רק לא אופנוע!

C O L T

New member
משווה ../images/Emo72.gif ומוסיף ../images/Emo72.gif

אכן בין הדעות שלי לעובדות הדרך רחוקה, עובדות זה מצרך יקר, אפילו הדוקטור מינה צמח לא עוסקת בעובדות, רק בסטטיסטיקה. אולי זה החיים הקשים כאן בדרום הארץ, וההתמודדות היום-יומית עם אותם ה"לא-ערסים" מה שגורמים לדעותי הקשות. אולי זה בגלל שהמשטרה תופסת בכל מבצע כמה וכמה אופנועים גנובים, ונוסעים אצלנו ברחובות רוכבים על WR ללא קסדה והטרקטורונים הפכו לרכב ת"ש מצוי. אז בצורה מסודרת: מה שאני כותב זה דעות בלבד, לא עובדות.

Pumi

New member
מיומנות רכיבה רק בשטח?

אני לא מסכים עם האמירה הזאת. אתה יכול להיות אדם שקול וללמוד לרכב לאט, בבטחה, ולהגיע למיומנויות רבות בכביש, וכל זה בלי לנסוע בשטח ובאותו הזמן. א. זה תלוי ברוכב. ב. השטח זה לא הכי אחי. הוא לא מתאים לכולם.

C O L T

New member
אתה יכול, אבל אם בכל זאת תעשה טעות

תמצא את עצמך לרוג מתחת לגלגלי הרכב שבדיוק היה משמאלך/ימינך/אחריך. ילדים קטנים לומדים ללכת איפה? סביבה סלחנית חובה ללימוד נכון!

Pumi

New member
אני עדיין לא מסכים איתך

אתה באמת חושב שגם אם תלמד בשטח, לא תעשה טעויות בכביש? השטח לא מכין אותך להתמודד עם הכביש, אלא עם יכולת שליטה האופנוע, ואת זה אפשר ללמוד גם בכביש במגרשים, בנסיעה בכבישים לא מלאים.

Pumi

New member
עזוב לחייב

האימרה שחייבים לעבור קודם בשטח, לדעתי, שגויה. השטח זה לא המרכז למידה הכי מתאים לכל אחד. וליפול בשטח, להכניס ברך באבן, ראש בסלע, להחליק בשטח על אבנים וחצץ כי משכת יותר מדי גז, או לטבוע עם האופנוע בבוץ לא עדיף מלהתאמן במגרש.

Pumi

New member
עם ה GPZ?

היה נסיון, לא מוצלח במיוחד
אבל נסעתי עם שני חברים באמצע הקיץ הקודם לשטח. הלואתי DR מחבר. אני חייב לציין ש: א. זה לא ריגש אותי במיוחד. אולי יום אחד, לא היום. ב. לא הרגשתי שאני לומד מזה מה שלא למדתי בנסועות מגרש על מבטים, בחינת דרך נסיעה (שם להזכירך אין רכבים שילמדו אותך על הכביש ולנסות לדעת מה הם הולכים לעשות), ולא הרגשתי בטוח יותר מאשר בכביש. אני חושב שנסיון בשטח אולי יכשיר אותך להסתכל על הדרך שאתה נוסע בא יותר טוב, לשלוט באופנוע במהירות סבירה, אבל נסיון לכביש, בכביש זה אחרת. בכביש יש לך מכוניות שאתה לא יודע האם יכנסו לך לנתיב או לא. בשטח יש סלעים. מה הם יעשו? יצעקו לי "אל תסע עלי!"? השטח גם לא מכין אותך לנסיעה של 120 בכביש מהיר, שם מה שאתה עושה צריך להבחר בשבריר שניה. בשטח יש לך את האפשרות לעצור ולבחון מה אתה עושה. בכביש, לא. בשטח אתה נופל, אז נפלת. קם וממשיך. לימוד טעויות הוא לא דומה לזה של הכביש, שבכביש זה אחרת. אתה צריך ללמוד על בלימות חירום נכונות, הפעלמת משקל נכונה. דברים שבתור רוכב מתחיל בשטח, מי שלא הולך לנסוע כל סופשבוע בשטח, שאוהב אותו ממש, לא ילמד אותם.

