רטבים ותיבולים

רטבים ותיבולים

טוב, אני לא יודעת למה זה קורה אבל בזמן האחרון אני לא נהנית בכלל מהאוכל שאני מכינה. אולי דווקא כי אני מנסה לגוון את סגנוני התיבול השונים ואיכשהו זה לא יוצא טוב. אולי זה גם קשור לניסיון שלי לרדת במשקל והפחתת השמן בתבשילים (למרות שזה לא ממש נראה לי כי גם מלכתחילה לא ממש "שפכתי" שמן לתבשילים והוא לא היה מרכיב עיקרי בתיבול.

למשל תבשילי ירקות שכוללים אצלי בדר"כ: גזר, סלק, ברוקולי, קישואים ודלעת (משתנה מדי פעם) אני מתבלת, מלבד טיפת שמן בפפריקה ורסק עגבניות. ושוב, איכשהו זה יוצא ממש, אבל ממש לא טעים ואני אוכלת בכוח כדי לא להיות רעבה. (ואני יודעת שגם "לאכול בכוח" זה לא הכי בריא).

האמת שעד עכשיו התיבול האולטימטיבי שלי לתבשילי ירקות היה רוטב סויה שזה הרוטב המנצח אצלי אבל אני גם יודעת שזה לא הכי בריא לאכול כל יום כל היום רוטב סויה, לכן הניסיון לגוון.

כנ"ל גם לגבי הפסטה, לתבל אותה רק ברסק עגבניות, לא יוצא טעים.

באיזה רטבים/תיבולים אתם משתמשים בתבשילים שונים? (אשמח גם ובמיוחד לרעיונות לתיבולים ורטבים להכנה, ולאו דווקא כאלה שנקנים מוכנים)

JakeD

New member
הרבה יותר חשוב

להפחית צריכת פחמימות מאשר צריכת שמן.
למשל, פסטה תורמת הרבה יותר לעליה במשקל מאשר שמן. אם תרצי, אוכל להפנות אותך לספר באנגלית העוסק בענין.

אני ממליץ להפחית בצריכת פסטה, לחם, וירקות עתירי פחמימות (תפו"א, בטטה וכד'), ולהגדיל צריכת קטניות. את תרגישי יותר שבעה.

אני משתמש בהרבה שום, בזיליקום, אורגנו, כמון, קארי, וגם מעט רטבים ומרכיבים כמו צ'ילי, סצ'ואן, חמאת בוטנים, חלב קוקוס וסילאן.

אם תפחיתי בפחמימות הקלות, תוכלי להשתמש בהם בלי נקיפות מצפון.

Gidi Shemer

New member
OMG פתחת פה מלחמת עולם

vegetalien, סור הלום

תודה, אבל

את הייעוץ התזונתי/דיאטטי אני מעדיפה להשאיר לדיאטנית שלי

אבל רק אומר שגם פסטה אני לא אוכלת כל יום אלא זאת הייתה רק דוגמא למה שאכלתי היום. ולמרות שאני כן אוכלת פסטה זה לא הפריע לי לרדת 15 ק"ג בחצי שנה האחרונה.

לכן שאלתי בעיקר על רטבים ותיבולים.
חריף אני פחות אוהבת. אני אנסה את שאר התיבולים שהזכרת. תודה.

נטע... הפעם השלוש נקודות יש להן אמירה מאוד

משמעותית...
15 קילו בחצי שנה...
שאפו!!
כל הכבוד!

רדי והצליחי!

תודה

הפחתת ממתקים והגברת פעילות גופנית במיוחד עושות את העבודה
(אגב, אתמול קניתי מכנסיים מידה 39, כאשר לפני חצי שנה בערך לא היה לי סיכוי להיכנס אפילו ל-42..)

vegetalien

New member
Monsieur,

ברצוני לדעת כיצד אדם אנטי-פחמימות כמוך מעז להמליץ על קטניות, שמכילות בעיקר (70%) פחמימה (עמילן) ?

