלא בא לך. סליחה, לא לפי ההלכה, לפי פרשנות להלכה :)

פלסטיק

New member
אתה לא מסכים בגלל קאפיטליזם חזירי

לא מוכן לחלק לנזקקים משהו שיש לך, מעדיף שירקיב באדמה ולא אכפת לך שיהיו רעבים

gershon17

New member
עדיף להכין מאנשים חטיף

עכשיו אם רק למישהו יהיה רעיון לשם קליט לחטיף כזה. אולי משהו עם "ירוק".

למעלה