שאלה בכמותית

בז שנות

New member
1 בטוח לא

ספר הבישול עולה 40 וזה מה שהוא מקבל אם הקנייה מעל 200 וספרי לימוד (נגיד שזה היה לימוד) עולים 70.. אז אם הוא קנה 4 ספרי לימוד, הוא יקבל ספר בישול מתנה כי הקנייה מעל 200 ש"ח.. לכן תשובה 1 לא נכונה. אם הוא קנה שני ספרי לימוד ושני ספרי בישול, הוא גם יקבל ספר בישול מתנה.. אז גם תשובה 3 לא מתאימה. אם הוא קנה 4 ספרי בישול, הוא לא עבר את ה200 לכן לא יקבל ספר בישול.. ותשובה 4 גם לא נכונה. מקווה שאני צודק

בז שנות

New member
בעצם שאני חושב על זה אני מפגר

אם הוא קנה שלוש ספרי לימוד וספר בישול אחד, אז הוא יצא עם ספר בישול.
כנראה שהשאלה לא ממש הלכה ככה.

בז שנות

New member
נמאס לי מהפסיכומטרי זהו זה

עד שיגיעו הציונים אני מתכוון לשכוח מפסיכו.. (ואחרי שיגיעו הציונים הלוואי שאני אוכל לשכוח מהמחבן הזה לצמיתות) אז בהצלחה!! ותודה לפורום ולכולם שעזרו לי המון.

aaa750

New member
עשיתם סלט

ספר בישול עלה 70 ספר רגיל עלה 40 השאלה היתה כמה ספרי בישול לא יתכן שהיא קנתה ואני בטוחה המליון אחוז כי זו השאלה היחידה שנתקעתי איתה ולכן קראתי אותה יותר מפעמיים ובהיתי בה יותר מ2 דקות ... החישובים שלי הראו....שתשובה 2 לא הגיונית כי אם היא קנתה 2 ספרי בישול זה עלה 140.... ועוד 2 ספרים רגילים זה עולה ל220 ולכן היתה חייבת לקבל ספר חמישי במתנה וזה לא מסתדר עם העובדה שהיא יצאה עם 4 ספרים

נכון

אבל אם היא קונה ספר 1 היא משלמת עליו 40 ואם היא מוסיפה 2 ספרי לימוד זה יוצא יחד 180 אבל חסר ספר לימוד/בישול מתנה בישול מתנה לא יכול להיות כי היא לא עברה את ה200, ספר לימוד נוסף יגרום לכך שהיא תעבור את ה200 ותקבל עוד ספר... אז גם 1 לא הגיוני

1 כן הגיוני, והתשובה היא 2

למה הגיוני שהיא יצאה עם ספר בישול אחד? היא הרי צריכה לצאת עם 4 ספרים. קנתה 3 ספרים של ה-70 ש"ח (סה"כ 210) - ולכן קיבלה ספר בישול מתנה (סה"כ 4 ספרים שאחד מהם הוא ספר בישול).

אז יש בעיה עם ניסוח השאלה

כששואלים כמה היא *קנתה* מדברים על כמה ספרים היא יצאה בסה"כ, כי לשלם זה משהו אחר, ולקנות זה משהו אחר - מסתבר

IBM123

New member
הניסוח בבחינה היה טוב

פשוט אנשים פה (כולל אותי) לא זוכרים אותו אחד לאחד.

aaa750

New member
תשובה

הגיוני שהיא קנתה ספר בישול אחד.....ואז קנתה עוד 3 ספרים רגילים שעלו סך הכל 120 אז 120 ועוד 70 זה 190....קניה שלא מזכה אותה בספר נוסף!

נזכרתי בעוד שאלה

יש 10 כלבים ו4 בעלים לכל בעל כלב 1 לפחות לכמה בעלים לכל הפחות יש 3 כלבים? אולי זה היה לכל היותר?

גלית372

New member
גם לי היו שני פרקים...

ודווקא אני זוכרת אותה רק עם נתון שונה.....

לתי

New member
תשובה לשאלת הכלבלבים

היו 10 כלבים 5 בעלי כלבים השאלה היתה לכמה בעלי כלבים יש 3 כלבים לכל היותר כמובן כאשר לכל בעל כלב יש כלב אחד לפחות התשובה היתה 2...

SHARON 103

New member
נזכרתי בעוד שאלה../images/Emo41.gif

הייתה שאלה של 100 תלמידים שניגשו למבחני גמר. 30 נכשלו בספרות. 20 נכשלו בתנך וידוע ש-10 נכשלו בשני המבחנים. כמו כן יש כלל שאומר שמי שנכשל באחד מהמבחנים אז הוא לא מקבל תעודה בסוף השנה. ואז היייתה שאלה כמה נכשלו סה"כ..... מה הייתה התשובה?

Dizzzzy

New member
השאלה הייתה כמה עברו

עברו 60. (10 - 20 + 30) - 100 אם אני לא טועה.

למעלה