שאלה..בעניין זיוג :)

black_magic

New member
שאלה..בעניין זיוג :)

האם בן זוג מחונן יכול להסתדר ולקיים מערכת יחסים עם בת זוג שאינה מחוננת..? האם הוא ירגיש שהיא לא לרמה שלו?

s u p e r mind

New member
1) למה לא? 2) אולי.

הארות והערות: * יש מידות שונות של מחוננות ~ ההבדל בין אדם עם IQ 160 לבין אדם עם IQ 130, זהה להבדל של האחרון עם אדם ממוצע. * אישיות וצרכים אישיים הם נתונים שיש לקחת בחשבון - הם משתנים מאדם לאדם. * בקשר לשאלה האחרונה - העניין סובב סביב האישיות, או ליתר דיוק: המחונן שופט את האחרים ואת עצמו עפ"י אמות מידה שתלויות הן באופיו והן בסביבת מחייתו (אל נא תשכח שאנשים מסויימים חיים תחת קורת גג אחת עם אידיאלים המושפעים מאידיאולוגיה,דת, קונפורמיות, חינוך וכו').

UrbanDK

New member
וכמובן שהמשפט הזה -

"ההבדל בין אדם עם IQ 160 לבין אדם עם IQ 130, זהה להבדל של האחרון עם אדם ממוצע" - שגוי לגמרי.

s u p e r mind

New member
I don't think so...

מלבד העובדה שלא ציינתי את הIQ של האדם הממוצע שהזכרתי - 100.

UrbanDK

New member
לא, אתה עדיין טועה (ומטעה). מכיוון

שIQ לא גדל בקצב לינארי אלא מעריכי (או משהו דומה), אין היחס בין 160 ל130 כדין היחס בין 130 ל100.

s u p e r mind

New member
לא נראה לי.

מה שאינך יודע, הוא שהIQ גודל באופן לינארי לאחר שמוחו של האדם עבר בשילה (גיל 20 בערך). אך לפני הבשילה - הגדילה היא מעריכית. מן הסיבה הזאת בדיוק, מודדים את האינטליגנציה של מכלול האוכלוסייה הבוגרת (בדר"כ אחרי גיל 18-20, אך לעתים גם אחרי גיל 15) כאחד. הדבר אינו נכון לגבי מדידת האינטליגנציה של ילדים בני 5 ושל 12, למשל. יש לציין כי ישנם תסמינים המשותפים לכל המחוננים ה"רגילים", ותסמינים קיצוניים יותר המשותפים לכל המחוננים מאוד - בלי קשר לויכוח בינינו. ואני מקווה שאתה מסכים עמי שלאדם עם IQ 160 ישנם כשרים מנטליים מחודדים במידה רבה יותר מאשר אדם עם IQ 130. ומהן ההשלכות של הכשרים המשופרים (על החיים החברתיים, התדמית העצמית, בטחון עצמי, דעות והגיגים על החברה והחיים בכלל) הללו על אדם עם IQ 130? אם אתה מבין לאן אני חותר, אזי אתה בוודאי מבין שההשלכות הינן חמורות יותר אצל אדם עם IQ 160. אם כי, יכול להיות שאני טועה - מפני שאני מסתמך על מאמר או שניים שקראתי לפני זמן רב.

UrbanDK

New member
אתה עדיין טועה. אני לא מתכוון לקצב

הגידול של הIQ בבנאדם מסויים, אלא לסוג הגידול של הפונקציה שלפיה מודדים את הIQ. בדיוק כמו פסיכומטרי, אם זה עוזר לך לסדר את הדברים בראש.

s u p e r mind

New member
אתה צודק.

אולם כוונתי הייתה שונה במשפט המקורי - ואני סתם הכנסתי את עצמי לוויכוח מיותר.

