שאלה..בעניין זיוג :)

RainDrop

New member
למה לא?../images/Emo80.gif

כל עוד הבחורה מחזיקה ברמה מינימלית של אינטיליגנציה, אני לא חושבת שהעובדה שהוא מחונן והיא לא יכולה להפריע. בני-זוג לא חייבים לשבת ולפתור חידות במתמטיקה גבוהה או לדון בעניינים ברומו של עולם. אתגרים שכליים אפשר למצוא במקומות אחרים. בסך הכל, זה תלוי באופי של השניים ומה הם מחפשים בזוגיות (אוי, זה נשמע כמו פסיכולוגיה בגרוש.
)

Ekrembo

New member
לא, משום שכדי להבין את ההומור

שלי צריך טיפת אינטיליגנציה, אחת שלא תבין את הבדיחות שלי ותזדקק להסבר לא תמצא חן בעיניי, ובטח שאני לא אמצא חן בעיניה.

נטי

New member
לדעתי הקשר הוא חזק יותר

ממה שאתם מתארים... אני חושבת שבני זוג צריכים להיות באותה רמה שכלית, כי כמו שנאמר פה, זה עניין של הומור משותף, אותם תחומי עניין ויכולת לתקשר באותה שפה. אלא אם כן אתם מגדירים קשר כמשהו חסר משמעות לסקס בלבד, ואז זה לא משנה בכלל, רק משיכה. אבל אני לא חושבת שמערכת יחסים יכולה להמשך על סמך משיכה בלבד. כשמזדקנים מה נשאר?

RainDrop

New member
אהמ.../images/Emo80.gif

אני מחוננת והחבר שלי לא. אנחנו חברים כבר שבעה חודשים. אז מה אם לא כל הבדיחות שמצחיקות אותי מצחיקות גם אותו או להיפך? זה יכול לקרות גם בין בני זוג בעלי אינטיליגנציה דומה אבל טעם שונה בהומור. מלבד זאת, מחונן יכול למצוא בקלות תחומי עניין משותפים גם עם לא-מחוננים. אנחנו לא יצורים מכוכב אחר, אחרי הכל. תמיד יש אקטואליה לדון בה, חברים משותפים לרכל עליהם, ספרים, סרטים, ומה לא. (אני לא מדברת על מחונן שיצא עם איזו פרחה שטחית. אני מדברת על אנשים חכמים בסך הכל, שפשוט לא מתויגים כ'מחוננים'.)

modiin18

New member
אם אם מסוגלים לדבר על סרטים וספרים.

ואת מתעניינת בסיחות האלו והוא מבין אותםם אז את לא הרבה הרבה יותר מחוננת ממנו בתחום...

RainDrop

New member
נכון.../images/Emo80.gif

אני מחוננת במקצועות ריאליים, ונהנת מאוד לצחוק עליו כשאני מקבלת ציונים יותר גבוהים באותה בגרות במתמטיקה והוא לומד שנה מעליי (והוא לא טיפש). מחוננים מדברים רק על התחום בו הם מחוננים?
זה חייב להיות ככה.

RainDrop

New member
תיקון- זה *לא* חייב להיות ככה.../images/Emo80.gif

מה קורה לי?>_<

נטי

New member
אני לא מדברת על ...

אם אני מחוננת וחבר שלי לא, אני מדברת על כך שלשני בני הזוג יהיה נושא שיחה משותף, דברים משותפים, אחרת אין על מה לבסס את מערכת היחסים... יכול להיות אפילו שחבר שלך מחונן ומתי שעשו את המבחן לכיתה שלו הוא בטח יצא להתפנות... זאת לא הנקודה מה המבחן הראה, זה מה שיש בפנים...

