שאלה בקשר ל'נבואה'

levoreg

New member
שאלה בקשר ל'נבואה'

לא הבנתי משהו בקשר לנבואה שאומרת שה'אחד' יביא איזון ל-Force. הרי לפני שפגשו את אנאקין סקיווקר וחושבים שהוא האחד לא ראו כבר סית' מילניום שלם! אז מה פה לא מאוזן?

Obi Dan Kenobi

New member
זה כל העניין בנבואה.

היא מנבאת את העתיד. לכן, הג'דיי הסיקו שהסית' עוד יחזרו בעתיד - אבל לא ידעו מתי.

advanced soul

New member
ממש לא נכון

ג'די ממש לא הבינו מה אומרת הנבואה, חוץ ואיזושהי הרגשה משיחיסטית "מישהו יבוא ויהיה נהדר". בניקמת הסיט יודה מודה שאולי הנבואה הובנה ופורשה לא נכון, כי ברור אנאקין מאזן את העולם לטובת הסיט מול הג'די. בכלל כל עניין הנבואה זה כאב ראש של לוקאס שמעולם לא פירש אותה, ולא ברור אם אנאקין מגשים אותה בניקמת הסיט או בשובון של הג'די. הכל נובע מכך שלא ברור מה זאת אומרת להביא FORCE לאיזון - האם זה אומר שאין SITH אן שמספר משתמשי ה SITH זהה למספר משתמשי ה FORCE ה"טובים".

Rockamora

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif.. דן תירגע! דן... להרגע..

תנשום עמוק.. להרגע!!! דן, מספיק! תרגע.. להרגע.................. להרגע.. תשאוף תנשוף תשאוף תנשוף... יפה.. עכשיו.. קפוץ עליו!

Obi Dan Kenobi

New member
אתה שולל את עצמך בתשובה שלך עצמך.

איך אפשר לשלול מחשבה של מישהו, כשאתה בעצמך אומר "בכלל כל עניין הנבואה זה כאב ראש של לוקאס שמעולם לא פירש אותה"? בעבר נובאה נבואה, האומרת כי ישנו "הנבחר אשר יביא איזון ל'כוח'". במידה זו או אחרת, הג'דיי הבינו אשר תהיה סיבה ליצור איזון ב"כוח". זה יכול להיות אביר ג'דיי שסטה מהדרך, או אכן סית' שהתחבא זה הרבה שנים. אבל הם לא ידעו מתי יבוא האיום, ומי יביא את אותו איזון. בנוסף, הג'דיי לא היו בטוחים בנבואה. ייתכן והם אינם מאמינים בנבואות, אלא רק במה שה"כוח" יביא להם. אבל כשקוואי-גון הכריז שהוא הותקף על ידי סית', הם הבינו כי ייתכן והנבואה נכונה. והיא בהחלט נכונה. רבים מתלבטים מתי אנאקין הביא את האיזון ל"כוח", והם הוא ה"נבחר" לאחר ROTS. והתשובה, לדעתי, היא - כן. לאחר שנכשל וסטה מדן הדרך ב-ROTS, הוא הביא שוב את האיזון ל"כוח" [שכנראה מתבטא בהרבה ג'דיי - אין סית'], לאחר שבנו החזיר אותו לצד האור ב-ROTJ [או לפי דברייך, "בשובון של הג'די"]. לכן, אם העניין עוד לא הוסבר מעולם, אין מקום כאן לשלילת דברים אחד של השני, מהסיבה הברורה שהעניין לא הוסבר.

advanced soul

New member
כל זה נשמע נחמד אך לא כך בסרטים

1. לא ראיתי האף סרט התייחסות מזלזלת או לא מאמינה בנבואה, תמיד ההתייחסות הייתה חיובית. 2. אני כן חושב שנושא הנבואה הוא מטומטם כאשר הוא מנוסח ע"י איזון. כל דבר שמבין משהו במילה איזון - איזון זה לא חיסולו של האחר וקיים של צד אחד - איזון הוא איזון/שיוויון/ביטול הדדי בין ה 2 כך שאין יתרון לאף צד. תסתכל באנציקלופדיה מה זה איזון. איזה איזון יש ב ROTJ אני לא יודע. האיזון הוא איזון בין הצד האפל לצד הטוב. אתה יכול לחשוב ולהמציא כמובן סרט ששם הכללים אחרים - וזה "טוב" כאשר הצד הטוב קיים והצד הרע "לא", אבל לעזעזל אל תקרא לזה "איזון". תקרא לזה " ניצחון הטוב", "השבת הסדר על כנו"....לא משנה איך. אך לא איזון. במיוחד שמלחמת הכוכבים מתבססת כבר על רעיונות רוחניים, בינהם ZEN, ואף פעם האיזון שם לא הוגדר כניצחון הטוב על הרע, כי ללא רע אין טוב, ושניהם חשובים ביותר להתפתחות האדם, מאתגרים אותו ומפתחים אותו. לכן חיסול רע הוא חיסול הזדמנות להתפתח בהתגברות עליו. 3. אני לא או8חר שהנבועה לא מתגשת , אך אולי היא פורשה לא נכון, ואפילו אם כן - לא מבין איפה היא מתגשמת. 4. אין שום קטע הסרט הרומז על כך שג'די ציפו שאולי SITH יופיע מחדש (ואז יהיה צורך ב"איזון"), הופעת SITH הייתה הפתעה גמורה לאחר שג'די חשבו שהם נעלמו לגמרי מהעולם. לא יודע מה כתוב ב EU, אבל בסרטים אין עדות לטענתך.

