רק לא אופנוע!

R-o-i

New member
אני התחלתי ישר על אופנוע

בעצם קודם על סירה, אבל זה לא קשור, בכל אופן כמו שחלק מכם בטח זוכרים, רציתי GS צהוב, ורוב הפורום אמר לי לעזוב את הקטע של GS ולהתחיל בקטן, אז קניתי דיוק 125 ואתם יודעים מה, בזכותכם אני עדיין בחיים, הייתי בכמה מצבים עם הדיוק, שאם הייתי על כלי קצת יותר גדול, נגיד CH250 לא הייתי כאן עכשיו, אבל זה רק באשמתי. כל אחד שעולה על אופנוע צריך ללמוד אותו, כשחברים פנו אלי ושאלו כמה הוא סוגר, ואמרתי לא יודע, הם צחקו... כששאלו למה אני לא יודע, ואמרתי מפחד לבדוק. הם פשוט עשו |מופתום| מה שאני מנסה להגיד זה, שאפשר לפי דעתי גם להתחיל לרכב על איזה R השאלה היא כמה אתה שולט בעצמך. רועי

C O L T

New member
יש לך תמונה של הדיוק?

שלך, לא סתם אחד (זה לא שאני רוצה לשים על הדסקטופ, אולי אמצא לו קונה). ותרשה לי לברך אותך על הראש השקול והמחשבה הנכונה, כל אחד צריך להיות מודע למגבלות ולתת לעצמו זמן להתפתח. פעם כאשר קניתי אופנוע חדש - יצא לי לדבר עם יוסקה ברנדס, שהיה אז מנכ"ל השיווק או משהו, במטרו. הוא לא רק יצא גבר וחסך לי אלפי שקלים, אלא גם סיפר לי ממשנתו: הוא, שיכול בלי בעיה לצאת הביתה כל פעם עם אופנוע אחר, נינג'ה או כל דבר שחונה באולם המכירות - יוצא עם KLR250 הקטן, ולא מחוסר מיומנות או רשיון מוגבל , אלא בגלל שהוא מודע לכך שידו כבדה על הגז, והוא לא רוצה להתרסק. ה-KLR גם בשיא הכח נשאר במהירות סבירה ונשלטת, ולכן זה האופנוע בשבילו. גם לך היה עדיף אולי משהו כזה, איזה דו"ש, בגלל שהדיוק לא מלך היציבות (טוב, אתה יודע...), חשבת אולי לעבור למשהו דו"שי שכזה, במקום R6 המיועד?

מה אתם אומרים,

שאופנוע זה לא מסוכן? שזה תלוי רק בנהג? פר-ק"מ נסיעה, בחלוקה מסוימת של עירוני/בין-עירוני, אותו נהג, אופנוע לא יותר מסוכן?

Pumi

New member
לכשעצמו, אופנוע לא מסוכן

כמו שרכב זה לא דבר מסוכן להולכי רגל, ומשאית לא מסוכנת למכוניות. השאלה היא רק איך אתה משתמש בו. אופנוע בפוטנציאל לא שומר עליך מפני פגיעות כמו רכב, אבל עם המיומנות הנכונה, ומזל, לא יקרה לך כלום להרבה זמן. כשתיסע עם רכב, לא משנה כמה מיומנות יש לך, כשמשאית עולה עליך, אתה תהיה באותו מצב כמו כשרכב עולה על אופנוע, כלומר מחוץ. אני לא משווא רכב לאופנוע, כי אופנוע אכן הרבה יותר מסוכן לרוכב, אבל שוב, זה תלוי ברוכב. אם תסע בידיעה שמסוכן לך, שאתה מחפש את הפגיעה הבאה ויודע (לרוב) איך לברוח ממנה, אתה תשרוד יותר מאשר נהג רכב שלא יודע מה הולך סביבו, שמתעסק במה שהולך הרכב במקום בכביש.

C O L T

New member
ברור אופנוע יותר מסוכן

יש סטטיסטיקה, שאומרת שהסיכוי להיות בתאונה ולהפצע עם אופנוע גבוה יותר. גם בתאונות קלות יחסית, רוכבי האופנועים נפצעים ונהרגים לעיתים קרובות (מדי). זה עובדה וברור לכולם שזה כך, אלא אם מישהו לגמרי מנותק מהמציאות. אבל יש גם אינדיקציה שהאופנוע הוא בעל בטיחות אקטיבית גבוהה יותר - הוא חומק מתאונות בקלות רבה, יחסית לפחיות. אבל הנהגים החארות שלנו מוכיחים עם אחרי פעם שזה לא מספיק, וגם אם חמקת מ-1000 תאונות, תמיד יש את התקרית מ"ס 1001 שמצרפת אותך לסטטיסטיקה.

דקדוקי עניות -

אופנוע - לא מסוכן. נהיגה על אופנוע - כן. (לך תסביר לאופנוע שלי שעומד לתומו בחניה שהוא "מסוכן"...)

Pumi

New member
אתה יכול לנסות להסביר לו

הוא רק יסתכל עליך ככה :

בועז בר

New member
ברית ערים תאומות: ביירות - רמה"ש

מ- FULLGAZ: נתפס ברשת:ביירות אומרת לא לאופנועים 16/02/2003 08:03 אתר הדיילי סטאר מדווח : האופנועים יותר ויותר מרגיזים את האוכלוסיה הלבנונית של בירות , בעיקר בשל חזרה על מקרים של חטיפת ארנקים, נהיגה פרועה של רוכבים והפרעות רעש וזיהום אשר ניגרמים מהאופנועים. לאחר צְבִירָה של תלונות בנושא, החליטה מועצת העיר של ביירות לאסור את הנסיעה של אופנועים ברחובות עיר הבירה. החלטה זו התקבלה לפני חצי שנה אך זו טרם נאכפה. הובא על ידי Brenadan

CiBeR

New member
אופנוע לא לכל אחד!!!!

חד-משמעית!!! אופנוע עם כל הכבוד וכל האהבה, הוא כלי הכי מסוכן שיש על הכביש! וכל אחד שרוכב עליו צריך לזכור את זה. לא לפחד ממנו (כי פחד רק גורם לך לעשות יותר טעויות), אלא להיות מודע לעובדה הזאת. עם זאת יש חשיבות רבה לחינוך/הדרכה נכון. אני אישית ידעתי על היגוי הפוך עוד הרבה לפני שעליתי פעם ראשונה על אופנוע (מה שלא ניתן לומר על הרבה רוכבים בפועל). מה ניסיון בשטח קשור לרכיבה על כביש ציבורי, אני לא מצליח להבין, אבל קורס אופנוען מאומן זה המינימום הכרחי לפני שמישהו מתחיל עולה לכביש.

ofnik

New member
אני מניח שהכוונה בכתבה היא לקטנועים

אופנועים הם נדירים לכשעצמם-וממילא אצל אותם צעירים בגיל התיכון לדעתי שווה להעמיד את דובר העירייה על אי הדיוק- ובמקום הצעתו הלא סבירה והלא ישימה- להביא לידיעתו את קיום הקורסים של גידי לקטנועים- ואולי אפילו לחייב או להמליץ לכל תלמיד בשרון לעבור אותם

אי אפשר לחייב - אבל, אי"ה,

משרד התחבורה יכליל רוכבי דו"ג חדשים ברשימה של הנדרשים לעבור קורס הכשרה מעשי.

למעלה