רציתי את דעתכם

מומין1

New member
רציתי את דעתכם

האם באמת רשת צומת ספרים זולה יותר מסטימצקי? והאם ההפרש באמת משמעותי?

תלוי

המחירים של הספרים מתחלקים לשלושה: מוזלים, מבצעים וקטלוגיים ספרים מוזלים הם ספרים שההוצאות שלהם החליטו, בד"כ עקב קשיים במכירות, להוריד את המחירים שלהם באופן קבוע ל- 10-40 ש"ח. בתחום הזה בצומת ספרים המבחר גדול יותר, במיוחד בסניפים הגדולים מחוץ לעיר ובמיוחד בהוצאות זמורה ביתן וכנרת. אבל נדמה י שגם בצומת ספרים יש נטייה בשנים האחרונות לקצץ במקום בחנויות המוקדש למוזלים. מבצעים- מדובר על מבצעים להוצאות מסוימות או לרבי מכר, בד"כ למשך חודש אחד. ברשת סטימצקי המבצעים הם בד"כ לרבי מכר. כך שאם אתה מחפש רב מכר, יש סיכוי שהוא יהיה במבצע דווקא בסטימצקי. אבל נדמה לי שבשאר המבצעים צומת ספרים טובה יותר, שוב בעיקר לגבי ההוצאות זמורה ביתן-כנרת, אבל לא רק. קטלוגיים- הכוונה לספרים במחיר מלא. לספרים אלו אין שום הבדל בין סטימצקי לצומת ספרים, ובעצם רב הזמן רב הספרים נמכרים במחיר קטלוגי.

Guy K

New member
מהשוואות שעשיתי באילת

למרות שהיו אלה השוואות לא מקצועיות - ברשת סטימצקי (מרכז ביג) היו המון מבצעים ומבחר לא רע, גם במוזלים וגם בספרים הרגילים שנמכרו ספר שני ב 25 או 30 ש"ח (להוצאות עם עובד, מעריב, ואולי עוד כמה - היה גם מבצע דומה על הספריה החדשה כמה ימים קודם אבל עוד הייתי באמצע ההשוואות אז פספסתי). ברשת צומת (בקניון אילת) היה מבצע של קנה שניים וקבל שלישי חינם. אולי זה יוצא בערך אותו המחיר כמו בסטימצקי אבל לא החתשק לי לקנות שלישייה (למרות שקניתי שמונה או עשרה ספרים בסופו של דבר). לגבי המוזלים בצומת ספרים, שבעצם בגללם הלכתי לשם מלכתחילה - המבחר היה מאוד מאכזב והסידור שלו היה זוועתי: כל הספרים היו בתוך כלוב מתכת כך שכדי לראות אילו ספרים יש להם, צריך להוציא את כל הספרים מהקופסא. היה לי כל כך לא נעים שאחרי שלוש דקות של חיטוט בשכבות העליונות פשוט ברחתי. אגב, יש גם החנות של מודן בטיילת של הילטון מלכת שבא. שם היו כמה ספרים די זולים - נדמה לי כשלושים ש"ח לספר - אבל הכותרים היו די על הפנים.

אגב, באילת יש סניף שווה של סטימצקי

באחד מהמלונות של ישרוטל, (די קרוב להילטון). ואתה צודק לגבי אילת, גם אני העדפתי שם את הסניפים של סטימצקי.

idokl

New member
איזה אושר שמצאתי את החנות של מודן!

ביולי נפשתי באילת, וכשהגעתי לטיילת, ראיתי את החנות של מודן. יצאתי מהחנות עם כל סדרת המגדל האפל של סטיבן קינג (6 ספרים) במחיר של 50 ש"ח לספר! המחיר הקטלוגי של כל ספר הוא 90 ש"ח.

siv30

New member
בזמנו אני רכשתי במודן את הספרים

של קינג כי הם באופן קבוע ב- 30 אחוז הנחה בחנות הזו. זה דיל מאוד משתלם כי גם ברשת לא ניתן למצוא את הספרים של קינג בכזה אחוז הנחה.

