רוצה לשמוע את דעתכם...

מוסיק1

New member
תשמעי ...........................

שמעי את לא צריכה להתעצבן כי בסך הכל אנחנו כאן דנים על דברים ועל חמות נו מה לעשות שלכל חמה איפה שהוא יש דפק ונכון שאולי חמותך מתערבת לך יותר מידי אבל הכוונה שלה היא טובה הכוונה דלי זה לא שטת תסבלי ותגידי על כל דבר תודה או לא יודעת מה א-ב-ל אני רוצה להגיד לך אחרי מה שאני ובעלי עברנו וממשיכים לעבור מי חמתי אז הדברים שאת אומרת אולי נראים לי מאוד טובים וסליחה שאולי אני לא הייתי מובנת מידי אבל זאת הייתה כוונתי אני לא אומרת שחמתך היא זהב אבל יש לה כוונות טובות לאומת חמתי שהיא רוצה רק לעשות רע והכי הכי מטריף אותי שהיא רוצה לעשות רע לא לי אלה לבן שלה ולנכד שלה שזה בכלל מוגזם תחשבי שאני הלכתי בהריון עם תאומים וכאשר אחד מהם לא תהפתח חמותי אמרה מזל שאלוהים לפחות ריחם על ילד אחד כי עם היו לכם 2 אז בעלי היה בבית משוגעים חמותי אמרה לבעלי שעם הוא לא יבוא אליה על ארבע אז היא תשב אליו שיבה חמותי כבר שנתיים לא מדברת אתנו לא כלום היא לא הגיע ליום הולדת של הילד שלי כבר שנתיים אחרי שהזמינו אותה חמותי מצלצלת לאחים שלה ואומרת עם יזמינו אותנו לאירוע או יום הולדת או חג אז היא לא תבוא את מבינה עם מי יש לנו עסק עם מכשפה ועוד תחשבי שאני לא רבתי איתה אלה בעלי רב איתה מה היה קורה עם אני הייתי רבה איתה ועל מה הוא רב איתה על זה שהיא החליטה שהיא פותחת לבעלי את המכתבים האישיים שלו מהבנק, מהעבודה, מי רופא וכ"ד והמריבה נמשכת כבר שנתיים עוד חודש נחגוג שנתיים שבתקופה הזאת היא רק עושה דברים רעים ושולחת שליחים להגיד לנו כל מיני מסרים ודברים מגעים ובחוץ היא מציירת את עצמה כל כך טובה שאף אחד לא יכול בכלל להאמין שהיא כזאת זבל אז את לא צריכה לקחת את הדברים שלי קרוב ללב טוב

רינת3434

New member
אם הייתי רוצה להיות נחמדה הייתי

אומרת לך," קפצילי, זה לא יפה היא בסה"כ עוזרת לך, כמה טוב לב באישה אחת שלמה, וואו בנות היו מתחלפות איתך בכיף".. אבללללללל בגלל שאני מכירה הרבה בעצם המוןןןן חמיות מרוקאיות קצת קשה לחשוב על טוב ליבם (בסדר ,בסדר יש גם כמה יוצאות מן הכלל..) היא רוצה שזה יראה כאילו היא מלאך טהור שעוזר בהכל וחף מפשע אבל היא נחש מתחת לקש (אגב אם סתם בא לך לעצבן אותה תוכלי לומר לה :"חישי מישי" שזה נחש ארסי במרוקאית..) יש לי ההרגשה ותקני אותי אם אני טועה שאת עדינה כזו נכון? קומי קחי את עצמך בידיים וכנסי בה, שלא תנקה לך את הבית ובלי טובות, שלא תקנה לך שום כיריים בצבע כסף ושלא תהיה טובה על חשבונך ותתן לבן שליך קולהבזמן שאת, את האמא אמרתי מפורשות לא!!!! יופי, מתכננת איך לסדר את הבית, איך לעשות יום הולדת, תשאלי אותה בהזדמנות אם התחתון הסקסי שאת לובשת הוא בסדר מבחינתה או שגם אותו צריך להחליף... וזה בסדר גמור, לא רק שהיא תזיז גפרור אפילו שתזיז חתיכת צמר גפן (שפחות מרעישה..)שתשאל אותך ותקבל את התשובה כמו שאת רוצה ולא כמו שבא לה.. המרוקאיות האלה מכה מכה...

