רוצה לשמוע את דעתכם...

מוסיק1

New member
הדברים שלך מאוד מוגזמים

את הוצאת את כל הדבר הקטן הזה מהפרופורציה מה רע בזה שהיא הכינה וניסתה שלך יהיה קל יותר מה רע בזה שהיא הביא לנכד שלה ליום הולדת מתנות ואנשים אחרים שהביאו לבן שלך מתנות מה רע בזה שהיא עשה לילד נעים ושרה לא שירים והביא עוגות ואוכל למה הכלות לא יודעות להעריך חמה טובה וכלות שנותנות כבוד לא מקבלות את הכבוד חזרה את יודעת חמתי העקבות מריבה שלה עם בעלי לא הגיע ל2 ימי הולדת של בני אז זה יותר טובה ? ולא שלחה ברכה ולא מתנה ולא כלום תעריכי את מה שיש לך אני בטוחה שהכוונה שלה הייתה רק טובה ורצתה להקל אלייך ואת מפרשת את הדברים לצד הרע

את חצופה

באמת מה רע - לעמוד לבשל ולטרוח - בישלת פעם למישהו? התכוננת והכנת את הבית כפי שרצית? התעייפת פעם בגלל מאמץ פיזי כשאת מתכוננת לבוא אורחים? באמת מה רע שאנשים מגיעים אליך ללא הזמנה, ואת לחא יכולה לארח אותם מכל הלב. באמת מה רע שתכננת לבלות ערב רגוע בבית ונכנסים אנשים שצריך לעמוד ולטרוח בשבילם. באמת מה רע? אם היה לך יום קשה בעבודה ואת רק רוצה קצת שקט. מה רע????? זה שאת זקוקה שמישהו יביא לך סירי אוכל, לא אומר שגם היא זקוקה לזה. ולא צריך להיות חמות - צריך להיות בנאדם קשוב. אפשר להציע לאדם לעשות טובה, אי אפשר לדחוף לו אותה בכוח.

פרצלה

New member
מוסיק,את כותבת מעט בחוצפה

איך את יודעת איך היא היתה מגיבה לאמא שלה? החמה של הבחורה הזו משתלטת לה על האירועים שהיא עושה ובחוצפה במסווה של עזרה עושה מה שהיא רוצה. זכותה לערוך ימי הולדת או חנוכות בית בלי שישתלטו עליה,ואני ממש לא רואה בזה עזרה,זו הצהרה,הצהרה מי קובעת ומי מחליטה.

מוסיק1

New member
תגובה לפרצלה

לדעתי זאת חרטה כי איך בדיוק היא יכולה להשתלת אליה בכך שהיא עוזרת לה להכין אוכל וחוץ מי זה זאת לא השתלטות רע אפילו שאני לא רואה כאן שום השתלטות ואני ממש לא בחורה חוצפנית אז את לא צריכה להגיד שאני כזאת חוץ מי זה גם עם היא חושבת שמשתלטים אליה או על האירוע שלה למה צריך להגיד את זה ולפתח מריבה על מקום חלק סתם יש חמות ויש חמות אבל יש כלות ויש כלות למה כל דבר צריך לפרש לרע אני בטוחה שהיא לא התכוונה לעשות רע אלה רק טוב אני לא חושבת שזה תענוג גדול לעמוד כל היום במטבח ולהזיע כידי לעשות שיפוני אבל לעומת זאת אני בטוחה שעם אותה חמה לא הייתה עושה כלום ומגיע ככה לבוא לשבת וללכת אז אותה כלה גם לא הייתה סותמת אלה אומרת מה היא באה לכאן רק כידי לשבת מה היא לא יכולה לעזור וכ"ד

את מכירה את הנפשות הפועלות?

לא צריך להגזים לאף קיצוניות, צריך להציע עזרה ולתת עזרה מינימלית, אבל אי אפשר לכפות את עצמך על בית שהוא לא שלך. את בעצמך כותבת שזה לא תענוג גדול להזיע במטבח כל היום. זה בטח לא תענוג גדול לעשות את זה - כדי שכל האוכל יתקע במקרר!!! (כמה צלחות הגשה כבר היו לה, וכמה מקום על השולחן לאכלס 2 ארוחות שלמות).

