רילוקיישן

BravoMan

Active member
אה, סוף סוף חשפת את פרצופך האמתי!

אני חושב שאני אשמור את הקישור להודעה הזו לפעם הבאה שתשקר פה שאתה לא אמרת גבולות 67, אלא אתה רק בעד גבול רציף שאתה לא יודע אפה יעבור.
&nbsp
אבל הנה - רואים שאתה כמו כל השמאל ההזוי, חושב ש-67 זה מספר קסם.

vinney

Well-known member
זה קו הגבול הנוכחי

תרצה או לא תרצה - זה קו הגבול כרגע, עם יוצאים מן הכלל באזורים מסויימים מאוד (ירושלים והגולן).
&nbsp
רוצה לקבוע גבול אחר? תקבע גבול אחר. בינתיים אף אחד לא קבע.

BravoMan

Active member
דווקא פה אני לא אתך...

אני בהחלט יכול להסכים עם vinney בעניין תקיפת חיילי צה"ל:
הייתי מאוד רוצה לראות הוראה לפתוח באש חיה על חרדים שמנסים לעשות לינצ'ים בחיילים.
&nbsp
כי אני בהחלט לא רואה הבדל בינם לבין אנשי חמס - אלה ואלה מנסים לרצוח את מי שמגן עלינו, ועל דבר כזה יש להגיב בכוח קטלני.
&nbsp
אני יכול להבין את הרצון של מי שמפונה מביתו להילחם כנגד מי שמפנה אותו, אבל דמו צריך להיות בראשו.
&nbsp
החיילים האלה שבאים לפנות מתנחלים, לא עושים זאת מרצונם, והם אינם אשמים בצורך לפנות.
רגע לפני הם הגנו בחייהם על המתנחל הזה וביתו, ורגע אחרי כשהמדינה תסדיר את העניין הם יזרו לעשות זאת.
&nbsp
אז כן - אין כאן מקום לסלחנות, רק בגלל שהאנשים האלה לא באים להשמיד את המדינה, כי הם בכל זאת פוגעים במדינה ובכולנו.

הפרבולה

New member
אתה עושה פה סלט בין חרדים למתנחלים

גם אני בעד ירי על חרדים שעושים לינץ בחיילי צה"ל בעיניהם שמאל קיצוני שמתנגדים בכלל לציונות ובעד שהערבים יכבשו אותנו.

הפרבולה

New member
יש הבדל מהותי , נותרי קרטא הם כמו השמאל הקיצוני

הם אנטי ציוניים ובעד שהערבים יכבשו אותנו.
&nbsp
ואילו 99.99% מ 700000 המתנחלים הם ציוניים .

vinney

Well-known member
המם...

״הם אנטי ציוניים ובעד שהערבים יכבשו אותנו.״ - זה נכון גם לבי החרדים וגם לגבי המתנחלים... לא בדיוק יודע מה ההבדל.
&nbsp
אם לקרוא את ההודעות שלך - חיסול מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית זאת מטרה נעלה עבורך. אתה עובד ללא הרף כדי שמדינת ישראל תוצף באוכלוסיה ערבית. אם אתה כמו כל המתנחלים - אז כן, אתה אנטי ציוני ובעד שערבים יכבשו את המדינה.

הפרבולה

New member
אני בעד הפרדה

אבל בניגוד אליך לא על ידי נסיגה ועקירת יהודים היכן שזה לא מתבקש דמוגרפית , אלה על ידי סיפוח לפי העקרון של "מכסימום שטח מינימום ערבים". אני גם לא פוסל טרנספר של האויב ממקומות מסוימים כמו למשל ברצועת עזה להבריח אותם דרומה לעבר סיני במילחמה הקרובה שתהיה לבטח מול האויב בעזה.