בשומן - 9 קלוריות לגרם
בפחמימה - 4 קלוריות לגרם

השמנה והרזיה זה עניין של קלוריות IN מול קלוריות OUT. אז הסבר-לי-נא, כיצד פחמימה משמינה יותר משומן?

JakeD

New member
אני לא מסכים איתך שזה עניין של קלוריות IN-OUT

יש הבדל בין אבני הבנין, הגוף מעבד אותם בצורה שונה, והם מעודדים צריכת מזון נוספת בצורה שונה. סוכרים למשל גורמים להרעבה של התא, ולרצון עז לצריכת פחמימות נוספת.
אלו עובדות מוסכמות, ברמות שונות, על תזונאים וחוקרים.

לגבי קטניות, מדובר בפחמימות מורכבות, שכוללות חלבון. פול למשל, 12 גר' חלבון ו-7 גר' סיבים לעומת 20 גר' פחמימות, לכל 100 גרם.
בסויה תכולת החלבונים גבוהה הרבה יותר.

כך שהמספר שהבאת איננו נכון.

אני אפנה אותך לספר Why We Get Fat: And What to Do About It שעוסק בנושא בצורה נרחבת.

vegetalien

New member
גארי טאובס?

החבר גידי יוכל לדווח לך מה דעתי עליו.

גם בתפו"א ובטטה יש חלבון. והפחמימה המורכבת היא בדיוק אותה פחמימה מורכבת (עמילן). הפתעה - גם בדגנים מדובר בדיוק באותה פחמימה.

רצון עז לצריכת פחמימות נוספת??? רוב ה"פחמימות" שהציבור מכור אליהן, מכילות יותר קלוריות משומן מפחמימות: שוקולדים, עוגות, חטיפי תפו"א (ראוי לקרוא להם חטיפי שמן עם תפו"א) ושאר מרעין בישין.

ולסיום... אנקדוטה קטנה: לפני שנתיים שקלתי 113 ק"ג (על 1.73 מ' גובה). כיום אני שוקל בין 59 ל- 60 ק"ג. יחס הקלוריות בתזונה שלי (נכון להיום) היא 80% פחמימות, 10% חלבון, 10% שומן (לא רו-פוד).

אז................. שלא יעבדו עליכם.

Cher Monsieur

אתה לא יכול לרשום כזה דבר ולהתעופף.

פרט
נמק
הסבר
שתף

הסבר נא בפרוטרוט לכל מאותגרי המשקל בינינו

למה שינית את אורח חייך.

בתודה מראש

vegetalien

New member
את אורח חיי שיניתי

לאכילה של מזון לא-מעובד. איך אומרות התזונאיות הטבעוניות? פירות, ירקות, דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים (משני האחרונים מעט מאוד. בעיקר זרעי פשתן ואגוזי ברזיל).

אני חושב שהייתי אחד מהטבעונים היחידים שלקח את ההמלצה כלשונה ובמקום לרדת על שניצל טופו, שווארמה סייטן, ממרחי טופוטי ועוגות מטובענות, התחלתי לאכול יותר כרוב וברוקולי.

גיליתי את תענוגות הבטטה והדלורית (
), את מתיקותם האלוהית של הפירות, את המרקם העדין של הקינואה, ואת ההנאה שבזלילת שעועית בובעס.

שוקולדים, קפה, קולה, צ'יפס, בצקים, חטיפים ושמני מאכל - אאוט. Whole Foods - אין.

נכון, אחרי ששאלתי נזכרתי. היום אני

תודה.
לא נראה לי שאשבע ממנה אחת ביום של קטניות /דגנים
ואולי זו סתם אשליה בראשי

vegetalien

New member
תלוי מה זו מנה בשבילך.

אצלי זה משהו כמו 300 ג' + 300 ג'. לפעמים יותר, אך בד"כ לא פחות.
אני מכיר אנשים שמנה בשבילם זה חצי כוס + חצי כוס. מזה גם אני לא אשבע.

למעלה