רונית ישנה אצלי!

אליהו ד

New member
לא כרישים , כרי as in כרי שקיבל את הציון הכי

גבוה בפאקינג מאקרו ב' הזה , as in חבר שלי שאני תמיד מסתובב איתו באוניברסיטה ועובד בהשקת עקומות תועלת בטירה. מה פתאום לברוח מיעל , מותק של מרצה. חוץ מזה שאני חייב לצבור כמה שיותר קורסים שמיועדים ללימודים מתקדמים עד שאגיש מועמדות לתוכניות לימודים בהמשך. מותר לוותר על קורס ביזיוני של קבוצה ב כמו פרסום ושקר כלשהוא או הדבר ההזוי הזה עם ניהול מוכרנים וכו' תמורת קורס ברמה גבוהה יותר . על ויתורים נוספים צריך לקבל אישור מבהרד ואכן קיבלתי נו מה עם הפקטורים ? על אמת שזה מכפיל ההגזמות הפראיות של ברטה?

berta84

New member
כן הבנתי אח"כ, חשבתי שכותבים את זה עם ק'

ואם אתה רוצה לצבור קורסים ללימודים מתקדמים אז שיטוביץ הוא בהחלט התשובה בשבילך שו"מ כללי זה מין מבוא למיקרו של תואר שני

אליהו ד

New member
כאן בדיוק נכנס עניין השקת עקומת התועלת

רוצה קורסים שיתנו לי upgrade וקדימות מול מועמדים אחרים בהמשך , אבל לא מוכן להיקרע בקורס שעלול לדפוק לי תממוצע ושאני יכול לקחת בסמסטר הראשון בשנה הבאה בדף הנקי של התואר השני..

berta84

New member
נכון, זה יעמיס עליך מאוד בסמסטר ב

הציונים אמנם גבוהים אבל יש הרבה מה ללמוד וחומר לא קל בכלל השיעורים נשמעים ממש סינית וזה לא לבחירה בתואר שני

אליהו ד

New member
אגב את טועה לגמרי לגבי מעוף

זה קורס עם ממוצע 105 וגם שימושי לאלו שמתעתדים לעבוד בשוק ההון.

berta84

New member
אבל אני לא מבינה כלום../images/Emo10.gif

ושעת קבלה היחידה של גריגורי היא מייד אחרי השיעור, איך אפשר כך? טוב אני אנסה גם לשאול חברים משנה שעברה

יום.

New member
להחזיק חתול במשרה מלאה

זה עולה כסף שאין לי (וגם אצלי ליד הדירה יש המוני חתולים יפיפים). אך אל דאגה יום אחד אני אהיה אמא גאה לחתול שחור (או ג'ינג'י). אגב, חשבתי שאני הכי דרומית פה (אשדוד) אבל לפי התיאור מסתבר שלא
וגם אני סוגרת שבת

lirlurim

New member
רונית אינה בתי במשרה מלאה!

כמו שכתבתי איפשהו למעלה, אני משאיר לה את החלון פתוח תודות לסורגים, והיא נכנסת כשמשעמם לה
לא, את לא הכי דרומית. אם אני לא טועה, יש פה כמה וכמה דרומים. מנהל הפורום גם הוא מב"ש אם אני לא טועה...

lirlurim

New member
אופס

סליחה... היה פה מישהו שאמר לי שהוא מב"ש. לא יודע למה חשבתי שזה אתה...

stkachov

New member
תכלס

לא מבין מה יש לבאר שבעים לחפש באונ' חיפה. יש לכם 5 אוניברסיטאות הרבה יותר קרובות וטובות מאונ' חיפה...

lirlurim

New member
לא נכון

אי אפשר לומר בכזאת הכללה שיש 5 אוניברסיטאות יותר טובות מחיפה. כמוסד חיפה אכן נחשבת פחות טוה, אבל כשפורטים את זה לחוגים, יש כמה חוגים היא טובה בהם יותר מאשר אוניברסיטאות אחרות, בייחוד כשמדובר בתארים מתקדמים.

