טוב, כאן אתה פותח דיון ארוך מדי
אני לא זוכר שהוזכר בסרטים כי מקור הנבועה היה ג'די. זו נבועה הקיימת בקרב הג'די, אך מקורה לא הובהר, לפחות בסרטים. מה זה "איזון לטובת הטוב"? איזון הוא תמיד בין שני דברים - ושני דברים שווים (אולי מנוגדים אך שווים בעוצמתם). אחרת המילה איזון הופכת לניצחון. ניצחון הטוב על הרע. מבלי להכנס עמוק לתוך עקרונות רוחניים, המטרה שלנו היא לעשות טרנספורמציה של הרע לטוב, ולא לנסות להסתיר את הרע עמוק בתוכנו ולהתעלם ממנו. אני חושב שאנאקין די הצליח בכך בסוף. אגב כמובן "רע" ו"טוב" לא קיים בהגדרה. זו הגדרה אנושית לדברים. הדבר היחיד שהיקום בנוי עליו הוא אהבה חסרת תנאים. כל השאר משחקי מילים. כאיש העידן החדש, והבקיע ברוב סודות הרוחניות, כמובן שאומר שהעידן החדש מביא הרבה תשובות ישירות לכל השאלות הללו, בפרט הטוב והרע. התשובות נגישות ונמכרות בכל חנות ספרים, (והפעם ישירות מאותם ישויות שבעידן הישן הייתה קורא רק בספרים שמעווטים את האמת לטובת מי שרוצה להפחיד או להשתמש באמת לטובתו) צריך רק להיות מוכן לקבל משהו ששונה מאוד ממה שאתה רגיל לחשוב, בגלל שאתה חושב כבן אדם, ומנסה להבין את הכל בעזרת ההיגיון האנושי המוגבל. האמת הייתה אחת תמיד וידועה תמיד, רק צריך לראות אותה מבעד להמון חלקים של אמת שיש בכל מקום. כמובן יש דברים שכולם מבכימים אליהם מזמן, כמו גלגול נשמות, קארמה, צ'קרות, הילה ועוד הרבה דברים...אני לא רוצה להפוך את הפורום לפורום העידן החדש. כך שבו נפסיק את הדיון כאן. אגב, אם אנו כבר בפורום מלחמת הכוכבים - כל איש העידן החדש יודע שהבסיס ל"מלחמת הכוכבים" הם מלחמות שבאמת התרחשו באיזור אוריון. לכן הסרט הצליח כל כך, כי הזכיר (מעבר לכל הבסיס האבולוציה הרוחנית שבו, טעות של התנהגות מתוך פחד מהמוות שלך או של אדם קרוב (ראה נקמת הסיט) ועוד הרבה מאוד דברים, במיוחד מפי יודה) את המלחמות הללו והאימפריה שהייתה האוריון.