רכבת העמק - תמונות

מצב
הנושא נעול.
חובש !!! איפה אתה ??? תדאג שהכינוי

לא מפחידים יונה ביין -

קורה לי שכשאני נוסע עם קבוצה להדרכה בכרתים, לפני הנחיתה באים אנשים להביט בי, מסתבר שסיפרו להם שעם ההתקרבות לכרתים אני מתחיל לחייך כי זה בית שני שלי. ברגע שתחליטו שזה רלוונטי, תודה על ההצעה אבל אין לנו זמן לבזבז יום וחצי לכל כיוון בספינה כאשר הטיסה שעה וחצי, אוכל לחבר את חובש עם הסוכן בפתח תקוה שאותו חיברתי עם סוכנים חברים בכרתים והמחיר צולל פלאים, וקחו בחשבון שלטיסה בחודש מאי יש להתחיל את הנושא כבר ממרץ, אוטוטו. הסוכן בפתח תקוה הוא היחידי בכל הארץ (חברת פרוגרס) שמוכן לקבל את תנאיי שהם בלי אופצ'יונאלים (שוד מטיילים) כל ההוצאות כלולות בתשלום, וכן שאני קובע את המסלול ולא איזו פקידה שלא מבינה דבר או סוכן שמחפש למרוח. רק מי שלא כל כך מבסוט אלו נהגי האוטובוס בכרתים, שרואים שאני המדריך, יודעים שלא יכולים לסבן אותי והם יוצאים ליום עבודה ולא סתם להביא את התיירים לשנים שלושה אתרים בכבישים הראשיים וזהו, כי אני קובע מה יהיה ולא הם
"חובש מוטס" יהפוך ל..."פורום מוטס" !!! ההצעה של מאירק'ה טובה מאוד. כמובן שהקבוצה תהיה רק שלנו כלומר חברי פורום תח"צ ו...נשותינו
. ליילנד - תכיני מזוודות !!! חובש: הלכת לישון ? קום אינגל'ה ! אין זמן !

../images/Emo10.gif"דוד" ומה איתי גם אני רוצה לבוא;

"חובש מוטס" יהפוך ל..."פורום מוטס" !!! ההצעה של מאירק'ה טובה מאוד. כמובן שהקבוצה תהיה רק שלנו כלומר חברי פורום תח"צ ו...נשותינו
"דוד" ומה איתי גם אני רוצה לבוא;

בבדאי שאתה בא ואתה תהיה איתי

"דוד" ומה איתי גם אני רוצה לבוא;
בבדאי שאתה בא ואתה תהיה איתי
ולא עם בבא. אחרי הטיול אתה גם נשאר איתי לתמיד בבדאיי. זה ממש אסור ככה לחזור לבבא. אפשר לאמץ אותך במשרד הפנים אם הבבא יוותר לי. כך אפשר יהיה לקרוא לך: שקד שקדוני777777777777777
כל היום תשחק באוטובוסים של "גמדא" ותקבל הרצאה מאלפת על כל תולדות ה-"שוסון" ! אתה תתרגל ל-"דוד" תוך שעתיים !!! בבדאיייייייייי !!!

לחובש אין אינטרנט בבית

לחובש אין אינטרנט בבית
מהסיבות הבאות: 1. הוא רואה מחשב 9 שעות ביום (מנתח מערכות/מתכנת), והדבר האחרון שרוצה לראות בבית זה ... מחשב (יש בבית 3 מחשבים, לילדים ולטיפול בתקשורת מהבית בתקלות בערב/לילה) 2. לחובש יש 3 ילדים חמודים (גל 8, אופיר 4.5 סיון 4.5) ואשה נפלאה שמחכים בערב לאבא שחוזר מהעבודה ושישחק איתם. סיבה 2 היא גם הסיבה מדוע לא נראה לי שאוכל להשתתף במפגש בכרתים, למרות שהייתי רוצה מאד בכך. לפיכך, תתארגנו בעצמכם, ותהנו. מקנא בכם כבר מעכשיו !!!!

