רכב אוטונומי

כדאי שתבדוק שוב. אינני מדבר על הפקת מימן ממים ושריפתו במנוע בעירה פנימית. אני מדבר על תא דלק שמפיק חשמל בצורה ישירה ממימן או מאמוניה, וחשמל זה מפעיל מנוע חשמלי. הטכנולוגיה הזאת קיימת לפחות 10 שנים, ואני עצמי נסעתי 3 פעמים במכוניות כאלה. התאים קרויים CELL FUEL ולנוחיות הקוראים מצורף החומר מויקיפדיה. https://he.wikipedia.org/wiki/תא_דלק
בינגו, גם לטעמי, יפיקו דלק מפסולת, זאת גם דרך טובה להיפטר מערימות הפסולת הרבות ועשיית שימוש בה.

פולגאר

Well-known member
ביום שמישהו יפתח טכנולוגיה לייצור מימן ממים בצורה זולה,
כי מימן זה H מתוך H2O, העתיד של כל הרכבים יהיה רכבים חשמלים מבוססי מימן, ברור,
כי זה יהיה הכי זול, הכי בטוח, והכי נקי,
רק שאין כזאת טכנולוגיה, לכן להגיד, שזה העתיד זה כמו להגיד שהעתיד זה תאי שיגור כמו התאים במפעל השוקולד של ווילי וונקה, זה לא קיים.
כבר תופס:

SupermanZW

Well-known member
כבר תופס:
למנר כתב זולה, אתה נתת דוגמה ליקרה פי 3 מדיזל.

lemner40

Well-known member
ויש גם נקודה ישראלית בתחום תאי המימן - ג'נסל. https://mayafiles.tase.co.il/rpdf/1544001-1545000/P1544897-00.pdf
אתה ממשיך להוכיח את מה שאני אומר
כמו כל שאר ההשקעות בתאי מימן, הכל התרסק, וכולם עזבו את התחום,
הגרף של החברה מוכיח שאין כרגע כלום בתחום המימן,
מניית גנסל ירדה 95 אחוז בשנתיים, החלום ושיברו.
משער 1720 לשער 127

משקיע88

Well-known member
אתה ממשיך להוכיח את מה שאני אומר
כמו כל שאר ההשקעות בתאי מימן, הכל התרסק, וכולם עזבו את התחום,
הגרף של החברה מוכיח שאין כרגע כלום בתחום המימן,
מניית גנסל ירדה 95 אחוז בשנתיים, החלום ושיברו.
משער 1720 לשער 127
אינני מוכיח כלום ולא באתי להמליץ על השקעה בג'נסל. סתם הסבתי את תשומת הלב שיש גם בישראל פעילות כזאת. ברור שרוב החברות לפיתוח תרופות נכשלות. אבל המסקנה שאין שום סיכוי שאי פעם מישהי תצליח לפתח תרופה אווילית משהו. קבל ממישהו שאולי מתמצא טוב ממך בנושא, ולמד לפני שאתה מגיב.

היבט נוסף שחברות המתעסקות בניטור הנהג הוא הבטיחות של הנהג עצמו ברכבים אוטונמיים ואפילו של הנוסעים איתו ברכב.
אני מאמין שבתקופת המעבר ככל שהרכבים הולכים ונהפכים יותר אוטנומיים יש חשש מהביטחון ברכב, כך שמערכות כאלו ששומרות על עירנות הנהג ואף מתריאות כשיש בכך צורך יכולות לפעול לטובת התהליך הזה.

ursh

Member
חשבתם פעם על פוטנציאל הנזק מבחינה ביטחונית (קצת כמו כמו ברכב מעופף) ,שיש במכוניות אוטונומיות, למשל אם אני רוצה לבצע פיגוע ,ואני שם מטען נפץ, ושולח את המכונית להפגנה כלשהי?

