שאלה בורה לגמרי :-X ...

ran 15

New member
שאלה בורה לגמרי :-X ...

האם שרד וסוויפים (או איך שלא קרואים לשניהם..) זה בעצם אותו דבר ?!... האם אפשר לבצע את הטכניקות (טכניקה?) האלו עם נגינה ללא מפרט ?!...

Black Hawk B

New member
שרד מתבטא בניגון מהיר על הגיטרה

בעזרת המפרט, ועם דיסטורשן כבד (בבקשה תגידו לי שאני לא טועה...) וסוויפ זה פריטה של המפרט כלפי מטה או מעלה על מספר מיתרים כאשר יש תיאום בין המיתר שנפרט לבין האצבע ביד השניה שלוחצת עליו. לאחר המעבר למיתר הבא האצבע שלחצה על המיתר הקודם מתרוממת. המטרה בסוויפ היא שצליל אחד ישמע כל פעם ולא כמה צלילים, וזה ביחד עם שילוב של מהירות הפריטה כלפי מטה\מעלה והישארות בקצב. תקנו אותי בחופשיות.

Octavarium

New member
כן ולא

לא בגלל שאני יודע שכשאתה אומר אקורד אתה מתכוון ללשים את האצבעות ולפרוט על כל המיתרים (תקן אותי אם אני טועה) וכן כי לרוב סוויפ מבוסס על אקורד מסויים אשר אותו אתה מבצע תו תו ולא כולם ביחד. למשל 2 2 3 4 4 2 (e למעלה וE למטה) שזה סוויפ. שים לב שהתו לא נמשך כאשר תו אחר מתנגן. לעומת 2 2 3 4 4 2 שזה לא סוויפ

ran 15

New member
אוקי זה בהחלט מה שלא היה לי ברור .

תבורכו
חח...תודה.

The Lethe River

New member
תיקון קטן

כשהופכים אקורד לסוויפ לא מנגנים אותו בדיוק כמו האקורד. בסוויפ קלאסי בד"כ מנגנים מהמיתר המחישי ומעלה, עד למיתר הראשון, ובד"כ משתמשים באקורדים מהופכים. אני מצרף קובץ גיטר פרו כדי להדגים כמה סוגי סוויפים. ניתן להוריד פה (קובץ gp4)

Octavarium

New member
לא הבנתי איפה התיקון פה

זה כמו שאני אכתוב שסולם זה אוסף של צלילים עם קשר ביניהם ואתה תתקן אותי שהקשר בסולם המזורי הוא |בלהבלה| וכן מנגנים אותו בדיוק כמו באקורד... זה העניין לא אמרתי אקורד "טבעי" אמרתי אקורד ולידיעתך, אקורד הוא כל אוסף של 3 ומעלה צלילים, ולא רק מה שהוא תו - טרצה כל שהיא - טרצה נוספת המשלימה לקווינטה. שים לב אגב, שאת האקורד בצורת E שאתה מנגן, אתה מנגן אותו בצורה לא טבעית. במקום 1-3-5 אתה מנגן 1-5-1-3-5-1

../images/Emo121.gifשנאמר:"גיטרה זה לא כלי נכון!"

סתם, המורה שלנו לג'אז הוא גם המורה לגיטרה וכשהוא אמר לחבר שלי למצוא היפוכים הוא אמר את זהP:

The Lethe River

New member
אז ככה.

מה שאתה כתבת בהודעה שלך זה שככה נראה סוויפ: 2 2 3 4 4 2 ואני סה"כ באתי ותיקנתי אותך, שלא ככה עושים סוויפ (של F# במקרה הזה), בדיוק כמו שמנגנים את האקורד, אלא עושים היפוכים לאקורד על מנת שיהיה אפשר לנגן אותו בצורת סוויפ. במקרה של F# למשל, ניתן לנגן אותו ככה: 6 7 6 8 9 (מהמיתר החמישי לראשון) ולא כפי שאתה כתבת. ותודה, אבל אני יודע מה זה אקורד. לא באתי ללמד אותך מה זה אקורד, באתי ללמד אותך איך מנגנים אקורדים בסוויפים.

