רק לא אופנוע!

בועז בר

New member
רק לא אופנוע!

שימו לב לכתבונת המצורפת. (זמן השרון של יום שישי) עוד מעט יוציאו אותנו מחוץ לחוק וזהו.. או שיצרפו לכל אופנוע אזהרה ממשרד הבריאות כמו לסיגריות או אלכוהול. אבל הפעם הדיעה הקדומה תופסת חיזוק רישמי (היום העיריה ממליצה, מחר הממשלה אוסרת) ...אבל מצד שני, כשחברים הורים מתייעצים איתי אם כדאי להיענות להפצרות הילד ולקנות לו איזה דו"ג - קשה לי להיות בעד באופן חד-משמעי... אם הילד הוא מהמתפרעים ללא חשבון וייפגע חו"ח בתאונה? אם הוא סתם חסר קורדינציה ויכנס מחר בעץ? הרי הסיכון אכן קיים! מה דעתכם?

כRובי

New member
וכאן הייתי מצפה לראות התערבות של

מועדון האופנועים

Pumi

New member
../images/Emo46.gifנו האמת

אתה יודע כמה מסובך זה לארגן את הטיול של סוף הגשם? ולדאוג למבצע הנחות לגברי המועדון? ולהוציא את הידיעון המדהים? הם כבר בעומס דברים ואין להם זמן לפרוטות, כמו מועצות שמתנגדות לאופנועים, שיחות עם מע"צ וכדומה. ממך היית עוד מצפה להבין.

כRובי

New member
../images/Emo93.gifאתה צודק.סלח לי פומי,חטאתי ../images/Emo10.gif

boldjos

New member
לדעתי צריך לשנות להם את השם ל...

מועדון טיולי אופנועים. כי חוץ מזה הם לא מייצגים כלום מבחינתי.

בועז בר

New member
במגרש החנייה של התיכון הקרוב

לביתי (הרצליה) ספרתי הבוקר: 2 RMX 2 קטנועים ו....7(!) מיולים וריינג'רים. תמונה דומה ראיתי גם ברעננה. אם לצאת מהנחה שאף אחד מנהגי הפרידות(MULE = פרידה, כאילו דהה..) לא ימשיך ליסוע עליו אחרי שיוציא רישיון נהיגה לרכב, ובטח חלק מקומץ הרוכבים גם לא ימשיך לרכב אחרי הרישיון לפחית... העתיד הדו-גלגלי בארץ הקודש יהיה נחלתם של כמה מאות או אלפים בודדים. זה אומר מחירי ביטוח גבוהים, מחירי קניה (ומכירה) גבוהים, היצע מצומצם של כלים, מחירי מוסך גבוהים, הטמעת הסטיגמה של רוכב= חוליגן מתאבד והמשך בתגובת שרשרת של פחות ופחות רוכבים. מה באמת יש למועדון האופנועים להגיד בעניין?(חוץ מ"אין לנו זמן להתעסק עם זה")

R-o-i

New member
כרובי המועדון עסוק בלטחון בשר ליום

חמישי...
רועי

vmax*

New member
מי נתן להם את היכולת לקבוע...

ולהשפיע...יותר טוב לעיריה שתפנה את מאמציה בחינוך הנוער בדרכים..בעיות סמים ומה לא...במקום לצאת בקריאות נרגשות כאלו

R-o-i

New member
יש בזה צדק,

אני גם רואה הרבה "ילדים" (אפשר לחשוב בן כמה אני) שכל מה שמעניין אותם זה כמה סוגר ו"ראית איזה חיתוך עשיתי?" לכאלה אני באמת לא ממליץ לעלות על אופנוע, לפי דעתי אופנוע זה לא לכל אחד, מי שעולה על אופנוע, חייב לבוא בגישה של רצון ללמוד. ולא בגישה של כמה סוגר, עולה לווילי בשני ? רועי

Le Duke

New member
don't buy your kids a car

you want to kill your kids? buy them a new sport car (with a sound system that cost the same). if you are tight on budget ,do consider an old vr6 ,civic with damaged frame (but good subwoofer). better yet ,why don't buy them a new jeep? that is hard to steer on curves ,tend to roll over ,the maintance costs a fortune ,and if they will run ovel an old lady ,(they won't see her) ,you just need to replace the front bumper

