רילוקיישן

הפרבולה

New member
זה לא מדויק

הסיבה העיקרית שאין טרור מיו"ש באותה מידה כמו שיש מעזה זה בגלל שצה"ל נמצא בשטח ( ונכנס מדי פעם גם לשיטחי A B ). כל יום נעצרים שם 10-20 אנשים שעלולים להוות סיכון ביטחוני, השב"כ פרסם שהוא מנע 400 פיגועים בשנה החולפת.
הערבים ביו"ש מתרכזים כעת יותר בפשיעה חקלאית, ובטרור נגד המתישבים ביו"ש ( כולל בירושלים! ), מידי פעם הם גם מצליחים לרצוח יהודים בירושלים.

הם לא מעיפים אלינו עפיפוני תבערה כנראה בגלל שכיוון הרוח לא מתאים, אבל בימים של רוח מזרחית חמה ויבשה יש הצתות אש נרחבות באיזור ירושלים. אני מעריך שלקראת הסתיו הם כבר ינסו את הטרנד החדש להעיף עפיפוני תבערה כשיהיו תנאי מזג אוויר מתאימים , אגב הם כבר עשו זאת לא מזמן

user32

Well-known member
מנהל

vinney

Well-known member
אין טרור מיו״ש בעיקר בגלל גדר ההפרדה

זאת גם הסיבה שהעזתים עברו לתלול מסלול.
&nbsp
צה״ל נכנס לשטחי A וB בתיאום עם הפלשטינים כמעט בכל מצב.
&nbsp
וכן, כמו שאתה ויוזר אומרים, בצדק מוחלט, גם בלי שום התנתקות מיו״ש יש טרור ״אווירי״, הצתות, פשיעה חקלאית (טוב, זה בעיקר נגד מתנחלים, אז ניחא). זאת אומרת המצב בעזה לא שונה מהותית מיו״ש. רק כמותית.
&nbsp
שזה בדיוק מה שאני אומר גם.

הפרבולה

New member
לא רק בגלל גדר ההפרדה אלה בגלל שצה"ל שם.

לולא צה"ל המצב גוש דן והשרון היה כמו בעזה.
צה"ל לא משתף פעולה עם הרשות הפלסטינית שהרי היא חלק ממנגנן הטרור נגד ישראל. אם צה"ל יודיע שהוא הולך להכנס לאיזה מקום בטוח שהאויב ידע על זה התכונן ויסכן את כוחותינו.
&nbsp
וההצתות חקלאיות יש גם הרבה בתוך הקו הירוק , אגב גם ערביי ישראל משתתפים בפשיעה חקלאית הלאומנית- במטרה לנשל את היהודים מהאדמה הזאת.
&nbsp
בכל אופן המצב ביו"ש מבחינה בטחונית הרבה הרבה יותר טוב מאשר בגבול עם עזה.

vinney

Well-known member
צה״ל לא שם אבל.

לא בקלקיליה ולא בטול כארם.
&nbsp
אכן המצב ביו״ש הרבה יותר טוב. אתה לא רואה קורילציה בין זה לבין שלטון של קבוצה פלשטינית אחרת באזור? טוב נו, אתה עיוור.

הפרבולה

New member
הרשות הפלסטינית היא אויב בדיוק כמו החמאס אם לא יותר גרוע

אולי הרטוריקה שלהם כלפי העולם קצת נשמעת מתונה יותר , ומשלה כל מיני שמאלנים טיפשים ואידיוטים שימושיים שמחפשים באובססביות איזה "פרטנר" שלא קיים.
&nbsp
הם מעודדים טרור נגד ישראל והיהודים בהסתה יום יומית ומשלמים קיצבאות שמנות למשפחות המחבלים מה שמעודד עוד טרור הדרישות המדיניות שלהם לא שונות מאלו של החמאס ( "זכות השיבה" ).
&nbsp

vinney

Well-known member
גם סוריה היא אויב. גם חזבאללה ולבנון. גם איראן.

יש הרבה אוייבים. אז מה? השאלה היא לא אם הם מוכנים לדייט איתך מחר בערב, אלא אם הם מסוגלים להשליט סדר בשטח שלהם ולקיים גבול.
&nbsp
נכון, הם משלמים קצבאות. נכון, הם מעודדים תוקפנות. נכון, הם אנטישמים ואנטי ישראלים. אבל מה שגם נכון הוא שהם מסוגלים לקיים שקט, ויש להם אינטרס לקיים שקט. החמאס לעומת זאת לא מסוגלים (כי תמיד יש כל מיני ג׳יהדים שיעשו רעש גם אם חמאס לא רוצים), והם גם לא רוצים כי האינטרס שלהם הוא אש מתמדת ולחימה מתמשכת.
&nbsp
אתה חושב בקטן, באופן לא מפתיע. המנהיגים - צריכים לחשוב איסטרטגית.

BravoMan

Active member
תפסיק לדבר בשמי חתיכת שקרן!

