רי-דראפט 2003-2005 - הגמר!

כריס פול

פול עושה את השחקנים שמסביבו לטובים יותר והוא הופך את הקבוצה שלו לטובה יותר. לברון שחקן ענק וכנראה הכישרון הכי גדול בליגה (יחד עם קובי), אבל אם אני בונה קבוצה, הייתי מעדיף לבנות אותה על פול ולא על לברון.

המשתגר

New member
ונימוק -

לא חושב שיש מי שיתווכח עם הקביעה שלברון הוא הכשרון הכי גדול בליגה. הבעיה של לברון וקליבלנד היא בעיה שלא ממש תלויה בלברון ויש עוול נוסף שעושים לו. הבעיה של לברון וקליבלנד מתחלקת ל-2, הראשונה היא שפרט ללברון אין בקליבלנד שחקן משמעותי נוסף, אבל בחלק זה נגעו כולם. החלק השני הוא בעמדת המאמן - מייק בראון דוגל בשיטת בואו ניתן את הכדור ללברון ונראה מה קורה. כשזו השיטה הדברים נראים עקום. דוקא קליבלנד עם לברון צריכה הגדרה ברורה של השחקנים והתפקיד שלהם. המצב הזה דומה למצב שהיה בבולס בתקופת דאג קולינס שדגל בתרגיל "Get the ball to mike and move out of his way". והעוול הנוסף - לברון לא רכז! הוא לא אמור לרכז את המשחק של קליבלנד בכל מקרה, ולבחון את התפוקה שלו כאילו היה רכז היא טעות. אף אחד לא בא בתלונות אל שאקיל אוניל שהוא לא מנהל טוב את המשחק של LA בזמנו, כי היה ברור שלא זה התפקיד שלו. העובדה שלברון מרכז בפועל את המשחק של קליבלנד, גם כי המאמן החליט וגם כי אין משהו שיעשה את זה טוב יותר, לא יכולה להחשב לרעתו. לברון שחקן מדהים עם יכולות שאין לאף אחד בליגה הזו. אין שחקן בליגה שיכול לעצור אותו, והכי מפחיד שרואים שיש לו עוד הרבה לאן להתקדם. הדבר החשוב ביותר שלברון צריך כרגע הוא מאמן שידע איך להפיק ממנו את המקסימום.

ThEgReEnKiNg

New member
כריס פול

שחקן נמוך אומנם אתלטי אבל נמוך , שמחפה על זה בכל כך הרבה דברים , פשוט מדהים. לברון פשוט מנצל את הגודל והאתלטיות החסרת הגיון שלו , אבל הוא לא שחקן חכם כמו כריס פול (לא שחסר לו משהו) אז אם הייתי צריך לבחור מישהו לבנות אתה קבוצה שלי סביבו , זה כריס פול. כמה רכזים כאלה כבר באים לליגה?