lemner40

Well-known member
חשבתם פעם על פוטנציאל הנזק מבחינה ביטחונית (קצת כמו כמו ברכב מעופף) ,שיש במכוניות אוטונומיות, למשל אם אני רוצה לבצע פיגוע ,ואני שם מטען נפץ, ושולח את המכונית להפגנה כלשהי?
2023 לא צריך רכב אוטונומי שעולה 100 אלף דולר, ב2000 דולר אתה קונה רחפן אוטונומי שיכול להחזיק מטען של 2 קילו חומר נפץ,
ואפשר לשלוח 50 רחפנים כאלו במחיר של רכב אוטונומי אחד.
ולזה אין בכלל טכנולוגיות לעצירה, לא רק באזור אזרחי גם לא באזור צבאי.
והנזק שיגרם מ50 תוקפים כאלו הוא הרבה יותר גדול.

dw

Well-known member
מנהל
2023 לא צריך רכב אוטונומי שעולה 100 אלף דולר, ב2000 דולר אתה קונה רחפן אוטונומי שיכול להחזיק מטען של 2 קילו חומר נפץ,
יש טכנולוגיות. יש לי חבר שעובד בחברה כזו. חברה פרטית.
סוג של ל"א המאפשר ליעד המותקף להשתלט על הרחפן התוקף מרחוק. טכנולוגיה ישראלית אלגנטית 8-):
מה שכן זה לא מיועד כיום לסתם הפגנות אלא למתקנים יותר רגישים.
בהפגנות רגילות המשטרה כיום פורסת כמה משאיות שחוסמות את הכביש, כנגד סיכון מכונית תופת סטנדרטי.

פולגאר

Well-known member
רכב אוטונומי לא מיועד לזה, אלא שתוכל לנסוע מבלי לנהוג ואף ללא רישיון נהיגה.

משקיע88

Well-known member
לרגל השנה החדשה אפשר להפליג על כנפי הדמיון ולחשוב על מציאות עתידית שאיננה דומה למה שאנחנו מכירים בהווה. אם מספר בני האדם שיחיו בערים ענקיות יהיה גדול, יתפתח מושג מגורים חדש - מגה בניין. בניין כזה יהיה בן מאות קומות, חלקן תת-קרקעיות, והוא יהיה מחובר בגשרים עיליים ותת-קרקעיים למבנים סמוכים.
בכל קומפלקס מגורים כזה יחיו כמה מיליוני אנשים. כלי התחבורה הנפוץ יהיה כמובן מעלית או מדרגות נעות. במגה בנין לא תהיה אפילו מכונית אחת, לא משנה אם אוטונומית או לא, כמו שהיום בעיר לאף תושב אין סוס שהיה די פופולרי לפני 200 שנה. כבר היום רוב הגרים במרכז ניו-יורק , מקסיקו סיטי, שנחאי או לונדון אינם משתמשים במכונית. לגבי קניות בסופר תשכחו מזה. לא יהיה שום סופר כי יהיה שינוע של מוצרים לסביבתו של האדם שייעשה באופן אוטומטי. כדי להסתפר ישתמשו במכשיר רובוטי שיצריך 3 דקות לנושא, ולא יהיו בדיקות רופא כי חיישנים ינטרו את מצבו של כל אחד באופן רציף. האדם לא יגיע אף פעם אפילו לבית הקברות בבוא יומו, כי המגה בניין ידאג להיפטר מגופות יושביו. מזכיר לכם קן נמלים או מושבה של חיידקים? גם לי. שנה טובה לכולם.

SupermanZW

Well-known member
לרגל השנה החדשה אפשר להפליג על כנפי הדמיון ולחשוב על מציאות עתידית שאיננה דומה למה שאנחנו מכירים בהווה. אם מספר בני האדם שיחיו בערים ענקיות יהיה גדול, יתפתח מושג מגורים חדש - מגה בניין. בניין כזה יהיה בן מאות קומות, חלקן תת-קרקעיות, והוא יהיה מחובר בגשרים עיליים ותת-קרקעיים למבנים סמוכים.
בכל קומפלקס מגורים כזה יחיו כמה מיליוני אנשים. כלי התחבורה הנפוץ יהיה כמובן מעלית או מדרגות נעות. במגה בנין לא תהיה אפילו מכונית אחת, לא משנה אם אוטונומית או לא, כמו שהיום בעיר לאף תושב אין סוס שהיה די פופולרי לפני 200 שנה. כבר היום רוב הגרים במרכז ניו-יורק , מקסיקו סיטי, שנחאי או לונדון אינם משתמשים במכונית. לגבי קניות בסופר תשכחו מזה. לא יהיה שום סופר כי יהיה שינוע של מוצרים לסביבתו של האדם שייעשה באופן אוטומטי. כדי להסתפר ישתמשו במכשיר רובוטי שיצריך 3 דקות לנושא, ולא יהיו בדיקות רופא כי חיישנים ינטרו את מצבו של כל אחד באופן רציף. האדם לא יגיע אף פעם אפילו לבית הקברות בבוא יומו, כי המגה בניין ידאג להיפטר מגופות יושביו. מזכיר לכם קן נמלים או מושבה של חיידקים? גם לי. שנה טובה לכולם.
קומות תת קרקעיות? דירות ללא חלונות, ללא אוויר צח, ללא אור טבעי? דיסטופיה.

