רוצה לשמוע את דעתכם...

קפצילי

New member
רוצה לשמוע את דעתכם...

לפני כמה זמן הייתה לי שיחה עם חמותי, בה שטחתי בפניה את כל מה שהפריע לי. בין השאר אמרתי לה שכעסתי מאוד על מה שעשתה בחנוכת הבית שלנו. למי שלא זוכר, אספר בקצרה את הסיפור: כשנכנסנו אני ובעלי לבית החדש ותכננו חנוכת בית, דיברנו עם חמותי, סיפרנו לה מה אנחנו מתכננים לקנות ולהכין. אמרנו שאנחנו נגיש את האוכל ב"בופה" כי אין מקום לכל האנשים לשבת ליד שולחן ולאכול. היא שאלה אם נצטרך עזרה ואמרנו לה שלא. בסופו של דבר היא ביקשה להכין קוסקוס כי כך מקובל אצלם בחנוכות בית. הסכמתי בשמחה. בערב חנוכת הבית, פתאום הגברת מופיעה עם סירים של עוף, בשר, פטריות חמות, אורז וכמובן הקוסקוס והמרק ל'קוסקוס. בנוסף לכך היא הביאה עימה עוד טריליון סוגי סלטים. כל האוכל שאנחנו קנינו נשאר במקרר (ולבסוף גם נזרק). מובן שעם אוכל כזה אי אפשר היה לאכול מ"בופה" ונאלצנו לערוך שולחנות כדי שאנשים יוכלו לשבת. מאחר ולא התכוננו לסוג כזה של אירוח, היה בלאגן גדול, כמעט ולא היה מקום, אנשים ישבו בצפיפות איומה. כעסתי על זה מאוד. כל מה שתיכנתי שיהיה לא היה. הארוע הפך לשלה, לא לשלי. כל האוכל היה שלה, ההכנות היו שלה, סידור השולחנות היה כפי שהיא רצתה... הרגשתי כמו עוד אורחת, כמו עוד מישהי שהארוע הזה הוא בכלל לא שלה. חנוכת הבית הייתה לפני ה-מ-ו-ן זמן. אבל לפני כחודשיים היה לבן הגדול שלי יום הולדת שנתיים. אני ובעלי החלטנו שלא נעשה לו מסיבה גדולה. נקנה לו מתנה, נאפה לו עוגה, וזהו. בערב יום ההולדת, חמותי התקשרה לבעלי ואמרה לו שהיא רוצה להביא לו בערב מתנה ועוגה. היא אמרה שהיא תבוא עם אחותה, שהיא המטפלת של הבן שלי. אמרנו שבשמחה. זה דווקא נשמע לי נחמד. אלא שהיא הגיעה עם עוגה, פיצות שהיא אפתה וסלט. היא הגיעה עם אחותה, גיסתי, גיסי ואשתו. כל אחד הביא מתנה, הם הביאו מצלמה, שרו לו שירים וכו'. אני פשוט הרגשתי תחושה של דג'ה-וו. הכוונה שלה הייתה טובה, אין לי ספק בכך. אבל שוב קרה שהיא באה אליי הביתה ומביאה איתה את כל האוכל. הרגשתי כמו איזה מפגרת. היא יכולה היתה לדבר איתי, שלפחות את הסלט הייתי מכינה בעצמי. אבל לא. את הכל היא רצתה לעשות בעצמה. ואני הרגשתי מבוכה עצומה בפני דודה של בעלי והגיסים שלי. בקיצור, בשיחה שהייתה לנו אמרתי לה שזה הפריע לי. היא ממש לא הבינה על מה אני כועסת, שכן היא "רק עזרה",ו"הכוונות שלה היו טובות". היא באמת ובתמים לא הצליחה להבין מה היא עשתה לא בסדר. בקשר לחנוכת הבית אמרתי לה "תארי לך שאת היית מארחת בערב חג, ואני הייתי מגיעה עם הסירים שלי, שמה את כל האוכל שלי על השולחן, בזמן שכל מה שאת הכנת וקנית היה נשאר במקרר ונזרק לבסוף". היא עשתה פרצוף של "יו, איך את מגזימה" ושתקה. בקשר ליום ההולדת אמרתי לה שהביך אותי שהתארחו אצלי בבית ושאני לא הכנתי כלום. אמרתי לה שזה חוזר על עצמו, כאילו היא חושבת שאני איזו לא יוצלחית שלא תוכל להכין שום דבר ראוי בעצמה ולכן היא מעדיפה תמיד להביא את האוכל שלה. אז היא עשתה תנועת ביטול ואמרה "מה פתאום, את ממש מפרשת הכל לא נכון". התרשמתי שהיא באמת באמת לא מבינה על מה יש פה לכעוס. וזה הטריף אותי. בסוף היא פשוט אמרה בכעס "מעכשיו, כל פעם שאני ארצה רק להזיז גפרור אני אשאל אותך אם את מסכימה", כאילו שלחרבש לי את חנוכת הבית ולתכנן בעצמה את יום ההולדת של בני בבית שלי זה רק "להזיז גפרור".