ספרים של מודן מוכרים גם בסופרמרקט

בדיוק היום קניתי את "השטן לובשת פראדה"(נדמה לי שהמליצו עליו פה?) ולאח שלי קניתי את "הפירמה" של ג'ון גרישם. שניהם יחד עלו 70 ש"ח.

siv30

New member
כן, אבל לא את קינג

הספרים של קינג בד"כ נמכרים במחיר קטאלוגי מלא וכל נסיונותי להשיגם במחירים מוזלים עלו בתוהו.

את קינג אני בד"כ קונה בטאוור רקורדס

קניתי שם את "מיזרי","דברים שצריך" ו"גרין מייל". לא זוכרת את המחיר המדויק, אבל הוא היה אטרקטיבי למדי.

siv30

New member
אני אנסה

בנתיים רכשתי את עונות מתחלפות (שכבר קראתי) ואת גרין מייל. אני אנסה לבדוק בבניין האופרה כי יש להם לפעמים מבצעים.

idokl

New member
מבצעים בטאוור רקורדס...

בדרך-כלל בסניפים הגדולים של טאוור רקורדס ובעיקר בסניף של בניין האופרה, יש מבצע שרוב הספרים של קינג נמכרים ב55 ש"ח. קניתי עם המבצע הזה חמישה ספרים של קינג, גם בעזריאלי יש. לצערי הסניף של טאוור רקורדס (או טאוור אוף פאוור רקורדס, למי שקורא קינג) בנהריה, יחסית קטן, ואפשר למצוא בו רק מוזיקה וDVD. חבל...

Arana

Active member
מנהל
את קינג אני מעדיפה באנגלית

ואת הספרים שיש לי שלו בעברית קיבלתי במתנה, קניתי מיד שנייה/בהנחה או (פעם אחת) קניתי במבצע של "3 ב-99 ש"ח" באחת החנויות האינטרנטיות. לא זוכרת איזו. אם לשלם מחיר מלא - אז על המקור. אגב, אני אוהבת בעיקר את קבצי הסיפורים הקצרים של קינג, ואותם, alas, לא מתרגמים לעברית.

hastings

New member
והנה התגובה של סטימצקי

לצעד הזה. כאן: http://www.nrg.co.il/online/5/ART/996/522.html עוד סיבה לא להיכנס לחנויות שלהם.

siv30

New member
לא צריך להיסחף

לסטימצקי כשהם כבר עושים מבצעים , יש מבצעים הרבה יותר שווים מצומת והם לוקחים אותם בגדול. כך המבצע האחרון (ספר במחיר קטלוגי+ ספר ב- 24 ש"ח בו בכל מצב איך שלא מסובבים את זה הספרים יוצאים יותר זול בסטימצקי ) או מבצע החודש שלהם שבד"כ מאפשר לרכוש ספרים של עם עובד במחיר מגוחך של 49 ש"ח וספרים של הוצאות אחרות (לא פופולאריות) במחיר מגוחך אף יותר (39 ש"ח). או שת"פ עם ידיעות מנויים שמביאים לקוראים הזדמנות לקרוא ספרים שאחרת לא הייתי מגיעה אליהם ב- 20 ש"ח בלבד. אז נכון הם דיקטטורים, אבל גם צומת לא שיות תמימות ומרשת שהיתה מיועדת בעיקר למוזלים היא הפכה לרשת של בעיקר קטלוגיים וכשסוף סוף יש מבצע הוא לא תמיד משתלם לקורא הקונה.

H e r m i n a

New member
במלחמה כמו במלחמה

ההוצאות האלה שייכות לצומת (כמו שכתר שייכת לסטימצקי), צומת מוכרים את הספרים של ההוצאות הנ"ל במכירים מאוד נמוכים שסטימצקי לא רוצים או יכולים להתחרות בהם. מה שהם כן יכולים זה לא למכור את הספרים ובתור הרשת הגדולה בארץ אולי זה יפחיד מישהו. מי מפסיד? הקונים כמובן. עוד דבר- לא לא ימכרו בכלל, אבל יצמצמו מאוד את מכירת הספרים של זמורה ביתן כנרת מודן ולא זוכרת מי עוד.

למעלה