משקיע88

Well-known member
קומות תת קרקעיות? דירות ללא חלונות, ללא אוויר צח, ללא אור טבעי? דיסטופיה.
אפשר גם לא להתרבות, אבל אלוהים ציווה פרו ורבו. בקצב הנוכחי של 2% בשנה יהיו בארץ בעוד 200 שנה 520 מיליון. פשוט חשבו ע"פ צמיחה מעריכית. בעוד 500 שנה על כל אדם שחי כאן היום יהיו 20,000. אפילו על רגל אחת לא יהיה להם מקום לעמוד. אוויר צח? אור טבעי? הצחקת אותי אבל אפילו לצחוק לא יהיה מקום.

SupermanZW

Well-known member
אפשר גם לא להתרבות, אבל אלוהים ציווה פרו ורבו. בקצב הנוכחי של 2% בשנה יהיו בארץ בעוד 200 שנה 520 מיליון. פשוט חשבו ע"פ צמיחה מעריכית. בעוד 500 שנה על כל אדם שחי כאן היום יהיו 20,000. אפילו על רגל אחת לא יהיה להם מקום לעמוד. אוויר צח? אור טבעי? הצחקת אותי אבל אפילו לצחוק לא יהיה מקום.
הערכות הדמוגרפים הן שמרגע שהאנושות תגיע ל11 ביליון, בערך בעוד 80 שנה, תחל התמעטות בכל העולם כולל ישראל וכולל אפילו ניז'ר, המדינה שכיום הריבוי הטבעי בה הוא הגבוה בעולם. לא תהיה צמיחה מעריכית וגם עכשיו הצמיחה אינה מעריכית. למעשה צופים שמהרגע בו נעבור את השיא, קיטון האוכלוסיה יהיה כזה שכל 50 שנה האוכלוסיה תקטן במחצית. כלומר ב2150 יהיו 5.5 ביליון, פחות מהיום, ב2200 יהיו 2.75 ביליון, ב2250 יהיו 1.375 ביליון, ב2300 יהיו 688 מיליון, ב2350 יהיו 344 מיליון וכן הלאה. כבר כשהיינו 2 ביליון על פני כדור הארץ הגענו שמצב שקצב צריכת משאבי כדור הארץ עבר בהרבה את קצב התחדשותם וכבר הגענו לשלב של משבר אקולוגי, שרק ילך ויחמיר, למעשה הנזק שגרמנו כה חמור, שכדור הארץ יוכל להשתקם רק אחרי שתיכחד האנושות וזה לא יקרה במאות השנים הקרובות.