צודק!

אינדבדואלי לחלוטין! אחד ירגיש יותר בנוח להתחיל את המסע הדו גלגלי שלו בשטח,אחר יעדיף אספלט. האימרה שתמיד עדיף להתחיל בשטח היא לא נכונה.לפעמים אפילו יהיה מסוכן יותר לאדם X להתחיל בשטח מאשר לאדם Y,רק בגלל העובדה שהוא מרגיש הרבה פחות פגיע בשטח (מה שלא נכון לחלוטין). כל האמור לעיל מתייחס להנחה ש"שטח" הוא מה שרב האנשים בארץ מחשיבים כשטח(סביבת אנדורו ושבילים) ולא לדוגמא הדיונות באשדוד.

C O L T

New member
מי שאומר לא לומדים בשטח - לא היה שם

אני לא אומר שלא תוכל להיות רוכב טוב ללא רכיבה בשטח, אבל אני אומר בהחלט שבשטח קל יותר ללמוד, ופחות מסוכן. להתרסק ולהפצע אפשר בכל מקום, אבל בשטח רוב מקרי החירום (נגמר השביל, יש פניה חדה, החלקות, שינויי אחיזה, ועוד בטח 100 דברים ששכחתי...) יגיעו לרוב במהירות נמוכה יותר. כמה פעמים יצא לך לעלות על כתם סולר\שמן עם GPZ, ועוד בפניה? בפעם הראשונה לרוב תהיה פגישה כואבת ויקרה עד כדי אלפי שקלים. גם אם לא ידרסו אותך ואם התאמנת על זה במגרש שלך. בשטח החלקה זה מצב לא נדיר כלל, וגם אם נופלים 3-4 פעמים, אז נפצעים פחות (זה מנסיון אישי). אתם מוזמנים להתעלם מההגיון ככל שתרצו, אני לא בא להמיר אותכם לרוכבי שטח, מצידי - כולם על היאבוסות מגיל 16, ללא הדרכה מוקדמת, מה אכפת לי. אבל תשאלו רוכבים מיומנים ומנוסים, או אפיל את הגדול מכולם: טל שביט, האם כאשר הוא התחיל לרכב בשטח, יצא לו ללמוד עוד דבר או שניים.

אתה לא מכוון לנקודה הנכונה

אני כ-ן חושב שעדיף להתחיל ללמוד רכיבה בשטח,אבל אני לא אומר שמדובר באמת צרופה. יש כאלו שזה יתאים להם ויש כאלו שההיפך הוא הנכון ואפילו יסכן אותם יותר. אופנוע שטח הוא לא ערובה לפציעות קלות. נסיונות השטח הראשונים שלי היו ע"ג CR250 - באמת נראה לך שזה כלי ידידותי למשתמש? ונניח שהייתי מתחיל על DR350 שנחשב ידידותי ביותר אז?! זה אומר שאני לא יכול להתרסק על איזה סלע? שוב פעם,יותר נכון להתחיל בשטח היא קביעה אינדבדואלית ביותר,אי אפשר להכליל אותה על כל הרוכבים ובטח שלא לקבוע שזו האמת הצרופה. נקודה אחרונה - לגבי השביטל,עם אני זוכר נכון(מקריאה במוטו) הוא דווקא התחיל את הרכיבה שלו בכביש ורק מאוחר יותר עבר לאספלט.

../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif

כביש = אספלט כמובן! תיקון משפט: נקודה אחרונה - לגבי השביטל,עם אני זוכר נכון(מקריאה במוטו) הוא דווקא התחיל את הרכיבה שלו בכביש ורק מאוחר יותר עבר ל-ש-ט-ח!