פרצלה

New member
שאני אבין

נגיד שתעשי לילד שלך בבוא יום היום בר מצווה,תעבדי על האירוע המון זמן שלמי למעצב אולם במיטב כספך עבור עיצוב כלבבך וכשתגיעי בערב לאולם תגלי.......שכל העיצוב שונה וממש לא לטעמך ולמה? כי חמתך חשבה שככה יותר יפה. זה מקובל עליך? לא נראה לי. הכלה תיכננה חנוכת בית(הבית החדש שלה) מסויימת. קנתה אוכל,סידרה כראות עינה. חמותה שאלה אם צריך עזרה מספר פעמים ונענתה בשלילה. בסופו של דבר הוסכם למען שלום בית על מאכל אחד שהיא מביאה. והיא למרות שידעה שהכל כבר מוכן ואין צורך בעזרתה בישלה מאכלים רבים והביאה איתה. למה? כי זה מה שמקובל אצלה במשפחה. אבל חנוכת הבית היא לא שלה או של משפחתה,היא של קפצילי שרצתה לעשות דברים בדרכה שלה. את לא רואה פה מעשה שבא להוכיח מי שולט? אז את לא רואה טוב. זה מעשה אפילו מכוער ובטח לא מתוך כוונה טובה. שכן היא ידעה שאין צורך אבל רצתה שהכל יהיה כרצונה,שימי לב שהיא לא הודיעה להם מראש שהיא מביאה דברים אלא עשתה זאת בלי ליידע אותם כלל עלמנת שלא יוכלו לסרב לה שוב. אין פה עניין כלל וכלל של עזרה אלא שליטה

מה שיפה בשרשור הזה

זה שאין בו גזענות. הכל חרטה, אדם הוא רע כי הוא רע, לא כי הוא מרוקאי, גרוזיני, צ'רקסי או בורמזי.

פלפלת164

New member
אני לא גזענית ואת צודקת במיליון אחוז פשוט יש

תכונות מסויימות שמשותפות לאותה עדה

פלפלת164

New member
אני באמת לא גזענית למרות שת צינית מאוד אבל זו

האמת אני בניגוד לאנשים אחרים מכבדת כל אדם באשר הוא ולא מעניין אותי אם הוא דתי או לא שחור או לבן ספרדי או אשכנזי כולנו בני אדם פשוט אני מציינת עובדה על סמך היכרותי עם כמה אנשים מאותה עדה וכנראה שיש עוד כמה אנשים פה שחושבים כמוני את לא חייבת לקבל את דעתי.

קפצילי

New member
למה תמיד כשעולה עניין העדות

יש מי שקופץ וזועק "גזענות, גזענות" !!! חלאס. גזענות זה לחשוב שעדה מסוימת היא נעלה יותר מאחרת, שלעדה מסויימת יש זכויות יתר בזמן שלעדה אחרת אין זכויות כלל. לדבר על מאפיינים מסוימים של עדה מסויימת זו לא גזענות. לכל עדה יש המנטליות שלה (אני שונאת את המילה "מנטליות", אבל מה לעשות - היא הכי קולעת). וזה שאני אומרת שהמרוקאים אוהבים לעסוק בכבוד ("זה אמר לי ככה וזה עשה לי ככה") ובו בזמן לא מכבדים אחרים, זה לא אומר שה-כ-ל אצל המרוקאים רע. לדעתי, למשל, אין על האוכל המרוקאי. ואני מתה על מוסיקה מרוקאית ועל ריהוט וכלים מרוקאים, למשל. ולא צריך גם תמיד לקפוץ ולומר "הכללות, הכללות" כי ברור שיש יוצאי דופן. זה ברור, או.קיי ??

שטויות . אין פה קטע של גזענות .

ברור שיש שונים בכל עדה , אבל יש דברים שמאוד מאפיינים עדה כזו או אחרת. כמו הקטע של הפולנים עם "לשבת בחושך".

