רוצה לשמוע את דעתכם...

תמיד יש יוצא מן הכלל

ויש עדות שהכבוד והאוכל משחקים תפקיד מאוד מרכזי. בכל עדה זה בא בכמויות ובסגנונות אחרים, אבל ככה זה! לא דיברו פה על רוע ועל תכונות אופי ועל עתידות.

פלפלת164

New member
קפצילי,אין כמו ארוחת בוקר של עיראקים גם אמא

שלי עיראקית ואני לא מוותרת על המאכלים שלה ומשתדלת ללמוד חלק ממנה ,אז???? מה זה בדיוק אומר עליי? מה הקשר לדורות,זה מה שאני מתחברת אליו.

פלפלת164

New member
טוב אז בשבילך נקרא לזה צירוף מקרים כדי שלא

תתרגזי,מה קרה כבר אסור להגיד שום דבר מבלי שמישהי פה תתעצבן ? את לא מסכימה עם דעה מסויימת את לא חייבת לקבל אותה פשוט מאוד יש אנשים עם דעות שונות משלך ותאמיני לי שאף אחת פה לא משדרת פה שום דבר ואל תגידי דברים שאין לך מושג לגביהם כנראה שיש לך יחסים טובים עם חמותך למזלך אבל לא נראה לי שזה בזכות מה שאת "משדרת" לדברייך כי פשוט היה לך מזל ותגידי תודה על כך.

לא התרגזתי

רק הבעתי את דעתי. ואכן למזלי יש לי יחסים מעולים עם חמותי, אבל לטנגו צריך שניים.

פלפלת164

New member
זה לא תמיד נכון ,שחמתך תקלל אותך ותעיף אותך

מהבית ותגיד לך שלא צריך ממך נכדים שאת אחרי הפלה ועוברת טיפולים להיכנס להריון והיא יודעת על כך נראה אם תחשבי אותו דבר,נכון שעכשיו את כבר לא חושבת ככה? וזה על קצה המזלג.

פלפלת חמודה, לא התייחסתי למקרה הפרטי שלך

אבל בכנות לומר לך, לא נראה לי שאדם שפוי, נורמלי שאוהב את ילדיו (ואני מניחה שהיא אוהבת את בעלך), תתנהג בצורה כזו סתם כך בלי סיבה. ואם היא לא נורמלית - ואולי היא באמת כזו - זה לא קשור למוצא שלה או לצבע העיניים שלה. אבל זה לא הנושא כאן ואני באמת מצטערת בשבילך שיש לך חמות כזו מכשפה, אבל זה לא קשור במוצא שלה. זה מה שניסיתי להסביר, ואם לא הצלחתי, לא נורא, אני אעמוד בזה.

avia999

New member
בואנה אתן מזה לא יודעות לקבל ביקורת..../images/Emo9.gif

אני הבנתי את מה שאם הבנים אומרת. והנתי מה שאתן אומרות! ו אם הייתי משלבת את הדברים של כולכם היה יוצא משהו כזה: התנהגות רעה קיימת אצל אנשים בכל חברה או עדה, אבל האופן שבו תבוא לידי ביטוי ההתנהגות הזאת קשורה במנטליות של אותו אדם!! ויש דברים שאופייניים יותר או פחות לעדה כזו או אחרת בכל מקרה היה קצת צורם לקרוא את ההערות הקודמות-למרות שהן באו ממקום של אמת אולי ההבדל הוא באיך שאומרים את הדברים! אני אגב,תמניה ואני רואה דברים מסוימים אופייניים לעדה-בעיקר אצל מבוגרים אבל נטיות להתנהגות טובה/רעה תלויות באדם עצמו ולא בעדה ככלל. יש הבדל בין מנטליות לבין מה שעושים איתה או-יש הבדל בין מוסריות למנטליות יחי ההבדל הגדול!

קפצילי

New member
לא הבנת.

היא זו שקופצת לי. קפצילי זה הניק שלי, לא שלה. אבל זה שהיא מרגיזה אותי, זה נכון. אין מה להתווכח.

פלפלת164

New member
מסכימה עם קפצילי תמיד המילה הזו עולה ותמיד

יש מה להגיד על כל מיני עדות אבל אין קשר לגזענות ועובדה שיש פה כמה כלות שמסכימות אחת עם השנייה מעבר לזה שזה פורום וכל אחת רשאית לעלות כאן את דעתה כל עוד היא לא פוגעת גם על העדה שלי אומרים כל מיני דברים(תימנייה ועיראקית) אז מה? אני מקבלת הכל באהבה ,אפילו חמותי אומרת שכל התימניות שונאות-בגלל שאני שונאת אותה אבל יש לי מיליון סיבות,אז שתגיד מה שהיא רוצה זה לא משנה לי.

