שאלה בורה לגמרי :-X ...

3Style

New member
אני הגבתי על הודעתו של מנהל הפורום

שאמר ... "אפשר לעשות סולם שלם בסוויפ. זה לא טכניקה לעשות ארפג'"... ומה שאמרתי לא סותר בשום אופן. השאלה דבר ראשון היא למה אתה קורא סוויפ: הטכניקה של יד ימין שבה אתה פורט ברצף על שני מיתרים ומעלה באותו כיוון(ויש הבדל מSTRUM פשוט- מהירות,דיוק) של המפרט או הפרדת האקורד לתווים בודדים על ידי יד שמאל או שתי הטכניקות. אני מניח שהתשובה היא שזה שילוב של שתי הטכניקות , ואם כן, אז למעשה סוויפ היא טכניקה להפרדת תווים. לא משנה אם הם אקורדים סולמות או מרווחים. ישנו מושג אחר- ארפז'- הוא פירוק אקורדים ויש כמה דרכים שונות לבצע זאת בגיטרה, סוויפ היא רק אחת מהן. ..."סוויפ נועד (לא רק) לפירוקי אקורדים"... הסברתי את עצמי בסדר?

Octavarium

New member
עכשיו הסברת נכון ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, סוויפ זו טכניקת פריטה בעיקרה... בהחלט ניתן לראות בסוויפ סוויפ גם אם ביד שמאל אתה עושה משהו קצת שונה

Molchansky

New member
מה זה קשור?

בכינור יש פיציקטו שזה אומר טכניקה שפורטים עם האצבע בפסנתר אין את זה, אז זה אומר שהכנרים המציאו? סוויפ זו עוד טכניקת פריטה בגיטרה, לא תיאוריה ולא שום דבר אחר, טכניקת פריטה. אפשר להשתמש עם טכניקת הפריטה הזאת על אקורד, על סולם, על תווים כרומטיים ועל כל דבר שבא לך. טכניקת פריטה.

Molchansky

New member
נ.ב

אם היו מבקשים ממני להגדיר סוויפ, הייתי מגדיר אותו ככה: טכניקת פריטה למעבר חלק יותר בין מיתרים. כלומר אם רוצים לעבור, מלמעלה למטה, ממיתר E למיתר A, הטכניקה של הסוויפ אומרת לפרוט על מיתר E מלמעלה למטה, ואז לאסוף את מיתר A בהמשך הפריטה למטה. ולא בדרך הסטנדרטית שזה לפרוט על מיתר E מלמעלה למטה ואז לפרוט על מיתר A מלמטה למעלה. הקשר היחיד בין ארפג' לסוויפ הוא שאפשר להשתמש בטכניקת הסוויפ על ארפג' ארפג' זה מושג תיאורטי לגמרי שהמשמעות שלו היא פירוק לגורמים של אקורד, איך מנגנים את הארפג' זה כבר טכניקות פריטה (למשל לאגטו, סטקטו, דרופ אנד רול וכו') במוזיקה יש תיאוריה ויש מעשי, ארפג' קשור לתיאוריה, סוויפ בגיטרה קשור למעשי לטכניקת הפריטה.

3Style

New member
מסכים , אבל יש בעייה עם דבר אחד שכתבת

מה ההבדל אז מSTRUM?

Molchansky

New member
strum

זה הפריטה עצמה, כל פריטה, בשילוב עם הקצב הנכון. זה לא טכניקה ספציפית, זה פריטה בכלליות.

3Style

New member
דבר ראשון כינור וגיטרה הם שני כלים ממשפחה

שונה לחלוטין עם טכניקות נגינה שונות. דבר שני, כמה זמן קיימת גיטרה קלאסית?כינור? וחשמלית? אולי עוד 100 שנה קלאסית וחשמלית יהפכו להיות אותו דבר מבחינת מושג - פשוט גיטרה. לזה אני מקווה אבל לא יכול להבטיח שזה יקרה נכון? סוויפ זו עדיין המצאה של המאה ה 20 לכלי מהמאה ה 20 שהוא יחסית חדש בעולם המוזיקה. בגלל שהכלי חדש המושגים הקשורים בטכניקה שלו לא השתרשו כמו המושגים "הקלאסיים" שיש בתיאורית המוסיקה. אני מכניס את המונח סלנג כי קשה לי לראות עדיין הופעה של הפילהרמונית מבצעת את הפוגה טוקטה ברה מינור של באך עם איבאנז ג'ם מחוברת לסטיב ואי (לדוגמא) ולאחריה ביקורות של עמנואל רוזן בערוץ 1 : ..." השרדינג שלו לאורך הסולם רה מינור הרמוני היה יוצא מן הכלל"... קיצר גיטרה חשמלית היא עדיין לא כלי "קלאסי" במובן הזה של המילה. לכן הביטויים לטכניקות שלה חדשים יחסית ועוד לא השתרשו כמו אלו הקיימים מאות שנים.

Molchansky

New member
זה לא נכון

סוויפ זו טכניקה שהביטוי שלה קיים כבר לא מעט שנים, מוזיקאים גדולים ממני וממך משתמשים במונח הזה. אם היית מבין מה זה ארפג' או הבנה מסויימת בתיאוריה לא הייתה לך בעיה להבין מה זה סוויפ. ואין קשר בין חשמלית לפילהרמונית, זה שמדי פעם הפילהרמונית עושה איזו חלטורה בשביל כסף עם נגן חשמלית לא אומר שהיא מקבלת אותו לשורותיה, וטוב שככה. אבל, זה לא אומר שגיטריסטים לא צריכים לדעת תיאוריה ולדעת את ההבחנה בין תיאוריה לבין מושגי טכניקה ומעשי.

3Style

New member
מה לא נכון מה?

אתה יכול להשוות כלי שקיים כמה עשרות שנים לכלים שקיימות מאות? מיד דיבר על חלטורות בכלל , פספסת את הפואנטה

3Style

New member
../images/Emo207.gif מחפש מישהו שיודע להחליף מנורות למגבר

פנדר באיזור חיפה

../images/Emo121.gifכבר חשבתי שאתה מחפש מישהו שיסביר מה זה

סוויפ

למעלה