זה משפט המפתח-אנחנו לא יכולים לשלוט באנשים
שסובבים אותנו. גם לא בכלות לא נעימות שבוחרות לעשות סצנה או שיש להם בעית שליטה.
אני מסכימה לגמרי שכשאתה מקבל מתנה תגיד תודה ותשתוק. גם אם קבלת עגלה שאין לך תינוק. לכי תמכרי אותה או תעבירי אותה הלאה לחברה או תכתבי בפורום כמה חמותך המטורפת קנתה לך עגלה כשאין לך בכלל תינוק.
אם המתנה היתה במטרה לגרום למקבל אושר, כדאי לוודא עם המקבל מה יגרום לו אושר. לתת מתנה סתם כדי לתת נראה לי חבל.
אבל אני אסייג את דברי - אנחנו לא נתקשר לכל אחד לפני החג ונשאל מה בדיוק הוא רוצה או לפני יומהולדת אלא נקנה מה שלדעתנו הוא צריך. אם נקנה מה שלנו הכי נוח, אנחנו לא יכולות לצפות ליותר מתודה ושתיקה.
אם נשתמש בדוגמאות - אם עברת לדירה חדשה, לי ממש נוח להביא לך חמסה עם ברכת הבית ומתלים למפתחות(משהו מושקע ומאוד יפה, לא פופציק) .אני קונה כאלו בטונות במסגרת העבודה, זה זמין לי (מביאים את זה עד אלי וחוסכים לי אפילו נסיעה), אני לא צריכה לשבור את הראש וזו מתנה מאוד חמודה.
את כמקבלת המתנה יכולה לצפות למשהו יותר מקורי, יותר גדול, יותר שמיש לבית חדש, וגם יכל להיות שיש לך כבר כמה ברכות בית.
אני יכולה לבדוק איתך מה תעדיפי במסגרת התקציב שלי - נכנסים גם כלי מטבח לתקציב הזה וגם עציץ חמוד, ואני יכולה להחליט שזה מה שמתאים לי ולצפות לתודה כי זו מתנה מאוד חמודה. לא יכולה לצפות ממך להתרגש עד דמעות.