אין לי בעיה אישית עם זה

גם אני כמוך ציינתי את דעתי על השרשור, גם את לא חייבת לקבל את דעתי.

מוסיק1

New member
היי לדעתי את צריכה .........

היי לדעתי את מאוד מגזימה הלוואי וחמתי הייתה מזיזה את התחת שלה לפני שבעלי רב איתה ועושה משהו למען הנחד שלה או למעניינו את ממש הגזמת בעיל ישב כאן איתי וקרה את מה את כתבת ואמר טוב שתשלח את חמותה אלינו שמעי אני בטוחה שהכוונה שלה הייתה טובה בשתי הפעמים אני לא מבינה למה יש בחורות שמקבלות חמות כמו שאני קיבלתי אחרי כל הכבוד שחמותי קיבלה היא ירקה אלי ועל בעלי ויש בחורות קטנוניות שכשר מקבלות משהו טוב ישר מוציאות את הטוב והופכות לרע מה לא בסדר בזה שהיא רצתה להפתיע את הילד ולהביא לו כמה שיותר מתנות והפתעות ולשיר לו מה לא בסדר בזה שהיא לא רצתה שאתם תעבדו קשה והכינה את האוכל לחנוכת הבית למה יש כלות שמחפשות את החמות עם היא בסבבה איתך למה את מנסה לדבר איתה כידי לקלקל את היחסים מה זה משנה לך מה יגידו האורחים שהיא הכינה ולא את מה זה משנה מי הכין להפך זה מראה שהיא אוהבת אותך והיא רוצה לעזור לך ולתמוך בך למה ישר צריך לחשוב שלילי , שהיא מנסה לעקוץ אז מה הלוואי וחמתי הייתה עושה משהו אני תמיד הייתי עושה אצלי את החג כידי שכל המשפחה תהיה יחד אז חמתי גרה ברוחוב מולי היא הייתה מגיע עם ידיים רקות תמיד ואחרי כל האורחים היא אחרונה הייתה נכנסת אוכלת קמה והולכת אפילו לא שואלת עם צריך עזרה נו אז אולי את רוצה חמה כזאת אז בסבבה אני יכולה לעשות איתך החלפה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תנסי לא לשים לב לפרטים הקטנים ולהתפס אליהם תהיי פשוטה יותר ותפרשי את זה בתור עזרה ב-ה-צ-ל-ח-ה

קפצילי

New member
מוסיק יקרה שלי,

זה שלך יש חמות שלא עושה כלום ולא מביאה כלום, זה לא הופך את חמותי שמתערבת בכל דבר וכופה את הרצונות שלה עליי לבסדר. חמותי החליטה שאני צריכה מייבש כלים על השיש במטבח. אמרתי לה שאני לא רוצה כי זה יתפוס לי מקום ושאני מעדיפה פשוט להניח מגבת כשאני צריכה ולייבש את הכלים עליה. היא חזרה על זה שוב כעבור שבוע. עניתי לה אותה התשובה. היא חזרה על זה שוב כעבור שבועיים. עניתי לה שוב אותה התשובה. יום אחד אני מגיעה הביתה ומוצאת על השיש שלי מייבש כלים שהיא הביאה, עם כלים עליו. זה נראה לך נורמלי ? אז נכון, היא רק רוצה בטובתי, והכוונות שלה טובות לגמרי והיא בעצם חסידת אומות העולם ואני צריכה להיות אסירת תודה על הנדיבות והעזרה שלה, נכון ? כשנכנסנו לדירה, לקחנו מההורים שלי כיריים שכבר לא היו בשימוש אצלם. כיריים מעולות, כמו חדשות. איך שהיא שמעה על זה נשרף לה הפיוז. כל פעם שהיא באה אלינו היא אמרה שאנחנו צריכים להחליף את הכיריים כי הם בצבע לבן והתנור שלנו בצבע כסוף, וזה לא מתאים. עכשיו,יתכן שיש צדק בדבריה. בהחלט עדיף כיריים בצבע כסף כשיש לך תנור בצבע כסף. אבל לנו זה לא הפריע כלל וכלל. כעבור שבוע היא חזרה על זה, ואנחנו אמרנו שאין לנו בעיה עם הכיריים האלה. כעבור שבועיים היא חזרה על זה, ואנחנו אמרנו שאין לנו בעיה עם הפאקינג כיריים האלה. יום אחד היא מופיעה בדלת עם כיריים בצבע כסף שהיא קנתה לנו. זה נראה לך שפוי ? אז נכון, אני צריכה להיות אסירת תודה על הנדיבות שלה. אהה. לפני ליל הסדר האחרון הכנתי והכשרתי את כל הבית. על השיש שלי השארתי את הקומקום החשמלי והצ'יפסר, שמבחינתי יכלו בכייף להישאר שם גם בחג, כי מעולם לא הכנסתי לשם לחם. אבל הקריטריונים של חמותי חמורים יותר. כשחזרתי הביתה מהעבודה יום לפני ליל הסדר גיליתי לתדהמתי שהיא באה (באישור בעלי, אמנם), ניקתה לי את כל הבית (כי הוא לא היה מספיק כשר מבחינתה) וגם העלימה לי כליל את הקומקום והצ'יפסר כי הם לא כשרים לפסח. נו ברור, הייתי צריכה להודות לה על טוב ליבה ועל העזרה שלה בנקיון הבית שלי. ושתביני, כשדיברתי איתה אמרתי לה שזה פגע בי. אמרתי לה שהבית היה נקי וכשר ושלא היה ורך לנקות אותו. ומה היא אומרת לי ? "לא, הוא לא היה כשר". חזרתי ואמרתי, בטון מעט יותר גבוה "אני ניקיתי והכשרתי אותו. לא היה שום צורך לנקות אותו שוב". והיא הנהנה בראשה לשלילה וחזרה "לא, הוא לא היה כשר". אח, באיזה חמות נפלאה התברכתי.