לא יודעת באיזה עולם אתן חיות

אבל אני מזכירה לכם שהעליה ממרוקו הסתיימה לפני יותר מ-40 שנה. רוב ה"מרוקאים" שאתן מתכוונות אליהם הם כבר דור שני בארץ . כבת להורים שהם דור שני, אני לא מתייחסת למוצא של הסובבים אותי. התכונות של אדם הם התכונות שלו ולא בגלל המוצא שלו. לא בטוח שכלות שנשואות לבנים של ה"מרוקאיות" הללו, לא משדרות את התחושה הזו לחמותן - ומפה היחס שהן מקבלות. ותחשבו על זה...

תסתכלי מה שאני כתבתי קודם

שגם שלי שהיא לא מרוקאית - מתנהגת אותו הדבר. בלי שום קשר , על כל עדה יש מה לומר ואלו עובדות בשטח ואני לא מדברת על סטיגמות....

קפצילי

New member
דור שני ?

גם אנשים שהם דור שלישי ורביעי עדיין חיים ונושמים את התרבות של ארץ המוצא של ההורים שלהם, אז על דור שני את מדברת ? לפני שבועיים התחתנה בת דודה של בעלי, כולה בת 25, דור שני בארץ. הוזמנו למקווה ערב לפני החתונה. הייתי בהלם איך היא וחברות שלה הכירו מילה במילה את המילים של השירים במרוקאית, את המנהגים (ללקק את הסוכריה הזאת - דרג'ה - ולתת לרווקות, למשל). היא ועוד רבות כמוה חיות ונושמות את התרבות, האוכל והמוסיקה המרוקאית. על זה הן גדלו. וגם אני שאני דור שני לילידת עירק (אמא שלי) מכירה היטב למנהגים העירקיים ומחוברת אליהם. תהרגי אותי, למשל, אני לא מוותרת על ארוחת הבוקר העירקית של שבת (ביצים קשות, חצילים וכו'...). גם אני מתה על מוסיקה ערבית (אותנטית, כן ? לא קובי פרץ ודומיו, שכבודם במקומם מונח, אל תקפצו עליי).

יש הבדל בין לקיים מנהגים

לבין לייחס התנהגות מסוימת לעדה. אצלנו במשפחה יש רומנים, מרוקאים, הודים, סורים, ופולנים (הכל אמיתי). אז נכון שבמאכלים, במוסיקה וכו' יש מקרים שנצמדים למוצא. אבל מפה ועד לתכונות אופי - לפחות בעולם שלי זה לא קיים. סורי. לדוגמא שכבר ציינו - התימנים - יש להם דימוי של אנשים טובים ותמימים. גיסתי היא תימניה, והיא אחת האנשים הרעים שאני מכירה. נראה לי פשוט לא לעניין להמשיך את מה שנגמר כבר מזמן.

קפצילי

New member
זה לא מסתכם במנהגים

אם הייתי מדברת על סינים, למשל, ועל צורת התנהגות מסויימת שמקובלת אצלם, גם היית מגדירה את זה כגזענות ? אני לא בטוחה. אם הייתי מדברת על ערבים, למשל, ועל צורת התנהגות מסויימת שמקובלת אצלם, גם היית מתעצבנת ? לאנשים מתרבויות שונות יש טמפרמנט שונה, דרך הסתכלות אחרת על דברים מסויימים, דברים מסוימים שנחשבים מקובלים ורווחים ודברים אחרים שנחשבים פסולים ומגונים - בעוד בעדה אחרת זה יהיה בדיוק ההפך. לעדות שונות יש מנטליות שונה (נו, מה לעשות, זו מ-נ-ט-ל-י-ו-ת).

לא מכירה סינים

ולא ברור לי למה חשבת שאני מתעצבנת. אני ממש לא. נראה לי שייך לעבר לייחס התנהגויות מסוימות לעדות מסויימות, זה הכל. אם חמותך רעה, היא רעה כי היא רעה, לא בגלל שום סיבה אחרת.

למעלה