לא תמיד יש לי את כל היום לכתוב פה בפורום, וכשאני רואה מעל 40 הודעות חדשות במונה למעלה, אני לא מגיע לכולם.
&nbsp
שים לב שעניתי לך - התסריטים שלך לא יכלו להתקיים כשגוש קטיף היה קיים.
השליטה שלנו בשטח לא היית מאפשרת אותם פיזית, והמעמד החלש של החמס לא היה מאפשר אותם חברתית.
&nbsp
אבל רואים שמימך לא ביקרת באזור ואתה רק ניזון מתקשורת...

vinney

Well-known member
וודאי שיכלו, היו מתקיימים בקלות.

לא הייתה לך שליטה בשטח שהייתה לך מאפשרת לעצות 30 אלף איש בלי לירות אל תוכם אש חיה. פשוט לא. גם עכשיו אין.
&nbsp
לא הייתה לך שליטה על המבנים בחן יונס שהייתה מאפשרת לך למנוע חפירת מנהרות. גם לא היה לך מרחק סביר להפעיל כלים שמפעילים עכשיו. וגם לא היו צריכים לפרוץ מהמנהרות האלה כמו שהם צריכים עכשיו, היו פשוט שמים מטענים. ולא היית יכול למנוע את זה בשום צורה מבלי לשטח את כל חן יונס.
&nbsp
אלה פשוט עובדות. זה שהם לא חשבו אז על מה שהם חושבים עכשיו - זה רק מזל. ומחשבה קדימה של אריק שרון.

user32

Well-known member
מנהל
אז עכשיו אתה מאמין בחבר הדמיוני שלך - המזל

כלומר, 30 שנה התסריטים הדמיוניים שלך לא קרו וזה כמובן בגלל מזל. היה לנו מזל 30 שנה. 2 מליון פלסטינים, מימון איראני, קטארי, ארגוני טרור ורק במזל הם לא חשבו על הטקטיקות הגאוניות שהמצאת.

בניגוד אליך, אנחנו אנשי ההגיון לא מאמינים בחברים דמיוניים כמו מזל שמגן עלינו. ההסבר ההגיוני הוא שכוחות צה"ל שהיו עמוק בשטח יחד היהודים שחיו שם והמודיעין הם שמנעו את הטרור שעכשיו משתולל. אני לא צריך לפנות ל"מזל" כדי להסביר תופעה. אפשר להקשיב לראשי מערכת הביטחון בנוגע לפינוי הגוש ולנסיגה מציר פילדלפי בפרט. אני מקווה שכשהיית קצין לא היית עושה דברים בשם המזל.

אבל אתה אוהב לדבר על מזל ועל נבואות ש"בוודאות" מתגשמות. זו האמונה שלך ולכן אי אפשר לדון איתך ברצינות.

vinney

Well-known member
איש דתי מדבר איתי על כמה שאי אפשר לדון ברצינות על ״אמונה״.

זוכר שכמעט חסמת אותי מהפורום הזה כי העזתי להתלונן על זה שאסרו עליי להשתמש במיקרו בפסח?
&nbsp
כן, 30 שנה התסריטים לא קרו. 30 שנה הפלשטינים לא העיפו עפיפונים. לא צבאו על גדרות, לא ירו טילים, לא חפרו מנהרות. ואז כן עשו את כל הדברים האלה.
&nbsp
גם אתה וגם בראבומן שוכחים שגם כשגוש קטיף היה במקומו, גם כשהרצועה הייתה מבותרת - היו פצמ״רים על עוטף עזה, טילים, ירי, כל מה שיש היום. פשוט אז הם עוד היו בתחילת דרכם, אבל כבר אז היו.
&nbsp
אם אתה חושב שהתסריטים שלי דמיוניים - יופי לך, אשרי המאמין. אבל אותי בצה״ל לימדו להתכונן לדפ״א מסוכנת. אתה כנראה שירתת באפסנאות.
&nbsp
שיהיה לך בהצלחה בבית הכנסת, הרב שלך בוודאי גאה בך, יצאת אפס מאופס כמו כל דתי.

user32

Well-known member
מנהל
אכן כך היה 30 שנה

30 שנה צה"ל, השב"כ והמתיישבים החזיקו את המצב תחת שליטה ואיך שמסרו להם את כל השטח התחיל כל הטירוף האמיתי.

מי שלא שטוף דת מסוגל להסיק את המסקנה ההגיונית. מי שדתי מדי כדי להכיר בעובדות ובמסקנות ממציא דברים על "נבואות" ו"מזל" שאלה דברים שאתה אמרת, לא אני.

לא מצפה ממך ליותר מזה. אתה לא מסוגל לחשוב מחוץ לאמונות הטפלות של הדת שלך.

vinney

Well-known member
אבל לא, לא "איך שמסרו".

