רוצה לספר לכן משהו.

אנילה1

New member
אני גם קניתי לכלה ולבן בגדים

והם דוקא אהבו אותם. כלתי אהבה את החולצה, אבל לא אהבה שהייתה ארוכה קצת על הנכד.

חוק סבתא אל תקני בגדים

קראתי את הודעתך מספר פעמים הבנתי את כאבך ומצד שני חשבתי על כל המקרים המכוערים המתבדחים והמגעילים שעברנו בענייני בגדים מצד חמותי
ואז לפני שהגבתי קראתי חלק מהשרשור ואני רואה שאין סוף לסיפורים לכאן ולכאן

אצלנו חמותי מאוד אוהבת לקנות לילדים בגדים אבל לעולמים הם יתאימו רק לעוד כמה שנים
פתק החלפה חס וחלילה
ואפילו בשנים הראשונות זה כלל בדיקות שאני באמת שומרת אותם

מאז באמת הגענו למצב שבעלי אמר לה תודה אבל לא תודה לא רוצים שתקני לילדים בגדים
אז היא כל כך נעלבה שהיא לא מוכנה לקנות להם כלום כלום אפילו לא ספר

ואם הבגדים מתאימים לעוד שנה אז?

הסבתא לא החזירה לכם חוב בבגדים לא שימושיים במקום בכסף
היא קנתה מתנה
בונוס
זה לא קנס שהיא צריכה לשלם
זו מתנה

אני לא מבינה את היחס פה בשירשור למתנות

את ממש צודקת.כל הגישה פה למתנות, לפחות בעיני,

היא שמישהו חייב לי משהו.
למה, ריבון העולמים, סבתא חייבת לקנות משהו, ולנו עוד אמורה להיות החוצפה להביע דעה מהו המשהו?
תמיד אומרים פה שהסבתא כבר מיצתה את גידול הילדים ועכשיו התור של ההורים. נכון? אז אולי גם ההוצאות על בגדים, ספרים, פינוקים וכו' הן עלינו כהורים?
בחיי. אם הייתי חמות של חצי מהכלות פה...
איזה מזל שאני חושבת שההורים שלי וההורים של בעלי לא חייבים לי או לילדות שום דבר.
תמיד חשבתי שאני כלה נורמלית ובת נורמלית.
אבל לאור כמה דברים שצפים פה, יש מצב שאני מלאך עלי אדמות.

מדוייק

רוב הכלות פה רואות את עניין המתנות כחלק מהתקציב שלהן והן מעדיפות סבתא כספומט ולא סבתא שקונה לנכדים את האקסטרות המפנקות שעושות כיף לשני הצדדים

את צריכה להבין שזה אמור להיות 2 הדברים

המתנה אמורה לשמח את הסבתא ואת הנכד, אבל אם הסבתא תקנה משהו שכבר יש לילד זה לא יקרה בכל מקרה. לכן היא כן קונה אקסטרא וזה לא הופך אותה לכספומט במעשה הזה. זה הופך אותה לסבתא מפנקת לכולם.

מה זאת אומרת שיש כבר לילד?

יש לו כבר חולצה?
מן הסתם כשרוצים לקנות משהו גדול
נגיד טרקטורון ממונע, אופניים וכו אז צריך להתייעץ לפני לשאול אם ההורים מרשים, אם יש מקום לאיחסון
וכמובן אם אין כבר כזה

אבל כשקונים חולצה?
על כל מתנה קטנה צריך להתייעץ?
לבקש אישור?
מוציא את כל הכיף והטעם של נותן המתנה והופך את נותן המתנה ללא יותר מאשר ארנק עם רגליים

יש לילד יכל להיות אפילו כדור ים

את יודעת כמה כדורי ים יש לי בבית אחרי שמסרתי 10? ואני לא מגזימה, מסרתי 10. יש לי עוד 15.
לא רוצה שיקנו לילדה שלי יותר כדורי ים! קבלנו כדור ים לפני שבועיים מאיזו דודה זרקתי אותו לפח. נמאס לי מכדורי ים.