Pumi

New member
אבל נסיעת שטח עדיין לא תכין אותך

לכביש בצורה שאתה חושב. בוא נסתכל על זה ככה. אחרי הזמן שלך השטח, אם תעשה סיבוב ב 100, ותעלה על שמן, אתה באמת חושב שתצליח לעשות מה שאתה עושה בשטח? להחליק גלגל אחורי קצת, ולהמשיך לנסוע? אני לא חושב. אבל זה גם אינדיבידואלי. ואתה חושב ששטח למשל, יכין אותך לכביש? מבחינת נסיעה עם מכוניות? מבטים בסיבובים חדים? ואתה חושב שאם טל שביט היה מתחיל עם GS500 במקום בשטח הוא היה רוכב פרש מסכן שלא יודע מהחיים שלא? נכון שבשטח החלקה זה דבר לא נדיר, אבל אל תשכח שבשטח, אתה תמיד נוסע על חול ואבנים, יודע שבכמעט בכל סיבוב אין לך אחיזה. אתה מכין את עצמך תמיד. בכביש אתה נוסע אחרת. שם אתה יודע שיש לך אחיזה. שבסיבוב אתה נכנס לסיבוב, ולא מצפה לראות שם אבנים/חול/שמן/סול/החתול המחוץ של זיו/הולך רגל שיפריעו לך. אני אומר שנסיעה בשטח, ונסיעה בכביש, הם שני דברים שונים, שיש להם כמה מכנים משוטפים, כמו מבטים, שליטה, החלטות של רגע, ונסיון. אבל להגיד מזה שאם אני אתאמן במגרש, אפול כמה פעמים עם GS ושלא יקרה כלום לא לי ולא לאופנוע, הרבה יותר גרוע מזה שאני אפול כמה פעמים עם DR בשטח, זה לא נכון. בשטח יש את הסיכונים שלו, ובכביש באימוני מגרש יש את הסיכונים שלהם. בקיצור, נסיעה בשטח לא בהכרח תכין אותך לנסיעה בכביש. היא יכולה לתרום, אבל היא לא תהפוך אותך לנהג הרבה יותר טוב בכביש.

Alfa156 GTA

New member
אני לא מומחה גדול

אבל אני חושב שאם לא הייתי מתחיל בשטח, הייתי עושה דברים לא ממש "בסדר" על הכביש, אני חושב שזה רק תרם לי כל הנושא של השטח, ומה שיותר מוזר (כמה שאני רוצה שהאופנוע הבא שלי יהיה CBR הוא בסוף בטח יהיה או WR או KTM...בינתיים) האלפא

enigo

New member
טל שביט התחיל בשטח??? ../images/Emo6.gif

אורך, איפה אתה? מעלילים עליך! טל גילה את האור רק אחרי הרבה הרבה שנים על שני גלגלים... ומי אמר שזה עזר לו להפסיק להיות רוכב פרש???
בכל מקרה, אני בדעה שרכיבת שטח אכן עוזרת בלמידת תפעול נכון, טכנית, של האופנוע במצבי אחיזה ירודה (ובכלל), אבל בטח לא בלימוד נימוסי הכביש, שהם משמעותיים יותר ביום יום. אבל לפחות את התפעול לומדים בסביבה סטרילית יחסית... (ואפשר להנות מאדרנלין בסיכון סביר!)

??????????????????????

למה להעליל למה? נראה לי שלא הבנת את מה שרשמתי - טל שביט התחיל בכביש ורק לאחר מכן עבר לשטח.

נתן.ל

New member
נראה לי שאתה לא הבנת ../images/Emo8.gif

" טל גילה את האור רק אחרי הרבה הרבה שנים על שני גלגלים " נחש למה מתכוון המשורר ?

Pumi

New member
ואתה לא חושב שהיית לומד את אותם

הדברים בנסיעה במגרש, באימונים עם עוד אנשים שעושים אימונים?

למעלה