NYMets Man

New member
אז ככה: (אוקטבריום)

דבר ראשון, אתה לא יודע מה זה סוויפ דבר שני, אתה לא יודע מה זה היפוך אקורד. קודם כל, אני לא מבין למה אתה חושב שלא עושים סוויפ כמו שאני רשמתי, זה סוויפ לכל דבר. זה בערך כמו שאני אגיד לך שלאמב אוף גאד זה לא מוזיקה כי זה לא נשמע כמו יצירה של מוצרט. ודבר שני, מה שאתה ציינת זה לא היפוך של אקורד בכלל. היפוך של אקורד זה להתחיל אקורד שלא מהטוניקה שלו. ומה שאתה רשמת זה אקורד שכן מתחיל בטוניקה שלו (9 מיתר 5 זה פה דיאז) תפסיק להתווכח איתי כבר, אתה לא מבין שאני יודע *קצת* יותר ממך? תפסיק לדבר שטויות, אתה רק מבזה את עצמך

loomer4

New member
שמת לב שאתה די מתנשא?

אפילו מאוד מתנשא? "תפסיק להתווכח איתי כבר, אתה לא מבין שאני יודע *קצת* יותר ממך? תפסיק לדבר שטויות, אתה רק מבזה את עצמך" בחייך בן אדם,
יש דרך להגיד כל דבר. דבר שני זה זה לא נכון שהיפוך זה להתחיל אקורד שלא מהטוניקה שלו, כי יש גם שם לאקורד שמנוגן 1,3,5, הוא נקרא היפוך יסודי.

Octavarium

New member
אז זהו, שזה לא בדיוק התנשאות

זה יותר ריאליות. אני יודע שהוא לא יכול להתווכח איתי על דבר שכזה. אני יודע מה זה היפוך יסודי, אבל מה שהוא דיבר עליו לא היה היפוך יסודי ("לא משתמשים באקורד כמו שהוא") ככה שלא תיקנת אותי פה בכלל

loomer4

New member
בטח שזה כן.

"תפסיק להתווכח איתי כבר, אתה לא מבין שאני יודע *קצת* יותר ממך", "אני יודע שהוא לא יכול להתווכח איתי על דבר שכזה." לפי דעתי זאת התנשאות לשמה. תקרא לזה ריאליות, אני קורא לזה התנשאות. ואתה כתבת ככה "היפוך של אקורד זה להתחיל אקורד שלא מהטוניקה שלו", משמע שאקורד שלא מתחיל מהשורש הוא היפוך, איך אני אמור להבין שאתה התכוונת למה שהוא אמר לפי ההגדרה הזאת?

wish i was here

New member
לא,זאת התנשאות

ריאליות זה להגיד לו שנראה לך שבמקרה הזה אתה צודק ולהפנות אותו למקורות שמאשרים את זה,מה שאתה עשית זה ניפוח אגו לצרכים עצמיים. עוד שנייה היית מבקש ממנו להצדיע לך...

Octavarium

New member
לא... בכלל לקחתי שוט והצלפתי בו

אבל לעומת זאת, כשהוא מתנשא חזרה אני לא ראיתי אותכם קמים נגדו. חבורה של צבועים.

The Lethe River

New member
אז בוא אני אגיד לך ככה.

מי שמבזה ועושה צחוק מעצמו פה זה אתה, מעבר לזה שאתה זורק דברים באוויר כמו ילד קטן עם אגו נפוח, אתה גם מדבר שטויות לא קשורות. אני יודע טוב מאוד מה זה סוויפ, אני יודע טוב מאוד מה זה אקורד. כל מה שאמרתי שלא מנגנים סוויפ (בד"כ) באופן שבו הצגת, אלא באופן שאני הצגתי. תפסיק להיות אידיוט, תפסיק לקרוא באופן סלקטיבי, תפסיק להתלהב מעצמך, כי אתה רק מוכיח את חוסר האינטילגנציה שלך. ותעשה לי טובה, סתום את הפה, כי הרגע הוכחת כמה אתה מלא מעצמך בלי סיבה נראית לעין. תודה.

Octavarium

New member
טוב...

כנראה שאתה כזה חכם... אז בוא נפסיק להתווכח איתך.. יוני, יצאת אידיוט, מצטער לומר לך. אבל אתה עוד תלמד יום אחד. אני אפסיק להתווכח איתך עכשיו, תעשה מה שבא לך, תגיד למי שבא לך מה שבא לך, אבל אל תתפלא שלא הולך

Octavarium

New member
רק ככה לפינאלה

שים לה ללינקים שמולחנסקי שם... שים לב לסוויפ ה"לא נכון" שהוא עושה שם.

The Lethe River

New member
בן אדם,

אתה מגדיר מחדש את המושג קריאה סלקטיבית, בחיי. הגיע הזמן שתתבגר.

למעלה