רצח

Dorfl

New member
הרב עובדיה וחוקיו

כמו שאמרתי החוקים במדינה הם רק אלה שהרב הסכים עליהם ומאחר והרב לא מסכים עם חוקיו של הרב עובדיה הם אינם חוקי המדינה (או שיש קנס על חיטוט באף ולא ידעתי על זה?)

taro

New member
חיטוט באף הוא פסק הלכה

חוקים שהם כפיה דתית, וכרגע מאושרים חוקית: קבורה, נישואין וגירושין, שבת. שכחתי משהו?

Dorfl

New member
תקן אותי

תקן אותי אם אני טועה - אלו לא פסיקות של הרב עובדיה ואלו הם פסקי הלכה שהרב אכן מסכים עימן. הלא כן? נ.ב: אנא קרא, ואנא עשה זאת עד הסוף, את ההודעה שבא אני קורא לך שקרן (ואל תקח את זה קשה, אני לא חושב שאתה כזה גרוע, אבל במקרה ההוא הגדשת את הסעה [כן, אני מודה, שכחתי איך מאייתים "הגדשת את הסעה"]).

taro

New member
קראתי עד הסוף וגם עניתי

רצוי אגב שתקרא בספרי ההסטוריה שלא יצאו תחת ידי משרד החינוך הציוני, על היהדות והנצרות. הציונות הופכת את היהודת לקראות, והנצרות תמיד שופכת דם שם. בפסרי הסטוריה תמצא דברים קצת אחרים. אתה לא טועה, אבל חוק לא יכול להיות חוק, עם הפרלמנט לא אשר אותו.

Dorfl

New member
הציונות

הציונות היא רבת פלגים כאשר המכנה המשותף היחיד הוא שעל היהודים לשוב לישראל ולהקים שם מדינה. נקודה. איזו מדינה? רב הציונים מסכימים שזו צריכה להיות מדינה דמוקרטית, מדינה שבה כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו כל עוד הוא לא פוגע בזולת. אין פה קראיות (אני יודע מה זה ד"א חילוני לא שווה בור ועם הארץ) יש פה דמוקרטיה. אם היהודי הנ"ל רוצה להיות קראי - זכותו, המדינה לא מתערבת. הציונות אינה קראית. נ.ב: קראיות אינה מילה גסה אבל זה ויכוח אחר. נ.נ.ב: תגיד, אתה מנטורי קרתא? אני בטוח שלא אבל דבריך נוטפים ארס שכזה כאשר מדובר במדינת ישראל שלפעמים אני עוצר לתהות...

taro

New member
קודם כל

ממה התעלמתי בתגובתי לתגובתך "שקרן"? טענת שהיהדות לא פצפיסטית והגבת, אמרת אי אילו דברים על נוצרים, ואמרת שהיהדות לא פצפיסטית בגלל הרשום בתנ"ך. הגבתי על הכל, לא? המכנה המשותף של הציונות הוא להפוך את העם היהודי לעם ככל העמים. בהתחשב בתקופה בה התקיימה, היא עשתה את זה לפי מודל הרוח הגרמנית השלטת באותה תקופה, מה ששווה לה נופך נאצי. הפירוש הציוני של התנ"ך הוא קראי. הוא מדגיש את התנ"ך ומתעלם מהגויות ואיסורים שסותרים את הרעיון הציוני ומופעים בכתבים ובפרשנויות. וכבר אמרתי - נטורי קרתא הם אלימים, אני לא מסכים עם הדרך שלהם, ואני לא אוהב את הצעקנות שלהם שמקנה לציונות בעצם תוקף וערך. אתה מכיר את נטורי קרתא רק בגלל שהם היחידים שצועקים. רוב היהדות האורתודוכסית, ולמעשה גם זרמין שונים אצל הרפורמים, וכמובן הבונד, ותנועת ההשכלה היהודית, מתנגדים לציונות ורואים בה תנועה משחיתה ונוראית, שממיתה חורבן על העם היהודי ושכניו.

Dorfl

New member
שוב הגענו לנאצים... נו באמת!

