רילוקיישן

hadooper

New member
רילוקיישן

היי,

מתוך סקרנות, מה השיקולים השונים שהיו לכם לפני שהייתם מחליטים אם לחתום על הצעת עבודה שכוללת רילוקיישן בלי תושבות קבע?

לצורך העניין, נניח שמדובר בסטרטאפ / מוצר לא הכי סקסי ונוצץ, תפקיד פיתוח די רגיל ושגרתי (בארץ מצאתם סטארטפים אחרים יותר מושכים) אבל במדינה טובה עם רמת חיים גבוהה מאד. אלו אילוצים למשל היו גורמים לכם לוותר על ההזדמנות? עד כמה אי-הסכמה פוליטית עם התנהלות הממשלה בארץ מהווה פקטור בהחלטה?

תראה

זה תלוי אם זו אי הסכמה פוליטית נטו, או שהאוכלוסיה גם אנטישמית בנוסף לכל.
וכמובן, תלוי במצב ההגירה שם. לא הייתי עוברת לרוב מדינות אירופה, שמעתי מיותר מדי אנשים שגם במרכזי הערים במדינות מסוימות כבר לא נעים שישימו לב שאתה יהודי. בתור מישהי שרואים די מיד שהיא יהודייה, זה היה מרתיע אותי.

עוד שיקול: משפחה, ובעיקר הורים. ההורים שלנו לא צעירים ואני חושבת שיש משהו לא הוגן בלעזוב בשנים שהם צריכים אותנו, וכשיכול להיות שאין לנו עוד הרבה שנים איתם.

hadooper

New member
שמעתי על סיפורי היחס ליהודים, הם חסרי אחיזה במציאות לדעתי.

הרושם שלי הוא הפוך, במדינות מסויימות, הרגשתי שדווקא מכבדים אותי ומתחשבים בי יותר, אולי דווקא בגלל שיודעים שאני ישראלי.

hadooper

New member
אני מזכיר גם סיפור הזכיה באירוביזיון שאירע לאחרונה.

לא נראה לי שהאנטישמיות באירופה קיימת בסדרי גודל כמו אלו שמייחסים לה בחוגים מסויימים של מערך ההסברה הממשלתי / הימין הקיצוני וכדומה. אני חושב שהאירופאים הם מאד סולידריים, הם אוהבים להתחשב באאוטסיידרים למיניהם כמו דנה אינטרנשיונל ונטע ברזילי.

באמריקה, אני מעריך שהקפיצה באנטישמיות היא ברמות הרבה יותר מדאיגות...

BravoMan

Active member
אתה בשיא הרצינות חושב שתחרות שירה מייצגת דעת קהל?

hadooper

New member
במידה מסויימת, כן.

אבל מדובר כאן ברושם האישי שלי.
&nbsp
יש כאן הרי גם מדגם מסויים. זה לא סביר שתשנא יהודים / ישראלים ותתמוך בלהחרים אותם, אבל בוא בזמן גם תצביע בעדם בתחרות זמר.

vinney

Well-known member
הרעש בעיתונות ובטוקבקים מייצג לדעתך דעת קהל?

לא. אף אחד לא "שונא" אותנו, ואם תלך ברחוב בלונדון עם כיפה אף אחד לא יפגע בך יותר ממה שיפגעו בך אם תלך ברחוב בתל אביב עם כאפיה. יש שכונות שלא כדאי להכנס אליהן - גם בארץ וגם בחו"ל, בלי שום קשר.
&nbsp
הגישה של הימין הישראלי, ובמיוחד של המתנחלים, ששונאים אותם - מוצדקת כי שונאים אותם, ובצדק. אם תבהיר שאתה לא מתנחל - אף אחד לא יגיד לך מילה רעה.
&nbsp
אם תדבר כמו הפרבולה - ברור שתחטוף מכות, אבל בצדק.

הפרבולה

New member
זה לא נכון.

