רי-דראפט 2003-2005 - הגמר!

the mnm factor

New member
אמרו את זה על מליון אנשים

למה מתעקשים להשוות אותו לג'ורדן? לברון לא עשה דבר כדי שישוו אותו לג'ורדן. כל מה שלברון צריך זה מאמן שיודע להוציא את המקסימום מהקבוצה שבנויה סביבו ושחקן אחד משמעותי לידו שיורד ממנו חלק מהעומס? זה המון... ולך תדע מה עוד תבקש כשתראה שאולי גם זה לא מספיק.. אתה מתעקש להשוות לג'ורדן? סבבה. אצל ג'ורדן האנשים האלה פשוט נחתו אצלו ככה? לא! פיפן לא הגיע כוכב. בעונת הרוקי שלו הוא היה חסר משמעות וגם בעונה השניה שלו הוא רק התחיל להבשיל. וג'ורדן נתן לו להבשיל והיה חלק משמעותי בהבשלה של פיפן לשחקן ענק. הוראס גראנט הגיע אול סטאר לשיקאגו? לא! בעונת הרוקי שלו היה כמעט לא משמעותי והבשיל אחרי זה. ליד ג'ורדן ובזכות ג'ורדן. זה בדיוק מה שאני מדבר עליו- מייקל ג'ורדן ידע לתת לשחקנים שלידו להתפתח. הוא ידע לתרום להתפתחות שלהם ותוך כדי להיות כוכב שקולע 35 נק' בממוצע בעונה. לברון לא יודע לעשות את זה וזה משהו בסיסי שיש לג'ורדן ואין ללברון (מעבר לעוד מליון דברים שחסרים ללברון)- שחקנים לא יכולים להתפתח ליד לברון כי הוא חונק אותם בצורת המשחק שלו. חלק מזה זה גם מייק בראון אבל הרבה מזה זה לברון. לעומתו, ושוב אני מחזיר אותנו למשחק, כריס פול נותן לשחקנים להתפתח לידו. עד כריס פול טייסון צ'אנדלר היה אחד משחקני ההתקפה המגוחכים בליגה וסנטר בינוני וליד פול הוא התפתח להיות שחקן של 12 12. דייויד ווסט תרם 4 נק' בממוצע עד שהגיע כריס פול. ווסט היה שם גם לפני פול אבל רק ליד פול הוא הצליח להתפתח ולצמוח. זה משהו שיש לפול ואין ללברון נקודה. ובגלל זה הייתי בוחר לבנות קבוצה סביב פול לפני לברון.

ג'ורדן לקח אליפויות ברגע שהוא הפך לשחקן

קבוצתי. לדפוק 63 נק' על בוסטון לא עזרו לו לנצח את המשחק. לטוס ולהטביע מול הבאד בויז לא עוזר כששוב ושוב אתה חוטף מכות מרודמן, דלמבייר וכל שחקן אחר של דטרויט שנמצא בסביבה (ובצד השני איזיאה מנהל משחק התקפה למופת). ברגע שג'ורדן נתן כדורים לפקסון או קר על קו השלוש, ניצל את קוקוץ' ופיפן שהיו לידו, רק אז הוא התחיל לקחת אליפויות.

the mnm factor

New member
אתה רוצה לדבר על ג'ורדן? אפשר לפתוח שרשור

אף פעם אין יותר מדי שרשורים על ג'ורדן. בגלל שזה לא המקום אגיד רק משפט אחד: ג'ורדן לקח את כל ששת אליפויותיו ביחד עם שישה תארי מלך הסלים- ובכולם פרט לאחת קלע 30 נק' ויותר בממוצע. למרות זאת הוא היה שחקן קבוצתי ונתן לחברים שלידו להתפתח, ליזום ולפעול למען הקבוצה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא לא ועוד פעם לא...

