רק לא אופנוע!

® Road Runner

New member
אני דווקא בדיעה של COLT

עדיף ומומלץ להתחיל עם דו"ג בגיל צעיר ולא ישר עם איזה פג'ארו שבטח אותם ילדים היו מקבלים מהאבא... הנתונים לא מדברים על חומרת הפגיעות באותן תאונות ויכול להיות שמדובר בנפילות סתמיות שנגמרות בשפשופים. ילד ברכב ארבע גלגלי מסוכן פי כמה מרוכב קטנוע - גם לעצמו וגם לסביבה ולחבריו ברכב
אם כל ההורים אכן יקשיבו לעצתו של ה"מומחה" לענייני בטיחות שמואלי ויעברו לרכבים הרי שתהיה גדילה במספר התאונות הקטלניות עם רכבים( רכב רגיל כמו מאזדה וכו מפתח מהירויות גבוהות פי כמה מאשר קטנוע ואיבוד שליטה על הרכב יגרום לנזק גדול יותר..) בכלל ה"מומחה" הזה, שמואלי, עושה רושם של גאון בכל מה שקשור לתחבורה - "האופנוע לא ממוגן כמו רכב" בחיאת דינאק.. אני בשוק...חבל שלא ידעתי לפני שהוצאתי רשיון לאופנוע לפני 11 שנים
כמובן שישנם בני נוער מופרעים שלא הייתי נותן להם לנהוג על סקייטבורד אבל לגבי הנוער הממוצע, אני עדיין מאמין שעדיף ללמוד את חוקי התנועה על דו"ג ואם רוצים אח"כ אז לעבור לרכב ולא ההיפך.. בכל מקרה, שוב פעם אנו מקבלים הוכחה שכל מי שאמון על נושא הבטיחות בדרכים משתמש באיסורים על מנת לכסות על בורותו במקום לנסות לחנך ולבדוק את הנושא וחבל...

נסיון בשטח ותאונות

יש מחקרים שמראים שדווקא לנסיון בשטח יש נטיה להגביר את הסיכוי למעורבות בתאונות אצל נהגים "חדשים" על הכביש...

אם האוכלוסיה גדולה מספיק -

והיא מדגם מיצג סטטיסטי, אז אני בספק אם יש מחקר כזה. למעשה, אתה מטיל ספק בתקפות הסטטיסטית של המחקר... האם הבנתי נכון?

C O L T

New member
יד מדגמים איכותיים לכל כיוון, תמיד

והרי לא הבאת דוגמא, רק אמרת שיש. אז הייתי חייב להכניס את עניין הסיגריות שם הסטטיסטיקה שירתה את היצרנים שנים רבות. והמחקרים היו נרחבים ואיכותיים, רק מה - מצאו את מה שחיפשו, ולא את האמת. אולי המחקר, אם קיים כזה, הוא נכון, אבל האם נעשה בארץ? אולי הוא מייצג את התנאים של איזה מדינה אחרת, שם משום מה המיומנות של הרכיבה הנרכשת פוגעת ביכולת הכביש של הרוכבים. או אולי זה עניין של בטחון מופרז - עניין נפשי, כמו שאדם המיומן באמנויות לחימה - יש לו סיכוי גבוה משמעותית להפצע בקרב ברחוב האמריקאי.

אני תוהה אם יש מחקר שיתקבל אי פעם..

ואם כבר ימצא מחקר שיהיה מי שיקבל אותו, אז הרי יש במדינה יותר מיהודי אחד או שניים... (אבל אני מבטיח להמציא קישור למחקר המדובר, יותר מאוחר...)

Pumi

New member
אני יכול אולי לארגן לך אחד שכן

יתקבל. מחקר שיקבע שכל אחד שעולה עליו משאית, מוצא את עצמו מקובץ...

Pumi

New member
תן לי לבדוק את המחקרים שלך

ואני אחזור אליך עם תשובה.

../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

מה לעשות?! אתה מרים לי להנחתות,אז אך אתה מתפלא על ההודעות שלי? "אדם המיומן באומנות לחימה יש לו סיכוי גבוה משמעותית להפצע בקרב ברחוב האמריקאי..." WTF? WTF? ועוד פעם - ??????????What the fuck מה? איך? למה? מתי? COLT מה היה הסוף? זה נשמע לך הגיוני? ונעזוב כרגע את העובדה הפשוטה שהוא מיומן יותר מזה העומד מולו(בד"כ)? אומנות לחימה היא לא ר-ק לחימה נ-ק-ו-ד-ה! חלק מהידע שאתה רוכש הוא לדעת לכבד תמיד את זה שמולך כי לעולם אינך יודע מהי הרמה שבה הוא נמצא. חלק שני - אף אומנות לחימה אינה נוקטת בשיטת ההתקפה הראשונה. אפשרות ההתקפה (בניגוד להגנה או ניטרול) תבוא רק לאחר שכל האפשרויות מוצו וזו האפשרות היחידה שלך לצאת כשידך על העליונה. בטחון עצמי מופרז? מדריך או מורה (בהנחה שהם יודעים מה הם עושים) לעולם לא יטמיעו בך את הבטחון העצמי.ההיפך הוא הנכון! לעולם תצא מנקודת ההנחה שזה שמולך הוא ברמה אחת טוב/זריז/מהיר/חזק/ממוקד יותר ממך - בדרך הזו לעולם לא תתפס במצב של בטחון עצמי מופרז!

C O L T

New member
מה אתה רוצה ממני?

