רוצה לספר לכן משהו.

אנילה1

New member
רוצה לספר לכן משהו.

לפני חצי שנה, קניתי לנכד הקטן חולצה מאמריקן איגל, המידה הקטנה ביותר, כי גם לאחים הגדולים היו חולצות מאמריקן איגל והוא רצה אחת כזאת. למחרת הגענו אל הבן ונתתי לו את החולצה, הוא נורא שמח, ומיד לבש אותה. היא הייתה קצת ארוכה עליו. אז כלתי אמרה לו להוריד את החולצה. הילד לא רצה, אז הצעתי שאולי אקח אותה לחייט והוא יקצר אותה, היא אמרה שלא, ושיחכה לשנה הבאה. הוא התחיל לבכות. היא לקחת אותו לחדר אחר, והורידה ממנו את החולצה בכוח, ככה בשקט שאף אחד לא ישמע. הוא חזר לסלון עם חולצה אחרת ונראה היה שהוא נורא נעלב. מאותו רגע הרגשתי שהיא קרעה גם אותי, וכל החשק לקנות להם בגדים ירד ממני, ככה בשניה אחת. כל השנים הייתי קונה לכולם בגדים, והיה לי נורא כייף בזה, והעניין הזה גמר לי את ההנאה. יותר אני לא קונה להם בגדים, כי זה כבר לא כייף לי.
בראש השנה הנכדים ציפו כמו כל שנה לחולצות ממני. אז קראתי להם לאחר החדרים ואמרתי להם שהם כבר גדולים ואני כבר לא יודעת מה לובשים היום ילדים גדולים, אז במקום שאני אקנה להם חולצות אני נותנת להם כסף שיקנו בעצמם, או שיקנו משהו אחר. לא אמרתי כלום על האמא שלהם. גם לבן שלי לא סיפרתי כלום. פשוט אני כבר לא קונה להם יותר בגדים. כלתי דוקא אהבה את הבגדים שהייתי קונה לה. אבל זהו הכל נגמר. היא כל כך פגעה בציפור הנפש שלי שזה כבר לא מעניין אותי יותר.
מה היה כל כך נורא אם היא לא הייתה עושה עניין מהחולצה ונותנת לנכד להשאר עם החולצה עד שהיינו הולכים הבייתה, בכדי לא להעליב אותנו? לטעמי זה היה נורא אכזרי מה שעשתה לו, ממש כאב לי הלב. לא אמרתי כלום, בכדי לא להרתיח אותה.
אז כלות תזהרו איך שאתן מתנהגות בנוכחות החמות. היא נעלבת יותר מהאמא שלכן.

בלי להכיר יש לי תחושה

שכלתך היא מסוג הכלות שיודעות הכל
כתבו את ספר ההורות המושלמת לבדן
יש לה גבולות מפה עד לשמיים והיא חונקת את הילדים שלה
בסופו של יום
כשהילדים יגדלו ויהיו ברשות עצמם הם יפרצו את הגבולות האלו ואת והם יחד תקנו בגדים או תלכו לסרטים,מוזאונים ובטח גם איזה טיול לחול יחד והיא תביט מהצד ויתקע חה גוש גדול של קינאה בגרון
כי מגיע הגיל שהורה לא יכול יותר לשלוט בילד או להוריד לו את החולצה
וכן ההתנהגות שלה היתה דוחה

אי אפשר להתעלם

מכך, שלפי כל קנה מידה שנבחן את הענין, כלתך היתה לא בסדר.
אני מודה שלא היתי ספציפית חושבת על חמותי כמי שתעלב, אבל על הילד. אם כל-כך מתחשק לו ללבוש חולצה מסויימת, ואנחנו לא עומדים לצאת לאירוע השטיח האדום, מה כ"כ משנה לשמח אותו ולתת לו לבוש אותה? אחרי זה היתי מבקשת שישים בכביסה כי אצלי כל דבר חדש קודם כל מכבסים.