PieOMy

New member
אני לא מסוגל

כל הבחורות שהייתי איתן וזה עבד, היו מחוננות. כשאתה עם מישהי ואתה שם לב שאתה מתקן אותה כל שתי דקות, ואתה מוצא את עצמך מתקשר לחברים שלך אחרי פגישה ואומר- "וואו! היא סתומה!", הקשר צריך להיפסק. לי קשה לכבד אנשים סתומים אז קל וחומר שאני לא אכנס למערכת יחסים עם מישהי כזאת. בקשר לבחורות "רגילות" (לא מחוננות ולא סתומות), זה כבר תלוי בבן-אדם ובכמה מתנשא הוא. מחונן שרואה אנשים ממוצעים כנורמלים לא יתקשה להיות במערכת יחסים עם מישהי ממוצעת, במידה ויש חיבור. מחוננן שרואה כל מי שלא מחונן כטיפש, לא יסתדר בעיקר בגלל שהוא לא יתן לזה לקרות. הכל תלוי במחונן ובמידה בה הוא מקבל את האחר הפחות חכם. אני לא חושב שהבדלים באינטיליגנציה (כל עוד הם לא קיצונים), הם לא סיבה לקבוע מראש שלא יהיה חיבור. נכתב בלשון זכר כי כזה אני.

black_magic

New member
לא שאלתי על האינטלגנציה

שאלתי על מחוננות.. על אנשים חכמים מדי..שלא מאמינים שיוכלו להתקשר עם מישהו בעל מנת משכל נמוכה מהם.. במקרה שלי..אני לא מחוננת..פשוט יש לי אינטלגנציה גבוהה מהממוצע..אבל החבר שלי מחונן..ולדעתי זה שאני לא מחוננת לא פוגע בקשר שלנו, יש לנו הרבה מה לדבר.. יכול להיות שהאינטלגנציה מחפה על זה :) מה שאני כן יודעת זה שהחבר שלי לא סובל אנשים סתומים ואיטיים..

black_magic

New member
ועוד משהו..(לא קשור..)

למה אני לא מצליחה לשנות את התמונה בכרטיס שלי?

PieOMy

New member
תקני אותי עם אני טועה

אבל נראה שאת מפספסת את הקשר בין מחוננות לאינטיליגנציה. הרי IQ זה מדד לאינטיליגנציה, מחוננים הם אנשים עם IQ גבוה ממספר מסויים שגבוה מהממוצע בעצמו.

PieOMy

New member
עם= אם

אין מבחן או עבודה שאני לא מקבל בחזרה ואין בה תיקון שכזה...

black_magic

New member
אהממ...

אז מחוננים הם אנשים עם אינטלגנציה גבוהה? ואני תמיד חשבתי שיש אנשים מחוננים (חכמים מאד) ויש אנשים עם אינטלגנציה גבוהה (יכולת תפיסה מהירה, הבנה גבוהה) עזוב...השעה..השעה...ואני עם גב תפוס.. אין לי כח לחשוב :)

meitush123

New member
זה לא רק עניין של אינטיליגנציה

גבוהה, להרבה אנשים יש בלבול בין מצוינים ומחוננים (בעיקר במערכת החינוך)

Ekrembo

New member
משרד החינוך באמת הוא משהו מיוחד...

אבל אנחנו יודעים את ההבדל בין חרשן לבטלן

meitush123

New member
אני חושבת שאני כמחוננת כמו החבר שלך

אני לא חושבת שאוכל להסתדר עם מישהו עם אינטיליגנציה ממוצעת, אבל עם מישהו עם אינטילגציה גבוהה מהממוצע אוכל בהחלט להסתדר גם אם אינו מחונן(כמובן שזה תלוי בבנאדם)

byby bar

New member
אין שום קשר!!!

נכון שאתה תרגיש מוזר להיות עם בחורה ברמת אינטליגנציה נמוכה משלך אבל זה לא אמור להפריע לך ויכול להיות שאתה תפספס מישהי שהיא האחת בשבילך ושתהנה איתה והכול רק בגלל שהיא לא חכמה מספיק בשבילך אז זה שטויות. שאתה עם בחורה את צריך להפריד בין שתי הדברים שתיהיה הבחורה הכי מפגרת בעולם אבל יכול להיות שהיא עושה לך את זה והיא גורמת לך להרגיש מאושר שאתה איתה!!!!!

למעלה