משקיע88

Well-known member
הערכות הדמוגרפים הן שמרגע שהאנושות תגיע ל11 ביליון, בערך בעוד 80 שנה, תחל התמעטות בכל העולם כולל ישראל וכולל אפילו ניז'ר, המדינה שכיום הריבוי הטבעי בה הוא הגבוה בעולם. לא תהיה צמיחה מעריכית וגם עכשיו הצמיחה אינה מעריכית. למעשה צופים שמהרגע בו נעבור את השיא, קיטון האוכלוסיה יהיה כזה שכל 50 שנה האוכלוסיה תקטן במחצית. כלומר ב2150 יהיו 5.5 ביליון, פחות מהיום, ב2200 יהיו 2.75 ביליון, ב2250 יהיו 1.375 ביליון, ב2300 יהיו 688 מיליון, ב2350 יהיו 344 מיליון וכן הלאה. כבר כשהיינו 2 ביליון על פני כדור הארץ הגענו שמצב שקצב צריכת משאבי כדור הארץ עבר בהרבה את קצב התחדשותם וכבר הגענו לשלב של משבר אקולוגי, שרק ילך ויחמיר, למעשה הנזק שגרמנו כה חמור, שכדור הארץ יוכל להשתקם רק אחרי שתיכחד האנושות וזה לא יקרה במאות השנים הקרובות.
כל זה יפה מאוד כי הוא מבוסס על הגיון צרוף. אבל איזה הגיון אפשר למצוא אצל החלק הטפילי של האוכלוסיה, החרדים? במצוות האל הם יתרבו ככל שתמצא ידם, בסיוע פעיל של הפונדקאים שלהם. אכן אוכלוסית הפונדקאים תלך ותפחת אך הם יצטרכו להזין מדמם מספר גדל והולך של טפילים. כך יקיץ הקץ גם על הפונדקאים וגם על הטפילים.

lemner40

Well-known member
ההיסטוריה של העם היהודי עד היום הראתה שכל פעם שהיהודים התיישבו איפה שהוא, והתרבו, אחרי 50-100 שנה של ישיבה במקום אחד, הם קיבלו מכת מוות, רובם מתו או גורשו, וזה לאורךכל ההיסטוריה עד עכשיו, מתקופת אברהם ויצחק , מצרים, בית ראשון, שני, יהדות ספרד, פולין, וזה כנראה ימשיך, לפי ההיסטוריה, ישראל לא תתקים עוד 200 שנה, מקסימום 50.

משקיע88

Well-known member
ההיסטוריה של העם היהודי עד היום הראתה שכל פעם שהיהודים התיישבו איפה שהוא, והתרבו, אחרי 50-100 שנה של ישיבה במקום אחד, הם קיבלו מכת מוות, רובם מתו או גורשו, וזה לאורךכל ההיסטוריה עד עכשיו, מתקופת אברהם ויצחק , מצרים, בית ראשון, שני, יהדות ספרד, פולין, וזה כנראה ימשיך, לפי ההיסטוריה, ישראל לא תתקים עוד 200 שנה, מקסימום 50.
יש כאן ערבוב מושגים. תקופת אברהם יצחק ומצרים שייכות למיתולוגיה, כמו אדם חוה והנחש. בבית הראשון לא היה עם יהודי אלא ממלכות ישראל (בעיקר) ויהודה, שהתאפיינו בפולחן ושפה דומים. שפה וכתב משותפים היו גם עם עמים שכנים כמן המואבים הפיניקים והמדיינים. עם, במובן של תרבות משותפת ותחושת שייכות התפתח עם השנים, ואפשר לראות שכל המחזיקים במסורת הנוצרית ואפילו המוסלמית הם בעלי רקע תרבותי ומסורתי משותפים. גם העם הרומי העתיק לא שרד אלא הפך לאיטלקים ספרדים וכו'. אכן מדינות לאום הן המצאה מודרנית יחסית וקשה לנחש לאן נגיע בעתיד. הניחוש שלי הוא שאנשים יפתחו זהות משותפת בעקבות שפה ותרבות, כאשר יש סיכוי לא קטן שרבים ישתייכו לתרבות דוברת האנגלית ורבים אחרים לדוברי סינית. ההבדל בין אנגליה לארה"ב או קנדה או אוסטרליה יהיה זניח מבחינת הרגשת השייכות של האוכלוסיה.

השוק הזה מתקדם, בדרכים כאלה או אחרות, זה העתיד!
אני לא רואה צורה שבה כל תחום האוטונומיה, מיקסום האנרגיה ירוקה לתוך שוק הרכב יגיע במוקדם או במאוחר (והוא כבר פה ממש בהווה)
חברות כמו סיפיה יהיו פתרון לרכבי העתיד.
מתן אמון של חברות כמו chery זה תעודת הוכחה לכל הנושא.

למעלה