mishelli

New member
../images/Emo24.gifאני דווקא הייתי שמחה לחמות כזאת

אני עצלנית איומה, ולקנות אוכל מוכן זאת הוצאה כבדה בשבילי. האמא של הבן זוג לא עוזרת בכלל, ואף פעם לא באה לבקר. אבל אם אנחנו באים אליה (לעיתים רחוקות), היא מארחת יפה מאד וכייף לדבר איתה.

mishelli

New member
בשבילנו זה שלושה אוטובוסים

לכל צד. לה יש אוטו והיא נוהגת. בעלה לוקח אותנו לפיקניקים בשבתות.

3481

New member
הלוואי וחמותי היתה מכינה משהו לאכול

שאנחנו באים לבית שלה.

נכון שזה כבר עבר, אבל

היית צריכה להכניס את האוכל שלה למקרר. כפי שאמרו לך זה ענין תרבותי, בכמה שיחות לא מאמינה שתצליחי לשנות אותה (למרות שלא יזיק לשנות!) עכשיו כשאת מכירה את הנפשות הפועלות, את צריכה להתמגן. להזמין אותה לארוחות לשעה שאת יודעת שהשולחן יהיה ערוך ומוכן. לברר אתך או עם בעלך לגבי כל אורח שהיא רוצה לצרף (חמותי הזמינה, שבועיים אחרי הלידה, את כל האחים שלה אלינו הביתה, והנשים כמובן.....פתחה להם שולחן ועזבה אותנו עם בלאגאן אחד שלם. כמובן שהיא הודיעה רק שעה קודם ושרק אח אחד מגיע). אגב, היא באמת לא מבינה מה יש פה לכעוס.

livנת

New member
בהנחה שזה לא נעשה מרוע..

למרוקאיות יש שתלטנות ורצון בתשומת לב בצורה מוחצנת. נכון שהכוונה שלה היתה טובה אבל היא היתה צריכה להתיעץ איתך קודם. ברור גם שהיא לא חשבה על זה. זכותך גם לא לשים כלום על השולחן, ואני מניחה שהיא רואה את הדברים אחרת. היא דור אחר. עם כמה שזה מכוונה טובה, אני לא אוהבת שנכסים לפרטיות של בן אדם או זוג, לכן טוב שעשית לזה קאט לא צריכה להצטדק יותר מידיי, זה מה יש וזהו. אומרת עוגה? תזכירי לה שזה רק עוגה, ותזכירי לה גם של מי הארוע פעם אחת לא נעים אבל אלה צריך להעמיד אותן במקום. "שופוני" :)

פרצלה

New member
היא התייעצה קודם וקיבלה תשובה שלילית

זה לא שהיא לא ידעה שהכלה שלה לא רוצה שהיא תביא מאכלים. היא ידעה ובכל זאצת הביאה

livנת

New member
ידוע ידוע...

זה הצד המרוקאי, של הלא מחשבן העיקר לעשות מה שבא לך ושיראו ולהתבלט וכו..גם אם היא טובה וזה מכוונה טובה צריך קצת להדק איתה את החגורה אם זה באמת מפריע למאחרת, והיא לא יכולה להעלים עין ולהינות מהספק (וזכותה). בהצלחה

Big L Corleone

New member
איזה שטויות.. אני מרוקאי ואין לי דברים כאלה

במשפחה, ויש לי משפחה גדולה..

livנת

New member
אנחנו מדברים פה על הרוב..

שים לב לתגובות פה על העדה הזו, כולם כותבים כמעט אותו הדבר וכנראה שאין עשן בלי אש. אל תיקח את זה אישי, יכול להיות שאתם יצאתם אנשים מיוחדים מודעים יותר, ועם אופי שונה... חוץ מזה, אצל גברים זה שונה מאצל נשים וגם מרוקאים לא יודו בזה או יזהו את זה זה עדות אחרות רואות את זה.. אבל שטויות, לכל עדה יש משהו.. אני יכולה להגיד לך שאני חצי תימניה, אתה יכול לראות אותי בתמונה. אבא שלי תימני. על גופתי המתה אני לא אצא עם מישהו תימני. ורק על העדה הזו אני אומר את זה... שבת שלום ולא לריב בבקשה :) הכול דיבורים..