Or Amit

New member
ועכשיו לנימוקים

ראשית, עניין העמדה. זה נכון שאתה לא חייב רכז גדול כדי לקחת אליפות. על זה אין ויכוח. ג'ורדן הוכיח את זה, שאק-קובי הוכיחו את זה (חלקית, כי דרק פישר עשה שם לא מעט עבודה) ואפילו הספרס של העונה המקוצרת הוכיחו את זה עם אייברי ג'ונסון. מצד שני רכז אמיתי הוא מנוע ונכס לקבוצה. אחד כזה שאסור לך לוותר עליו אם יש לך את ההזדמנות. mnm factor העלה את הטיעון שלברון הוא אובר-רייטד. הוא הגזים, כמובן, בתיאורים שלו, אבל יש שם לא מעט אמת. לארי יוז, דרו גודן, דלונטה ווסט, וולי שצ'רביאק ועוד כך וכך שחקנים שהיו אמורים לפרוח ליד לברון רק נעלמים ואז פתאום חוזרים לתחיה במקום אחר (ונכון שזה רק משחק ב"נדמה לי", אבל אני מאמין שבוזר לא היה הופך להיות אולסטאר קבוע ליד לברון). לעומת זאת פול החיה לוזרים (פג'ה) אפאתים (צ'אנדלר), סתם נו-באדיז (פארגו ואפילו ווסט במידה מסוימת) ודחף את הקבוצה הזו - כן, כקבוצה - עד לפני פיניקס, סן אנטוניו וכו'. תראו את תחזיות תחילת העונה של הקאבס ושל ההורנטס. הקאבס היו אמורים לסיים שניים בליגה - בוודאי אחרי הטרייד עם שיקאגו וסיאטל - וסיימו במקום הרביעי וגם זה בגלל שוושינגטון נחנקו. ההורנטס היו אמורים לסיים עם בערך 45 נצחונות ולהאבק על מקום 6-7 במערב. במקום הם סיימו עם 58 (למיטב זכרוני) ומקום שני. אם ניקח את משחק הנדמה לי עוד שלב אחד קדימה, אם הייתם מחליפים את לברון בפול, אחד על אחד הייתם מקבלים פתאום בקליבלנד את מפלצת הפיק-אנד-רול זידרונאס איגלאוסקס ואת אשף ההאלי-הופים בן וואלס. בניו אורלינס לעומת זאת הייתם מקבלים את הפוטנציאל המבוזבז והאובר-פייד טייסון צ'אנדלר, את פג'ה סטויאקוביץ' הלוזר ועוד חבורה של אפסים. לברון שחקן גדול, אולי גדול יותר מפול, אבל אם אני מתחיל קבוצה - אני אעדיף להתחיל אותה מהרכז מניו אורלינס.

King LBJ

New member
לא מאמין למה שהולך פה

זה נראה לי הפורום היחיד בעולם חוץ מהפורום של אוהדי ניו אורלינס שיבחר את כריס פול לפני לברון ג'יימס. אנשים אתם לא רציניים. לברון שחקן ענק ורמה אחת מעל כל שחקן ושחקן בליגה הזאת! הנימוקים שלכם זה שטויות. אתם מתסמכים על דברים לא נכונים, אני לא מבין מאיפה אתם מביאים את זה שלברון פחות חכם, שהוא לא יודע לנהל משחק, שהוא אגואיסט ולא משפר את החברים סביבו? אם ליד לברון על את פג'ה, ווסט, צ'נדלר והספסל של ההורנטס, זו קבוצה לאליפות. תאמינו לי שאני לא מבין אתכם...

the mnm factor

New member
אני אשמח אם לא תזלזל בדעה של מי שמולך

"הנימוקים שלכם זה שטויות." מתערב איתך שאני ראיתי הרבה יותר פעמים את לברון ג'יימס ממך. אני גם מתערב איתך שהדעה שלך, שהיא כמעט ולא מנומקת "לברון שחקן ענק ורמה אחת מעל כל שחקן ושחקן בליגה הזאת!" היא הרבה יותר שטופת מח ומלאת ההייפ שיש סביב לברון מהדעה ההפוכה.

King LBJ

New member
אני לא מזלזל באף אחד

ואת הנימוקים שלי הבאתי בהודעה אחרת שלי. הדיעה שלי היא לא בגלל ההייפ סביבו. ראיתי הרבה משחקים של קליבלנד (אולי לא אותה כמות של משחקים שאתה ראית) והדיעה שלי מבוססת על דברים שראיתי. כשאמרתי שהנימוקים שלכם שטויות זה לא בכוונה לזלזל או לפגוע. זה פשוט כי הביסוס של הנימוקים שלכם לא נכונים. אתה אומר שלברון לא משפר את החברים שלו, אבל אתה יכול לראות במשחקים (ואמרת שראית הרבה) שכשלברון לא על המגרש הקאבס לא משחקים, אף אחד לא יכול ליצר לעצמו מצבי זריקה. כמעט כל הנקודות של שאר השחקנים בקבוצה מגיעות מפעולות של לברון שבלעדיו הם לא היו מסיימים עם יותר מ5 נק' למשחק. המשחק שלו זה לא רק עצמה. הוא שחקן חכם שיודע לעשות את הפעולות הנכונות בזמן הנכון בשביל לקלוע ובשביל לנצח משחקים. אתה לא חייב להסכים עם הדעה שלי.. אבל מותר לי להביע אותה..