אתה חושב אני ממציא את זה? זה עובדה ידועה, נתקלתי בה לא פעם בעיתונות האמריקאית, לך, תתווכח איתם, בכיף. ויש גם הגיון, הברור למדי, אם חושבים קצת. אתה לא חושב שאתה מסוגל להתמודד עם תוקף - אתה בורח או מוותר על הארנק, ונשאר שלם. אתה חושב שאתה מסוגל להתמודד איתו - אתה עלול להפגע, בטוח אם יש לו נשק בנוסף לאיומים. מה לא ברור כאן? בכל מקרה, אין לי כח לוויכוחים ריקים על דברים ידועים, בוא פשוט נגיד שזה דעה שלי - נעזוב את זה בשקט. ההמשך עלול להיות מעליב ויפגע בשנינו ובאיכות הפורום.

למה מעליב?

אתה לא מסוגל להשתתף בדיון מבלי להעליב את זה שמולך? דרך אגב אם כבר נכנסו לעניין אומנויות הלחימה - לוחם טוב יודע מתי לסגת ומתי לתקוף,כך שהסברה שאדם שמיומן באומנויות הלחימה לעולם יעדיף לתקוף את זה שמולו היא די פשטנית. גם נסיגה היא דרך התמודדות.

M.Z

New member
רק בשטח - לא ריאלי לכלל הרוכבים

כמה ילדים בני 16.5 באמת יקנו אופנוע מתוך הכרה שצריך ללמוד אותו, להכיר אותו, ורק אחרי זה לעלות על הכביש? בגיל 16.5 מה שמעניין אותך זה שכל בית הספר יראה אותך מגיע ויקנא בך, וכל הבנות יסתכלו עליך (חלקם יותר חלקם פחות אבל זה המצב האמיתי). מעבר לבני נוער - אנחנו גם בישראל - שזה אומר: אני יודע הכל הכי טוב, אף אחד לא מבין יותר ממני, ואם הוא חושב שהוא מבין יותר ממני, מה הוא מבין, הוא חי בעולם של פעם. ללמוד את הכביש זה אומר: לדעת שבישראל לא חייבים לאותת כדי לעבור נתיב או לפנות, ואם כבר השתלבת בנתיב היוצא מאיילון זה לא אומר שאתה לא יכול בשניה האחרונה לשבור חזרה כי טעית בנתיב, זה אומר ששמירת מרחק היא רק המלצה של פרסומות ואין בה שום קשר למציאות בכביש, ועוד התנהגויות שאתה מכיר כמוני אם לא טוב ממני. עדיף את כל הדברים האלה ללמוד עם רכב - זה הרבה פעמים יגמר בפגוש עקום,דלת לחוצה פנימה, או רדיאטור מפוצץ - על אופנוע זה יגמר בחוליה שבורה בעמוד השידרה. לכן עדיף ללמוד את הכביש לא על אופנוע, על אופנוע אין מקום לטעויות, ועדיף שיעלה על הכביש שהוא מבין את הסכנות הצפויות לו, ויידע שהוא אמור לא רק לתפעל את האופנוע אלא לקרוא את הכביש נכון. כרוכב צעיר עם נסיון של 7 דקות על האופנוע - לא תוכל לשרוד יותר מדי, ולא בגלל שהרוכב לא שקול - אלא בגלל שה"כביש" מופרע. אני עדיין חושב שעדיף ללמוד על רכב לפני אופנוע.

C O L T

New member
חינוך - זה בעיה אחרת

מה לעשות שהצעירים שלנו הם בחלק גדול מהמקרים "ארסים", אין מילה טובה יותר. זה גם נראה בדקירות, במכות ובאלימות כללית המכרסמת את החברה הישראלית. אז האם זה יצא לפועל בכביש על אופנוע 50 או על רכב - אני הייתי מעדיף אופנוע. זה כמו שתשאל: אם נשחרר את המשוגעים האלימים מבתי החולים המתאימים: במה עדיף לצייד אותם - אקדחים או תותחים? עדיף לא לשחרר לפני שיבריאו.

COLT אולי תגזים קצת?

אבל רק קצת? "חלק גדול מהמקרים הם ארסים..."(דרך אגב זה ערסים - מגיע מערבית!). "רכישת מיומנויות רכיבה - רק בשטח". ??? מאיפה זה חביבי?

C O L T

New member
מנסיון

מה, זה לא נכון? בוא נראה מאיפה מיק דוהן התחיל (ועוד מלא רוכבים מצליחים, בטוח הרוב), ובוא נשאל את מחלק הנוער האם יש "קצת" עליה בפשיעה אצל הנוער. איך רושמים "ארס" או "ערס" אני תיכף אבדוק , בתעודת הזהות שלי... ומה זה "מאיפה זה"? אסור שתהיה לי דעה? גם אילו לא הייתה מבוססת על מציאות מחורבנת?

דבר ראשון...

אולי להביא לך כוס בירה שתירגע?
זה שיש עלייה בפשיעת נוער לא אומר ש -"שהצעירים שלנו הם בחלק גדול מהמקרים "ארסים". זו פשוט קביעת עובדה לא נכונה. דיעה זה דבר טוב וחשוב שתהיה לך,אבל בין להביע דיעה לבין לקבוע עובדה יש הבדל,והבדל גדול. ההודעה שלך היא גם הדיעה שלך,אבל בא לא נבלבל בין הדברים ונכריז שמדובר בעובדות יבשות.

למעלה