../images/Emo4.gif
זו הבעייה, שאנחנו מתקדמים לאחור (חשבתי שזו טכניקה יחודית לצה"ל) אני אישית לא כל-כך אוהב את ההאדרה הזו של חזרה לילדות ברציונל המפוקפק שידענו אז כל מה שהיינו צריכים לדעת ומאז רק הדרדרנו.. אני מקווה שזה לא יבוא כהפתעה לאף אחד אם אומר שהיכולות הקורדינאטיביות, התנועתיות ויכולות ההתמצאות במרחב של ילד בן 3 הן איך לומר את זה בעדינות - בדיוק כמו של ילד בן 3... גם היכולות הקונגנטיביות, יכולות ההשלכה והסקנת המסקנות, הריכוז, החשיבה ויכולת הקליטה המרחבית הן אפעס.. לא משהו (הם גם לא קוראים שייקספיר או פותרים משוואות בגיל הזה לדעתי) בקיצור, לילד בגיל הזה אין כלום ממה שצריך לאמנות או לאמנות לחימה. ילדים בתיכון נוטים להיות אנרגטיים, זריזים גמישים ומהירים יותא מאנשים בני 30 ומעלה, זה כנראה דווקא בגלל שהיה להם מספיק זמן לשכלל את היכולות התנועתיות שלהם ואולי באמת גם פחות זמן לאסוף הרגלים תנועתיים שגויים (אם כי לדעתי לבלאי הטבעי של הגוף יש משקל גדול יותר במשוואה הזו) אבל גם במידה ונניח שהיו צריכים לחזור אחורה ל"תנועה טבעית" (למה לעצור שם אגב ולא להמשיך יש לזחילה..?) ו"נכונה" - האם אני גם צריך לנסות ולשחזר את האגרוף הראשון שנתתי בגיל 3, או שכדאי בכל זאת לחפש דרך חדשה ויעילה יותר לבצועו..? האם אתה בטוח שאמנות ואמנות לחימה צריכות לחזור לרמת ההתפתחות של הגן (מוטורית ונפשית) או שאולי להיפך - עלינו לשכלל את היכולות שלנו.. וכפי שאמרתי קודם, לכל סיר יש מכסה ומי שרוצה ומצליח למכור באי-ביי את הקשקושים של התינוק שלו - שיבושם לו.. אנשים מוצאים פרטרים לפעילויות תמוהות הרבה יותר.