Obi Dan Kenobi

New member
האיזון אכן מתקיים בסרטים.

בעצם, עד הסרט הרביעי. ייתכן והג'דיי מאמינים כי ה"כוח" מבחינתם יהיה מאוזן, רק כשהסית' יעלמו מהעולם. ייתכן מאוד שמנבא הנבואה היה ג'דיי.

advanced soul

New member
אני לא חושב...

לא חושב ג'די ידעו שSITH עדיין קיימים עד הסרט הראשון. לצערי אין לנו שום קטע של סרט האומר מה הג'די פירשו כ"איזון" הFORCE. חוץ מהתבטעות של יודה האומר שאולי הנבועה פורשה לא נכון. לפי כך ברור כי הנבועה פורשה בצורה חיובית עבור הג'די לפני נקמת הסיט, ובנקמת הסיט המילה "אידון" מתחילה כנראה לקבל משמעות נוספת, חיובית פחות. אבל אני חושב (זו כמובן דעתי) שהמילה איזון הכוונה שילוב של הצד הרע בתוך שצד הטוב - שימוש הצד הרע לטובה ולא לרעה - במקום התעלמות מהצד הרע - וזה בדיוק מה שעשה אנאקין ה ROTJ. כאשר אתה מתעלם מהצד הרע בך אתה מכחיש חלק מעצמך, אשר בסופו של דבר פורץ החוצה, כמו כל אוכלוסיה תחת דיכוי. אם הצד הרע קיים, צריך להפוך אותו למשהו חיובי וטוב. לעשות טרנספורמציה. הטעות של הג'די הייתה דיכוי וביטול קיומו של הצד הרע, גם בהם (אנאקין) וגם באנשים אחרים, והתרכזות רק בטוב ובחיובי. זה הפר את האיזון, ואנאקין החזיר את האיזון. בכל אדם יש צד רע, ויש להתייחס אליו ולהפוך אותו למשהו חיובי, בונה ומפתח. ב ROTJ לוק השתמש בצד הרע שלו כדי לנצח את ויידר, ויידר השתמש הצד הרע שלו כדי מתוך שנאה להרוג את הקיסר. וזה לא החליש לא אותו ולא את לוק, אלא הפך אותם לג'די טובים יותר. אבל הם ניצחו כי הצד האפל לא שולט בהם יותר, אלא הם משתמשים בו לטובתם כשצריך. אנאקין מסמל את הניצחון שלו על הצד האפל.

Y. Welis

New member
לא היה שימוש בצד האפל

ודאי שלא אצל ג'די שהשלים את מבחניו כמו לוק: ווידאר היה המבחן האחרון, ולוק עבר אותו בהצלחה, כי הוא לא הרג את ווידאר. ברגע ההכרעה הוא הבין בעצם שאם הוא יהרוג את אביו, הוא יעשה את רצון הקיסר (כמו כאשר אנאקין חיסל את דוקו) ויצטרף אליו. ווידאר השליך את הקיסר כי לא יכול היה לראות את בנו מושמד: הפעם הראשונה מאז שנעשה אפל שהוא חזר לצד הטוב.

advanced soul

New member
שוב לא מסכים

לג'די אסור להילחם מתוך כאס או זעם - ולוק אכן השתמש בזעם על ויידר בהתקפה האחרונה שלו עליו, אם אתה לא זוכר - תראה את הסרט שוב. כך לא נלחם ג'די שקול (כמו קנובי למשל - היית מדמיין אותו נלחם התוך התקפת "עמוק" כזו?). אני לא טוען שלוק עבר לצד האפל, אבל כן אומר שהוא בהחלט השתמש בצד האפל זמנית וזה נתן לו יתרון מנצח על ויידר - כך הוא הצליח לנצח את ויידר יחסית בקלות, בדיוק כפי הקיסר רצה. אבל בסוף לוק נסוג וחזר בו ועל כן נשאר בצד הטוב. ויידר עשה פעולה של מעבר להצד האפל לצד הטוב, ומכאן שהוא תרם לאיזון הכוח. לעומת ג'די שניסו לנצח את הצד האפל בכוח (כמשהו חיצוני), להתעלם ממנו או לדכא אותו - אנאקין התמודד איתו בתוך עצמו וניצח - וזה מה שהביא לאיזון. יש כאן הרבה עקרונות רוחניים שלא נכנס אליהם.