the mnm factor

New member
איך אתה יכול להגיד שאני מדבר שטויות

ובאותה נשימה להגיד שאתה לא מזלזל בי? ברור שאם תוציא את לברון החבר'ה שלידו לא יוכלו לשחק! הם לא קיבלו כדור כל הזמן שלברון כן שיחק, מן הסתם כשתוציא אותו כולם יהיו קרים, אף אחד לא יקח על עצמו כי הם רגילים שלא ממש סומכים עליהם או משתפים אותם ואף אחד לא ימצא את הרגליים והידיים שלו. חלק גדול ממנהיגות של שחקן נמדד בכך שהוא סומך על החברים לקבוצה שלו וזו גם הייתה הבעיה הכי קשה של קובי בריאנט (שצצה מחדש בגמר הNBA האחרון). מג'יק סמך על החברים שלו, בירד סמך על החברים שלו, מייקל ג'ורדן סמך על החברים שלו וגם כריס פול סומך על החברים שלו. לברון לא ולכן הם גם לא מסוגלים להתפתח לידו.

המשתגר

New member
גם מייקל לא סמך על החברים שלו.

הוא התחיל לעשות את זה רק כשהגיע מאמן עם שכל ושדרג את רמת הכדורסל של הבולס בכמה דרגות. בקליבלנד יש היום בעיה דומה, יש מאמן שחושב שבגלל שלברון שחקן כל כך טוב כל מה שצריך לעשות הוא לתת לו את הכדור. הכישלון הוא בעיקרו של מייק בראון, התרומה של לברון בבעיה הזו היא שבזכות היכולת האין סופית שלו הוא "יפיל" ככה את רוב המאמנים בליגה. תביאו ללברון את לארי בראון ורול פליירס והקבוצה הזו הופכת להיות איימת הליגה.

the mnm factor

New member
אמרתי שבראש ובראשונה האשמה היא על בראון

אני גם בדרך כלל טוען שלמאמן יש את החשיבות העליונה. אבל כאן לא מדובר על בראון. מדובר על לברון מול כריס פול. ובשלב הזה בעוד לברון צריך לחפש בנרות מאמן שאולי (ואני מדגיש אולי) יהפוך אותו לשחקן שמשפר את החברים כריס פול כבר עושה את לבד, למרות שהוא צעיר מלברון ויש לו שנתיים פחות ממנו, עם מאמן צעיר וחסר נסיון כמו ביירון סקוט. אז גם באספקט הזה לברון נופל מפול.

Cade Foster

New member
לברון לוקח

בכל זאת אני מאמין שאם תוציאו את לברון וכריס מהקבוצות שלהם ובמקומם תשימו 2 שחקנים קצת פחות טובים, הקליבלנד יהיו גרועים בהרבה מההורנטס.

OrEl74

Well-known member
מנהל
התלבטות קשה...

אני חושב שברור לכולם, כולל לאלהשממש נגד לברון שבשורה התחתונה לברון שחקן יותר טוב. אבל אם הייתי מנג'ר שצריך לבחור מי יוביל את הקבוצה שלי הייתי הולך קודם כל על השחקן שהוכיח את עצמו כמנהיג ולמרבה הפלא זה CP ולא לברון. נכון, לברון הוביל קבוצה לגמרי לבד לגמר אבל זאת בדיוק הבעיה, שהוא עשה את זה לבד ואני לא חושב שהייתי רוצה שהשחקן המוביל שלי יעשה הכל לבד, אני מעדיף שחקן שגם גורם לאחרים לפעול ולא עושה הכל לבד. לברון עד היום לא הוכיח שהוא מניג, הוא הוכיח שהוא מסוגל לעשות דברים לבד ולהביא את הקבוצה שלו דיי רחוק אבל זה עדיין לא הופך אותו למנהיג. הקבוצה של כריס פול טובה יותר מהקבוצה של לברון אבל חלק ניכר מזה שהם יותר טובים זה שכריס פול גורם להם להיות יותר אפקטיביםוהדוגמא הטובה ביותר היא טייסון צ'אנדלר שפתאום מסוגל לסיים ערב עם 20 נק' כשבבולס אם הוא היה קולע 20 נק' ב4 משחקים הבולס היו צועקים הללויה. בקיצור, למרות הכישרון העצום של לברון אני הולך עם מי שבעיניי נתפס כמנהיג הגדול יותר מביינהם וזה CP3.