berta84

New member
כנראה בכללי היא נחשבת לפחות טובה כי אין בה

הנדסות אבל כשמתסכלים על משפטים ,פסיכולוגיה, חוגים רפואיים וכו' רואים את הרמה

lirlurim

New member
גם הנדסות אבל לא רק

אין בה הרבה "מדעים מדויקים" ואין בה רפואה. אני חושב שחיפה היתה צריכה למצב את עצמה מלכתחילה כמוסד של מדעי החברה והרוח ולא לנסות להתפשט לעוד תחומים. בחו"ל מדעי החברה והרוח נחשבים לתחומים מאוד מכובדים אבל בארץ לא. בשני מדדי הדירוג המובילים בעולם (אמריקאי ויפני) חיפה ממקומת במקום ה- 500 בערך (ב"ג ב- 300, ת"א 100 ומשהו ובמדד הפני האוני' העברית מקום 57) אבל איזה פרופ' אמר לי שזה אכן בגלל אותם מדעים שלא קיימים בה. חוץ מזה ששני המדדים לוקחים בחשבון גם נתונים כמו שטח הקמפוס במ"ר (!!!) וכו'. גם כן המדדים האלה, אגרוייסה מצייע.

אליהו ד

New member
לגבי הדירוג העולמי

תל אביב למשל ממוקמת במקום ה30(!) בעולם בתוכניות הדוקטורט לכלכלה לעומת חיפה שלא מצאתי אותם ב500 הראשונות. אם הולכים לפי הפשט אז צריך לצפות שבחיפה הלימודים הם ברמה כל כך נמוכה , לפחות יחסית לתל אביב . והנה כאשר משווים אחד לאחד מבחנים אין שום הבדל ויש שיאמרו שאצלנו זו רמה גבוהה. אבל , בתל אביב יש הרבה יותר מרצים שפרסמו מאמרים והם בעלי שם עולמי מאשר אצלנו . הדירוגים מתבססים בעיקר על זה ולא בודקים באמת רמות לימוד . למרות זאת בשורה התחתונה תמיד טוב , אם אפשר , ללמוד במקום נחשב יותר , כי גם יהלום בערימה של אתה יודע מה , לא יהיה נוצץ. לכן הטריק הוא לדעת לנצל עד תום את הרמה בחיפה כדי להתקדם בשלב מאוחר יותר למקומות נחשבים יותר בארץ ובעולם.

lirlurim

New member
הרשה לי לחלוק עלייך.

לפני הכל, עד כמה שאני מבין את זה, יהלום בערימת חרא, אם זה מה שהתכוונת, נוצץ הרבה יותר מאשר יהלום בערימת יהלומים. אבל לענייננו: בתום התואר הראשון נרשמתי גם לחיפה וגם לעברית, ומאוד רציתי ללכת לעברית בגלל השם. שתי מרצות שלי וראש המחלקה ישו עלי בלי סוף שחיפה היא המקום הנכון, במקרה הסציפי של החוג שלי (MA).נאלצתי להקשיב להן והנה אני פה (אם כי אני רשום עדיין גם שם
אני לא רק משער אלא יודע שבחיפה, החוג לתקשורת בתואר שני הוא טוב עשרות מונים ביחס לזה בב"ג ולזה שבעברית (בת"א יש תואר ראשון ושלישי, שני נפתח רק השנה). לצורך ההדגמה, ביה"ס לתקשורת הטוב בעולם הוא אננברג, באוני' פנסליבניה. לחוג בחיפה יש קשרים מאוד טובים איתם, בעיקר בגלל שרוב המרצים (במינוי) בחוג, הם בוגרי אננברג. לאננברג מתקבלים 20-30 מסטרנטים ודוקטורנטים בכל מחזור, מכל העולם. חיפה באופן מסורתי שולחת לשם סטודנט משלה. האם זה לא הישג ראוי במיוחד ולא שיקול מספיק טוב כדי לבחור בחיפה? בנוגע למדדי הדירוג, פרסום מאמרים של המרצים זה רק קריטריון אחד (ומרכזי, זה נכון) מיני רבים שקובע את הדירוג של המוסד אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה עניין חשוב. אחרי הכל, המטרה של מוסד אקדמי מחקרי הוא לחקור ולהניב ממצאים, ולא רק ללמד.

למעלה