כריס פול
שימו לב לנתון חשוב: יש לו שתי עונות פחות מלברון ג'יימס והוא אפילו צעיר ממנו בשנה. כך שאפילו היבט הגיל לא משחק תפקיד בקרב מול כריס פול. את שיש לי להגיד על לברון אמרתי בשרשור הקודם. לכן את השרשור הזה אקדיש למי שלדעתי ראוי להיות המנצח במשחק הזה וזהו כריס פול. בעייני לרכז את משחק הכדורסל זה יותר מכישרון ומסטיסטיקה, זה הרבה יותר מלהיות זה שמחזיק את הכדור רב הזמן בהתקפה ולמעשה זה גם יותר ממשחק התקפה או הגנה. בעייני זה להבין את משחק הכדורסל עד לעומקו- לראות את יסודות המשחק מתפרקים אל מול עיניך תוך כדי מהלך ולדעת לשלוט בכדור, בסל, בחבריך לקבוצה, ביריביך ובעיקר בעצמך. בכל הקשור לריכוז המשחק כריס פול הוא השחקן הכי שלם שראיתי משחק. הוא לא מאבד את השליטה ורב הזמן נשאר רגוע, הוא יודע לאיפה חבריו לקבוצה נעים והוא יודע איך השומרים שלהם נעים איתם, הוא יודע מתי למצוא אותם ואם בכלל צריך למצוא אותם אבל הכי חשוב- הוא שולט בקצב המשחק. זה הקסם הכי גדול של כריס פול: הוא יודע, תוך כדי מהלך, לשחק בכמה קצבים ביחד. קשה להסביר את זה אבל הוא יודע לשלוט ברגליים שלו כל כך טוב שזה נראה שהוא יכול לרוץ, ללכת ולעצור באותו הזמן. הדבר הזה+ פלוס היד המהירה כלשון של נחש הופך אותו לרכז המושלם. עוד שיפה בכריס פול הוא שהוא מרכז את המשחק גם מההגנה ולכן הוא שחקן הגנה טוב. הוא יודע מתי ללחוץ ומתי לא והיידים המהירות שלו הן מהחוטפות הטובות בליגה. פז'ה סטויקוביץ' כבר היה על הקרשים בשנה שעברה וכריס פול החזיר אותו לחיים, טייסון צ'אנדלר כבר היה כמעט לא רלוונטי בשיקאגו ומאז הגיע להורנטס הוא שחקן של 12 12 ודייויד ווסט אולי סופרסטאר בפני עצמו אבל הוא צמח ליד פול- וזו בדיוק הנקודה עליה התעכבתי אצל לברון. לברון לא נותן לשחקנים להתפתח לידו ולכן לעולם לא הייתי בונה קבוצה סביבו. כריס פול מפתח שחקנים ונותן להם לגדול. בעוד לברון הוא מוכר פרחים שמציג בפני כולם את פרחיו כריס פול הוא גנן שנותן להם לגדול מן האדמה שמסביבו. אז בסופו של יום כריס פול הוא השחקן השלם יותר, המצטיין יותר, סביבו הייתי בונה קבוצה ואם זה היה תלוי בי הוא גם היה הMVP השנה. כבר הרבה זמן לא ראיתי MVP כל כך מגיע למישהו ולבסוף נגזל ממנו הרבה בעקבות פוליטיקה.