תפסיק כבר להזכיר את הנאצים זה רק משכנע את כולם שאתה טועה. אין שום דימיון בין הציונות לנאציזם ומאחר ואתה שב ומזכיר אותם אני מניח שאתה אחד מהאפשרויות: 1. לוקה בהשכלתך. 2. לוקה בכשרון השכנוע וההסברה שלך (אולי, אם כי זה לא הגיוני, יש לך טיעון משכנע ואתה לא מעביר אותו נכונה). הציונות איננה קראית ואתה לא משכנע אף אחד. ואין שום פסול בקראיות. חשבתי שאתה דווקא חרדי עם ראש על הכתפיים עד שפלטת את השטות הזו על הציונות והנאציזם עכשיו... נ.ב: רב מקימי הארץ היו חילוניים, אין קשר בין הציונות והיהדות (ברב הזרמים לפחות) - הם דיברו על היהודים כעם.

taro

New member
מה ז"א אין דמיון?

מדובר בשתי תנועות לאומיות, שראו בלאום את המסגרת המחייבת, וקמו עם גל התנועות הלאומיות באירופה של סוף המאה ה-19. שתיהן קמו ברוח הרומנטיקה הגרמנית, משמע: הערצת הגבורה, הכוח, העבודה כערך. שתיהן היו חסידות המדע, שתיהן היו גזעניות (כי היהודים הם עם מכורח הדם, לא התרבות לתפיסתן), שתיהן היו בעלות שוביניזם גזעי ("יש לנו ארץ ללא עם", שדי מוכיח שהערבים בכלל לא זכו להקרא עם על ידי הציונים, או "חרב החנית האירופאית נגד הברבריות הערבית", ומה דעתך על ההנחה הציונית הבסיסית שהקמת מדינת ישראל היא לא שאלה של עוול או צדק, אלא של עוול או עוול גדול יותר, משמע, הסבל היהודי חשוב מהסבל הערבי), שתיהן בזו לחלש (ראה את "עיר ההריגה" של ביאליק, בו הוא בז ליהודים על חולשתם ועל כך שאינם ניטשאנים מספיק להגן על עצמם), שתיהן היו אנוכיות לחלוטין, שתיהן היו קולוניאליסטיות, שתיהן דברו על "קדמה" ו"נאורות", שתיהן ראו ביופי ערך (ראית פעם כרזה ציונית מימיה הראשונים של המדינה? אני מבטיח לך שהתמונה זהה בדיוק לתמונות התעמולה הנאציות), שתיהן דברו על לתקן את העם היהודי (הנאצים בסוף חשבו שזה לא פרקטי אז רצו להשמיד אותו, מה שהציונות לא יכלה כמובן...), שתיהן היו אתאיסטיות, שתיהן האמינו באמת מוחלטת, שתיהן האמינו ביצירת חברה חדשה, שתיהן היו אוטופיות, שתיהן האמינו בקשר בין אדם לאדמה, ושתיהן התבססו על מיתוסים עממיים. אני חושב שזה די מספיק. הציונות לא קראית, כשהציונות החילונית מפרשת את התנ"ך היא עושה זאת בצורה קראית. זה בדיוק מה שהפרשנים של פורום חופש עושים, אם לא שמת לב. לא אמרתי שפסול, אמרתי שיעזבו את היהדות בשקט אם הם חושבים שהקראות פסולה. ברור שאין קשר בין ציונות ליהדות. זו הטענה החרדית הקלאסית: ציונים אינם יהודים. ואם תשים לב, גם האיראנים לא אומרים יהודים אלא ציונים, וגם אני אומר ציוני ולא יהודי. וברור שהם דברו על יהודים כעם, הם היו גזענים.

BluePrint

New member
לפי מה שאני קורא...

taro לא מוכן (או לא יכול) להפריד בין סיבות המוות השונות, וכנראה גם לא יציל את חייו שלו אם יעמוד אל מול הבא להורגו. בנוסף, לא מקובל עליו שאדם בודד יחליט לעצמו מה הוא מרשה לעצמו ומה לא. taro יכול באותה מידה לשאול: "למה מכונית מצייתת לחוקי התנועה", כי לדעתו בני אדם הם כמו מוצרים שצריכים להגיע עם הוראות הפעלה. בנוסף, הוא סותר את עצמו: מצד אחד הוא מאמין ב"יש מאין" של אלוהים (תאורית הבריאה), אבל לא מסכים ל"יש מאין" של המחשבה האנושית (אני חושב שלא כדאי לי להרוג את האיש הזה למרות שאני רוצה את ה.... שלו, כי אח שלו יגלה ויבוא להרוג אותי).

taro

New member
אז תקרא שוב

כי סיבות המוות הן כולן זהות - קידום מטרות. לפעמים המטרה היא כסף, לפעמים עוד כמה שעות חיים. ולא, אנסה להציל את עצמי, אבל לא במחיר של שפיכות דמים. מקובל עלי שאדם בודד יחליט לעצמו מה הוא רוצה, זה שאתם לא מסוגלים להתנתק מהדיכוטימיה של "טוב" ו"רע" זה בעיה שלכם. שיעשה מה שהוא רוצה, הוא פשוט לא מוסרי. אני לא מאמין בתיאורית הבריאה כמקרה היסטורי-מדעי, אל כרעיון. מה שחשוב הוא המשמעות. וברור שיש מחשבה אנושית. איפה אמרתי שאין?