המשתגר

New member
סוף סוף אני לא מסכים איתך!

נראה לי שזו בערך הפעם הראשונה מעולם, עד עכשיו תמיד העתקת את דעתי
מעניינת אותי דעתך - בשנותיו הראשונות של בורא עולם (מייקל כן?) מייקל גם הוא לא בדיוק שיפר את השחקנים שלידו. המשפט הנפוץ היה "scoring title cant bring championships". וכך גם לברון היום לדעתי. לברון צריך בעיקר מאמן חזק לידו, כדי ללכת בכיוון אליו הלך מייקל ברגע שדאג הלך ופיל הגיע. אם אני בונה קבוצה היום אני לוקח את לברון בבחירה הראשונה ושם לידו מאמן, דוקא אתה חולה ג'ורדן שכמוך צריך לראות את הפוטנציאל של לברון להפוך למפלצת בליגה הזו. וכשאני מדבר על פוטנציאל לא ממומש בהקשר של שחקן שכבר היום הוא מהטופ של הטופ בליגה.......................................................................... אזלו לי המילים. נינצון שנה את דעתך עכשיו! ככה אני לא אצחק עליך בעוד 8 שנים כשלברון יקח את האליפות החמישית שלו, בזמן שפול יאבק כדי לנסות ולהגיע לגמר רק כדי להפסיד לו 4-0.

the mnm factor

New member
scoring title cant bring championships?

ג'ורדן לקח את מלך הנקודות בכל שנה בה זכה באליפות. זה פשוט שג'ורדן יכול לקחת אליפות ולברון של היום לא. לברון של היום יקח אליפות רק אם יבנו לו קבוצה מוכנה. כלומר שיביאו לו מוכן כוכב שישחק לידו וגם לא יהיה מוכן שיבלע אותו וגם שיביאו לו רול פלייר שמודעים לעובדה שהם רול פלייר. אחרת לברון לא יקח אליפות לעולם. מבחנתי הוא הוכיח שהוא לא מסוגל לתת לשחקנים להתפתח לידו. בגלל זה בנבחרת ארצות הברית הוא לא גורם נזק- כי כולם שם כבר כוכבים, אף אחד מהם לא צריך להתפתח ואף אחד מהם לא יתקפל לנוכחותו של לבורן. בקליבנד זה לא כך ולכן לברון לעולם לא יקח אליפות בקבוצה כזו. לעומת זאת פול- בנתיים שמו אותו בקבוצה שבערך חצי מהאנשים לא חשבו שהיא תכנס לפלייאוף השנה ועשה ממנה מועמדת לאליפות לפחות לשנה שנתיים.

המשתגר

New member
זה מה שאמרו אז על ג'ורדן.

אמרו את זה מסיבה דומה למה שאתה אומר היום על לברון. אמרו את זה כי לא ראו אותו משפר את שאר השחקנים סביבו, אז התייחסו אליו כאל סקורר שלא יקח אליפות כי השחקנים שלידו מתייבשים. זה גם מה שאתה אומר על לברון. לברון לא צריך הרבה לידו. הוא צריך שחקן אחד משמעותי לידו שיוריד מלברון חלק מהעומס, והוא צריך מאמן שידע להוציא את המקסימום מקבוצה שבנויה סביבו.

למעלה