בד"כ זה הכל או לא כלום, מי ששונא אותנו שונא כל ישראלי בלי קשר למקום מגוריו מבחינתו כל פלסטין זה כיבוש ( תשאל את רוגר ווטרס למשל). מי שבעדינו או אפילו סתם אדיש אז לא איכפת לו אם אתה גר בתוך או מחוץ לקו הירוק
.
אבל יש קומץ אידיוטים שימושיים רובם יהודים שעדין עושים את האבחנה המטופשת הזאת של מי שגר בתוך או מחץ לקו הירוק. רוב הישראלים ימין ושמאל יודעים כבר מזמן שהבעיה עם הערבים היא לא "השטחים הכבושים" של 67 , אלה כל פלסטין . כולם התפכחו מזמן מאשלית אוסלו. אם כי יש כמה שלמרות זאת לא יכולים להשתחרר מהשינאה שלהם ל 700000 היהודים שגרים מעבר לקו כי פעם הם חשבו ( וחלקם אולי עדין מאמינים ) שהם המכשול להסכם שלום עם הכנופיה של ערפאת

vinney

Well-known member
מאיפה אתה יודע?

אתה לא יוצא מהבועה שלך, מה אתה בכלל יודע על העולם? מה שסיפרו לך השכנים שלך?
&nbsp
אפשר לחשוב, הפרבולה איש העולם הגדול אומר לי מה השכנים שלי חושבים!

&nbsp
&nbsp

הפרבולה

New member
תקרא את המצע של BDS

1) סוף ל"כיבוש ולקולוניזציה של אדמות ערביות", וכן "הריסה של החומה" (גדר ההפרדה שבין ישראל לרשות הפלסטינית).
2) הכרת ישראל ב"זכויות הבסיסיות של אזרחיה הערבים הפלסטיניים, עד כדי שוויון מלא".
3) "כיבוד, הגנה וקידום ישראליים של זכויות הפליטים הפלסטיניים לשוב לבתיהם, כפי שהוחלט בהחלטת העצרת הכללית של האו"ם 194".

https://he.wikipedia.org/wiki/BDS

רוב האנשים בעולם או שתומכים או שמתנגדים ל BDS, רק מיעוט הוא באמצע ( רובם שמאלנים יהודים שהם גם אידוטים שימושיים ודי מבולבלים )

vinney

Well-known member
למה לי לקרוא איזה מאמר בויקיפדיה?

אני לא מבין, מה אתה חושב שאתה מנסה להוכיח? שBDS טועים? שלא צריך לתמוך בהם? אני יודע את זה, אני לא תומך בהם.
&nbsp
אבל אני מסביר לך למה אנשים בציבור הכללי באירופה או ארה"ב תומכים בהם. למה? כי מבחינת האנשים האלה כל מה שהם יודעים על ישראל זה מה שאנשי BDS מספרים להם.
&nbsp
ואנשי BDS מביאים ציטוטים של אנשים כמוך, צילומים של אנשים כמוך פוגעים בפלשטינאים, סרטים של אנשים כמוך מעלים קרוואנים על גבעות לא להם - ואומרים "אלה הישראלים". ואלה לא. הישראלים הם לא כמוך. אתה במיעוט זניח חסר כל משמעות. אם רק היו מעיפים אותך לקיבינימט כמו שהעיפו את החברים שלך מעזה - לא היה לBDS שום תחמושת נגד ישראל.
&nbsp
אתה הוא הנשק הסודי שלהם. כל ההצלחות שלהם הן תודות לך. הם לא היו מצליחים לעשות כלום אם לא היית פותח את הג'ורה.
&nbsp
אתה, המתנחל, הוא האשם היחיד והבלעדי בכל הצלחה של BDS.
&nbsp
רק אתה.