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי במקום אחר בשרשור

אנחנו לא רחוקים אחד משני בפתרון אותו אנחנו מוכנים לקבל. ההבדל ביננו הוא שאני דורש מעשה, ואתה מחכה למשיח.
&nbsp
המשיח לא יבוא לפתור לך את הבעיה.
&nbsp
לגבי טרנספר של ה״אויב״, כדאי שתשאל את המצרים קודם לפני שאתה מחליט לטרנספר אותם לסיני. כמו עם הסכם לונדון לגבי יו״ש - הרכבת להעביר את האחריות על העזתים למצרים עברה בשנות ה70 כשבגין לא התעקש שיקחו את עזה יחד עם סיני. עכשיו זאת בעיה שלנו, לא שלהם.

הפרבולה

New member
אין מה לשאול את מצריים היא חלק מהאויב

ישראל לא צריכה לקבל את זה שמדינות ערב ובעיקר מצריים "מתחזקות" 2 מליון ערבים במעמד של "פליטים" סמוך לגבולינו שמטרתם היא מימוש "זכות השיבה".
&nbsp
הסיבה שסחורות לא עוברות דרך מעבר רפיח ( חוץ מאמל"ח ) היא שמצריים מנסה לדחוף את ערביי עזה אלינו, סה"כ אין הבדל עקרוני בין ערביי עזה לערביי נמריים.
גם ערביי עזה לא מוכנים לשקם את עצמם בסיני או בעזה או בכל מקום במדינות ערב, למה שיעשו זאת ?הרי סיני היא כבר בריבונות ערבית - מטרתם היא לקחת את האדמה של היהודים ולא להשתקם על אדמה שכבר שייכת לערבים .

vinney

Well-known member
אין שום ״2 מליון פליטים״ סמוך לגבולנו שמצרים מתחזקת.

אתה פשוט ממציא דברים.

הפרבולה

New member
בהחלט , מדינות ערב מתחזקות כבר 70 שנה

את בעית הפליטים , זה הסיבה שהם לא מקבלים זכויות בלבנון ולא בסעודיה וגם לא במצריים. זה הסיבה שמצריים לא מעבירה סחורה דרך מעבר רפיח ( אלה רק את מה שישראל לפעמים מונעת כמו מלט וכמובן אמל"ח), כדי להפיל את האחריות של עזה עלינו ואנו משום מה משחקים לידיהם.
זה הסיבה לקיומה של אונר"א שתפקידו היחיד זה להנציח את "זכות השיבה".

חבל שישראל משתפת פעולה עם הערבים בנושא הזה ( למשל מנפיקה דרכונים לתושבי עזה ומנהלת להם את מרשם האוכלוסין כאילו היו אזרחים שלנו)

vinney

Well-known member
אגב, לא כל החרדים הם נטורי קרטא

ולא רק נטורי קרטא מתנכלים לחיילים.

BravoMan

Active member
אני לא עושה שום סלט.

קודם כל, קח בחשבון שהבעיה שלי מול חרדים היא לא רק מול נטורי קרטא כמו שכתבת למטה.
&nbsp
הלינצ'ים שאני מדבר עליהם לא נעשו ע"י נטורי קרטא ספציפית, אלא ע"י הפלג הירושלמי, ועוד קבוצות ששמחות לחיות פה, אבל לא רוצות להתגייס.
&nbsp
לגבי מתנחלים:
אין לי שום דבר אישי נגד מתנחלים באופן כללי, אפילו יש לי חברים שהם מתנחלים.
לא הייתי הולך לגור אפה שהם גרים, אבל זה לא נושא הדיון כאן.
&nbsp
עם זאת, כאשר מתנחל בוחר לתקוף חייל צה"ל תקיפה פיזית של ממש (אני לא מחשיב קללות כתקיפה), אין שום סיבה שדינו יהיה שונה מדין מחבל או חייל אויב - התר שימוש בכוח קטלני.
&nbsp
זה שהוא יהודי ומתנחל לא משנה את הבחירה שלו לתקוף.
בחר - דמו בראשו.
&nbsp
ובכנות, כשאני רואה מתנחלים תוקפים חיילים יותר כואב לי מאשר לשמוע על מחבל ערבי.
אויב זר אני יכול להבין - הוא אויב.
אבל הם? הם משלנו! עליהם החיילים האלה מגנים בגופם!
&nbsp
פינו להם בית? שילכו לבג"ץ. שיפגינו מול הכנסת. שיחסמו כבישים.
אבל לתקוף חיילים?
זו הכרזת מלחמה על המדינה. נקודה.

