שאלה (בעיקר לדתיים)

gilad_no

New member
אתה מקשיב לעצמך???

אם אבא שלי הביא אותי לעולם, אז מותר לו להרוג אותי כי אני בכל מקרה חייב לו את חיי. לפי גישתך אתה מתיר את דמם של רוב הילדים ע"י הוריהם.

גוססי

New member
לא חייב לו כלום

לא ביקשתי ממנו להיוולד, ויתכן שטוב היה לי אלמלא באתי לעולם. מצד שני, אם אלוהים העניק לי חיים בדמותו וצלמו (ככה כתוב, לא?) אין לי כוונה להתנהג כעבד נרצע ולענות אמן אחרי שגעונותיו. הוא רוצה לחסל אותי? בבקשה, אין לי אפשרות למנוע זאת ממנו, אבל הוא לא יכול למנוע ממני לחיות ולחשוב כאדם חפשי.

gilad_no

New member
ראיתם את "המאמין"?

הוא מסתכל על עקידת יצחק מנקודת מבט שונה במקצת. אלוהים הוא כמו הבריון השכונתי. הוא בא לאברהם ואומר לו: "אני כ"כ חזק שאני יכול לעשות הכל. אני אפילו יכול להגיד לך להרוג את הילד שלך ואתה תסכים כי אתה מפחד ממני"

דוד170

New member
תסלח לי אבל יש לך טעות. אם אתה

יוצא מנקודת הנחה שיש בורא לעולם. אתה לא יכול לומר שהוא פושע ורוצח. כי למעשה בורא העולם לא צריך את האדם. תחשוב על כך . אחד שהוא יכול לברוא עולם שלם לא צריך שום דבר מאף אחד. הסיבה שהוא ברא את האדם היא בגלל שהוא טוב והוא רוצה להטיב והוא ברא את האדם בכדי שיהיה לו מישהו להטיב לו.

גוססי

New member
אין לי שום טעות

"אתה לא יכול לומר שהוא פושע ורוצח" אני יכול. עובדה, עשיתי זאת. "כי למעשה בורא העולם לא צריך את האדם" טוב מאד, כי גם אני לא צריך אותו. שהוא לא יתערב בענייני, ואני לא בשלו. "הסיבה שהוא ברא את האדם היא בגלל שהוא טוב והוא רוצה להטיב והוא ברא את האדם בכדי שיהיה לו מישהו להטיב לו" ג´ק המרטש הוא טוב, הוא בסך הכל חיסל כמה זונות. גם טד באנדי, דיויד ברקוביץ, אלברטו דה סאלבו וג´פרי דאהמר היו בחורים טובים. סטאלין והיטלר היו בחורים רעים מאד, ואלוהים שלך גרוע מהם עשרות מונים.

גוססי

New member
לי אישית? כלום

אבל עמישראל מה יהיה עליו? רבים מבניו הפקידו את שכלם ומצפונם בידי נוכלים חסרי בושה הקוראים לעצמם רבנים ומוכרים את עבודת האלילים הקלוקלת שלהם בראש חוצות תחת המותג "יהדות", ואוי לעינים שכך רואות
ואתה? האם תמשיך למכור את נפשך ואת צלם האנוש שלך תמורת נזיד עדשים שאיבד את ריחו טעמו לפני אלפי שנים? בידך הברירה - או שתפקח את עיניך למציאות האכזרית, או שתמשיך למלמל מבין שפתיך החרבות את "ההוכחה הניצחת" הפאתטית שלך. מה אתה מעדיף: להיות אדם חי או קריקטורה של יהודי טוב?

דוד170

New member
אני מבין שאין לך תשובה לראיה שהבאתי

כלומר אין לך תשובה מדוע לא הביא עוד מישהו תורה דומה

begone

New member
כבר היה ספר כזה

מליוני אנשים מתו בשביל הספר ´הקפיטל´ של מארקס מליוני אנשים מתו בשביל הספר ´הקוראן´ של האיסלם מאות אלפי אנשים מתו בשביל המיתולוגיה הנורדית מליוני אנשים מתו בגלל הספר ´מיין קאמפף´ אם אתה מודד ספרים לפי כמות האנשים שמתה בגללו, אז התנ"ך הוא ספר עלוב למדי, בגלל שבגללו מתו מספר קטן יחסית של אנשים, וזה בגלל שהעם היהודי הוא פשוט עם קטן מבחינה כמותית.

דוד170

New member
אתה לא יכול לכתוב ספר שכתוב בו שאת

שאתה בורא העולם ואתה עושה ניסים שמראים שאתה שולט על העולם והסכמה של עם שאכן הם רואים את הניסים אלא אם באמת תעשה את הניסים. ורק אחר יסכימו להעביר לדורות הבאים שהם ראו שאתה עושה ניסים שמראים שאתה שליט על העולם. אם אתה אומר שמי שנתן את הספר הוא אדם ולא הבורא נשאלת השאלה.....

pppliat

New member
תבין זה כתוב זה לא מראה כלום!

הספר מראה אותיות מילים ומשפטים, לא מעשים בפועל.

pppliat

New member
עדויות?

אתה מודע לזה שמצאו כי את התנ"ך כתבו למעלה מ-1000 שנים. גמרו לכתוב את התנ"ך ב 1 לספירה. אז על איזה עדויות בדיוק אתה מדבר?

דוד170

New member
אני בכלל לא דיברתי על התנ"ך אני

כל הזמן מדבר על התורה. והתורה ניתנה לאלה שהיו ביציאת מצרים ולאלה שהיו במעמד הר סיני.

pppliat

New member
נו ועל זה אתה מסתמך?

על איזה עדויות אתה מסתמך? תן לי שם אחד של מישהו שהיה שם, אני אבדוק את זה.

begone

New member
זה רק ספר!!!!

זה רק ספר!!!! זה רק ספר!!!! זה רק ספר!!!! זה רק ספר!!!! זה לא אלוהים. זה רק ספר. אין אלוהים. יש לך ספר. אבל אין אלוהים. אין קשר בין אלוהים לבין ספר. יש הרבה ספרים. התורה היא רק ספר. ספר נחמד, ספר יפה. ספר מעניין. אבל רק ספר. אין אלוהים. יש ספר. אי אפשר להסיק מהספר אל האלוהים. אלוהים לא קיים. ספר התורה קיים. לא כל מה שכתוב בתורה הוא מדויק. אין קשר ישיר בין המציאות לבין מה שכתוב בספרים. אם תראה לי את אלוהים - אשתכנע. ספר התורה איננו הוכחה לקיום אלוהים. ספר התורה הוא הוכחה לקיום ספר התורה. זה רק ספר. רק ספר. רק ספר. לא יותר מזה.

דוד170

New member
אין ספר כמו הספר הזה אין עוד מלבד

השם ואין עוד כמו עם ישראל. אין אין אין

begone

New member
אין אין אין כמו במבה

האם במבה = התורה? יאללה דוד170, תניח לי, אדם מוזר שכמוך.

begone

New member
דוד170

יום יבוא והמנהלים יעיפו אותך מהפורום. נעלתי נעליים יותר חכמות ממך. לך תשחק בקוביות.

למעלה