קודם כל אם עוד פעם תזכיר את לברון ואת הקדוש ג'ורדן הוא במשפט אחד, אני מפנצ'ר לך את הקטנוע. אני שוב אומר, מבחינת יכולת נטו לברון טוב בהרבה מפול אבל זה עדיין לא אומר שאני אעדיף אותו על מישהו אחר. נכון, יכול מאוד להיות שלברון יהיה יום אחד שחקן שגם מאפשר לשחקנים אחרים להתפתח לידו, בדיוק כפי שקרה עם ג'ורדן כשפיפן הגיע אבל נכון להיום זה עדיין לא קרה ולמה לי ללכת על אולי כשאני יכול ללכת על בטוח? לברון שחקן יותר מוכח אבל פול מנהיג יותר מוכח וזה מה שמטה את הכף לטובת פול כי אנחנו מדברים על נקודת הזמן הנוכחית ולא על מה שאולי יהיה בעוד מספר שנים.

המשתגר

New member
הבנתי... אז אתה בוחר

בסם בואי? אהההה.... בכריס פול. סבבה

OrEl74

Well-known member
מנהל
אגב...

בשישי נברתי שוב במצבור הקלטות שברשותי וראיתי את המשחק החמישי בין הבולס לפורטלנד בגמר 1992. כשרואים משחקים מנקודת מבט אחרת וכשהבנת הכדורסל שלי יותר טובה מבעבר (אני מקווה) זה פשוט מדהים להסתכל על המאסטרו (ואני לא מתכוון לצביקה פיק), השליטה שלו במשחק היתה בלתי נתפסת ולא רק בכמות הנקודות אלה בכל מה שקשור לביטחון שהוא נתן לחברים שלו לקבוצה, אפילו קרטרייט קיבל ממנו כדורים מתחת לסל
ועוד דרך אגב אחד, מדברים על תצוגות ההגנה של גארנט אבל צריך לראות את התצוגות ההגנתיות של פיפן ופשוט להגיד וואו...הבחור הזה היה פשוט סטופר הגנתי מדהים, התקפות של 3 על 1 פשוט נעצרות אצלו כאילו הוא משחק מול ילדים. בקיצור, שווה לחזור לעבר קצת ולהבין כמה ההווה לא מתקרב ברמתו לעבר וזה גם עונה לפרופסור על שאלתו מלפני כמה ימים.

מנחם לס

New member
חשוב להגדיר במה מדובר

כמו שאומרים באנגלית "OTHER THINGS BEING EQUAL", ואני מתחיל לבנות קבוצה ועושה איתך "אנדנדינו" (האם זה עדיין קיים בארץ?) ומנצח בבחירה, ועכשיו הברירה בין לברון ופאול, הייתי בוחר בלברון לפני שלבי הספיק להרביץ פעימה. אבל אם אני מאמן ההיט היום עם הסגל החדש שיהיה לי, ועלי לבחור בין לברון ופאול, הייתי בוחר בפאול, כי יש לי את ווייד. אותו דבר הייתי עושה אם הייתי מאמן את הסלטיקס או הלייקרס. פאול היה בחירתי ללא היסוס. אבל אם אני מאמן הניקס, ואני חייב פריצה קדימה כדי להחזיר את הקהל וההתלהבות - אני בוחר בלברון. זה גם מה שאני חושב שיקרה בסיום חוזהו של לברון: הניקס יציעו לו כל כך הרבה כסף שאף קבוצה לא תוכל להתחרות בהם. לברון יכול להתחיל בניית אימפריה חדשה. פאול לא מסוגל לזה, טוב ככל שיהיה!

מנחם לס

New member
דוגמא נוספת ללברון נגד פאול:מכבי ת"א

אם למכבי היתה ברירה לבחור בין לברון ופאול, במי היו בוחרים? ברור שבלברון. לברון היה מביא להם אליפות אירופה. פאול היה הרבה פחות משמעותי במכבי ת"א