הפרבולה

New member
ה BDS דוקא ממעט להביא תמונות מהגבעות של יו"ש

כי הארועים המענינים מבחינתו הם בגיזרה אחרת - עזה. משם הוא מביא את התמונות של איך צהל "טובח" בפלסטינים . מבחינתו הנגב המערבי הוא שטח כבוש וזכותם של ערביי עזה לנסות לפרוץ את הגבול ו"לשוב אל אדמתם".

אתם השמאלנים אשמים בעלית ה BDS, לפני אוסלו התנועה לא היתה קיימת. הנסיון פאתטי שלכם לשכנע את ערפאת לקבל את יו"ש ושיניח לנו גרם לעלית ה BDS כדי להבאיר לכם שכל פלסטין זה שטח כבוש

וביו"ש אין מיעוט יש 700000 יהודים.

vinney

Well-known member
לא ראיתי אף טענה כזאת

אני לא יודע איפה ראית שמישהו טוען ש"זכותם של ערביי עזה לנסות לפרוץ את הגבול ו"לשוב אל אדמתם".", לא ראיתי את זה בשום מקום.
&nbsp
כן ראיתי תיאורים של "הפגנות שקטות שפוזרו על ידי צלפים ישראלים" ו"ילדים שנפגעו "רק" כי עברו ליד גדר המערכת", ולא ראיתי שום תגובה ישראלית לכך שהילדים בעצם מטמינים מטענים וה"הפגנות השקטות" נועדו לפרוץ את גבול. וזאת בדיוק בעיית ההסברה שדיברתי עליה.
&nbsp
אתה עדיין חי במאה הקודמת ומדבר על אוסלו, אני מדבר על היום. היום - היום אתה הבעיה.
&nbsp
גם במאה הקודמת היית הבעיה, וגם היום אתה הבעיה.
&nbsp
ולא, אין ביו"ש 700 אלף יהודים, זה מספר שכבר הפרכתי כמה פעמים. בדיוק כמו המחבלים הפלשטינאים - גם לך אין שום בעיה לשקר כדי לקדם את האג'נדה שלך. עוד קו דמיון בינך לבינם. כמו שאמרתי - חוץ מהדת אין הבדל בינך למחבלים הפלשטינאים. אתם בדיוק אותו דבר וצריכים לקבל בדיוק את אותו היחס.

הפרבולה

New member
מועצת הבטחון של האו"ם בעצם גינויה של ישראל תומכת

בנסיונם של ערביי עזה לפרוץ את הגבול! הם לא טיפשים הם יודעים בדיוק מה הכוונה של הערבים בעזה, התמונות מהגבול מדברות בעד עצמם ולא צריך שום הסברה, המון ערבים שמתקרבים לגבול מבעירים צמיגים ומסים פיזית לחבל בגדר. יותר מזה מנהיגי עזה הצהירו בעצמם שהמטרה היא לשוב לאדמות הכבושות , הם גם קראו לזה "צעדת השיבה".

נראה לך שאם היינו מביאים "הוכחה" שאותו ערבי שנפגע ליד הגדר ניסה לשים מטען חבלה זה היה משפיע על החלטות האו"ם , נו באמת?

vinney

Well-known member
למי איכפת ממועצת הבטחון של האו"מ? לאף אחד חוץ ממך, כך נראה.

BravoMan

Active member
אה, אז היית צריך להבהיר קודם שמבחינתך מועצת הבטחון של הוא"ם

זה "אף אחד", או שאתה עיוור ולא רואה אותם.
&nbsp
אבל ברצינות, היות ושוב התדרדרנו למלחמה הזו, אני חייב לשאול אותך:
מה בדיוק נראה לך שיקרה אם נפנה את היפרבולה וחבריו, ונשוב לגבולות 67?
&nbsp
אתה חושב שמיד יהיה פה שלום?
שה-"פלסטינים" יהפכו לעם אמתי ויקימו לעצמם מדינה ריבונית עם תנאי מחיה ראויים?
&nbsp
אתה אשכרה מאמין שזה מה שיקרה ביו"ש אם נסוג משם?

vinney

Well-known member
שלום? לא.