סתם... עכשיו ברצינות, לא דברתי ספציפית על חולצה אחת קטנה. את סתם נטפלת לקטנות ולא ברור לי למה.
גם לא הלכתי לקיצוניות של טרקטורון ממנוע שמאוד כדאי שיבדקו איתי כי אני לא אוהבת כאלו (נעזוב לרגע שלדוד בקיבוץ יש והיא נכנסה איתו לשיחים)
דברתי על מתנות שסבתא קונים לנכדים סתם כי מתחשק לה, כי הגיעו החגים, כי יש יומהולדת, כי הוא עשה איתה סידורים באותו יום...
כשקונים משהו קטן כמו דובי אז מילא, כשקונים את אותו פאזל שכבר יש לו אז פשוט חבל.

חבל חבל

אבל למרות שחבל זו סך הכל מתנה ולא נגרם שום נזק ומקסימום מעברים הלאה או מחליפים או תורמים
מתנה היא מתנה כל עוד לא הוגדרה מראש כעזרה כלכלית
אם סבתא מחליטה לעשות לנכד שלה מנוי לפלייבוי אני אבין כעס ותרעומת
או אם סבתא תיקח את הנכדה ותעשה לה חורים באוזניים

ברור שאין סיבה לכעס

את חוזרת על משהו שכבר אמרתי עשרות פעמים ואני מרגישה כמו תוכי עכשיו: הכלה פה היתה לא בסדר בתגובה שלה. סוף פוק, נקודה, סימן קריאה.
גם אם המתנה הוגדרה כעזרה כלכלית הסבתא יכולה לבחור במה היא עוזרת ובמה לא. היא יכולה להחליט שהיא קונה למשל רק משחקים לימודיים או ציוד לב"ס ולא מוכנה לקנות ברבי,משחק מחשב או נעלי בלט.
אף אחד גם לא כעס על הסבתא, במקרה הזה אנילה (לפחות לא אני או שיר-לי) אנחנו כן אומרות באופן כללי שאפשר לתאם.

אבל שוב, במקרה הזה נעשה תיאום וזו בדיוק הסיבה שכתבתי בתגובתי הראשונה שאיך שאני לא מסתכלת על זה הכלה היתה לא בסדר.

אני כבר מזמן לא מתייחסת למקרה אנילה

אני עברתי הלאה

ומה שאני אומרת הוא פשוט
מתנה היא מתנה אומרים תודה רבה נותנים נשיקה ואחר כך מחליטים מה עושים עם המתנה

כשכתבתי על עזרה כלכלית הכוונה פשוטה
אם מדובר על אנשים נורמליים שרוצים לעזור מן הסתם הם יתייעצו איתך לפני שיקנו לך
נראה לי תמוה שחמתי תקנה לי עגלה אם אין לי תינוק(בהקצנה כמובן)
אבל גם אז הכל עניין של רצון טוב ואנחנו לא יכולים לשלוט באנשים שסובבים אותנו

זה משפט המפתח-אנחנו לא יכולים לשלוט באנשים

שסובבים אותנו. גם לא בכלות לא נעימות שבוחרות לעשות סצנה או שיש להם בעית שליטה.

אני מסכימה לגמרי שכשאתה מקבל מתנה תגיד תודה ותשתוק. גם אם קבלת עגלה שאין לך תינוק. לכי תמכרי אותה או תעבירי אותה הלאה לחברה או תכתבי בפורום כמה חמותך המטורפת קנתה לך עגלה כשאין לך בכלל תינוק.

אם המתנה היתה במטרה לגרום למקבל אושר, כדאי לוודא עם המקבל מה יגרום לו אושר. לתת מתנה סתם כדי לתת נראה לי חבל.
אבל אני אסייג את דברי - אנחנו לא נתקשר לכל אחד לפני החג ונשאל מה בדיוק הוא רוצה או לפני יומהולדת אלא נקנה מה שלדעתנו הוא צריך. אם נקנה מה שלנו הכי נוח, אנחנו לא יכולות לצפות ליותר מתודה ושתיקה.