שילת51

New member
דעתי

בקשר לחנוכת בית היא הגזימה, היתה יכולה להתייעץ איתה.... לגבי מה שהיא מביאה... בקשר ליום ההולדת לדעתי היתה לה כוונה טובה. אל תכעסי תני לי ברשותך לנחש ... אה יש לך חמה מרוקאית כן הן דורשות הרבה צומת לב ואוהבות לעשות רושם... משמע... שיגידו יאו איזה אוכל וכמה בישלה וכו... ככה הן תדפדפי , חבל להתעצבן

yorinor

New member
כרגיל

היתה לה כוונה טובה סמויה הכוונה שלה היתה לעזור ולעקוץ ככה הן , בטוח מרוקאית כי רק הן מתנהגות ככה ברובן ..... אוהבות רושם, אוהבות לרמוס את הכלות שלהן, אל תתייחסי אליה בטוח שאם היית הבת שלה אולי היתה מתנהגת כך אבל מתייעצת איתך מרוקאיות .............. נכון שהיא מרוקאית ??????????

קפצילי

New member
סחטיין עליכם - היא אכן מרוקאית ../images/Emo13.gif

בקשר ל"אם היית הבת שלה...": לפני חנוכת הבית אמא שלי שאלה אותי אם אני צריכה שהיא תביא משהו ואמרתי לה שרק עוגה. אז היא הביאה רק עוגה. וצדקתם לגבי העניין של הרושם. מאז חנוכת הבית שלנו יצא לי להיות בכמה חנוכות בית במשפחה של בעלי, וראיתי שאצלם באמת מקובל שיש ה-מ-ו-ן אוכל, וכולם יושבים ליד שולחן ואוכלים ואוכלים ואוכלים... אז מן הסתם היא רצתה שככה גם אנחנו נעשה ולא התאים לה מה שאנחנו תכננו, היא בטח חשבה שזה יהיה "לא מספיק מכובד". האם זה יפדע בנו בדרך ? זה לא היה לה אכפת. העיקר שהכל יהיה כמו שהיא רגילה ורוצה.

פלפלת164

New member
יש לי חידוש בשבילכן כלות יקרות חמותי מרוקאית

מזן נדיר,לא עושה כלום לא מכינה כלום קמצנית ברמות לא הגיוניות ובנוסף כמו כל המרוקאים ושאף אחד לא יקפוץ עליי הם עושים רוח וצילצולים כמה שהיא עשתה טרחה ונתנה כשלמעשה היא לא עשתה כלום פעם היא הזמינה אותנו לארוחת חג ולא בישלה כלום אלא הכלה שלה בישלה דגים וחמותי עשתה רק כמה סלטים אפילו שתייה היא לא קנתה אבל לא הפסיקה לספר כמה טרחה בעת הכנת הסלטים....חמה מרוקאית זה תופעה שאי אפשר לתאר

k a k u l a

New member
יואו- בדיוק מה שקרה אצלנו בראש השנה האחרון

חילקה לכולם משימות מה להכין- והיא..... קיבלה את פנינו עם שולחן ועליו מפה נדבקת כזאת מגעילה וכלים וסכום מפלסטיק, וכל הערב היא מתלוננת ששבוע היא עובדת על הסלטים (מה שנאר לה לעשות זה סלטים בלבד- את כל שאר האוכל אחותה הכינה)... ומה בסוף אני וגיסתי מגלות? את הקופסאות של הסלטים הקנויים בזבל.... אכן היה לה שבוע קשה ביותר.....