Or Amit

New member
לקח לי זמן להבין שאתה מדבר על כריס פול

ולא על ג'וש פאוול. בכל מקרה, אני הרבה פחות נחרץ לגבי הקביעה שלך לגבי ההעדפה של הניקס. ד'אנתוני יעדיף ללכת עם פוינט גארד בכל מצב (לא סתם ההחתמה הראשונה שלו הייתה דוהון) ואני מאמין שאם הבחירה הייתה בין CP3 לבין קינג ג'יימס, הוא היה מעדיף את CP3 - גירסה צעירה, אתלטית ומוכשרת (ושחורה, אבל לא קשור) של סטיב נאש. ד'אנתוני אמנם בונה על לברון ל2009-10, אבל על הדרך הוא בונה על להפוך אותו לגרסה משודרגת של שון מאריון. שחקן כנף מהיר וחזק שיכול לשחק בשתי עמדות הפורוורד וליצור מיס-מאץ' לכל מי שעומד מולו. יחד עם גאלינארי הארוך והקלעי הוא ייצור סיוטי מיס-מאץ' לכל קבוצה שתעמוד מולו. לפול יש את מה שצריך - מה זה יש את מה שצריך, הוא כבר עושה את זה - להפוך להיות פרנצ'ייז. אבל הוא עושה את זה כמו שמג'יק ובירד עשו את זה - כחוד של הקבוצה. לברון היום הרבה יותר קרוב למייקל המוקדם, זה שהתפיסה שלו (שמגובית ע"י המאמן) היא "הקבוצה זה אני". מייקל דרש להעיף את קולינס, בינתיים אני לא רואה את לברון עושה את אותו הדבר עם בראון.

favor

New member
לברון

אני אוהב את כריס פול, ייתכן שיותר מלברון אבל הלב לא מרשה לרמות כי לבחור בו זה סוג של מרמה, עדיין. לברון השיג יותר או כמו שנהוג לומר השיג יותר עם קצת פחות, כריס פול הוא רכז על שאחראי לשיפוץ ושיפור הצוות שלו, אבל הצוות שלו לא רואה את הצוות של לברון שזכה עם כלום בגמר המזרח. מבחינת יכולת השניים בהתקדמות מתמדת וזה ראש בראש חזק מאוד, אם לא יהיו שינויים בסוף העונה הבאה השם יהיה כריס פול. בינתיים עדיין לברון.

לברון ג'יימס

מה כאן בכלל השאלה ? אם היום הם עומדים לדראפט , 30 ג'נרל מנג'רס מגיעים מוכנים עם החולצה של לברון...ואף אחד לא יפקפק בכלל.....רק בפורום הזה מעיזים לבחור בכריס פול לפניו . בסה"כ פול נתן פריצה משמעותית רק בעונה האחרונה ...אם יתן חמש עונות ביכולת הנוכחית אולי יהיה מקום לשקול את בחירתו לפני וויד....אתם מאוהבים בנימוקים וההסברים שלכם במקום לפתוח את הטלביזיה ולראות את ג'יימס משחק....יותר מדי משחקים פה בפאנטזי ליג ולכן מתבלבלים בין המספרים שלו ובין התרומה האמיתית למשחק הכדורסל....שחקן כמו לברון אנו רואים רק פעם אחת בחיים , תופעת טבע נדירה בסגנון שאקיל אוניל או בארקלי או ווילט צ'מברליין , פשוט מבנה גופני שמקדים את זמנו בכמה שנים....רכזים יש הרבה ורכזים טובים יש לא מעט ,אפילו בליגה הנוכחית יש חמישה רכזים שלא נופלים מפול . כמה שחקנים שדומים ללברון היו בליגה בכל תולדותיה. קצת צניעות לא תזיק לכל המנמקים למיניהם.

Orenseg

New member
5 רכזים יותר טובים בליגה?!

אשמח לשמוע נימוקים בנושא, כי אני לא בטוח אם יש אחד כזה (ואני מעריץ גדול של סטיב נאש, עד לא מזמן הרכז הטוב בליגה). יש לי הרגשה שראית את לברון משחק, אבל לא את פול...