Y. Welis

New member
אנאקין הצליח להתמודד רק בזכות בנו

שהאמין בו, ודרך האמונה הזו (שמן הסתם קשורה לכוח, גם אם לא ברור איך) הוא הצליח. הוא אכן נעזר בזעם כדי להכריע את ווידאר, אבל זה נבע מדבריו על ליאה (שנפצעה בדיוק באותו הרגע). הזעם לא היה נחוץ בסופו של דבר, אלא כדי להראות ללוק לאן מובילה הדרך. לכן אני מעריך שזה היה המבחן האחרון שהוא היה צריך לעבור. אחריו הוא היה מחוסן סופית בפני הצד האפל.

advanced soul

New member
טוב, אנחנו בערך מסכימים...

אבל זעם זה זעם ולא משנה מה סיבותיו. ג'די לא אמור להיכנס לתוך לחימה מתוך זעם. לראייה - כל הקרבות הטרילוגיה החדשה (אני אומר חדשה רק כי יש שם יותר קרבות) נעשים מתוך לפחות חצי חיוך מצד אובי וואן והג'די, שמראים אולי ריכוז אך לא זעם. נכון שזה היה ללוק כמו מבחן אחרון או חיסון. אבל אני כן חושב שלנצח את ויידר תוך מספר שניות - לא היה ניתן לעשות ללא הזעם מצד לוק (ושימוש חלקי בצד האפל), כי באופן נורמלי ללוק אין כזה יתרון משמעותי גדול על ויידר (למרות שהוא אולי חזק יותר) כדי לנצח אותו כל כך מהר (דגש על "כל כך מהר"). אני חושב שמה שהעביר ויידר צד הוא הסופו של דבר אנאקין עצמו, שהוא הנבחר, ורק הוא היה מסוגל לחזור מהצד האפל. לוק הצליח לא להכנס לצד האפל, אבל אילו היה נכנס אני בטוח שלא היה מצליח לצאת, אלא רק ה"נבחר". אני לא חושב שלוק שיכנע אותו, אלא שבסוף ראינו סיום של תהליך פנימי ארוך שאנאקין/ויידר עובר, כמובן עזר גם ההתעקשות של לוק לא לעבור לצד האפל. כמו שאומרים - לא יכול לנצח אותם - תצטרף אליהם
)

דהאמא

New member
תשובה בנוגע לנבואה

זה נכון שכאשר הג'דיי מדברים על הנבואה ב"אימת הפנטום", האיזון עדיין לא הופר. אך זו משמעותה של נבואה - לראות את שיקרה. שנים ספורות לאחר מכן, האיזון כן הופר, עם עלייתם של הסית'ים, ואז כן היה צורך להשיב את האיזון לכח

advanced soul

New member
ושוב אני שואל

אם ל"כוח" יש צד אפל וצד טוב, מה משמעות המילה "איזון" כאשר מי ששולט הוא זה שמשתמש רק בצד אחד של ה"כוח"? שמישהו יסביר לי!!! זה כמו שבמדינה היו שולטים רק "שינוי" או רק "ש"ס"

Y. Welis

New member
איזון לטובת הטוב, כמובן

מאחר והנבואה נאמרה ע"י אחד/אחת מאבירי הג'די, שכמובן דיבר על הצד שלו. שאלות מעמיקות יותר יחייבו פיתוח של תיאולוגיה כוללת שתסביר איך זה שהכוח מתיר שישתמשו בו לרעה (האם יש בו מוסריות? האם יש בו מודעות? כי נרמז שיש), והאם כמו ב'מטריקס' (או 'כישור הזמן') חייב להישמר איזון - ואם כן מה היחס האופטימלי והמחזוריות של טוב ורע, וכן הלאה.