עכשיו לך, אני לא יודעת מה היתה הסיבה של כלתך להתעקש שיוריד אותה. אפילו במחיר אכזבת הילד שלה. אולי יש לה איזה OCD קטן וכל דבר שלא יושב בול מערער אותה / אם היא מחליטה שהילד לובש דבר מסויים הוא חייב ללבוש דווקא את הדבר הזה/היא חייבת לכבס כל דבר חדש . אבל אין ספק שיש לה איזו בעיה קלה. ובגלל זה, היתי מנסה במקומך לא להפגע כ"כ.
אני חושבת שאת נוהגת נכון כשאת נותנת סכום כסף במקום לקנות בעצמך. חוסך לך להתרוצץ יותר מדי. גם סבתא שלי נוהגת כך. ועדין, היא מכירה את הטעם שלי אז לפעמים גם קונה לי משהו קטן ולא מזמן הזמינה אותי לאיזו חנות שחשבה שבטעם שלי והציעה לקנות לי שם דברים - 2 אפשרויות שאת יכולה לנסות לנצל.

בשורה התחתונה, נסי להחליק את האירוע כדי לא לפגוע ביחסים עם הנכדים.

כתבתי קודם ונעלם?

בלי קשר להעלבות שלך, הרבה יותר חמור בעיני שהנכד נעלב.
הבן שלה נעלב כל כך, למה? למה בכח?
בלי קשר לחמותי, בשביל הבנות, לא הייתי נוהגת כך. למה בכח, אם אפשר בדרכים אחרות?

אני לא אוהבת שחמותי קונה בגדים לבנות ועדיין..

היי תראי אני אישית לא אוהבת שחמותי קונה בגדים לבנות שלי כי היא תמיד קונה בכל מיני חנויות עלומות בעיר בגדים זולים וצבעוניים שאינם לטעמי ואחרי כביסה אחת אפילו ביד כבר לא ניתן להשתמש בהם ככה שחבל על הכסף. פעם במיליון שנה היא קונה להם באיזו רשת נורמלית ואז אני מלבישה להן את הבגד בשמחה. בכל מקרה אני לעולם לא אעליב את חמותי אלא תמיד אגיד תודה רבה. לשמחתי לבנות שלי יש טעם משלהן והן בוחרות מה ללבוש כבר מגיל צעיר ככה שאם חמותי שואלת אותי אם אהבתי בגד כזה או אחר אני אומרת לה שמה שחשוב זה אם הבנות אהבו את הבגד כי הן אלו שמחליטות אם ללבוש אותו או לא.
כנראה שחמותי שמה לב שהבנות לא לובשות את הבגדים שהיא קונה להן והיא באמת לא מרבה לקנות להן בגדים ומתמקדת יותר בצעצועים וזה בסדר גמור מבחינתי ואפילו עדיף
חבל לקנות משהו שלא ניתן להחליף ושסתם שוכב בארון ככה לפחות הבנות נהנות מהצעצועים.
עם זאת אני חושבת שכלתך נהגה בצורה מאוד לא נעימה ומקובלת ומעליבה כלפייך וכלפי בנה ואת צודקת שנתת כסף כדי לא לתת פתח לשידור חוזר. אני אישית הכי אוהבת לקבל כסף שאני אוכל לעשות בו כרצוני ולהשתמש בו כראות עיני. לאחרונה סבתא שלי למשל נתנה לי סכום כסף עבור הבנות וקניתי להן בגדי בלט ועוד כמה דברים שלא הייתי מטריחה את סבתא שלי לקנות אותם ואני מעדיפה לקנות בעצמי.
אגב הפוסט שלך מזכיר לי שפעם הייתי עדה להתנהגות של גיסתי (אשתו של אח בעלי) שחמותי העיזה ולפני מספר שנים קנתה לילדיה חולצות מסולוג לכבוד פסח ומספר ימים לאחר מכן באירוע משפחתי מרובה משתתפים של יום הולדת לאחד הנכדים (הבן של הבת של חמותי) החזירה לה את הבגדים ליד כולם ואמרה לה בקול שהיא מבקשת ממנה שלא תקנה לילדים שלה בגדים כי החולצות עבות מדי ואם היא כבר קונה שתקנה במישמש והכי עדיף שתקנה לילדים רק פיז'מות
ועוד הגדילה לעשות ואמרה לה שאת הבגדים שהיא קנתה בסולוג תתן במתנה לנכד שחוגג יום הולדת. חמותי בהיותה מי שהיא הגיבה בהתנצלות שלא היה לא מספיק זמן ולכן קנתה את הבגדים בסולוג........