תמר36

New member
אמא שלי היא חמות מרוקאית מודרנית להפליא

וממש ממש לא עוקצנית. גיסתי מסתדרת ומעריכה אותה יותר מאשר את אמא שלה שלא עוזרת להם בכלום. דרך אגב, אם משהו יחכה לסירים של אמא שלי כדיי שיגידו איך היא מבשלת... עלול למות ברעב, בישול זה ממש לא הקטע שלה. לא נעים להגיד אבל אני מבששלת יותר טוב ממנה.

תמרוש, למה לא נעים ?

אני בכל הזדמנות מצהירה בקול רם שיש לי בת גורמה שמבשלת אוכל גורמה שאני בחיים לא אכין. וזה גנים מהאבא.

k a k u l a

New member
ורק לי יש חמות מרוקאית שלא יודעת לבשל ../images/Emo7.gif

ארוחות יום שישי (פעם בשבועיים) פשוט מזוויעות, צריך לבוא שבעים ואת העוף היבש להחליק לכלבה בלי שישימו לב....

נועה120

New member
אני מבינה אותך מאוד

אולי זה נשמע קצת מגעיל...אבל אני מבינה שיש לך חמה מרוקאית. ואני התחלתי להבין עם כל הכבוד לעדה שחמה מרוקאית זה מקצוע. זה בכוונה על כל דבר להגיב,כל דבר הן משחקות אותה נעלבות כאילו מה אמרנו. אם את לא כל כך מכירה את הסיפור שלי...שכתוב כמה קטעים מתחת...אז אני אגיד לך בקצרה שחמתי גירשה אותי מהבית שלה. ובעלי עדיין ממשיך ללכת לשם. פשוט צריך ללמוד שזה יהיו מאיתנו והלאה,לא לחשוב על זה ..וזו חוכמה להגיד אבל אצלי כל פעם שאני חושבת על זה וזה קורה המון יש לי פירפורים בבטן מעצבים. אבל אני עובדת על עצמי ואני מאמינה שבסוף זה יצליח לי. שיהיה לך הרבה בהצלחה.

קפצילי

New member
נועה, גם את קלעת בול

היא בהחלט נעלבת מכל דבר. גם בשיחה שהייתה לנו, מי שנעלבה זו היא. כלומר היא נעלבה ממני על זה שכעסתי עליה !!! מובן שהיא גם בכתה. וכל פעם שאמרתי לה משהו ובעלי רצה "לצנן את האוירה" אז היא ישר אמרה לו "אל תגן עליי, לא צריך שתגן עליי. אני כלום, אני שום דבר". הקטע הזה שלה לפרוט לו על הנימים ולעשות לו מצפון משגע אותי. וכמו שכתבת, אפילו שעבר מאז המון זמן, ואפילו שכבר דיברתי איתה על זה וממש כעסי ואמרתי לה בדיוק מה אני חושבת על כל מה שעדתה, עדיין אני רותחת מזעם בכל פעם שאני נזכרת בזה. תבינו, זה לא העניין של האוכל שהיא בישלה ולא אני. זה מעצבן, אבל זה לא העיקר. חוסר ההתחשבות שלה ברגשות שלי, בעובדה שהבית שלי הוא שלי, חוסר ההבנה שאולי צריך - ולו מן הנימוס - לשאול אותי לפני שעושים כאלה דברים, זה מה שהורג אותי. בדיוק כמו לפני חודש, שהיינו בארוע משפחתי והבן שלי רצה לשתות קולה. אני לא הסכמתי (אני פשוט לא מוכנה שישתה קולה). אמרתי לו "לא" ואז הוא התחיל ליילל (אפילו לא לבכות ממש, רק ליילל ככה בפינוק). אז בעלי אמר לי "בואי ניתן לו קצת". אמרתי לבעלי שלא, שאני לא מוכנה שישתה קולה. וחמותי, שישבה לידינו ושמעה הכל, פשוט לקחה את כוס הקולה והגישה לבן שלי לפה !!! אני חשבתי שעוד דקה אני פשוט הופכת עליה את השולחן. חוצפה שכזאת. אני מולה, הילד הזה הוא הילד שלי והיא פשוט מצפצפת עליי ועל מה שאני אומרת ומול הפרצוף שלי נותנת לו קולה !! מובן שמייד לקחתי את הכוס. כשדיברנו, אמרתי לה גם את זה. ומה היא ענתה? "מה עשיתי ? הילד בכה, בגלל זה נתתי לו את הקולה".

yorinor

New member
לא יאמן חמות מרוקאיות זה משהו מהסרטים........