"ואיך שמסרו להם את כל השטח התחיל כל הטירוף האמיתי" - זה שקר, זה לא נכון. הטירוף התחיל הרבה לפני. הטירוף התחיל בשנות ה70 עם אבנים. אחרי זה זה היה שנות ה80 עם סכינים. אחרי זה זה היה שנות ה90 עם מחבלים מתאבדים. שנות ה2000 עם פצמרים וקאסמים לשדרות ועוטף עזה. ההתנתקות הייתה ב2005, כשכל זה כבר קרה. זה רק פרוגרסיה, ואין שום עדות ושום סימן שבלי התנתקות המגמה פתאום הייתה מתהפכת. למה שתתהפך? למה שתשתנה?
&nbsp
איזו מסקנה הגיונית אתה מסיק? שאזרחים שיושבים במובלעת במרכז הרצועה שיורים עליהם מכל הכיוונים, חופרים מתחתם, חוסמים כל גישה אליהם וצובאים על בתיהם אלפי אנשים - האזרחים האלה מגינים על מישהו? או שצריך להפעיל אוגדה שלמה להגן עליהם?
&nbsp
אתה מספר לי סיפורי מעשיות, ומרוב שאתה שונא אותי, אתה משכנע את עצמך שהמעשיות הן אמת ומה שקרה לא קרה רק כי זה עוזר לך לשכנע את עצמך שאני טועה.
&nbsp
אבל אני לא טועה.

הפרבולה

New member
לא ניתן להגיע עם הערבים להסכמה על "גבול סביר" כך שבכל מקרה

אם ניסוג זה יהיה חד צדדי, וכאן יש דילמה גדולה מהיכן לסגת ומה לספח. וגם בעיות בטחוניות גדולות. מה שבטוח שהערבים יעשו הכל כדי להפריע לנו ולסכל כל תוכנית שתנסה לשפר את מצבינו ( בין אם זה נסיגה או סיפוח או עמידה במקום )

לגבי מה שאמרתה על הגבול עם עזה אז אני מסכים איתך ב 100%, ותרשה לי לצטט אותך ( הפעם לחיוב):
לצערי ההפרדה עם עזה לא לגמרי מוחלטת - אנחנו עדיין מספקים להם חשמל, שירותים, דברים. לא ברור לי למה הדברים עוברים בכרם שלום ולא ברפיח. לא ברור לי למה אנחנו מספקים להם חשמל שהם לא משלמים עליו. שידברו עם המצרים.

vinney

Well-known member
אף אחד לא הגיע עם אף אחד לשום הסכמה בעזה.

תציב עובדה.
&nbsp
הצבת עובדות בירושלים. הצבת עובדות בגולן. תמשיך להציב עובדות. בסוף יפול להם האסימון.
&nbsp
אבל העובדות צריכות להיות סופיות, ולכן מראש צריך להגדיר את הגבול כך שהמדינה הפלשטינית שבסופו של דבר תקום תוכל להתקיים בתוכן.

BravoMan

Active member
מדינה פלסטינית לא תקום. לעולם. לא משנה מה ישראל

תעשה.
&nbsp
כי אין דבר כזה "עם פלסטיני", יש רק אספסוף של ערבים ממדינות שכנות שנותר בשטח שהמדינות האלה לא רצו חזרה אחרי מלחמות כאלה ואחרות.
&nbsp
היכולת שלהם להקים מדינה, היא כמו היכולת שלך לראות את המציאות בארץ - פשוט לא קיימת מחוץ לדמיון של כמה הזויים כמוך

vinney

Well-known member
תמשיך לספר לעצמך אשליות. תלמד לשחות, על הדרך.

BravoMan

Active member
דעתי מגובה בעובדות בשטח, על בסיס אלו עובדות אתה חושב

שיש בין אלה שמכנים עצמם "פלסטינים" הנהגה המסוגלת לבנות מדינה?

BravoMan

Active member
מה גורם לך לחשוב שלאספסוף הערבי שנאשים מסוימים

מכנים "העם הפלסטיני" יש באמת יכולת להקים מדינה?
מה גורם לך לחשוב שהאנשים האלה בכלל מגדירים את עצמם כעם?
&nbsp
אין להם היסטוריה משותפת, ואין להם שום בעיה לטבוח אחד בשני.
&nbsp
האם אתה ברצינות טוען, שזה שאנחנו ממשיכים לספק חשמל, דלק, ומים לרצועת עזה, זה מה שמנע מהפלסטינים להקים שם מדינה במקום בסיס מחבלים אחד גדול?
&nbsp
האם בגלל שהבטון לשם עובר מכרם שלום משתמשים בו למנהרות במקום בניינים?
&nbsp
אתה רוצה לשכנע מישהו לתת הזדמנות ל-"עם" הפלסטיני לבנות מדינה?
קודם כל תראה שיש בכלל עם כזה, שמסוגל לבנות משהו.
&nbsp
כי עד עכשיו רק ראינו מחבלים ובשר תותחים שלהם, שום דבר שאפילו מתקרב להגדרה "עם".
ואל תשכח - לנו יש ניסיון לא רע בלהיות עם מבוזר שהצליח להתאחד ולבנות מדינה

למעלה