מה ז"א אין דמיון?
מדובר בשתי תנועות לאומיות, שראו בלאום את המסגרת המחייבת, וקמו עם גל התנועות הלאומיות באירופה של סוף המאה ה-19. שתיהן קמו ברוח הרומנטיקה הגרמנית, משמע: הערצת הגבורה, הכוח, העבודה כערך. שתיהן היו חסידות המדע, שתיהן היו גזעניות (כי היהודים הם עם מכורח הדם, לא התרבות לתפיסתן), שתיהן היו בעלות שוביניזם גזעי ("יש לנו ארץ ללא עם", שדי מוכיח שהערבים בכלל לא זכו להקרא עם על ידי הציונים, או "חרב החנית האירופאית נגד הברבריות הערבית", ומה דעתך על ההנחה הציונית הבסיסית שהקמת מדינת ישראל היא לא שאלה של עוול או צדק, אלא של עוול או עוול גדול יותר, משמע, הסבל היהודי חשוב מהסבל הערבי), שתיהן בזו לחלש (ראה את "עיר ההריגה" של ביאליק, בו הוא בז ליהודים על חולשתם ועל כך שאינם ניטשאנים מספיק להגן על עצמם), שתיהן היו אנוכיות לחלוטין, שתיהן היו קולוניאליסטיות, שתיהן דברו על "קדמה" ו"נאורות", שתיהן ראו ביופי ערך (ראית פעם כרזה ציונית מימיה הראשונים של המדינה? אני מבטיח לך שהתמונה זהה בדיוק לתמונות התעמולה הנאציות), שתיהן דברו על לתקן את העם היהודי (הנאצים בסוף חשבו שזה לא פרקטי אז רצו להשמיד אותו, מה שהציונות לא יכלה כמובן...), שתיהן היו אתאיסטיות, שתיהן האמינו באמת מוחלטת, שתיהן האמינו ביצירת חברה חדשה, שתיהן היו אוטופיות, שתיהן האמינו בקשר בין אדם לאדמה, ושתיהן התבססו על מיתוסים עממיים. אני חושב שזה די מספיק. הציונות לא קראית, כשהציונות החילונית מפרשת את התנ"ך היא עושה זאת בצורה קראית. זה בדיוק מה שהפרשנים של פורום חופש עושים, אם לא שמת לב. לא אמרתי שפסול, אמרתי שיעזבו את היהדות בשקט אם הם חושבים שהקראות פסולה. ברור שאין קשר בין ציונות ליהדות. זו הטענה החרדית הקלאסית: ציונים אינם יהודים. ואם תשים לב, גם האיראנים לא אומרים יהודים אלא ציונים, וגם אני אומר ציוני ולא יהודי. וברור שהם דברו על יהודים כעם, הם היו גזענים.