חמישיית רכזים שלא נופלים מפול

יש בליגה חמישה רכזים ,לפחות,שביכולתם הנוכחית לא נופלים מפול בכלום : צ'ונסי בילאפס (טבעת+כמה גמרים במזרח) , טוני פארקר (שלוש טבעות + MVP של סידרת גמר) , סטיב נאש (פעמיים MVP , למרות שאני ממש לא אוהב אותו), בארון דיוויס , דארון וויליאמס (סופר שחקן שהגיע כבר לגמר מערב בעונתו השניה).. כריס פול עבר רק סיבוב אחד בפלייאוף (אני יודע שהוא רק שלוש שנים בליגה) , הנקודה היא שהוא עוד רכז מצויין בליגה עם לא מעט רכזים כאלו ....גם לאורך השנים לא היה מחסור בשחקנים בעמדה הזאת. שחקן כמו ג'יימס הוא נדיר מאוד בגלל התכונות הפיסיות שלו ולכן הוא בעדיפות על כל רכז טוב ככל שיהיה... בליגה שבה כולם אתלטים טובים יש חשיבות גדולה לאלה שהם יוצאי דופן מבחינה פיסית...מהאספקט הזה לברון יחיד בדורו , כמו שאקיל אוניל , והדומננטיות הזו תבוא לידי ביטוי בשנים הקרובות כאשר יהיה מסביבו הרכב מתאים. ד"א אני חושב שכיום לקליבלנד הרכב חזק מאוד והשנה הם ידברו חזק מאוד במזרח...הבעיה היתה שהוחלפה חצי קבוצה באמצע העונה שעברה,, עכשיו שהסגל רץ עונה שניה זה יראה אחרת לגמרי.

אם אתה מדבר על היכולת הנוכחית

אין טעם להזכיר את הישגי העבר של בילאפס, פארקר או נאש. מדברים על התקופה הנוכחית והעתידית, וברור שאף אחד לא מתקרב לכריס פול, אם לא יהיו נפילות בלתי צפויות. צ'ונסי בילאפס וטוני פרקר - שני רכזים מצוינים אבל אני לא חושב שמעולם הם היו יותר טובים ממה שפול כרגע, ואני לא מדבר על מה יהיה. בארון דייוויס הוא בחלט שחקן אובר-רייטד לטעמי. לא אוהב את הסוג האייברסוני הזה של הרכזים. דרון וויליאמס לא הגיע ליותר הישגים מכריס פול. זה שיוטה הגיעו לגמר וניו-אורלינס רק לחצי גמר המערב לא רלוונטי בעיני. הכל עניין של מי אתה פוגש בדרך. היחיד שבשיאו היה כמה רמות מעל כריס פול, לטעמי, הוא סטיב נאש. אבל מה לעשות וסטיב נאש כבר מעבר לשיא ואם לא יהיה קאמבק מטורף בעונה הבאה הוא כנראה סוס מת.

Orenseg

New member
אל תקרא לסטיב נאש סוס מת!../images/Emo46.gif

יש דברים שלא עושים. אל תקרא "סוס מת" לשחקן שמשחק בממוצע 78 משחקים בממוצע לעונה מאז תחילת העשור, למרות שהוא סובל מפגיעה בנקודות התמיכה של עמוד השדרה (כך שלמעשה הגב שלו מפורק לחלקים), ולמרות שהוא פחות אתלט משאר השחקנים שציינתם למעלה. צריכים לעקור לו את הלב כדי שיפסיק לשחק. אני מאמין שפורטר יאריך את הרוטציה ל9-10 שחקנים כמו שהוא אוהב לשחק ויתן לנאש יותר מנוחה מד'אנטוני, שהעמיס עליו דקות משחק רבות ואת היותו השחקן שאחראי לכל התפוקה ההתקפית של הקבוצה (לא בסקורינג כמו בניהול משחק ויצירת מצבים לאחרים). בנוסף, קר כבר אמר שנאש יעדר מכ12 משחקים העונה כדי שיוכל לנוח ולהתכונן לפלייאוף.

אוו קיי, אתה צודק

אבל בשנה הבאה הוא כבר לא יתחרה עם דרון וויליאמס, כריס פול, בארון דייויס ואולי אפילו לא טוני פרקר.

SSPB

New member
להברון

שורה תחתונה הוא שחקן יותר טוב (אולי בנתיים) וזה שכריס פול משפר אחרים זה כי הוא רכז. ואגב ההפרש לא כזה גדול ביניהם כי שניהם שחקנים אדירים!

למעלה