מוסיק יקרה שלי,
זה שלך יש חמות שלא עושה כלום ולא מביאה כלום, זה לא הופך את חמותי שמתערבת בכל דבר וכופה את הרצונות שלה עליי לבסדר. חמותי החליטה שאני צריכה מייבש כלים על השיש במטבח. אמרתי לה שאני לא רוצה כי זה יתפוס לי מקום ושאני מעדיפה פשוט להניח מגבת כשאני צריכה ולייבש את הכלים עליה. היא חזרה על זה שוב כעבור שבוע. עניתי לה אותה התשובה. היא חזרה על זה שוב כעבור שבועיים. עניתי לה שוב אותה התשובה. יום אחד אני מגיעה הביתה ומוצאת על השיש שלי מייבש כלים שהיא הביאה, עם כלים עליו. זה נראה לך נורמלי ? אז נכון, היא רק רוצה בטובתי, והכוונות שלה טובות לגמרי והיא בעצם חסידת אומות העולם ואני צריכה להיות אסירת תודה על הנדיבות והעזרה שלה, נכון ? כשנכנסנו לדירה, לקחנו מההורים שלי כיריים שכבר לא היו בשימוש אצלם. כיריים מעולות, כמו חדשות. איך שהיא שמעה על זה נשרף לה הפיוז. כל פעם שהיא באה אלינו היא אמרה שאנחנו צריכים להחליף את הכיריים כי הם בצבע לבן והתנור שלנו בצבע כסוף, וזה לא מתאים. עכשיו,יתכן שיש צדק בדבריה. בהחלט עדיף כיריים בצבע כסף כשיש לך תנור בצבע כסף. אבל לנו זה לא הפריע כלל וכלל. כעבור שבוע היא חזרה על זה, ואנחנו אמרנו שאין לנו בעיה עם הכיריים האלה. כעבור שבועיים היא חזרה על זה, ואנחנו אמרנו שאין לנו בעיה עם הפאקינג כיריים האלה. יום אחד היא מופיעה בדלת עם כיריים בצבע כסף שהיא קנתה לנו. זה נראה לך שפוי ? אז נכון, אני צריכה להיות אסירת תודה על הנדיבות שלה. אהה. לפני ליל הסדר האחרון הכנתי והכשרתי את כל הבית. על השיש שלי השארתי את הקומקום החשמלי והצ'יפסר, שמבחינתי יכלו בכייף להישאר שם גם בחג, כי מעולם לא הכנסתי לשם לחם. אבל הקריטריונים של חמותי חמורים יותר. כשחזרתי הביתה מהעבודה יום לפני ליל הסדר גיליתי לתדהמתי שהיא באה (באישור בעלי, אמנם), ניקתה לי את כל הבית (כי הוא לא היה מספיק כשר מבחינתה) וגם העלימה לי כליל את הקומקום והצ'יפסר כי הם לא כשרים לפסח. נו ברור, הייתי צריכה להודות לה על טוב ליבה ועל העזרה שלה בנקיון הבית שלי. ושתביני, כשדיברתי איתה אמרתי לה שזה פגע בי. אמרתי לה שהבית היה נקי וכשר ושלא היה ורך לנקות אותו. ומה היא אומרת לי ? "לא, הוא לא היה כשר". חזרתי ואמרתי, בטון מעט יותר גבוה "אני ניקיתי והכשרתי אותו. לא היה שום צורך לנקות אותו שוב". והיא הנהנה בראשה לשלילה וחזרה "לא, הוא לא היה כשר". אח, באיזה חמות נפלאה התברכתי.