הבעיה שלך היא לא חמותך

הבעיה היא איתך ועם בעלך. אני לעולם לא הייתי מתירה למישהו לנקות לי את הבית או להחליט עבורי איך מייבשים כלים - גם לא לאמא שלי.

שלום חמודה

קראתי חלק מהשרשורים ואני לא מאמינה . איך את כאדם בוגר מאפשרת לאדם אחר לקבל עבורך החלטות בביתך ? אז מה אם היא חמותך ? אפשר לכבד את החמות מבלי לתת לה להכנס לעצמות. ואם לא הולך ,אז מבהירים לה בהתאם לתפישה הקוגנטיבית שלה. יש כאלו שאפשר ברמז ויש שצריך חד משמעית. לפי מה שקראתי אצלך זה לא יעבור בלי איה "ריב קטן". עדיף עכת ולא שכל החיים היא תתכנן לך איך חייך וביתך יראו, יעשו. בואי ואתן לך כמה עיצות. את יודעת שהיא צריכה להגיע .לפני כן שימי כיבוד על השולחן. איך שהיא נכנסת תובילי אותה לסלון. תני לה להרגיש אורחת ולא בעלת בית ,כי היא לא! לתקופת מה להפסיק לארח לארוחות ולהפסיק להתארח. תתפסי מרחק לזמן מה. ו....תתפסי אותה לשיחה ותאמרי לה שתחדל להיות בעלת הבית בבית שלך . שתבין. לא ברמז.ישירות. רוצה לכעוס שתכעס. זה יעבר לה. איך כתבה כאן מישהי ? זאת בעייה שלך לא שלה. את מאפשרת לה והיא מנצלת זאת. ואין קשר למוצא עדתי. זה שטויות.

קפצילי

New member
אמא לבוגרים,

דיברתי איתה. הייתה לנו שיחה בה אמרתי לה כל מה שפגע בי. בין השאר דיברתי איתה גם על חנוכת הבית. אבל היא לא הצליחה להבין מה פה פוגע, ופשוט חזרה כמו מנטרה על המשפט "רק רציתי לעזור". דיברתי איתה גם על זה שניקתה לי את הבית. גם כאן היא לא הבינה מה הבעיה ואמרה שרק רצתה להכשיר לנו את הבית לפסח. אפילו כשכבר צעקתי "הבית היה מוכשר !!!!!!!!!!" וכל השכנים שמעו, היא פשוט הנהנה בראש ואמרה "לא, הבית לא היה מוכשר. הצ'יפסר והקומקום היו על השיש". חוץ מלדפוק את הראש בקיר, לא נותר לי מה לעשות. עד עכשיו אני פשוט לא מצליחה להחליט האם היא באמת לא מבינה מה היא עשתה לא בסדר או שהיא עושה את עצמה. זה כנראה איפה שהוא באמצע.

היא הבינה טוב מאד

פשוט תהיי מוכנה לתרגיל הבא כי הוא יגיע הכי טוב - מרחק ואדישות אין פתרון אחר בהצלחה

קפצילי

New member
מסכימה לגמרי. היא הבינה

היא פשוט מתה על הפוזה של "המסכנה שטורחת כ"כ למען כולם ואף אחד לא מכיר לה תודה". כשדבירתי איתה על כל זה ואמרתי לה שזה פגע בי והכעיס אותי היא כל הזמן אמרה (עם דמעות תנין בעיניה) "זה מה שמגיע לי אחרי כל מה שאני עושה. זה מה שמגיע לי...".

למעלה