shapira meir

New member
כרתים בתיאבון

רכבת העמק - תמונות
לפני התמונות, קצת סדר בנושא בנין הסיליקאט בגבע, אחרי בדיקות בארכיונים שונים ותשאול של ותיקים לא מעטים תוך סינון קצר בזכרון שממציא מילוי לחללי-זכרון. ולמה הכוונה. למשל הותיקים טוענים שלא היה בתחנת כפר יהושע מנהל בשם יוסוף. אז ידוע שהשיר יוסוף השמן שהמציאו ילדי כפר יהושע הוא על יוסוף-אבו-בטן הבומבג'י אבל מאידך ידוע לי על מנהל שבא אחרי גורדון (לגבי גורדון יש לי פצצה בשבילכם,תיכף) ז"א משנת 1936 היה מנהל בשם יוסוף אחמד שהיה מפורסם בגלל נעליו המצוחצחות (בתחנה המלוכלכת ומלאת הפיח והבוץ) מכיוון שגם רפי יריב טוען כך, חיפשתי ומצאתי את מקור הידיעה והיא הארכיונאית רינה פורת שטענה שלא היה אף מנהל בשם יוסוף, אבל הסתבר שהיא לא מכירה אף שם של מנהל תחנה פרט לגורדון, אז למה אמרה מה שאמרה? אין תשובה (שמועתי היה פעיל כבר אז) ומאידך בזמנו יעל בר סיפרה לי שהיא זוכרת את מנהל התחנה יוסוף אחמד בזכות נעליו המבריקות. ובכן, גבע. בשנים 1936-7 יחד עם סלילת הכביש בנו מספר תחנות נוסעים מלבני סיליקאט (מקור הלבנים במפעל ביפו ואחר כך נבנה מפעל גם במפרץ חיפה) (אגב המונח "סליק" כמקום מסתור לנשק נוסע מכך שהסליק הראשון היה במפעל סיליקט בתל-אביב) אפשר למנות את: תל חנן,קמ 6.5, נשר, (ב-קמ13 אלו היו לבני כורכר כמו הבניה בתל אביב הקטנה), אלרואי,ק.חרושת,כפר יחזקאל,גבע,חמדיה,גשר. בכפר יחזקאל ובגבע בנו את מבני הסיליקט ליד הדרך, אלא שמאוחר יותר העבירו את התחנה של כפר יחזקאל למקומה ליד המסילה שם היא נמצאת עד היום, ואילו את תחנת גבע לא העבירו כי לא היה לאן, כל השטח מהכביש למסילה היתה ביצה (ובמפה הגרמנית מסומנת הביצה שנבעה מהמעין עין-טבעון), לכן גם הכביש באיזור גבע "בורח" מהמסילה.
כרתים בתיאבון
הרכס הבולט במרכז (מושלג כן) זהו הפסילוריטיס, שמאלה ההרים הלבנים

shapira meir

New member
כניה העיר היפה ביותר

כרתים בתיאבון
כניה העיר היפה ביותר
שם מבקרים גם את בית הכנסת היחידי בכרתים ואת ניקוס סטאברולאקיס שמתפלל יום יום ואת מיכאליס ספאנודאקיס שארג את הפרוכת המדהימה ועוד המון דברים

shapira meir

New member
נמל העיר כניה, בית שני משמאל

כרתים בתיאבון
נמל העיר כניה, בית שני משמאל
שם הוסרט חלק מהסרט זורבה היווני ועוד חלק קטן בבית הקפה למטה והיתר בכפר סטאברוס בחצי האי אקרוטירי

shapira meir

New member
המנזר הלבן - קריסוסקאליטיסאס

כרתים בתיאבון
המנזר הלבן - קריסוסקאליטיסאס
אומרים שמי שלא עבר עבירה מימיו ויעלה במדרגות, המדרגה השביעית תהפוך לזהב.....

shapira meir

New member
החלק היפה של ארמון קנוסוס

כרתים בתיאבון
החלק היפה של ארמון קנוסוס
בו היה הלבירינט המפורסם שם אריאדנה עזרה לתזאוס בסליל חוטים לחסל את המינוטאור ולהסתלק והוא הפר את הבטחתי להתחתן איתה ונטש אותה על האי דיה והיא הפכה לעז הכרתית המיוחדת "קרי-קרי" (אגרימי) את האתר חקר פרופסור ארתור אוואנס 42 שנים והוא גם שהמציא את השם מינואים לעם ההוא ואילו תלמידו מייקל ונטריס הצליח לפענח את כתב הסמלים הדיסק מפאיסטוס ואת כתב ליניאה בי

מצב
הנושא נעול.
למעלה