נשים כאלה מגעילות ידרסו את הכלה ישפילו אותה... מזלי ש"זכיתי" בחמה אשכנזיה...... מרוקאים מרוקאים.... רושם, חיפוש צומת לב... משחקות אותה נפגעות איחס........

פלפלת164

New member
את צודקת ,אותי דרסו והשפילו פשוט מגעילה ברמות

ואכן "זכית" אני מאמינה שהיא קצת יותר מתורבתת מחמותי המרוקאית

חחחח חמות חמה../images/Emo8.gif

יום מבורך לכולם סוף סוף יורדים מהחמות הפולניה ומתלבשים על המרוקאית זה ידוע למרוקאיות אין אלוהים הכל רוח וצלצולים הכי נהנית לראות את המרוקאית הבלונדינית המשתכנזת משחקת אותה תרבותית אבל המרוקאיות יוצאת בכל הזדמנות

פלפלת164

New member
אני לא יודעת למה נטפלים לחמות פולניה-לא שיש

לי ניסיון עם אחת כזו אבל מניסיוני המר והיכרות עם עוד כמה סיפורים לדעתי החמות המרוקאיות
בלשון המעטה בכל אופן שלי רעה ברברית ואני פשוט בהלם תרבות ממנה וזה לא עניין של גזענות ואני לא אשכנזייה או משהו פשוט בהלם שאישה בוגרת מתנהגת באופן ברברי

קפצילי

New member
שלא יהיו טעויות,

אני ממש מסכימה עם זה שיש בעיה עם רדיפת הכבוד והצביעות של המשפחה המרוקאית של בעלי, ושל חמותי בפרט. א-ב-ל, יחד עם זאת, יש לבעלי דוד שהוא ההפך הגמור מזה, וגם הוא מרוקאי... ואני חייבת לציין גם את אמא של בעלה של בת דודה שלי (כן, זה מסובך, ציירו אילן יוחסין בראש...) שהיא אשה מדהימה והיא החמות הכי טובה ואוהבת וחמה שיכולה להיות עבור בת הדודה שלי. אז ברור שיש יוצאי דופן, וברור שהכללות הן הכללות, אבל יש גו בדברים וכנראה שכל סטיגמה צומחת ממשהו אמיתי בבסיסה. למרוקאים יש בעיה של רדיפת כבוד. ויחד עם זאת, הם עצמם אינם ששים לתת כבוד לאחרים. חד וחלק. ומעבר לזה הדבר הכי מכעיס אצלם זה שהם חושבים שממרוקו זורחת השמש. אם תשאלו אותם אף עדה אינה מתקרבת אפילו לרמת האוכל שלהם, התרבות שלהם (וואט אר ת'יי טוקינג אבאוט?), המוסיקה שלהם, הבגדים שלהם... על כולם הם מסתכלים מגבוה. זה מטריף אותי. אני לא אשכח שפעם כשהיינו אצל חמותי דיברתי עם גיסתי וסיפרתי לה על סבתא שלי ז"ל שהייתה באמת אישה מאוד מיוחדת, ושהיא למדה בעירק בחדר עוד בתחילת המאה, כשחינוך לבנות היה דבר שלא חלמו עליו אפילו. אז מה חמותי אמרה? "אה, בעירק למדו בחדר... כמו בתימן". אז אחרי שהשתחררתי מהתדהמה אמרתי לה "כן, בעירק ובתימן למדו בחדר. גם ברומניה ובפולין למדו בחדר. רק במרוקו התחילו ישר מהאוניברסיטה". שכה אחיה.

פלפלת164

New member
../images/Emo6.gifקרעת אותי מצחוק,יש להם בעיה אין על זה

ויכוח זן מיוחד שעדיין לא נכחד-יצא לי חרוז

coaxcable

New member
בשדרות ובערי פיתוח אחרות זה ממש נכון

כל ההשוואות, הכבוד שלי, אני יותר טוב..אין פלא שכל המשפחות הגדולות "החמולות" האלו מטומטמות פה :)

Big L Corleone

New member
איזה חד וחלק? את חיה בסרט...

כמעט כל המרוקאים במשפחה שלי הם אנשים שנותנים כבוד מכל הלב ולא בוכים כשהם לא מקבלים בחזרה.. ומבחינתי זה נכון שאף עדה לא מתקרבת לרמת האוכל שלהם, האוכל המרוקאי פשוט מעולה, אין השוואה בכלל לאוכל פולני.. במקרה שלך נפלת על משפחה שתואמת למה שאמרת

למעלה