RainDrop

New member
לא ממש הבנתי מה את אומרת.../images/Emo80.gif

שאנשים בעלי תחומי עניין שונים יתקשו לקיים מערכת יחסים? זה נכון. אני רק אומרת שיש הרבה נושאי עניין שיכולים להיות משותפים למחוננים וללא-מחוננים. וחבר שלי... נו, זה קצת גולש מהנושא, אבל אני די משוכנעת שהוא לא מחונן.

amst

New member
מנסיון שלי

סליחה שאני מתפרצת בלי להציג את עצמי בן הזוג המחונן יכול להיות גם אידיוט גמור בתחומים אחרים ולהפגין חסכים קשים באינטיליגנציה ריגשית או למשל האקס שלי שהאינטיליגנציה שלו מתמטית לא פתח מימיו ספר קריאה (חוץ מעגנון בבית הספר) לא ראה סרטים, לא הירהר בינו לבין עצמו על כלום,הוא יודע לפתור תרגילים מסובכים ולזכור את כל ספר הטלפונים בע"פ אבל לא יכול להחזיק שיחה יותר מדקה על נושאים אחרים - היה לי ממש משעמם איתו , סקס מטריצות וזהו?

GOTN

New member
מצטער שאני ככה נדחף לשיחה אבל...

אתם כל הזמן מתייחסים לציון במבחן IQ כעל מדד אוניברסלי לאינטילגנציה ההתייחסות הזאת היא מוטעית! בשלהי המאה שעברה הגיעו למסקנה שמבחני IQ הם לא יכולים להוות מדד אוניברסלי לאינטילגנציה משום שבני אדם, אינטילגטנים ככל שיהיו, אשר לא חיים ב-"עולם המערבי" או ב-"עולם מפותח" לעולם לא יצליחו במבחן IQ גם אם הם הרבה יותר אינטילגנטים מאנשים שכן הצליחו! ואני ממש ממש לא רוצה להתייחס ל-"מבחן IQ של המדינה" שהתקיים לפני זמן מה בטלוויזיה.. שזה היה ביזיון בפני עצמו...

GOTN

New member
חחחחחחחחחחחח

אחרי שתגיד לי מה זה מחונן (הגדרה מדוייקת!) אני אענה לך על השאלה המצחיקה הזאת

mikels1

New member
בוא אני יגיד לך...

מחונן זה אדם ממש חכם עם איקיו גבוה ואינטליגנציה.. שמעדיף לבלות את רוב זמנו בלימודים.. כאילו כל הזמן ללמוד, במקום לעשות דברים כמו שילדים רגילים עושים, שככה זה רוב המחוננים(לא כולם) וזה הופך אותם מן הסתם לחנונים...

לפי מה שאתה אומר...

מחוננים הם חנונים מתוקף הגדרתם. לא נכון. אני לא יודעת מה ההגדרה המדוייקת והמקובלת ביותר ל'מחונן', אבל זה בטח לא קשור להעדפותיו בנוגע לניצול הזמן. (וסליחה על ההתערבות.
)

Britush

New member
אם כך אתה מגדיר מחונן

(אדם שמעדיף לבלות את רוב זמנו בלימודים במקום לעשות דברים שילדים רגילים עושים), אז השאלה שלך די חסרת טעם, כי זו בערך ההגדרה של חנון, לא?
מחונן הוא אדם עם IQ גבוה מהממוצע בכמה וכמה נקודות (תלוי באיזה סולם). זה לא הופך אותו לחנון. ומה ציפית שנענה, בעצם?

GOTN

New member
לדעתי ההגדרה שהצגת

מתאימה יותר לערך: "חרשן" ופחות לערך: "מחונן" ושוב אני מבקש... אל תתייחסו ל-IQ כמדד אוניברסלי לאינטיליגנציה אדם עם IQ גבוה לא בהכרח נחשב מחונן לדוגמה: סילבסטר סטאלון... הנעל הזה קיבל 160 במבחן IQ... כמו כן אדם עם IQ נמוך לא בהכרח נחשב לא מחונן.... תמצאו לי בבקשה הגדרה טובה יותר

mikels1

New member
כן אני יודע שזה לא קשור..

אלברט אינשין למשל הגאון הזה עם האיקיו שלו, היה מזה גרוע בלימודים אבל הוא היה חכם בטירוף, מחונן...

למעלה