Big L Corleone

New member
לא לוקח את זה אישי

אני פשוט לוקח אותכם כגזענים :) מה זה ההכללות האלה? "מרוקאים הם ברברים" טוב- פולנים הם צבועים, פרסים הם קמצנים, רומנים גנבים, כורדים טיפשים ולגרוזינים תמיד יש מכולת.. אם תגידו את זה בצחוק- אז זה מתקבל, אבל יש פה אנשים שבטוחים שמרוקאי זה אופי מסויים, ודבר ראשון- יש שני סוגים של יהודים ממרוקו- 1- יהודים שגורשו מספרד, הם בדרך-כלל יותר התחברו לתרבות ולחינוך הצרפתי והסוג השני אלו יהודים שחיו במרוקו מאות שנים לפני גירוש ספרד (בערך מהמאה הראשונה לספירה), והם יותר התחברו לתרבות הערבית שגדלו בה.. יותר מזה- יש יהודים שגדלו על חינוך צרפתי בבתי-ספר שהצרפתים הקימו במרוקו, ולעומתם יש גם כאלה שחיו בכפרים ולא ידעו קרוא וכתוב.. אמנם רוב היהודים התרכזו במספר ערים, אבל כיוון שמרוקו היא ארץ ענקית עם אוכלוסיה של למעלה מ-30 מיליון אזרחים- הגיעו לישראל יהודים מכל סוגי האוכלוסיה.. מדברים על זה שמרוקאים הם ברברים ויש את הסטיגמה הזאת הרבה זמן, אבל עד עכשיו רוב המרוקאים שאני מכיר הם ממש לא כאלה..

livנת

New member
תגובה ליתר דיוק...

היי היי, אני לא אמרתי ולא אומר לעולם ברברים על עדה מסויימת כי זה ממש עניין של חינוך וזו כבר הגזמה להוציא דבר כזה מהפה. דיברתי על דפוס אופי חוזר על עצמו אצל רוב העדה, של שתלטנות,צומי ושופוני בקרב הנשים, ואוכל להוסיף מבלי לפחד גם תעוזתנות יתר ויש גם בוגדנות, ואם אני אומרת רוב זה יכול להיות 55% ולווא דוקא 95% אז השארתי מלא מקום למי שאינו כזה..או יותר נכון אינה כזו..כי לגבי הגברים אין מה לומר חוץ מזה שהם חתיכים :). נשים זה תמיד בעיה, לא משנה באיזו עדה..אז נקלעת פה לשיחה על מרוקאים, נו אז? שלא נשכח שבאותה נשימה בהודעה הקודמת שלי ירדתי גם על התימנים (אם כי התימניות משהו), נו אז..? לפעמים דעות של אנשים נכונות ולפעמים לא וזה זכותם, אבל לומר ברברים ומילים לא יפות זה לא לעניין. שבוע טוףףףףףףף לכולללללללללם!

Big L Corleone

New member
זה עניין של אגו

היא רוצה להראות שהיא שווה משהו עדיין, ושהיא עושה דברים.. בלי שום קשר אלייך.. יכול להיות שהיא עושה את זה לעוד אנשים.. אם הייתי במקומך הייתי מנצל את הרצון שלה להביא אוכל ונח קצת, שהיא תכין.. מה אכפת לך

קפצילי גם להזיז גפרור היא צריכה לבקש ממך

אישור. הבית הוא שלך, את מחליטה איך ואת מי לארח, לה אין זכות לשנות לך תכניות או לקלקל לך אותן. היא יכולה להביא עוגה, אם היא רוצה, לשאול אם היא יכולה להזמין את הדודים והדודות של הילד ושל בעלך. שום דבר לא לעשות על דעת עצמה בביתך. אבל, יש הרבה נשים כמו חמותך עם כוונות טובות ובלי גבולות.

גליה89

New member
אווווווווווווווווויייי חמות

לא משנה אם זה מרוקאית או פולניה. כל אמא תשמור על "הבן" שלה כמו איזה לביה טורפת. אני אומרת, שצריך להיזהר מכולן הן מסוכנות, הלואי ולא היה מושג כזה חמות!!!!!!!!!!!!!!. שונאת את חמותי שונאאאאאאאת, ושוב שונאת.

למעלה