גבול מוגדר? כן.
&nbsp
כמו שעכשיו בעזה ירו עליהם כשהם ניסו לחצות את הגבול - כך גם צריך להיות ביו"ש.
&nbsp
ואני אגלה לך סוד - זה כמעט ולא הופיע בחדשות בחו"ל. כמה כתבות פזורות בין האתרים וזהו. וכל מי שאני דיברתי איתו הגיב "נו, ניסו לחצות את הגבול וחטפו".
&nbsp
או"מ? מועצת הבטחון? אלה פוליטיקות, אלה לא דברים שמעניינים אנשים ברחוב. BDS לא עובד על או"מ, BDS עובד על אנשים ברחוב!

הפרבולה

New member
אי אפשר לעשות גבול מוגדר בגיזרת יו"ש

מצד אחד ישראל תרצה אולי לסגת לקו הירוק כדי לקבל לגיטימציה בין לאומית "לירות על אלו שינסו לחצות את הגבול" ולכן יש לעקור גם את השכונות היהודיות במזרח ירושלים )
מצד שני אף ממשלה שפויה לא תפקיר 10% מהעם היהודי בישראל תחת שלטון זר ועוין.
מצד שלישי עקירת 700 אלף יהודים תעלה 500 מליארד שקל ותגרום למשבר כלכלי חמור.

וגם אם זה ניסוג לקווי 67 סביר שלא נקבל לגיטימציה בין לאומית "לירות על חוצי גבול", אתה ממש מתעלם ממה ששבאמת קורה בעזה, נסיונות פלישה מלווים בטרור יום יומי שהופכים את חיי תושבי הנגב המערבי לגיהנום . אתה מתעלם מכך כי זה לא מתאים לאגנדה שלך. אוי ואבוי אם מציאות כזאת תגיע גם לישובי מישור החוף, מה נעשה כל פעם שתעוף רקטה לעבר הרצליה ? נפציץ עמדת חמאס ריקה ( כדי לא לפגוע בשוגג ב"אזרחים לא מעורבים" שעלול להחשב כפשע מילחמה) בקלקיליה?

BravoMan

Active member
אה, אז זו ראיית העולם שלך:

אם קומץ אנשים ספציפי שנמצא בקרבתך מסכים לדבר איתך על משהו, זה משקף במדויק את המצב העולמי.
&nbsp
בתור אחד שנמצא הרבה יותר קרוב ממך ל-"גבול המוגדר" עם עזה, אני יכול לומר לך בלב שלם, שהגבול המוגדר הזה שווה לתחת.
&nbsp
המצב הביטחוני היה הרבה יותר טוב כשגוש קטיף היה במקומו, ושלטנו שם באוכלוסיה ערבית מבוזרת.
&nbsp
ואתה יודע מה?
לא אני מוכן להתערב שלא רק מחברים שלך, אלא מאף גורם לא תמצא בכי על "מצב הומניטרי חמור" בעזה מתקופת גוש קטיף, לפני שחמס השתלט.
&nbsp
יש לי חדשות בשבילך:
היפרבולה וחבריו טובים יותר לא רק ליהודים, אלא גם לערבים ביו"ש, הרבה יותר מ-"גבול מוגדר" שלא ישתיק אף מתלונן מחו"ל, ורק יהפוך את המצב בשטח לגרוע יותר.
&nbsp
ניסינו, ראינו, הספיק לנו.

vinney

Well-known member
בניגוד אלייך, אני אשכר מדבר עם אנשים מהעולם.

"המצב הביטחוני היה הרבה יותר טוב כשגוש קטיף היה במקומו, ושלטנו שם באוכלוסיה ערבית מבוזרת." - שקר, זה פשוט לא נכון עובדתית. אתה לא מדבר עם איזה מתנחל שלא איכפת לו מחיי אדם, אתה מדבר עם מילואימניק שחי ונשם את עזה במשך עשור. אתה משקר.

למעלה