BluePrint

New member
אז מה בדיוק מפריע לך ?

אתה מסכים ליצירה מחשבתית, מסכים להגדרת עולם אישית... אז אתה בעצם מסכים לאנשים להחליט לעצמם מה הם חושבים לנכון, אבל מתעקש שלא יקראו לזה מוסר, או "רע" ו"טוב". (לאף אחד אין מונופול על השפה, והרבה מונחים שאנחנו משתמשים בהם היום לקוחים מהספרות) ואם בריאת העולם ע"י אלוהים זה רק רעיון, למה אתה "עובד" את אלוהים שבעצם לא עשה בשבילך שום דבר ?

taro

New member
אין "טוב" או "רע"

העולם נמצא מעבר למושגים האלו. המושגים האלו הם מושגים סובייקטיבים, ולכן ניתנים לשימוש בשיח שמתקיים באותו מישור. רק אדם החושב כמוני יכול להבין במדוייק את השימוש שלי במילה "טוב". אתכם אני לא יכול להשתמש במילה טוב או רע. אנחנו בתקופה הפוסט מודרניסטית, זוכר? :) לא אמרתי שהיא רק רעיון, אמרתי שאין לה חשיבות היסטורית. אני לא אנסה להוכיח מדעית שהעולם נבנה בשבעה ימים, כי אין לזה שום חשיבות כזו. החשיבות היחידה של סיפור הבריאה, בין אם התרחש ובין אם לא, הוא הרעיון הערכי. ואני לא עובד את אלוהים מסיבות תועלתניות, הוא לא חברת ביטוח, אני לא מתפלל שלוש פעמים ביום כדי שהוא יתן לי כסף. אני עובד את אלוהים כי אני חושב שזה מוסרי יותר. וחוץ מזה, ברור שהוא עשה משהו. אני מוגן בחסדו בכך שאני נבדל מהבהמה.

אנדרי ז

New member
אתם לא "צאן מרעיתו"?

במה בדיוק אתה בנדל מהבהמה? הרי יש לך נאמנות עיוורת כלפי הרועה שלך, בין הוא אלוהים או הרבה. "ברור שהוא עשה משהו" - ברור לך, לא לנו. עכשיו תעקוב אחריי רגע, גם אם זה קצת יבלבל אותך. אתה עובד את אלוהים כי אתה חושב שזה יותר מוסרי. אבל המוסר שלך הרי נובע מציוויים של אלוהים בלבד. מכאן שאתה עובד אותו כי זה מה שהוא אמר לך לעשות. אבל למה בכלל אתה עושה מה שהוא אמר לך לעשות? מכיוון שאתה עובד אותו, שזאת מבחינתך פעולה מוסרית. איך יוצאים מזה?

taro

New member
מה ז"א?

אין לי שיח עם הבהמה, לכן אני לא יכול לדעת מה היא באמת. ממה שידוע לי, היא לא שותפה ליכולת הבחירה, ואין לה תודעה לגבי עצמה. אולי יש לה תבונה, אבל לא תודעה. אולי יש, כרגע אני לא יודע, כרגע היא בגדר בהמה. ואין לי נאמנות עיוורת, יש לי יכולת בחירה, ובחרתי להאמין. ברור שברור לי, הוא דבר אלי. לא יוצאים. זו האקסיומה. אני יודע שאסור לי לרצוח, לנאוף וכו´. זה לא בא מהתודעה שלי שכן אין לי נסיון מקדים בנושא ולעיתים דברים כאלה דווקא משרתים מטרות, ובטח לא מהאמוציה שכן היא דווקא תומכת בדברים כאלה במקרים רבים. משמע שזה בא ממשהו חיצוני לי, וזה לא כפוף לחוקי העולם, שכן אז הייתה התנהגות קבועה ולא יכולת בחירה. כך הגעתי לאלוהים. יכולתי להתנגד לו כמו האקזיסטנציאליסטים החילונים או כמו ניטשה. בהתחלה עשיתי את זה. כשראיתי לאן הם הובילו, החלטתי שאני מעדיף את הדרך השניה.