mykal

New member
אנילה, אל תיעלבי,

כלתך, התנגה כך, כי היא בחורה שרוצה להחליט,
(אתן לתקשרות מאוד שונה ביניכן--העיקר שיש קשר ואת בסדר עם הנכדים)
היא לא התכונה לפגע בך, וגם לא פגעה בבן שלה אלא גרמה לו צער.--כמה חבל.

אבל, אני כבר הרבה שנים לא קונה לנכדי (מהבנים) כי לכלותי טעם שונה משלי-
והן גרות יחסית רחוק ממני--אז גם לא תמיד יודעת מה צריכות.
לכן, אני נותנת כסף הן קונות אני מלבישה --או נותנת לשחק, הכל בסדר.(ולא העליבו אותי מעולם--בענין ביגוד)

נכון, אני מפצה עצמי דרך הנכדים מהבנות--מה שאקנה תמיד מוצלח.
והכיף זה ללכת עם הנכדים לקנות.

פגעה בך או לא

היא לא יודעת להתנהג, כבר אמרנו

הדברים שהלבשתי בהם את הבנות, רק כדי לשמח את חמותי! למה לא?!?!

אנילה1

New member
תודה על התגובות. אני דוקא מבינה טוב בטרנדים.

ואמריקן איגל הוא בהחלט טרנד של צעירים ומאוד עכשיווי. אף פעם לא קניתי שום דבר עלום שם. תמיד זה היה מותגים. אני דוקא מבינה מצוין באופנה של צעירים. הנכדים תמיד אהבו את מה שקניתי ותמיד לבשו את זה. גם הבן שלי וכלתי לבשו ולובשים מה שקניתי להם, הם לעיתים נדירות צריכים להחליף. את החולצה הנכד הקטן הגיע איתי לחנות ובחר בעצמו, רק שבקשתי ממנו להביא לו את החולצה למחרת כמתנה ליום ההולדת של שני אחיו הבוגרים. מעין מתנת פיצוי, שיש לו יום הולדת בנובמבר ולא ביולי. מה שעשתה כלתי, פשוט גמר לי את הכייף בקניית הבגדים. ואני לא עושה שום דבר אם זה לא כייף לי. אני הסבתא ולא האמא. באמת שזה עצוב לי. אם היא מרגישה שיש משהו שהוא כייף לי עם הנכדים היא דואגת להרוס אותו. מזל שהיא מרשה להם עדיין לאכול את האוכל שאני מבשלת.

ספיריטי

New member
אין מצב שאת אומרת לה את זה ?

לפחות תשאלי מה הסיבה.
ובזה שאת לא תקני את מענישה את הנכדים ולא אותה. לדעתי תקני להם ותתני לה להתעמת איתם ולשבור את הראש. הם יזכרו לה את זה ויתנהגו בהתאם.

אמריקן איגל הוא אחד מהטרנדים הכי חזקים היום

לנוער
יחד עם הוליסטר ואברקומבי

p o o p i

New member
למה את חושבת היא עושה את זה?

"אם היא מרגישה שיש משהו שהוא כייף לי עם הנכדים היא דואגת להרוס "
למה היא כ"כ נגדך?

אנילה1

New member
אני חושבת שהיא פריקית של שליטה. אין לה משהו

נגדי. אני לא עושה שום דבר שהיא לא מרשה.