אם נשתמש בדוגמאות - אם עברת לדירה חדשה, לי ממש נוח להביא לך חמסה עם ברכת הבית ומתלים למפתחות(משהו מושקע ומאוד יפה, לא פופציק) .אני קונה כאלו בטונות במסגרת העבודה, זה זמין לי (מביאים את זה עד אלי וחוסכים לי אפילו נסיעה), אני לא צריכה לשבור את הראש וזו מתנה מאוד חמודה.
את כמקבלת המתנה יכולה לצפות למשהו יותר מקורי, יותר גדול, יותר שמיש לבית חדש, וגם יכל להיות שיש לך כבר כמה ברכות בית.
אני יכולה לבדוק איתך מה תעדיפי במסגרת התקציב שלי - נכנסים גם כלי מטבח לתקציב הזה וגם עציץ חמוד, ואני יכולה להחליט שזה מה שמתאים לי ולצפות לתודה כי זו מתנה מאוד חמודה. לא יכולה לצפות ממך להתרגש עד דמעות.

וכל זה מחזיר אותנו למקרה אנילה

שם התקיים הכל
הסבתא לקחה את הנכד איתה
הנכד בחר בעצמו מה הוא רוצה והסבתא קנתה

התחשבות מלאה ברצונו של מקבל המתנה
מה צריך יותר?

ולכן שוב...במקרה של אנילה הכלה לא בסדר

עכשיו תבחרי איתי איזה תוכי אני...קקאדו? ארה? זה צריך להיות סוג של תוכי מדבר.

את מרגישה כמו חיה זו זכותך הלגיטימית

רק שכחת לציין שהכלה לא בסדר אבל כמו שאת ותאומתך שיר לי אישלי הדגשתן הכלה לא בסדר אבל........ לא נורא אם אנילה היתה מבקשת רשות קודם
זו המחלקות בינינו ובשביל להמנע מבעיית דר דוליטל בואי נסיים

תוכי. אני מקוה שאת יודעת למה דווקא תוכי

כי תקליט שרוט זה כבר לא אופנתי. ותוכי נשאר לחזור על דבריו לנצח (הם גם חיים המון שנים, 80-120 אם אני זוכרת נכון)

לא כתבנו שאנילה צריכה לבקש רשות. כתבנו באופן כללי על נתינת מתנות כי כמו שהפורום מעודד "חפרנו" בנושא מתנות ותחושות הנותן והמקבל.
מצחיק.... אחרי כל הדיון והחפירה שלך מולי, את חוזרת להודעה הראשונה כאלו כלום רק כדי להגיד את המילה האחרונה.

mykal

New member
עקרונית אני בהחלט מסכימה

איתך, שמתנה איננה עזרה כלכלית, היא מתנה.
אבל למה כשכלה מתלוננת כאן שהביאה מתנה (לא עזרה כלכלית)
מתנה לחמותה, היא נעלבת כשהיא מגלה שהמתנה איננה.
למה זה לא אותו הדבר כשסבתא קונה מתנה, וכלתה תעלים אותה הסבתא לא צריכה להעלב?

אי אפשר להחזיק מוט ארוך משני קצותיו.
הכבוד ההדדי חייב להשמר אצל כולם/ן --אחרת משהו במערכת היחסים משתבש.

אז כן, אני נותנת כסף כבר שנים--כי הבנתי שיש לכלותי טעם שונה.
(אגב, הטעם השונה הוא טעם טוב יותר? טרנדי יותר? למה אין הגדרה לטעם שונה?
)
ואני ביחסים נפלאים איתן.
אני שמחה שיכולה לקנות לנכדים מהבנות שם הטעמים תואמים.

מי שנעלבת בעיה שלה או מחפשת את המתנה

בעיה שלה
כלתה של אנילה לא העלימה בצורה אלגנטית אלא בצורה מכוערת ועל זה בדיוק הדיון

mykal

New member
לי אישית,

לא משנה אם היו מעלימים דברים שטרחתי עליהם,
גם באון 'שקט'. גם בכך ניכר 'זלזול'.
אכן הכלה נהגה כאן בדרך לא יפה.
ולא נראה לי שאי מי מהכותבות הצדיקה אותה.

מה שלפחות אם קראת תגובות שלי.
בס"ה ניסינו להרגיע את אנילה.

פעם אחת זה מתנה

כשזה משהו עיקבי כמה אפשר לשמור לשנים הבאות כמה? עד שמגיעים לזה לרוב זה לא מתאים בעונה הנכונה

חוצמזה

למה להתעקש על ביגוד אני בטוחה שהילדים יותר נהנים מללכת לאכול גלידה עם סבתא מאשר לקבל בגד שגם כך קונים להם זה לא משהו שהם צריכים ממש לבקש

למעלה