M.Z

New member
לא נראה לי שיש בעיה בכתבה

הנתונים הם כנראה נתונים נכונים. שאר חוות הדעת הכתובה שם על ידי המטה לבטיחות בדרכים של רמת השרון, אולי לא הכי מקצועית לגבי אופנועים - אבל הוא מדבר מהכובע של מי שרואה את התאונות ואת הנתונים ולא כרוכב. גם אני לא מלא התלהבות שבני נוער עולים על אופנועים בעיקר אם זה לפני רשיון לרכב - נוצר מצב שבו נער מתבגר עולה על הכביש כשהוא לא מכיר את חוקי הנהיגה הלא כתובים, ככלי ראשון הוא עולה עם דו"ג מה שמגדיל משמעותית את הסיכוי שלו לתאונה. לדעתי שיקול של כל הורה אם לתת לילד שלו אופנוע לפי מידת האחריות שלו והרצינות שלו והאפשרות שלו להיסחף אחרי החבר'ה. אני מניח שהילד שלי לא יקבל בקלות אופנוע בגיל 16 . לגבי אזהרה כמו בסיגריות למי שקונה אופנוע - אין לי בעיה עם זה, זה נכון, אופנוע הוא כלי מסוכן (כל מיש לא חושב ככה לדעתי טועה ומעדיף לא לראות את המציאות) ואני מניח שהוראת ההזהרה - כמו בסיגריות - היא סתם שטות לצאת ידי חובה- אני לא מכיר אף מעשן שהפסיק בגלל ההערה הזו לעשן, וכך גם רוכבי אופנוע לא יורדים מהכלי בגלל כתבה על אופנוען שנהרג. הכתבה נכונה, הפרטים נכונים, בסך הכל גם הראיה נכונה- זו המציאות.

בועז בר

New member
לגבי האזהרה, זה היה קצת בציניות,

אבל עכשיו שאני נזכר בכמה מהאופנועים שהיו ברשותי, בעיקר של הונדה, אכן היו מספר מדבקות אזהרה לגבי רכיבה עם קסדה ושמירה על חוקי בטיחות ותקינות הכלי. אזהרה מפציעה חמורה או מוות - כנראה תקן או חוק כלשהו.. לדעתי התחלת רכיבה צריכה להיות בשטח/שבילים ולא מיד בתוך התנועה של העיר, ע"מ לקבל את מיומנויות השליטה והתפעול, ואת הכרת המגבלות של הכלי בסביבה מוגנת יחסית.

M.Z

New member
לדעתי - רכיבה על אופנוע צריכה להיות

אחרי שנה לפחות על רכב 4 גלגלים, קודם להכיר את מה שנקרא אצלנו "כביש" ורק אחרי זה לעלות רמה אחת למעלה ולעלות ב"כביש" כזה על דו"ג. זו דעתי האישית.

C O L T

New member
אני לא מסכים עם זה.

רכישת מיומנויות רכיבה - רק בשטח, בשלב ראשוני. אבל לימוד הכביש ברכב, לפני המעבר לאופנוע - טעות! מיומנויות השרדות של אופנוע שונות לחלוטין מאלה של רכב, וכך גם מרווחי הבטיחות. מי שהתחיל עם רכב - יהיה לו קשה מאוד לקבל את הדריכות והזהירות שלרוכב אופנוע, תפיסה שכל טעות תגרום לפציעה, היא ייחודית לאופנועים, ולכן רוכבי האופנועים הטובים ביותר הם אלה שהתחילו לרכב מוקדם בחייהם ורצוי בשטח. והרי שהרוכב הטרי לא נופל מהחלל - הוא רואה את הרגלי הנהיגה של הסובבים כל יום. ועוד נקודה - מתרגלים עם רכב לכך שנותנים לך זכות קדימה ורואים אותך באופן כללי - פרט זה בלבד יכול להביא למותו של הרוכב המתחיל. ועדיין -אופנוע זה לא לכולם, מי שסובל מעודף "ביצים" - עדיף שיישאר בפחית, כי הדבר היחיד שגרוע יותר מרוכב חסר מיומנות - זה רוכב חסר מיומנות שבטוח בעצמו, חושב שהוא לכל הפחות ולנטינו רוסי. ולא חסר כאלה, הם אולי אפילו הרוב.

