שאלה בכמותית

גם אני התלבטתי

אם זו שאלת תחום משותף קלאסית, וכל מה שהיה נותר למצוא זה "לא ולא" (לא נכשלו בספרות ולא נכשלו בתנ"ך- משמע קיבלו תעודה) הכנסתי לנוסחא של סה"כ+גם וגם= לא ולא + א+ב

יש פה פספוס נתון קטן

אמרו בשאלה שהיא קנתה 4 ספרים ואז שואלים מה לא יתכן מספרי ספרי הבישול שיצאה ספר רגיל עלה 70 בישול 40 מעל 200 מקבלים עוד בישול והיה צריך לקנות משניהם ולכן אם קונים 3 רגיל ו 1 בישול חייבים לקבל עוד בישול לכן אי אפשר לצאת עם ספר בישול אחד רק

4 כן יכול

כי אם קונים 3 בישול ו 1 לא בישול מקבלים עוד 1 מתנה ואז אתה יוצא עם 4 יש נטייה אחרי המבחן לשכנע את עצמך שמה שאתה זוכר זה מה שקרה אבל כל אחד זוכר בערך

Telperion

New member
למה?

3 ספרי בישול עולים 120, וספר רגיל 70, ביחד זה 190, כלומר אתה לא מקבל ספר מתנה. בסוף אתה נשאר עם 3.

גם אני טיפה התבלבלתי

שאלו כמה היא לא יכלה לצאת אם היא קנתה 3 לא בישול ועוד 1 בישול היא קיבלה 1 יצאה עם 2 אם היא קנתה 2-2 היא קיבלה עוד בישול יצאה עם 3 בישול אם היא קנתה 4 בישול היא לא קיבלה כלום יצאה עם 4 ורק עם 1 היא לא יכלה כי היא קנתה 4 ספרים לא היה חייב לקנות מהכל זה קודם התבלבלתי

Telperion

New member
ואם היא קנתה 4 רגילים?

אז היא תקבל ספר בישול, ואז תשובה 1 אפשרית............. שאלה מעצבנת!

לתי

New member
תשובה לשאלת הספרים

בגוף השאלה היה כתוב שהיא יצאה עם 4 ספרים השאלה היתה כמה ספרי בישול לא הגיוני שהיא קנתה ולא עם כמה היא לא יצאה וספר בישול עלה 70 ש"ח ולא 40 ולכן..אם תחשבו הכל שוב, תראו שהתשובה היא 2 חג שמח

Telperion

New member
נכון

כל הקטע שאף אחד לא סגור על הניסוח, כל אחד זוכר משהו אחר...

עוד שאלה |כוכב|

היתה בהשוואה כמותית טור א' : 27 טור ב' : נפח הגליל/החרוט (לא זוכרת) מידע נוסף: חרוט בנוי על גליל כשגובהו שליש מגובה הגליל בקיצור לא זוכרת את כל הנתונים אבל יצא ששני הטורים שווים (תשובה 3)

נזכרתי בעוד שאלה!!! ../images/Emo41.gif

זוכרים בהשוואה כמותית היתה מקבילית עם צלעות X וY כשאחת מהזויות גדולה מהשניה (כלומר היא קהה) ואז שאלה מה גדול יותר X*Y או שטח המקבילית אני עניתי X*Y... בהנחה שהסרטוט לא הטעה (מבחינת גדלי הזויות)

Telperion

New member
אני זוכר

שהייתה מקבילית שהיא לא מלבן, והצלעות היו X ו-Y. השאלה הייתה שטח המקבילית או X כפול Y. התשובה היא X כפול Y, כי X גדול מגובה המקבילית (ושטח המקבילית הוא Y כפול הגובה).

SHARON 103

New member
אני זוכר בערך../images/Emo153.gif

זה היה שהשטח קטן ממכפלת הצלעות יעני שטח קטן מ- איקס כפול וואי.....

למעלה