שאלה בורה לגמרי :-X ...

bebi vegeta1

New member
סוויפ ואקונומי פיקינג זה דברים שונים.

סוויפ זה כשאתה מנגן ארפג'יו או אפילו סולמות (פרנק גמבל) תו אחרי תו בכיוון פריטה אחיד אבל בתנועה אחת במיתרים שונים (אם נגיד תנגן אקורד כלשהוא והפריטה למטה לא תהיה כ"חלק" מהפריטה הקודמת זה לא ממש סוויפ פיקינג(קשה להסביר את זה במילים) אבל בכללי הם דיי צודקים בזה. אקונומי פיקינג זה עיקרון בכלל זה נכון שמשתמשים בו בסוויפ אבל משתמשים בו בכל דבר אלטרנטיב פיקינג זה סוג של פריטה שבאה מאקונומי פיקינג שזה אומר שאתה זז כמה שאתה חייב לזוז אבל לא יותר. לדוגמה כשאתה עושה שהאצבעות יהיו מעל המיתר ככה שזה לא יוציא צליל אבל לא רחוק יותר מזה ככה שהירידה למיתר לא תהיה "ארוכה" או באלטרנטיב פיקינג שיד ימין לא תעלה יותר מידי למעלה שכשפורטים למעלה ולא תרד יותר מידי למטה כשאתה פורט למטה ושיחרור מקסימלי של 2 הידיים. דוגמאות טובות לזה יהיה להביט בוידיאוים של פרנק גמבל,ינגווי מלמסטין, מיכאל אנג'לו באטיו וכו'

Mr MAG

New member
צודק במידה מסוימת

אפקר לעשות אקונומי פיקינג על 2 מיתרים למשל וזה לא בדיוק יחשב סוויפ, אבל סוויפינג כן מתבסס על הרעיון של אקונומי. ודבר שני, בנאדם אתה חייב קצת יותר פיסוק בהודעות כי ממש קשה לעקוב אחרי מה שכתבת. ואין דבר כזה אלטרנטיב פיקינג, יש alternate שזה מה שפה בארץ מכנים "אפ-דאון", פריטה חלופית.. וזו הטכניקה הכי בסיסית, אין שום קשר לאקונומי.

bebi vegeta1

New member
לא אמרתי שסוויפינג לא מתבסס על הרעיון

של אקונומי פיקינג למעשה אפילו אמרתי את זה " אקונומי פיקינג זה עיקרון בכלל זה נכון שמשתמשים בו בסוויפ אבל...." אי אפשר לפסק זה נשגב מבינתי לצערי (דיסגרפיה) תגיד אני לא מכיר אני אבין אבל אלטרנטיב פיקינג זה דיי דומה לאלטרנייט פיקינג פשוט המעבר בין מיתרים שונה :) (אתה מוזמן לבדוק בספר של פרנק גמבל ובוידיואים למיניהם אפילו בספיד קיל (למרות שאני לא חובב מייקל אנג'לו) שזה כמו סרט פורנו ישן שכולם מכירים :p) אגב שתי הפריטות האלה אם תחשוב על זה נוצרו דיי מתוך הצורך לחיסכון בתנועה (שזה בתכלס אקונומי פיקינג גם בטאפינג העיקרון הזה נשמר) הדאון אפ דאון אפ בא לחסוך לך את התנועה המדומה של אפ ואז דאון כמו שתמצא בהרבה ריפים במטאל כי יש לזה אטאק יותר אגרסיבי ובאלט' פיקינג אתה פחות מוזיז ת'פרק כף היד אתה מוזמן לשאול את המורה שלך ולקרוא בספרים זה דווקא מוסבר טוב.התוצאה של זה שאתה פורט יותר מהר וזה בערך התוצאה של כל האקונומי פיקינג

RoieL

New member
רגע אז כל הקישוטים האלה של

גילמור (כמו 877 במיתר שלישי שני ראשון) בסולואים כמו Comfortably Numb, Mother, The Thin Ice וכד' הם סוויפינג? (המיתרים חצי חסומים ככה ששומעים בכל פעם צליל אחד). חשבתי שבסוויפ אתה מנגן כמו סולו, ז"א מרים את האצבעות כמו בסולו ולא משאיר אותן באותה פוזיציה כמו בפירוק אקורדים.

RoieL

New member
תודה

אבל אין לי גיטר פרו, אם יהיה לך זמן יש מצב לפרינט סקרין? מה שכן, אני עשיתי research קטן, וראיתי שלא מעט גיטריסטים קוראים לקישוט הזה שדיברתי עליו rake?

Octavarium

New member
כן, זה סוויפ

מאוד קצר ופשוט, אבל סוויפ ויוני, תפסיק לדבר שטויות כבר

The Lethe River

New member
איך זה יכול להיות סוויפ??

כשכל המיתרים חסומים ואתה פורט עליהם ומשמיע רק את הצליל הגבוהה זה סוויפ? לא נראה לי שאני זה שמדבר שטויות.

Y036

New member
זה סוויפ.

סוויפ - פריטה על כל המיתרים עם המפרט בכיוון אחד, כששומעים מיתר אחד כל פעם. זה מתאים למה שרועי אמר, לדוגמה בסולו הראשון של קומפורטבלי נאמב.

NYMets Man

New member
הם לא... (אוקטבריום)

הוא מנגן שם 3 תווים (רה, פה דיאז וסי) יודע מה? תגדיר לי סוויפ.

RoieL

New member
4 למען האמת../images/Emo8.gif

שהם פירוק של האקורד ובכל פריטה מושמע רק הצליל המסויים. לכן הנחתי שזה סוויפ.

למעלה