MAMALY

New member
את מחפשת לריב את מחפשת להעלב

למעשה ההודעה שלך בניגוד לחבורתי מראה לישאת מאלו ש"אומנות ההעלבות" אצלהן עלתה רמה ודרגה.

אז קנית מתנה - יופי סבתא הביאה מתנה מגיע לך אוסקר.
אז האמא לא אהבה שהילד שלה נראה כמו הרשל'ה עם חולצה שנראת כמו שמלה עליו - זכותה הוא הילד שלה והיא לא רוצה לעשות אותו ליצן.
אז הילד בכההההה
אז מה??? יקרה לו משהו נורא ואיום אם הוא בכה??? מה תעשי??? תתקשרי לרווחה??? הילד בכה איזו אמא רעה יש לו... זוועתית!!!! "אני קניתי מתנה והיא העליבה אותי והילד שלה כל כך בכההההה

גברת יקרה - לי יש חמה כמוך ואני אומרת לך בפרצוף עם כל הכבוד את מקשקשת בשכל את מחשפת ממה להעלב את מחפשת צרות את לא אוהבת את הכלה שלך, את לא אוהבת אותה כאמא של הנכדים שלך זה לא מוצא חן בעינייך מה שהיא מחליטה על הילדים שלה וגם אם נגיד היפוטטית היא אמא רעה ונוראה (ואני לא ראיתי את זה בסיפור שלך בכל אופן)( את בחרת צד מרושע קטנוני והשתמשת בבכי של הילד ה"מסכן" שלא נתנו לו לעשות מה שהוא רוצה

ואני אומרת לך כאמא שאני לא אוהבת שהילדים שלי נראים כמו ליצנים בשביל להשביע את רצון הסביבה הילדים שלי לא ילדים בקרקס
ואת מחפשת צרות וההעלבויות

לא נפלתי במלכודת שלך מצטערת תחפשי עיסוקים שתהיי עסוקה במקום להתעסק בשטויות ושתהיה לך שנה טובה באמת מכל הלב שלי

"לא אוהבת שהילדים שלי נראים כמו ליצנים"

כשאתם בבית הילדים שלך כל הזמן מתוקתקים? את גם מסתובבת עם פן, חזיה, צמוד-צמוד ועקבים קבוע בתוך הבית? אם כן אני מקוה שאת גרה בבית קרקע אחרת מסכן השכן מלמטה.

סליחה, אבל אין סיבה לכל זה

אם הוא יראה כמו ליצן לכמה שעות,
ואחר כך סבתא אנילה תקח את החולצה לתיקון וקיצור, לא יקרה כלום.
אם זה ילד שאפשר לדון איתו, אפשר להסביר שהחולצה תחכה טיפ טיפה עד שהוא יגדל, או שהוא מעדיף שיקצרו לו עכשיו.
אין שום סיבה לשימוש בכח רק למען כמה שעות ספורות של חולצה גדולה...

Jen74

New member
תמיד כיף לקבל מתנה מסבתא

אבל מזמן הסבתות גילו שעדיף לתת כסף לנכדים או להורים שלהם כשהנכדים קטנים מדי להתעסק עם כסף כדי שהם יקנו לעצמם מה שהם רוצים/צריכים או שההורים יחליטו מה קונים ואיפה קונים.

חבל שהאמא התנהגה כך לידך, חבל שהילד לא הקשיב לאמא שלו וחבל שבחרת להיעלב מכל הסיטואציה.

אני חושבת שזה היה שיעור ללמדך שמעכשיו באמת הילדים כבר גדולים מכדי שתבחרי להם את הבגדים ושעדיף שישתמשו בכסף-מתנה מסבתא לדברים שמתאימים להם.

שיעורים בחיים הם דבר טוב, אם לומדים מהם ומפיקים מהם את הלקחים לפעמים הבאות.

מה שבטוח, לא את ולא כלתך נשים רעות, רק שדרך החשיבה שלך אחרת.

למעלה