יבגניי34

New member
אתה מפספס את כל הפואנטה ברילוקיישן. ברילוקיישן אתה אורח

אתה לא קורא עיתונים, לא מוטרד מפוליטיקאים מושחתים, מגחך על שביתה אלימה בנמל או ברכבת, לרוב אין לך זכות הצבעה ממילא. משקיף על הכל מבחוץ וצוחק במקום לבכות (שזה מה שנותר לך לעשות בארץ).

אצלי המשפחה יותר חשובה מהתנהגות הממשלה

הגורם היחיד שמנע ממני לעשות רילוקיישן היה ההורים שלי.

ובמידה מסויימת הילדים. חשבתי שעדיף להם לגדול קרוב למשפחה.

אולי טעיתי.... היום הם כועסים עלי.... אומרים שהיו מעדיפים להיות אמריקאים....

vinney

Well-known member
מה איכפת לך מהתנהלות הממשלה?

ואם כבר - להיות שם ולדבר עם אנשים ולהציג להם את נקודת מבטך זאת הדרך הכי טובה לגרום לאנשים לשנות את דעתם, ודרך כך את התנהגות נציגיהם. למה אתה חושב שכל כך חשוב לפלשטינאים כל נושא ההסברה?
&nbsp
שיקולים בעד - חוויה של לחיות במקום שונה ואחר, ללמוד תרבות אחרת, שפה אחרת, צורת התנהלות אחרת. בהרבה מקרים מדובר גם ביתרון כלכלי (אבל לא בכל מקרה, כמו שגילינו בדיון על לונדון לא מזמן). זה חלון הזדמנויות - רילוקיישן אחד יוביל לאחר, תייצר קשרים במקומות שונים ובחברות שונות ועם אנשים שונים. זה בדרך כלל דרך טובה לפתח קריירה.
&nbsp
לגבי תושבות קבע - כמעט אף פעם לא תקבל תושבות קבע, או אפילו הבטחה, מיד עם ההצעה לרילוקיישן. אבל בהרבה מקרים תקבל את זה כמה שנים אחרי, אם תרצה. לא מכיר הרבה אנשים שחזור לארץ כי לא הצליחו לקבל גרין קארד בארה"ב. מכיר הרבה שחזרו כי רצו לחזור.
&nbsp
למה לא? משפחה, מעגל חברתי, חשש משינוי.

hadooper

New member
אני נוטה להסכים לגבי העובדה שמדובר בחלון הזדמנויות...

יש לי הרגשה שהמהלך הבא של ביבי יהיה למנוע ממהנדסים להגר וזה יגיע קרוב יותר מכפי שנדמה... מעדיף לעזוב את המשפחה מאשר להרגיש מקופח חברתית, על-ידי משטר כה פופוליסטי ואפל.

הפרבולה

New member
אתה אמור לתמוך בממשלה הזאת כי אתה שמאלני

מדובר בממשלה שדואגת ל"מצב ההומניטרי" בעזה יותר מאשר לתושבי עוטף עזה, העשיה שלהם בתחות ההתישבות ביו"ש ובירושלים דלה מאד בהשוואה לממשלת רבין ואולמרט ולמה שמצופה ממשלת "ימין". ראש הממשלה ביב להוט לדבר עם איזה פרטנר , אבל אין כזה ומעולם לא היה.
&nbsp
והכניעה שלה לחרדים היא בדיוק מה שהיה קורה עם המערך היה בשלטון, לאף אחד מהמחנות ימין ושמאל אין כוח פוליטי להקים ממשלה ללא החרדים.

למעלה