אנדרי ז

New member
אין לך שום חופש בחירה

האם אתה בוחר אילו מצוות לקיים ואילו לא? האם היה לך חלק בעיצוב המצוות הללו? האם הן לא פשוט "הכתבה מלמעלה"? גם לי יש אמוציות חדשות. לפעמים אני מתעצבן על אופנוען שחותך אותי בכביש עד כדי כך שבאותו רגע הייתי שמח להסיט קצת את ההגה ולקצר גם לו את החיים "בכמה דקות". מדוע לדעתך אני לא עושה את זה? רק בגלל החוק האזרחי שאוסר את זה? או ואלי כי ב"ניסיוני המקדים" לא נהניתי כל כך ממעשי הרצח שביצעתי?

taro

New member
ברור שיש לי

אני יכול לבחור להיות חילוני, אני יכול להיות רפורמי, חסיד, קונסרבטיבי, ואפילו דתי ציוני. אתה לא עושה את זה מסיבה דתית שהורשה אצלך. או שאתה באמת דתי, או שאתה אתאיסט שמפחד שיחשבו שהוא לא מוסרי כי זה מתקשר אצלו לדברים לא חיוביים. זה בהנחה ולשיקולים רציונאלים אין קשר לנושא.

אנדרי ז

New member
ומרגע שבחרת?

את הבחירה הזאת כבר עשית? איזה עוד בחירה יש לך עכשיו? אתה בוחר באילו שעות אתה הולך להתפלל? האם בכלל להתפלל? אילו תפילות לומר? אילו מצוות לקיים? נכון, גם אני בוחר להיות אתאיסט, וזה אכן שקול לבחירה שלך בדת. אבל זה לא מכתיב לי את מהלך חיי. אני אוכל מה שאני רוצה, קורא מה שאני רוצה, רואה טלוויזיה בכל פעם שאני רוצה. החופש שלי גדול אלפי מונים משלך.

taro

New member
כל רגע נתון הוא בחירה

בכל רגע נתון אני יכול להפסיק להאמין, או להפוך לרפורמי וכו´. אתה יודע, זה לא כרטיס בכיוון אחד. חופש הוא לא ערך. גם לפאשיסטים היה חופש. גם הפלסטינים רוצים חופש. זה שיש לך יותר חופש ממני, לא הופך אותך לנעלה עלי.

אנדרי ז

New member
מי דיבר בכלל על "נעלות"?

הוויכוח פה היה על כמות החופש שיש לנו ולך. אני שמח שהסכמת איתי שלנו יש יותר חופש. זה הכל. אני לא אתווכח איתך על הפלסטינים, בשביל זה יש פורום אקטואליה. תסביר לי בבקשה איך הגעת שוב לאובססיה שלך עם הפאשיסטים ואיזה חופש בדיוק היה להם? ודרך אגב, לאיזה פאשיסטים בכלל אתה מתכוון? יש לך אפילו מושג בכמה ארצות היה, ואולי עדיין יש, משטר שניתן להגדירו כפאשיסטי?

taro

New member
זה מובן מאיליו שלחילוני יותר חופש

אולם כמו שאמרתי, חופש הוא לא ערך, והפלסתינים והפאשיסטים היו דוגמאות להוכיח את ערכו של החופש. הפאשיסטים רצו חופש לאומה, ולהשתחרר מכבלי המוסר הדתי ולצעוד "קדימה". כיום אני בספק אם ישנם משטרים פאשיסטים, שכן פאשיזם בהגדרתו הקלאסית והמלאה (ויש להשתמש כאן בהגדרה שכזו, שכן משטר הוא דבר טוטאלי) הפאשיזם היה הלך רוח ששרר באירופה ופלסתינה במחצית הראשונה של המאה שעברה. שתי המדינות הפשיסטיות ששרדו אחרי מלחמת העולם - ספרד ופורטוגל - עברו זה מכבר לדמוקרטיה. היום יש דקטטורות, תיאוקרטיות או מונרכיות, חלקן לאומניות וחלקן לא. אני לא חושב שישנו היום משטר שאפשר להגדיר כפאשיסט. ורשימת המדינות בהן היה משטר פאשיסטי: גרמניה, איטליה, ספרד, פורטוגל, רומניה. כמו כן היו גם מדינות בהן עלו התנועות הפאשיסטיות לשלטון עקב פלישת מדינות פאשיסטיות אחרות לתחומן והפיכתן לגרורות - צרפת של וישי, הונגריה, וכמדומני עוד אי אילו מדינות בבלקן.

למעלה