מסכים לגבי התחלה בשטח

אבל לא לדבי השאר. מה שקרה לי לפחות זה שבזמן שנהגתי על רכב הבנתי כמה אופנועים פגיעים וכמה אני לא רואה אותם. בנוסף היו לי כמה שנים של לימוד והבנה של מה קורה בכביש אבל עם מקדמי בטיחות הרבה יותר גבוהים מאשר על אופנוע.היה לי הרבה יותר מקום לטעויות. אני מאמין שאם בגיל 16 הייתי מתחיל על אופנוע , ללא הבנה של מה קורה על הכביש ועם הידע שאתה מקבל בשיעורי נהיגה על אופנוע לא הייתי מגיע עד הלום. פשוט,את מקרה החרום הראשון על הכביש שאותו מן הסתם לא הייתי יכול לזהות קודם(כי לא הייתה לי הבנה של מה קורה על הכביש ואיך אני אמור "לקרוא" את הדרך)ותוסיף לזה שהתגובה שלי מן הסתם לא הייתה נכונה(כי לא לימדו אותי) הייתי נמרח בצורה זו או אחרת.

C O L T

New member
טוב, ההרגשה היא סובייקטיבית

אבל נדמה לי שהתנהגות האופנוע, תגובותיו והתמודדות עם מצבי חירום שונים לגמרי ממכונית. שם - דריכה בריאה על הברקס תביא אותך לעצירה, באופנוע - תשלח אותך להחלקה, זה רק דוגמא אחת. עוד - באופנוע עדיף לחמוק ממכשול מאשר לנסות לבלום לפניו, מה גם שלרוב נשארים פתחי מילוט המתאימים לאופנוע הקטן, שלא מהווים פתחי מילוט למכונית. יש מלא דברים קטנים כאלה, שהם צריכים להיות "צרובים" למוח של הרוכב ולהיות חלק מהתגובות האינסטיקטיביות שלו, לא דרך המחשבה, ואת זה ניתן לפתח רק על אופנוע, ורק בכביש, בהתנסות. מיומנות שנרכשה קודם לכך בשטח תעזור לא להתרסק, לבלום ולהאיץ כמו שצריך ולהתמודד עם החלקות זנב, כמו כן גם הפעלת היגוי הפוך (יש לנהגים ברכב מושג על זה?) כדי לחמוק ממכשולים מתאומיים. דווקא זה מסביר לי התנהגות משונה של רוכבים בפניות - הרבה פעמים אני רואה שהם משכיבים חזק, תוך מתן "קונטרה" לפניה ע"י הפניית הכידון לכיוון הפניה (צ"ל הפוך!). זה קורה בגלל שהם רגילים להיגוי של רכב! טוב, יש עוד הוכחות לכך שיש עליונות לרוכבים שהתחילו ישר על 2, אבל יש גם מלא תאונות של צעירים, שלוקים גם במיומנות וגם חסרי ידע תיאורטי וגם בעלי עודף בטחון עצמי. אולי 4 גלגלים היו מצילים אותם, קשה לומר, ושוב - אופנוע זה לא לכולם! לפחות לא בתנאי הארץ.

שוב כעקרון אני מסכים איתך

אבל. אני לא אוכל לנצל את יכולות האופנוע לחמיקה אם אני לא אדע שהולך לקרות משהו. אם אני לא אדע בכלל לקרוא את הכביש. אם אני לא אדע שאני נכנס או שמכניסים אותי למצב מסוכן. ברכב אני עוד אוכל לצאת מטעות כזו. באופנוע-רוב הסיכויים שלא. לכן אם התחלתי לנהוג על רכב אני כבר מגיע עם איזה יתרון מסוים ונשאר לי להתרכז יותר בתפעול הכלי.

למעלה