advanced soul

New member
טוב, כאן אתה פותח דיון ארוך מדי

אני לא זוכר שהוזכר בסרטים כי מקור הנבועה היה ג'די. זו נבועה הקיימת בקרב הג'די, אך מקורה לא הובהר, לפחות בסרטים. מה זה "איזון לטובת הטוב"? איזון הוא תמיד בין שני דברים - ושני דברים שווים (אולי מנוגדים אך שווים בעוצמתם). אחרת המילה איזון הופכת לניצחון. ניצחון הטוב על הרע. מבלי להכנס עמוק לתוך עקרונות רוחניים, המטרה שלנו היא לעשות טרנספורמציה של הרע לטוב, ולא לנסות להסתיר את הרע עמוק בתוכנו ולהתעלם ממנו. אני חושב שאנאקין די הצליח בכך בסוף. אגב כמובן "רע" ו"טוב" לא קיים בהגדרה. זו הגדרה אנושית לדברים. הדבר היחיד שהיקום בנוי עליו הוא אהבה חסרת תנאים. כל השאר משחקי מילים. כאיש העידן החדש, והבקיע ברוב סודות הרוחניות, כמובן שאומר שהעידן החדש מביא הרבה תשובות ישירות לכל השאלות הללו, בפרט הטוב והרע. התשובות נגישות ונמכרות בכל חנות ספרים, (והפעם ישירות מאותם ישויות שבעידן הישן הייתה קורא רק בספרים שמעווטים את האמת לטובת מי שרוצה להפחיד או להשתמש באמת לטובתו) צריך רק להיות מוכן לקבל משהו ששונה מאוד ממה שאתה רגיל לחשוב, בגלל שאתה חושב כבן אדם, ומנסה להבין את הכל בעזרת ההיגיון האנושי המוגבל. האמת הייתה אחת תמיד וידועה תמיד, רק צריך לראות אותה מבעד להמון חלקים של אמת שיש בכל מקום. כמובן יש דברים שכולם מבכימים אליהם מזמן, כמו גלגול נשמות, קארמה, צ'קרות, הילה ועוד הרבה דברים...אני לא רוצה להפוך את הפורום לפורום העידן החדש. כך שבו נפסיק את הדיון כאן. אגב, אם אנו כבר בפורום מלחמת הכוכבים - כל איש העידן החדש יודע שהבסיס ל"מלחמת הכוכבים" הם מלחמות שבאמת התרחשו באיזור אוריון. לכן הסרט הצליח כל כך, כי הזכיר (מעבר לכל הבסיס האבולוציה הרוחנית שבו, טעות של התנהגות מתוך פחד מהמוות שלך או של אדם קרוב (ראה נקמת הסיט) ועוד הרבה מאוד דברים, במיוחד מפי יודה) את המלחמות הללו והאימפריה שהייתה האוריון.

Y. Welis

New member
כל איש העידן החדש ידע, בלי ספק

השאלה מה עם האחרים. אגב, קיים באיזה DVD שקשור לסטאר וורז, ראיון שערך העיתונאי ביל מויירס (אחד ממקדמי המיתולוגיה המודרנית מבית מדרשו של קמפבל) עם ג'ורג' לוקאס על המסר שמאחורי הסידרה. לוקאס אומר שם שהוא הכניס את ה'כוח' כדי להוסיף אלמנט דתי לסיפור. הוא לא אומר במפורש מה משמעותו, אבל כנראה שזהו ייצוג של האלוהות, וכמובן דבר שמחייב אמונה. זו כל התיאולוגיה שכרגע ידועה לנו, כך שהייתי ממליץ לפתח רעיונות ממנה.

advanced soul

New member
לא הבנת אותי

1. אני לא טוען שלוקאס במודע יצר דברים שיש להם קשר במציאות. אבל לא יודע לומר על תת מודע. 2. אני לא טוען שחובבי מלחמת הכוכבים זוכרים במודע מה שקרה באוריון, ולכן אוהבים את הסרט. כמו שאתה לא זוכר במודע את הגילגולים הקודמים שלך. אבל בתת מודע אתה נמשך למשהו שמזכיר את זה לתת מודע, שלתת מודע זה מזכיר משהו שהיה, ולך במודע זה פשוט ניראה מקסים, מושך, כובש ומעניין. וזה משהו שגרם לסרט להצליח. תרקא את זה אם זה מעניין אותך: http://www.spiritual.com.au/articles/ascension/starwars_jdstone.htm למעשה כל סרט שהצליח אי פעם הצליח מסיבות דומות. כולל "מטריקס" שזה ההתחברוית למטריקס כמובן מדמה גילגולים, וניסיון של אנושות להשתחרר הזכיר אירועים מלפני 300000 שנה, שליטה של רפטיליאנים על כדור הארץ וניסיון של האנושות להשתחרר מההשליה שהם יוצרים עלינו כדי לשלוט בנו ואנחנו נהיה מזון שלהם. הרי פוטר כמובן מצליח כי הוא מתאים לילדי אינדיגו וקריסטלים אשר באים עכשיו כדי לשנות את כדור הארץ, ובמיוחד הקריסטלים שיהיו להם כוחות מיוחדים. http://www.5-elements.co.il/ShowDoc.asp?SectionID=11&DocID=1364&BannerDocID=372 דברים דומים עם "שר הטבעות": http://www.kryon.com/inspiritmag/archives/Q-A%20archives/2003-Q%26A/Q%26A-1-1.html#5

למעלה